38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

dört tane çocuğu olan genç bir arkadaşım var ilk hamileliğinde yurt dışındaymış ve hamileyken kanaması başlamış hemen amerikadaki doktorunu aramış napiyim ne edeyim diye hastaneye gidiyorum kurtarmak için şunu şunu söylediler demiş doktoru da yine sen bilirsin ama eğer bu bebek gidecekse bırak gitsin onu kalsın diye uğraşma demekki vucut doğal seleksiyon yapıyor belki düzgün değil o yüzden sonlandırıyor demiş. yani böyle bir mantıkda var ille olcak ille olcak diye birşey yok tıbbı kullanıyoruz ama daha önce bilmemiz gereken birşey var doğal olması gereken sistemlerin çalışması gerekiyor ki hamile kalalım bebek sahibi olmak kolay değil en azından bizim için.. kimse bebeği alıp karnımıza koymuyor yine sistemin parçası olabiliyorsa sonuca ulaşabiliyoruz.

Cok doğru diyorsun Alabama'cım. Hep hayırlısını diliyoruz, olmamasının o büyük düzen içerisinde bir muhakkak bir sebebi vardır. Evet, bunu da unutup gidiyoruz çoğu zaman bu süreçlerde.

Günlerdir şu selde sulara kapılıp giden Dila bebeği ve annesini düşünüyorum ben de. Elbetteki tercih dile getirmeye bile korkuyorum ama o annenin acısının yakınına bile uğrayamaz bizim yaşadıklarımızın acısı, bizimki ne ki ona kıyasla. Allah bizi daha büyük dertlerle imtihan etmesin. Bir anne baba için hasta olan bebeklerine derman olamamanın ya da onu kaybetmenin acısı neyle ölçülür ki, o hayat nasıl devam eder ki? Bugünümüze de şükür.

Yine de söylemeden geçmeyelim; Allah bize hayırlısıyla sağlıklı, mutlu ve güzel ömürler sürecek bebekler nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
kızlar bugün evde yalnızdım gidebileceğim yerler vardı gitmedim. düşün düşün kafayı yedim sonunda idrar testi yaptım negatif çıktı tabii. ağla ağla bir hal oldum. neyse sakinledim. yarın 8. gün kan testi yaptıracağım. eğer 10 ve üstü çıkarsa bir ümit var demektir. 0 çıkarsa laf olsun diye 4 gün daha iğnelerimi olup 12. gün testi tekrar edeeğim. bilmiyorum ama bu işleri tamamen bırakırım herhalde. madi gücü geçtim manevi gücüm de kalmadı mafoldumben

denizcim lütfen moralini bozma.hamile olupta kesesini,kalp atışını görüpte idrarda hala negatif çıkanlar bile var.beklemek çok zor arkadaşım ama,negatifi görüp moralini bozman çok daha kötü,inşallah iyi olacak öyle düşün.

arkadaşlar beni hatırlarmısınız bilmem,ağustosun başında topiğe girip 1.tüp bebeği denediğimi ve sizin kadar genç olduğumu yazmıştım.sonra girmedim,Çünkü 1.denemem maalesef negatifti.negatif sonucu size söyleyip moralinizi bozmak istememiştim ama sizi hep takip ettim.

Bu arada 2.denememi yaptım,12.günüm perşembe günüydü,test yaptım ve sonuç 33,6 çıktı,doktorum değere göre hamilesiniz ama değer düşük,o yüzden hamileliğinizi kaybedebilirsiniz dedi.4 gün sonra testi tekrarlayalım dedi.Bugün tekrarladım sonucum 188 çıktı.Ama doktorum 4 gün sonra bir daha testi tekrarlayalım dedi.ınşallah devam eder hamileliğim.Size bunları anlatıyorum.Çünkü arkadaşlarım hiç birşey için geç değil.Bizim için önemli olan moral arkadaşlar.Aman lütfen moralinizi bozmayın.ınşallah hepimiz için hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin yüce rabbim.

dilkalman canım tebrik ederim ...darısı bizlerin başına inşalllaaaahhhh... ............degerinde düşmez inşallllaaaahhhhh ......bebeişin senledir.....

Bu arada 2.denememi yaptım,12.günüm perşembe günüydü,test yaptım ve sonuç 33,6 çıktı,doktorum değere göre hamilesiniz ama değer düşük,o yüzden hamileliğinizi kaybedebilirsiniz dedi.4 gün sonra testi tekrarlayalım dedi.Bugün tekrarladım sonucum 188 çıktı.Ama doktorum 4 gün sonra bir daha testi tekrarlayalım dedi.İnşallah devam eder hamileliğim.Size bunları anlatıyorum.Çünkü arkadaşlarım hiç birşey için geç değil.Bizim için önemli olan moral arkadaşlar.Aman lütfen moralinizi bozmayın.İnşallah hepimiz için hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin yüce rabbim.

dilkalman dilerim bebeğin sana tutunur.ve bir daha da bırakmaz

saol herada güçlü durmaya çalışıyorum açıkçası amin canım çok şükür eşim süper destek ona sahip olduğum için şükrediyorum. ben hayırlısını istiyorum derken inan ki buna inanarak söylüyorum ve gelmiyorsa kesinlikle bizim için iyi olmayacak o yüzden gelmiyor biliyorum. transferden önce kan vermeye gittiğimizde orda beklerken bi kadın ve kocası iki çocuklarıyla geldiler. biz moron moron bakarken büyük çocukları annesinin arkasında standa doğru yürüdü ve çocuk duyamıyor konuşamıyor belli engelli. sonra eşimde babaya döndük kucağında iki üc yaşlarında ikinci çocukları var ben bi hevesle ona baktım ne görse beğenirsin o da aynı şekilde engelli eşim ayağa kalktı ben kafeye gidiyorum sıççam böyle hayata dedi sonra çıkışta konuştuk ikimizde çok kötü olmuştuk. dediki biz neye uğraşıyoruz acaba allahın işine karışıyoruz bide kötü şeyler olursa nasıl başederiz allah korusun derken bi taraftan şükrederken ben tabi allaha çok şükür ki allah bize böyle büyük dertler vermiyor inşallah da vermez ben hayırlısını istiyorum hayatım sende öyle iste eğer olmuyorsa işte belki bu yüzden olmuyor allah dağına göre kar verir. dert vermesin derman aratmasın dedim. bunları kulaktan dolma söylemiyorum ama kendime gelerek söylüyorum o yüzden üzülmüyorum kimse üzülmesin
canım bütün sözlerine katılıyorum.bende denemelerimden birinde hastanede sıramı beklerken bir bayan başvurmuştu.kadının üstü başı yani halinden belliydi çok kötü yani fakir olduğu.yanlış anlama bizlerde orta halli kimseleriz.devam ediyim anlatmaya...kadının görünüş olarak özürü vardı eşininde gözle görüldüğünde insanın içinin acıyacağı bir özrü vardı.onları görünce çok kötü olmuştum...kafam karışmıştı..ve böyle olduğu halde bebek sahibi olmaya çalışıyorlardı Allah beni affetsin ben düşünemezdim herhalde.
hani ikimizde özürlü.nasıl bakarız dünyaya nasıl getiririz.sonrasında ona nasıl hesap veririzbugün insan gözünü yumsa kime güvenebilir kim bakar.üstelik özürlü olma ihtimalide yüksek.tabiiikide orasını Allah bilir.hiçbelli olmaz çok sağlıklılı da oabilir.evde kendi kendimi sorgulamıştım demiştim nasıl isteyebiliyorlar diye.bir arkadaşıma anlattığımda,haıyr öyle düşünme o da bir insan aynı bizim gibi duyguları var.özrünün dışında.özürlü diye istemiyecekmi.onun da hakkı vardedi.bilmiyorum kafam çok karıştı eğer düşüncelerimden dolayı günaha girdiysem ALLAH beni affetsin sonrasında da çok vizdan azabı duyuyorum kafmdaki düşüncelreden dolayı.galiba duygularla mantık çatışıyor. bir müddet sonra duyduğumda onların tedavisi cevap vermiştiyani onun tutmuştu...............................yaaa?ne diyelim.veren Allah alan yine Allah.biz sadece çabalayan kullarız.bilmiyorum yaa.ben tedaviye başlarken doktorları Allahın Elleri olarak görüyordum.(mecazi anlamda)ama şimdi daha iyi anlıyorumki ne doktorlar ne ilaçlar ne laboratuar ne bünye ne yumurta kalitesi ne sperm sayısı ne yaşherşey bahane........ ya zamanı var ya da O nun bir bildiği var hoşçakal sevgiyle kal.........................ama yine de boş durmamak lazım çabalamak lazım.ya zamanı varsa ?

yine anlatmadan geçemeyeceğim kızlar.yakın zamanda tanıdığın birinin gelininin bir oğlu oldu.drlarçocuğun özürlü olabileceğini doğurmamasını söylemişlerdi.özür çok geç anlaşılmıştıtabiii ki çok zor bir karardı herkes hamileliğinin sonlandırılmasını isterkenonlar radikal bir karar aldılar ve bebekleri doğdu.üzgünüm ama bebek gerçekten özürlü.şu an 10 aylık.bebek başını tutamıyor kusuyor beyinde su toplanması var ameliyat olmsıda sakıncalı narkoza dayanıp dayanmıyacağı belli değil henüz.anne sütü dışındabirşey yiyemiyor ayakları tutmuyor basamıyorgörünüşte normal sağlıklı bir bebekten bir farkı yokbu da çok üzücü.çok üzülüyorum.bilmiyorum hiç olmaması daha mı hayırlı ya da böyle düşünerek yine mi günaha giriyorum..uffffffffffne olur biriniz biraz içimi rahatlatsın

Bu arada 2.denememi yaptım,12.günüm perşembe günüydü,test yaptım ve sonuç 33,6 çıktı,doktorum değere göre hamilesiniz ama değer düşük,o yüzden hamileliğinizi kaybedebilirsiniz dedi.4 gün sonra testi tekrarlayalım dedi.Bugün tekrarladım sonucum 188 çıktı.Ama doktorum 4 gün sonra bir daha testi tekrarlayalım dedi.İnşallah devam eder hamileliğim.Size bunları anlatıyorum.Çünkü arkadaşlarım hiç birşey için geç değil.Bizim için önemli olan moral arkadaşlar.Aman lütfen moralinizi bozmayın.İnşallah hepimiz için hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin yüce rabbim.

Ne güzel arkadaşım, tebrik ederim. Değerin ne güzel katlanmış. Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin arkadaşım. Maşallah diyeyim ben şimdiden. Haklısın, moral çok önemli, en ihtiyaç duyduğumuz ancak elde tutulan incecik bir cam gibi, en hassas olduğumuz nokta da o. Desteğin için çok sağol, inşallah Deniz'den başlayıp bir sürü hamile haberi ile dolacak bu topic yakında.

yine anlatmadan geçemeyeceğim kızlar.yakın zamanda tanıdığın birinin gelininin bir oğlu oldu.drlarçocuğun özürlü olabileceğini doğurmamasını söylemişlerdi.özür çok geç anlaşılmıştıtabiii ki çok zor bir karardı herkes hamileliğinin sonlandırılmasını isterkenonlar radikal bir karar aldılar ve bebekleri doğdu.üzgünüm ama bebek gerçekten özürlü.şu an 10 aylık.bebek başını tutamıyor kusuyor beyinde su toplanması var ameliyat olmsıda sakıncalı narkoza dayanıp dayanmıyacağı belli değil henüz.anne sütü dışındabirşey yiyemiyor ayakları tutmuyor basamıyorgörünüşte normal sağlıklı bir bebekten bir farkı yokbu da çok üzücü.çok üzülüyorum.bilmiyorum hiç olmaması daha mı hayırlı ya da böyle düşünerek yine mi günaha giriyorum..uffffffffffne olur biriniz biraz içimi rahatlatsın

Selam arkadaşım, bu üzerine düşünmeye bile korktuğum bir konu. Hamile kalmayı başarıp böyle bir sonuçla karşılaşırsam ne yaparım diye. Hİç olmaması daha mı hayırlı, inan bunu söyleyebilecek olgunluğa eriştiğimi düşünmüyorum henüz, çünkü hala içimizde sağlıkla ve hayırlı bebekler doğuracağımıza dair umudumuz var, ondandır herhalde.
Bu tanıdığının yaptığını yapar mıydın sorusuna bugünden verilebilecek bir cevap yok bence, Allah düşmanıma bile yaşatmasın. Biz aklımızı bunlarla bulandırmayalım, hayırlısını istemeye devam edelim. O noktada bebeği aldırmaya karar vermek de, doğurmaya karar vermek de çok ama çok zor kararlar. Aman gözünü seveyim, düşünme böyle şeyleri. Hayırlısı, hayırlısı.

saol herada güçlü durmaya çalışıyorum açıkçası amin canım çok şükür eşim süper destek ona sahip olduğum için şükrediyorum. ben hayırlısını istiyorum derken inan ki buna inanarak söylüyorum ve gelmiyorsa kesinlikle bizim için iyi olmayacak o yüzden gelmiyor biliyorum. transferden önce kan vermeye gittiğimizde orda beklerken bi kadın ve kocası iki çocuklarıyla geldiler. biz moron moron bakarken büyük çocukları annesinin arkasında standa doğru yürüdü ve çocuk duyamıyor konuşamıyor belli engelli. sonra eşimde babaya döndük kucağında iki üc yaşlarında ikinci çocukları var ben bi hevesle ona baktım ne görse beğenirsin o da aynı şekilde engelli eşim ayağa kalktı ben kafeye gidiyorum sıççam böyle hayata dedi sonra çıkışta konuştuk ikimizde çok kötü olmuştuk. dediki biz neye uğraşıyoruz acaba allahın işine karışıyoruz bide kötü şeyler olursa nasıl başederiz allah korusun derken bi taraftan şükrederken ben tabi allaha çok şükür ki allah bize böyle büyük dertler vermiyor inşallah da vermez ben hayırlısını istiyorum hayatım sende öyle iste eğer olmuyorsa işte belki bu yüzden olmuyor allah dağına göre kar verir. dert vermesin derman aratmasın dedim. bunları kulaktan dolma söylemiyorum ama kendime gelerek söylüyorum o yüzden üzülmüyorum kimse üzülmesin

canım hiç böyle kötü şeylere odaklanma,,,her zaman hayırlısı olsun ama OLSUN de,,,,güzel düşünmek herzaman güzel şeyleri getirir,,,,bazı ayetlerde çabala ondan sonra bana sığın der,,ama sen bi çabanı göster bakalım,,,tıp o kadar ilerlediki birkaç testle sonuca ulaşıyorsun,,,,haaaa '' allahın takdiri bu,,,başa gelen çekilir diyip,,riskli olduğun halde tıptan yararlanmazsan da,,bu KADER değildir,,,yazık o doğacak çocuğa acırım ben örümcek kafalı anne baba yüzünden dünyaya gelmiştir çünkü,,,,,
SEN ŞİMDİ RAHAT OL,,,,kendini üzme ,,,,,kafanı dağıtacak uğraşılar edin

Selam arkadaşım, bu üzerine düşünmeye bile korktuğum bir konu. Hamile kalmayı başarıp böyle bir sonuçla karşılaşırsam ne yaparım diye. Hİç olmaması daha mı hayırlı, inan bunu söyleyebilecek olgunluğa eriştiğimi düşünmüyorum henüz, çünkü hala içimizde sağlıkla ve hayırlı bebekler doğuracağımıza dair umudumuz var, ondandır herhalde.
Bu tanıdığının yaptığını yapar mıydın sorusuna bugünden verilebilecek bir cevap yok bence, Allah düşmanıma bile yaşatmasın. Biz aklımızı bunlarla bulandırmayalım, hayırlısını istemeye devam edelim. O noktada bebeği aldırmaya karar vermek de, doğurmaya karar vermek de çok ama çok zor kararlar. Aman gözünü seveyim, düşünme böyle şeyleri. Hayırlısı, hayırlısı.

herada cım,,,,,,,nasılsın güzel kardeşim ?nasıl gidiyor?????? yaz bana oldumu:teselli:

kızlar valla geçmişe yetişemiyorum:kedi:kusura bakmayın sakın,,,,hepinize yazmak istiyorum,,,atlarsam kızmayın ,,,hepinizi seviyorum ve merak ediyorum

herada cım,,,,,,,nasılsın güzel kardeşim ?nasıl gidiyor?????? yaz bana oldumu:teselli:

Canım benim, selam. Bir ara terk ettin bizi sandım ama geri dönmene çok sevindim. İyidir canım ya, 3 aylık bekleme süresinin anca 2 ayını doldurup doktora koştum yine ve 2. aşılama tedavisine başladım. Yarın kontrolüm var bakalım. Moralleri yüksek tutmaya çalışıyoruz işte. Kimsenin ümit bağlamadığı bu yöntem benim yüzüme gülmüştü, kimbilir belki yine şans yüzüme güler, olmazsa da bir ay boş boş beklemekten iyidir. İnşallah yakında Deniz'in haberiyle yüzümüz güler burada. Sen nasılsın, neler yapıyorsun, de anlat bakalım. Çok öperim.

dikalman cok cok tebrik ederim..bhcg takib etmek cok zordur cok streslidir..ben en sonunda takib etmeme karari almistim onun stresinden kalp krizi gecirecegim saniyordum:(ama degerin cok guzel...insallah saglikla devam eder...

Alabama canim uzuldum ama mantikli dusunmene hayran oldum.
Esin cok guzel soylemis onemli olan sizin birbirinize sevginiz. Herseyin bir zamani vardir. Ben inaniyorum ki biz cani gonulden isteyip umudumuzu kaybetmezsek ve de en onemlisi hayirlisi ise anne olucaz.
ronicimmmm nerelerdesin canim?bak bir adim attin artik lutfen kaybolma...bak bence topigimiz bir suru hamilelik haberleri ile dolup tasacak insallah..:ecrin_bebek:

Denizcim lutfen simdiden moralini bozma. Idrarda cikmasi icin daha cok erken. Lutfen bos yere kendini de bebegini de uzme.
Guzel haberlerini bekliyorum.

keşke roniyam keşke ama sanırım yine kimyasal olacak :gitme:

selam kızlar bugün kanda baktırdım sonuç negatif çok üzüldüm ama yapcak birşey yok. değer 0.254 çıktı hamilelik yok dediler. kös kös hayatıma döndüm önce bozuldum ama sonra toparladım şimdi iyiyim bayramın birinci günü yoğundu bugün test filan önce sonra dışardaydık zaten test sonucunu 3 gibi aldım o yüzden şimdi haber verebiliyorum. kusura bakmayın eskiyi okuyamadım okuyum da geliyim

kader arkadaşım üzüldüm gerçekten ama zamanın var. hakkında hayırlı olacaksa inşş 2. ye olacaktır :1hug:

canım burada okuduklarımdan gördüğüm genelde düşük başlayan gebelikler sağlıksız gebelik olduğu için sonlanıyor. ama senin değerlerinde başlayıp devam eden gebelik de gördüm. doktorların dediği gibi tıpta kesinlik yoktur. değerin çok güzel katlanmış. inşş böyle katlanmaya devam eder ve bebeği hayırlısıyla kucğaına alırsın :CüvCüv::emir_bebek:

erverdi canim cok tesekkur ederiz:)seninde bayramin kutlu olsun bu bayram ve yeni sene hepimize bebeklerimize kavusma sevincini yasatsin insallah:)

denizcim canim seni cok iyi anliyorum...soyle dusun negatifi gorup morali sifir olup daha sonra bir sekilde yine bebegine kavusan okadar cok kaidn varki bu hicbirseyin sonu degil..sadece birgun mutlaka bebegini kollarina alacagini dusun zamani mutlaka gelecek:)tabi ben bunlari negatif sonuc ihtimaline gore yazdim ama henuz bu netlesmedi ve bence pozitif olmamasi icin bior neden yok lutfen uzme kendini
valla defne ben anlayışsız kocama bile sırf bebek diye katlanıyordum. negatif sonuçta ne onu çekecek ne yumurtlama günü hesaplayıp ilişki peşinde koşacak gücüm yok. büyük konuşup sonra dediklerimi yemek istemiyorum ama koca dahil herşeyi birden bırakmak istiyorum çok yoruldum mafoldumben

ben dünkü üzüntüyle tabii ki bugün 8. gün gidip kanda baktırdım. ve tam gıcık eden bir sonuç çıktı:1no2: 5,52 çıktı. bu değer hep 2 katı artarsa 12. güne 22 eder ki ilk tüp bebekte de 20 ile kimyasal gebelik yaşamıştım. benim durumum tam trajikomik olacak ama benim gülecek halim yok mafoldumbensenağlama:gitme:

Back
X