Patikler'cim, sağolasın diyeyim öncelikle. Angelsounds'u ben de biliyorum, hatta hamilelik öncesinde kesin alırım diyordum ama sonrasında vazgeçtim. Beceremem, kalp atışını bulamam, paniklerim ondan sonra diye. Fikren acayip hoş tabii, insan müptelası olur ve onunla dolaşabilir
Takip için sabahları çağırıyorlar maalesef. 8.30-9.00 civarıydı benim takipler (hatta bir keresinde sabah 8.00 için çağırdılar) ve gördüğüm kadarıyla tüm tedavidekiler bu saatlerde geliyorlardı. Bazen yarım saatte bazen de bir saatte çıkıyordum hastaneden ama tedavinin ilk günü yaklaşık 3 saat kadar hastanede kalmıştım, e2 sonucu çıksın diye bekliyorsun, ona göre ilaç dozajı ayarlanıyor, ilacını alıp çıkıyorsun hastaneden. Açıkçası niye uyarmadılar öncesinden işimizi ona göre ayarlardık filan diye sinirlenmiştim de. e2 sonuçları öğlen gibi çıkıyor, doktorlar toplanıyor ve dosyalara bakılıyor. Hemşire de arayıp hem e2 sonucu hem de dozajla ilgili bilgi veriyor öğleden sonranın ilk saatlerinde. Bu duruma göre değiştirilebilir mi bilmiyorum, gördüklerimden pek mümkün gözükmüyordu gerçi.
Bu arada polenin, balın hası sendeymiş kardeşim, maşallah yarasın diyorum. Kahve ve çay konusuna gelince. Özellikle kahve ve cola müptelası idim açıkçası ama tedaviye başlarken önce kahve ve colayı kestim, opudan sonra da çayı. Abarttığımı biliyorum ama şu zamana kadar toplamda 4 bardak açık çay içtim o kadar. Kafein gerçekten dikkat etmemiz gereken birşey çünkü. Ben kafein hakkımı haftada bir biraz çikolata yiyerek kullanmaya gayret ediyorum

. Doktorum ilaç kullanmaya başladığınız andan itibaren sigara içiyorsanız lütfen bırakın dedi. Hatta Memorial'ın verdiği bilgilendirmelerde, eşlerin her ikisinin de tedavi süresince sigara kullanmaması gerektiği yazıyordu.
Baharnaz'cım, şifa olsun arkadaşım. Haplardan olabilir tabii sabahları hissettiğin. Bende henüz kramp yok ve magnezyum da hiç yazmadı doktorum. Benden de bir soru, demir hapına başladım bugün itibariyle, peki sen elevit'i ne zaman içiyorsun akşamları mı?
Zarpdeniz'cim, sağolasın arkadaşım. Darısı sana inşallah. İlk ayrıntılıyı ben de 16. hafta diye biliyorum. İkinci için genelde 20-22. haftalar deniyor ama perinatologların genel tercihi 22. hafta imiş. Nemlendirme işine gelince, 10. haftadan beri karnıma birşeyler sürüp duruyorum çünkü kaşıntı ve gerilmeler başlamadan çok önceden başlamalısınız vücudunuzu nemlendirmeye diye birşey okumuştum. 4. aydan itibaren nemlendirici kullanın diyen yazılar da var gerçi ama ben biraz erken davrandım.
Alabama,
Deniz Bulut sağolun arkadaşlar. Ben de sizlere kolaylıklar ve keyifler diliyorum.
Erverdi'cim, teşekkür ederim arkadaşım.İnşallah onayınızı rahatça alacaksınız şu süreç içinde. Seneye evde bir minik Erverdi olacak ha, harika.
Hülya'cım, inşallah bu takiplerden yüzün gülsün. Lütfen bu kadar kötümser olma, maşallah kocaman olmuş yumurtan.
Canende, tansiyon konusuna dair birşey bilmiyorum arkadaşım. Eminim buradaki arkadaşlar bilgilerini paylaşacaklardır.