Gunaydin Arkadaslar
Deniz Bulut, pes gelen bakicilara!!! Umarim artik bu nahos durumlar sona ermis olur canim.
Baharnaz, kontrolunun iyi gectigine sevindim. Enes bebegin masallah kilosu simdiden bile cok iyi.

Duydugum genelde dogduklarinda olculenden daha fazla olduklari, hadi az kaldi saglikla kavus yavruna. Ben de halen alinacak listesi ile ugrastigimdan tecrubeli annelerin cogunun en cok Nuk'un damaklasini tavsiye ettiklerini okudum. Bir de sut sagma pompasinda Madela'nin elektiriklisini oneriyorlar. Burada Madelanin iki ayri modeli var, biri daha buyuk, ben de hangisini alacagima karar veremedim. Sezeryanda-okudugum farkli dogum hikayelerinde ve buradaki kadinlar kulubunde- kiminin sutu hemen gelmis, kiminin iki gun sonra gelmis sonrasinda da sut sagma makinesini bircogu kullanmis. Herkes, her sekilde emzirme islemine devam edilmesi gerektiginden yana, biliyorsundur ama ben yine de yazayim dedim cunku ben sezeryan dusundugum icin sut gelmezse diye bir endisem var. Burada yakinda dogum kursuna katilacagiz ama daha once bu kursa gidenlere baslangicta sut gelmese bile surekli emzirme islemine devam edilmesi gerektigini, er-gec sutun gelecegi egitimini vermisler. Baslangicta az olan sut emzirme islemi devam ettikce artiyormus. Bu arada her emzirmede 150 kalori harcaniyormus, super!

Hem bebegini besliyorsun hem de dogumda aldigin kilolar gidiyor ne guzel degil mi? Hatta isin ilginc yani yapilan calismalarda dogum yapmamis bir kadina bile emzirme islemi gerceklestirildiginde sut geldigi gozlemlenmis! Bir de gogus ucunun yara olmamasi icin Lansinoh isimli kremin doguma iki hafta kaladan baslayarak gogus ucuna surulmesini tavsiye ediyorlar, bunu duymus muydun? Bazilari da sut artirici Humana Still Tea'yi dogumdan iki hafta once baslanilmasini oneriyorlar, Altinyunus ve Deniz icmislerdi hatirladigim kadariyla.
Benim tansiyonum dusmeye basladi, bir dahaki doktor kontrolunde soyleyecegim. Bugun sabah 90/55 cikti ve bas ve ense agrisiyla uyandim, halen kan sulandirici igneye devam ettigim icin sabah erken kalkip ignemi yapiyorum.
Herkese sevgiler