38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Deniz Bulutcum bana da doktorum 2,5 hafta sonra gel dedi ama ben bekleyemem dedim. Bu cuma gidicem. Ama ben ikizmi degilmi onun icin merak ediyorum. Kese gormekler is bitmiyor onemli olan tarihe uyumlu olmasi ve tabii ki kalp atislarini gormek. Bence sen simdi doktorunu falan degistirme bekle. Ama eminim onumuzdeki hafta basi gidersen keseyi goreceksin ama bunun icin baska doktora gitmeye gerek varmi?
Bu arada kizlar vaginal USG ile kese 5. haftada gorulur. Herhalde turkiyede de vaginal bakiyorlar demi?

Alabama canim sagol iyi dileklerin icin. Ama elimde olmadan cok korkuyorum. dedigim gibi 2 buyuk hayal kirikligindan sonra her an bir sey olacakmis gibi korkuyorum. Ornegin her sabah midem bulanir gibiydi bugun tik yok. Goguslerimde sanki biraz yumusadi gibi. Cooooooookk korkuyorum. ALLAHIM bu defa yuzumu guldurur insallah

tamam kızlar gitmiyorum. beklemek çok zor ama bekleyelim bakalım. zaten benim yumurtalar yavaş ve uzun sürede büyüdü. herhalde içeride de yavaş geliştiler ve geç döllendi. sonucu geç aldım. şimdi kese geç görünür ben kalpten giderim. zaten 2 hafta sonra 7. haftası olacak ama rüzgar deniz gibi geç döllenme olduğu için halen kalp atışı duyulmayabilir de. zor ve bol sabır gerektiren işler bunlar. zaten ne yapsam yine sonuç değişmeyecek. varsa var yoksa yok
zaten bebek ana rahmine düştüğü anda anneliğe hazırlık başlıyor canım.. bu da sabırla beklemek... annelik sabır gerektiriyor :) inşallah her şey yolunda gidecek ve hem keseyi göreceksin hem de gümbür gümbür duyacaksın kalp atışlarını (ya da göreceksin diyeyim usg'ye bağlı olarak, çünkü ben duyamamıştım görmüştüm)... işte o zaman bir ohhh diyeceksin :) Roniyam için de geçerli aynı şey :)
Denizcim bende kızlarla aynı karardayım beklemen gerekiyor 2 hafta
birde hayatım artık bu beklemelere alışman lazım artık hep bekleyeceksin kucağına alıncaya kadar
her ayında farklı şeyler bekleyeceksin sabır işi ve bebek sahibi olmanın bir parçasıda beklemek
Allah hepimizin gönlüne göre versin
kesinlikle büyük sabır gerekiyor... anneliğin başlangıcı :) doğduktan sonra bitecek mi sanki endişeler? yok ateşlendi mi, yok nefes alıyor mu, yok bilmem ne... hayat boyu bu endişelerle yaşayacağız artık :)
ruzgarcım zahmet olmassa isterim çünkü bu ay geçti önümüzdeki ay hepsini yapmayı planlıyorum.
tamam canım en kısa zamanda yazacağım tarifleri :)
ben şimdilik incir kürüne devam ediyorum canım.tam tedavi parasını toparladık derkenbaşka bir şey çıktı.şimdi de ister istemez beklemedyim of of :olmaz: sanırım 1 2 ay daha beklememiz gerekecek.yine de belli olmaz Allah büyüktür.bende bu arad boş durmuycam bir kaç yerle görüşüp fikirlerini alıcam ona göre başlıycam hoşçakal
bakarsın gerek kalmaz bu arada tüp bebeğe :) bizim öyle olmuştu :)
rüzgarcım bana tarifleri yazınca bende başlıcam kısmetse kürlere. ee parayı toparlamışsınız başka birşey ne çıktı özel diilse tabi. hayırlısı tabi her şey doğru zamanla başlıyor umarım doğru zamanda doğru yerlerde oluruz da sonuca ulaşırız canım.
tamam yazıyorum hayatım :)
Alabama canim sagol iyi dileklerin icin. Ama elimde olmadan cok korkuyorum. dedigim gibi 2 buyuk hayal kirikligindan sonra her an bir sey olacakmis gibi korkuyorum. Ornegin her sabah midem bulanir gibiydi bugun tik yok. Goguslerimde sanki biraz yumusadi gibi. Cooooooookk korkuyorum. ALLAHIM bu defa yuzumu guldurur insallah
Canım mide bulantısı en erken 6. hafta sonu en geç de 8. hafta başı başlıyor, bu arada bünyeden bünyeye değişiyor... mesela bende hiç ama hiç bulantı olmadı, sadece kokulara aşırı hassasiyet vardı... uyku hali, yorgunluk... her zaman göğüsler acıyacak diye bir kural da yok... lütfen takılmayın belirtilere :) sen de hem bebişinin kesesini hem de kalp atışlarını (ben pıtpıtlar diyorum) göreceksin... lütfen korkma :)

ışte kürler kızlar :) ıiiiinnnnnşşşaaaaallllaaaaaaahhhhhhhh siz de hemen hamile kalırsınız, bütün kalbimle dua ediyorum hepiniz için :)

Soğan suyu kürü:
‘Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı:

ıki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.virüs
Dikkat:virüs Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Bu kürü uygulamaya başladığınızda 2. - 3. günden itibaren akıntılarınızın çözüldüğünü ve ne kadar fazlalaştığını hayretle göreceksiniz.

Bu kür adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan olan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür.Yumurtalıklardaki kisti tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Prof. Dr. ıbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

Hepsi de ıbrahim Saraçoğlu'ndan alıntıdır.

Deniz Bulutcum bana da doktorum 2,5 hafta sonra gel dedi ama ben bekleyemem dedim. Bu cuma gidicem. Ama ben ikizmi degilmi onun icin merak ediyorum. Kese gormekler is bitmiyor onemli olan tarihe uyumlu olmasi ve tabii ki kalp atislarini gormek. Bence sen simdi doktorunu falan degistirme bekle. Ama eminim onumuzdeki hafta basi gidersen keseyi goreceksin ama bunun icin baska doktora gitmeye gerek varmi?
Bu arada kizlar vaginal USG ile kese 5. haftada gorulur. Herhalde turkiyede de vaginal bakiyorlar demi?

canım son adeten sayarsan galiba ben 6. hafta 3 günlüğüm. hcg sonucuna göre de 1500 den sonra gözükür kese deniyor ya bende gözükmesi lazım artık. ama kalp atışı falan geç duyulacak herhalde çünkü son adete göre bakmak yanlış benimkiler geç gelişti yerleşti ve tutundular. bu durumda kalp atışını da geç duyması çok normal. haftaya cuma tam 8. haftanın başlangıcı olacak ve inşş hem kese hem kalp atışı gözükecek diye umuyorum. ay çok komik 2 ay bitmiş mi olacak hem de hiçbişi görmeden? :uhm: şimdilik dr değiştirmeyi düşünmüyorum. sadece benim dr çok uzak. yakındaki birine kese görmeye gideyim demiştim. inşşş ben gidene kadar sen hem kaç kese var görmüş olacksın hem kalp atışlerını bile duymuş olacaksın.

zaten bebek ana rahmine düştüğü anda anneliğe hazırlık başlıyor canım.. bu da sabırla beklemek... annelik sabır gerektiriyor :) inşallah her şey yolunda gidecek ve hem keseyi göreceksin hem de gümbür gümbür duyacaksın kalp atışlarını (ya da göreceksin diyeyim usg'ye bağlı olarak, çünkü ben duyamamıştım görmüştüm)... işte o zaman bir ohhh diyeceksin :) Roniyam için de geçerli aynı şey :)

kesinlikle büyük sabır gerekiyor... anneliğin başlangıcı :) doğduktan sonra bitecek mi sanki endişeler? yok ateşlendi mi, yok nefes alıyor mu, yok bilmem ne... hayat boyu bu endişelerle yaşayacağız artık :)

tamam canım en kısa zamanda yazacağım tarifleri :)

bakarsın gerek kalmaz bu arada tüp bebeğe :) bizim öyle olmuştu :)

tamam yazıyorum hayatım :)
Sagol canim moral verdigin icin. Ne guzel hem rahat bir hamilelik gecirdin hem de yakinda bebisini alicaksin kucagina. Darisi basima :))
opuyorum seni ve oglunu.Insallah fotograftakine benzer, cok seker

Canım mide bulantısı en erken 6. hafta sonu en geç de 8. hafta başı başlıyor, bu arada bünyeden bünyeye değişiyor... mesela bende hiç ama hiç bulantı olmadı, sadece kokulara aşırı hassasiyet vardı... uyku hali, yorgunluk... her zaman göğüsler acıyacak diye bir kural da yok... lütfen takılmayın belirtilere :) sen de hem bebişinin kesesini hem de kalp atışlarını (ben pıtpıtlar diyorum) göreceksin... lütfen korkma :)
Sagol canim moral verdigin icin. Ne guzel hem rahat bir hamilelik gecirdin hem de yakinda bebisini alicaksin kucagina. Darisi basima :))
opuyorum seni ve oglunu.Insallah fotograftakine benzer, cok seker

canım son adeten sayarsan galiba ben 6. hafta 3 günlüğüm. hcg sonucuna göre de 1500 den sonra gözükür kese deniyor ya bende gözükmesi lazım artık. ama kalp atışı falan geç duyulacak herhalde çünkü son adete göre bakmak yanlış benimkiler geç gelişti yerleşti ve tutundular. bu durumda kalp atışını da geç duyması çok normal. haftaya cuma tam 8. haftanın başlangıcı olacak ve inşş hem kese hem kalp atışı gözükecek diye umuyorum. ay çok komik 2 ay bitmiş mi olacak hem de hiçbişi görmeden? :uhm: şimdilik dr değiştirmeyi düşünmüyorum. sadece benim dr çok uzak. yakındaki birine kese görmeye gideyim demiştim. inşşş ben gidene kadar sen hem kaç kese var görmüş olacksın hem kalp atışlerını bile duymuş olacaksın.

Canim benim kalp atislari icin daha cok ereken. Ben bugun 4 haftalik 3 gunlugum daha. Sadece testi erken yaptigim icin ogrendim hamileligimi. Benim cuma gittigimde tam 5 haftalik olucak. O yuzden mumkun degil kalp atislarini gormem. Ben sadece cogul mu tek gebelik mi onu merak ettigim icin gidiyorum. Kalp atisni gormeme imkan yok. Siz bizden oncesiniz :)) yani sen daha once duyacaksin kalp atisini.
insallah ikimizde gorucez ve bu defa hersey yolunda olucak.

aman bulantı için erken mi iyi. bende yok da. roniyam bulantı falan diyince fisfisfisbenim tam kaç haftalık oluğumu da dr söyleyecek herhalde. adete göre 6 hafta 4 günlüğüm ama midede hiçbişi yok. sersemlik gögüs ağrısı bel ağrısı ve kasık ağrısı var. onlar da bazen geçiyorlar hiçbişi olmuyor bazen de gelip bıcak gibi saplanıyorlar. anlamışsınızdır sabır bende hiç yok. hayat azcık döve döve öğretti ama bu anneliği netcez bakalım :kedi:

Canim benim kalp atislari icin daha cok ereken. Ben bugun 4 haftalik 3 gunlugum daha. Sadece testi erken yaptigim icin ogrendim hamileligimi. Benim cuma gittigimde tam 5 haftalik olucak. O yuzden mumkun degil kalp atislarini gormem. Ben sadece cogul mu tek gebelik mi onu merak ettigim icin gidiyorum. Kalp atisni gormeme imkan yok. Siz bizden oncesiniz :)) yani sen daha once duyacaksin kalp atisini.
insallah ikimizde gorucez ve bu defa hersey yolunda olucak.

biraz ukalalık yapmış olacağım ama bilgileirmi paylaşmak istiyorum sizinle :)

Deniz Bulut'cuğum eğer 6+3 haftalıksan 7. haftanın içinde sayılıyorsun. Roniyam'cığım 4+3 haftalık olduğuna göre sen de 5. haftanın içindesin. Yani 4+0 ile 4+6 arası = 5 haftaya denk geliyor. Mesela ben bugün 32+0'ım, bu da bugün 33. haftaya girdiğimi gösteriyor. Anlatabilmişimdir umarım. Ayrıca aşağıda vereceğim tabloya göre aylarınızı hesap edebilirsiniz, çünkü adetin ilk gününden hesaplanıyor gebelik :)

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

biraz ukalalık yapmış olacağım ama bilgileirmi paylaşmak istiyorum sizinle :)

Deniz Bulut'cuğum eğer 6+3 haftalıksan 7. haftanın içinde sayılıyorsun. Roniyam'cığım 4+3 haftalık olduğuna göre sen de 5. haftanın içindesin. Yani 4+0 ile 4+6 arası = 5 haftaya denk geliyor. Mesela ben bugün 32+0'ım, bu da bugün 33. haftaya girdiğimi gösteriyor. Anlatabilmişimdir umarım. Ayrıca aşağıda vereceğim tabloya göre aylarınızı hesap edebilirsiniz, çünkü adetin ilk gününden hesaplanıyor gebelik :)

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

eee ben şimdi 7 haftalık mı oldum? ay her ne kadar son adetten itibaren her günü gün gün saydıysam da hangi ara ? kafamçokkarıştıdoktorum demek beni tam 8. haftanın sonu çağırmış. yani bebek ve kalp atışı varsa var yoksa yok. adam öyle 10 kere gel git uğraşmıyor. delikafadulden

Son düzenleme:
eee ben şimdi 7 haftalık mı oldum? ay her ne kadar son adetten itibaren her günü gün gün saydıysam da hangi ara ? kafamçokkarıştıdoktorum demek beni tam 8. haftanın sonu çağırmış. yani bebek ve kalp atışı varsa var yoksa yok. adam öyle 10 kere gel it uğraşmıyor. delikafadulden

evet canım sen şimdi 7. haftanın içindesin :) evet git gel yaptırmak istemediği için garantiye almış bence de :) kesin olarak herşeyi öğreneceksin hayatım gittiğinde, bence bu daha iyi, şimdi kendi kendine kuruntu yapma lütfen ve haftaya cumaya kadar tadını çıkar hamileliğinin, hatta aşermiyorsan bile aşeriyormuş gibi yap o fikirsiz kocana :)

İşte kürler kızlar :) İiiiinnnnnşşşaaaaallllaaaaaaahhhhhhhh siz de hemen hamile kalırsınız, bütün kalbimle dua ediyorum hepiniz için :)

Soğan suyu kürü:
‘Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı:

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.virüs
Dikkat:virüs Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Bu kürü uygulamaya başladığınızda 2. - 3. günden itibaren akıntılarınızın çözüldüğünü ve ne kadar fazlalaştığını hayretle göreceksiniz.

Bu kür adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan olan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür.Yumurtalıklardaki kisti tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

Hepsi de İbrahim Saraçoğlu'ndan alıntıdır.

merhaba rüzgar erkekler içşi.n olan kürdeki yatağa gitmeden olayını açarmısın yarısını aç karnına yarısınıyatağa giderken demişsin.kızma ama gülerek yazıyorum şu yatak olayı derken yani yatmadan uyumadan önce mi? yoksa var ya neleri yazıyoruz burda heeeee..................................den önce mi?bir hafta boyunca derken lütfen canım onu da açıver inan hem gülüyorum hem de azıcık utanarak yazıyorum bu ne yaaaaaa birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderkenhehehheheheheheheehhehehehehhehekaynadım burda gülmekten lütfen aydınlatırmısın hışçakal ben burdayım şimdi .yazarsan eğer...............................

RÜZGAR;fikirsiz deniz karayurt un sözüydü değilmi?nasıl da bulaştı bize görüyormusun.şu an benim kociyle aram iyi öyle bişey diyemiycem hatta yolunu gözlüyorum.neyse bi gelsin beni sinir etsinde kullanırım o zamanehhhhehhehehehehehe

merhaba rüzgar erkekler içşi.n olan kürdeki yatağa gitmeden olayını açarmısın yarısını aç karnına yarısınıyatağa giderken demişsin.kızma ama gülerek yazıyorum şu yatak olayı derken yani yatmadan uyumadan önce mi? yoksa var ya neleri yazıyoruz burda heeeee..................................den önce mi?bir hafta boyunca derken lütfen canım onu da açıver inan hem gülüyorum hem de azıcık utanarak yazıyorum bu ne yaaaaaa birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderkenhehehheheheheheheehhehehehehhehekaynadım burda gülmekten lütfen aydınlatırmısın hışçakal ben burdayım şimdi .yazarsan eğer...............................
yatağa giderken derken uyumak için yatmadan önce, içecek ve uyuyacak kaydirigubbakcemile3 bir hafta boyunca sabah aç karnına ve akşam uyumadan önce içecek, bir hafta bittikten sonra sadece akşamları uymadan önce içecek :)
RÜZGAR;fikirsiz deniz karayurt un sözüydü değilmi?nasıl da bulaştı bize görüyormusun.şu an benim kociyle aram iyi öyle bişey diyemiycem hatta yolunu gözlüyorum.neyse bi gelsin beni sinir etsinde kullanırım o zamanehhhhehhehehehehehe
evet Deniz Karayurt'un bu sözünü ben de çok sevdim... valla benim kocişi çok şımarttığım için fikirsiz bir adam oldu çıktı, her gün ayrı sinir ediyor, o yüzden ben her gün kullanıyorum kaydirigubbakcemile3

az önce göbişini de gördüm rüzgarcım.kasımın 25i mi oluyor doğum bir hesap yaptım da
yanlışmıyım

az önce göbişini de gördüm rüzgarcım.kasımın 25i mi oluyor doğum bir hesap yaptım da
yanlışmıyım

Kasımın 24'ü canım, doktorum 18 Kasım'dan sonraki herhangi bir gün demişti, ben de 24 Kasım'ı seçtim ama bakalım İstanbul'daki doktorum ne diyecek, bir de o var tabii :)

Back
X