Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar,
Herkese merhabalar.
Aramıza yeni katılanlar var. Onlara da hoşgeldin diyorum. Defne'ciğim çok güzel yazmış yaşadıklarını. Gerçekten çok sıkıntı çekti ve onun sıkıntısını hepimiz birlikte paylaştık. Allah'a çok şükür artık bebeğini kucağına almak için gün sayıyor.Ben de öyle.
İnanıyorum ki, hepiniz bu özel ve güzel duyguyu yaşayacaksınız. Yeter ki karamsarlığa kapılmayın. Hepiniz için dua ediyorum. Biliyorum ki sizler de güzel yavrularınızı kucaklarınıza alacaksınız. Hepinizi çok öpüyorum. opuyorumnanaktan
Bu arada benim bebek sağlıklı maşallah. Umarım sonuna kadar öyle devam eder. Yalnız dün doktordaydım. Normalde benim kan değerlerim süperdir. Hamilelik nedeniyle çok kötü düşmüş. Haliyle bebek benim depoyu bitirmiş.:))) Doktor kan ilacı ve vitamin verdi. Vitamin kazık gibi bir hap, kan ilacı derse, ufak bir şişe içinde tentirdiyot gibi iğrenç ötesi bir şey. Iyyy mecbur içiyorum. Gerçi, hepimiz nelere katlandık. O acı ilacı da seve seve içiyorum elbette.
Epeydir okuyamadım pek çok sayfayı. Ama az önce Herada'nın başlattığı yaş meselesi olayına çok güldüm. Allah iyiliğini versin Hereda. Bu yaş meselesi nedense hep, polemik konusu olur.
Ama kesinlikle doğru olan zaten bitirdiğin yaşı söylemektir. Tamamlanmamış yaş söylenmez, çünkü zaten tamamlanmamış. Dolayısıyla adaşım Deniz Bulut lütfen kafan karışmasın. Evet 67 doğumlu isen 42 yaşını bitirdiğin için 42 yaşındayım demelisin. Ama 43'ten gün alıyorsun. Yani doğru biliyorsun.
Neyse hepinizi çok öpüyorum. opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
karamel 3 4 kere aşılama yapacak kadar güçlü hissediyormusun kendini canım.hepsi de tüp kadar zahmetlialabama, hakkında hayırlısı olsun canım adet görmek değilde, gecikmesi kötü oluyor insan umutlanıyorİnşallah güzel haberler vereceğiz.
deniz bulut, tedavin hayırlı olsun inşallah güzel ve kaliteli yeterince yumurta toplanır.
zaten ihtiyacımız olan bir yumurta ve bir sperm değil mi ?
Kızlar , birde merak ettiğim bazı arkadaşlar , 20 yumurta toplandı 30 toplandı diye yazıyorlar. Normalde ilaçsız her ay 1 yumurta olmuyor mu ? Nasıl bu kadar çok oluyor ilacamı aşırı reaksiyon gösteriyor yumurtalar ama tahminim o kadar çokta normal değildir.
Bayram sonrası aşılama yaptıracağım ya en az 3-4 sefer yaptırayım değil mi ? Birde her ay mı yoksa bir dolu bir boşmu öneriniz nedir ?
Bu arada Monita, Serpil, Roni, Diloş ve adını unutuğum arkadaşlarım varsa özür dilerim. Sizleri özledim.
valla kızlar hepiniz çok süpersiniz sizi okudukça moralim yerine geliyor. içinizdeki iyi niyetli ve saf inanç benide şüphelerimden uzaklaştırıp güven duygumu artırıyor. artık insanlara inanmak güvenmek istiyorum çünkü. neyse bugün doktora gittim kocama da emri vaki yaptım. ben tüp bebek için bir sıkıntı ön hazırlık vs yoksa bugün başlıyorum sen gerekli olduğun zaman gelirsin birkaç ay daha beklemeyeceğim dedim. tıpış tıpış geldi. doktor bugün reglin ilk günü olduğu için kısa prosese başlamayı uygun buldu zaten uzun proses benim için çok uygun değilmiş. ilaçlarımı aldım. menopur verdi pregnyl iğne, progynex, tetradox, climara flaster bide bi iğne daha var buzdolabında şimdi neişe yarıyosa galiba zamanında önce çatlama vs olmasın diye engelleyici bi iğneymiş. bide bugün bana embriyo transferi testi yaptı size daha önce yapmışmıydı ? tranferin aynısını embroyosuz yaptı ben daha önce hiçkimseden duymamıştım o yüzden soruyorum. herşey normal dedi. yarın iğneye 375 dozla başlıyoruz. inşallah herşey hepimiz için yolunda gider. diğer ilaçlar ne işe yarayacak ne zaman kullanılacak bilmiyorum. işte böyle. hamile çıtırlar bebişlerinizi misler gibi koklarsınız bir an önce sağlıkla kavuşursunuz inşallah. mucuks
Canım adaşım,
Sağolasın. Bu zamana kadar çok sıkıntı çektik. Vay down sendromu, vay kistik hidroma, kanama vs. derken gerçekten Defne'ciğimin de dediği gibi şu andaki aşama mucize gibi. Allah sizleri de minik mucizelerinize kavuştursun.
Deniz'ciğim, valla ben de senin gibi hala kendimi 25'inde sanıyorum. Amaaaan boşver bizim 25'liklerden neyimiz eksik di mi ama: :jeyyar:
Deniz'ciğim, öncelikle tedavin hayırlı uğurlu ve bol şanslı olsun. Sen de doktor ve hastane konusunda çok sıkıntı çekmiştin. İnşallah bu sefer herşey çok güzel olur. Sonradan ilaçlarla gelişir mi pek bilmiyorum ama (Ben zaten biliyorsun tedavi sırasında da mal gibiyimdim. Hiç bir değerimi yumurtam kaç taneymiş filan bilmiyordum) Belki de çok fazla bilmemek en iyisi. Çünkü insan çok şey bildikçe kafaya da çok takıyor. Ben yumurta sayımı yumurta toplandığında bize verilen kağıtta gördüm sadece. Onun dışında tedavi boyunca hiç bilmiyordum. Yumurta toplandığında da 5 taneydi benimki. En büyük olan doktorların en umutlu olduğu boş yumurta çıktı. Diğer küçükler iyiymiş. Hatta bunu daha yeni öğrendim geçen gün doktorum söyledi. Benden pek umutları yokmuş. Hamile olmama benden çok onlar sevinmiş.
Yani uzattım ama Deniz'ciğim demek istediğim şey şu: Ben tedavi sırasında heeeç. Çok rahattım valla. Olacak mı olmayacak mı stresi yapmadım. Çok şükür hamileyim. Ama ben de hamile olduktan sonra kafayı yiyenler kervanına katıldım. Çünkü insan içinde bir canlının varlığını öğrenince çok daha tedirgin oluyor. Yok olan şey yok diye fazla üzülmüyordum: Ama var olanı kaybedebilme endişesi çok korkunç. Off uzattım ama durum böyle.
Bu arada evet bu olay kesinlikle ve kesinle çok büyük bir mucize. Yalnız biliyorsun ben balık burcuyum zaten ota boka ağlardım. Ama şimdi inanamazsın. Tuz, karabiber, çorap dense hüngür hüngür iki saat susturamıyor kimse beni. Bu kadar çok ağladığım ve kendimi zaptedemediğim için kendime çok kızyorum ama elimde değil. Of böyle işte Defne'ciğim.
kaydirigubbakcemile5 süper kader ortağı olduk yaşasınn aşılamayı bi kere denedik olmadı o yüzden yeni yola girdim vakit dar fazla oyalanmıyım dedim. yıkmayızmı be ya yıkarız ayıpettin yeterki gelsin veletler :Saruboceq: ben maslak bana yakın olduğu için maslak acıbademi tercih ettim bugün kanda verdim kandaki oranlara göre yarın beni arayıp dozajla ilgili net birşey söyleyecekler öyle başlayacağım şekercim. sen nerde yaptırıyosun bu aradavereliniortak
folikül sayısını evet sormadım salı günü gidince sorarım ama :bbo:
evet canım sen de haklısın gerçekten az bir rakkam değil allah herkese madden manen yardım etsin. hepimize. acıbadem bana ilk tedavi 3950 ikinciye 3400 üçüncü bedelsiz dedi. birde özel sağlık sigortam genel yaşam olduğu için sigorta olarak bir katkısı olmamasına rağmen hastane bu firmadan sigortası olanlara yüzde on indirim yapıyor. bu rakamlar üzerinden ayrıca bu indirimi kullanacağım. ilaçlar da şimdilik 1500 tuttu bittikten sonra tekrar alım sözkonusu olursa da sanırım 500 daha olur fazlası olmaz. tabi ben çok fazla araştırma yapmadım birkaç yerle konuştum onlara göre üç aşağı beş yukarı bana aynı gibi geldi fiyatlar. ilaç dahil verilen kampanyalı fiyatlara pek güvenim yok orda da ilaçları gereği gibi kullanmıyorlar gibi geliyor bana ama yine de tecrübesiz olduğum için net de konuşmak istemiyorum hayırlısı allah düzgün insanlarla karşılaştırsın hepimizi.
aşılamada bir tarafta iki tane vardı onlar gerekli ebada gelemediler diğer tarafta da 5-6 tane vardı onlardan da üç tanesi istenilen çapa gelmişti şimdi kaç bilmiyorum ama aslında sen söylemeseydin de ben ilk kontrolde soracaktım. bu sefer o gelişmeyen tarafta folikül olma ihtimali ve gelişme ihtimali var değil mi yani orda hiç olmayacak anlamınamı geliyor bunu da soracağm.
çoooooook sevindim canım, hayırlı olsun inşallah.... dualarım seninle ve diğer arkadaşlarla :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek ve hamileyim diye buradan bize bas bas bağıracaksın canım, biz de parti yapacağız o zaman hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Allah yardımcın olsun güzelim :)valla kızlar hepiniz çok süpersiniz sizi okudukça moralim yerine geliyor. içinizdeki iyi niyetli ve saf inanç benide şüphelerimden uzaklaştırıp güven duygumu artırıyor. artık insanlara inanmak güvenmek istiyorum çünkü. neyse bugün doktora gittim kocama da emri vaki yaptım. ben tüp bebek için bir sıkıntı ön hazırlık vs yoksa bugün başlıyorum sen gerekli olduğun zaman gelirsin birkaç ay daha beklemeyeceğim dedim. tıpış tıpış geldi. doktor bugün reglin ilk günü olduğu için kısa prosese başlamayı uygun buldu zaten uzun proses benim için çok uygun değilmiş. ilaçlarımı aldım. menopur verdi pregnyl iğne, progynex, tetradox, climara flaster bide bi iğne daha var buzdolabında şimdi neişe yarıyosa galiba zamanında önce çatlama vs olmasın diye engelleyici bi iğneymiş. bide bugün bana embriyo transferi testi yaptı size daha önce yapmışmıydı ? tranferin aynısını embroyosuz yaptı ben daha önce hiçkimseden duymamıştım o yüzden soruyorum. herşey normal dedi. yarın iğneye 375 dozla başlıyoruz. inşallah herşey hepimiz için yolunda gider. diğer ilaçlar ne işe yarayacak ne zaman kullanılacak bilmiyorum. işte böyle. hamile çıtırlar bebişlerinizi misler gibi koklarsınız bir an önce sağlıkla kavuşursunuz inşallah. mucuks
hayırlısı olsun güzelim, inşallah önümüzdeki ay hem senden hem de alabama'dan müjdeli haberler alacağız... lütfen ikiniz de pozitif olun ve anne olacağınıza inanın, inancınızı sakın kaybetmeyin, hadi bakalım... aşağı yukarı alabama ile aynı günlerde sonucu alacaksın ve iiiiiinnnnnnşşşşaaaaaallllllllaaaaaaaaaaahhhhhhhh ikiniz de hamile olduğunuzun müjdesini bize vereceksiniz :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: dualarım seninle ve alabamayla canım :)aaaa süpriz yaptın çok sevindim. hayırlı olsun tedavin aşılamadan vazgeçtin galiba iyi yapmışsın. benim de bugün adet 1. günüm. eğer bende bir aksilik çıkmaz da yarın başlarsam iğnelere tam aynı günde başlamış olacağız tedaviye ve yumurta gelişimine göre hemen hemen aynı günler toplamaya ve transfere gireriz ve birlikte bekleriz kaydirigubbakcemile5var ya bir de ikimiz de hamile kalırsak yıkarız burayı:lepi: sen tabii bir acemi olarak kaç antral folikülün var sormamışsındır şu ara merakım o da delikafadulden asıl hangi doktora gittin nerde oluyorsun tedavini? inşallah ikimize de hayırlı gelir bu eylül ayı :Saruboceq::CüvCüv::CüvCüv:
inşallah canım Allah o günleri göstersin inşallah :Saruboceq:evet canım bilmemek daha iyi gerçkten ben ilk tedavimde az acemiydim ama yine de buradan pek çok şey öğrenmiştim geçen zamanda tam bir uzman oldum. sanırım bu tedavimde oldukça zorlayacağım doktorumu. mesela yarın ilk gün için bir soru listesi hazırladım :roflol:düşünsene bu tedaviye başlangıç daha. bir de hamile kaldığımı düşünüyorum. değerin katlanmasından başlayarak kese görünmesi kalp atışı ilk 3 ayı doldurma amniosentez tansiyon riski şeker riski erken gebelik riski vs vs vs ay doktor beni bırakır herhalde. inşş rabibim bana da kısmet etsin hamileliği de çıldırtayım doktorumu delikafaduldendelikafadulden
rüzgar deniz çok sağol. bakalım yarın dr ne diycek. herhalde tüp der ama ben sonradan aşılamaya çevirme riski varsa o kadar ilacı yüklenmeyeyim o kadar da parayı vermeyeyim baştan aşılm yapalım eylül sonu tüp yaparız diye ısrar edeceğim