Kızla anlatayım hale hanımla görüşmemi... dün kayıt olmuştum, gidip gitmeme konusunda iyice gerildim, sonra sabah erkenden aradım çider'i olsun bitsin dedim... beni bugün bir hastanın yerine alıverdiler...
Önce bir bayan doktor dosyamı oluşturdu, Erverdi sen geldin aklıma... bu da yazarken ya eksik yazıyor, ya da yanlış yazıyor, 450 doz diyorum, 250 yazıyor, Kan grubum 0+ diyorum, A+ yazıyor... kazayla kan verseler neler olacak...
Neyse sonra doktorum dosyayı inceledi, sorular sordu, bilgileri teyit etti, eksikleri tamamladı... detaycı ve titiz davrandı.
Ardından muayeneye başladı, detay detay miyomlarımı ölçtü, yerini büyüklüğü şeklini ince ince anlattı, miyomlardan birinin rahime bası yaptığını bu basının rahim çizgisinde bozulma yarattığını ve bu durumun bebeğin tutunma şansını azalttığını bu durumda tutunsa bile düşük ihtimali oluşturduğunu söyledi...
veeeeeee kızlar bu hepimizi ilgilendiriyor, iki tane çatlamış ve döllenmeyi bekleyen yumurtam olduğunu söyledi... çok şaşırdım, çünkü ben 11. gün çift çizgiyi görmüştüm. bugün 18. günüm... doktora sordum, dediği o testlerle bu iş güvenli olmaz, kesinlikle ultrasonda bakılmalı, öyle boşuna uğraşmayın gibi birşeyler söyledi, bugün ve ertesi gün değerlendirin mutlaka dedi....
Sonra önceki denemelerime bakıp yumurta sayımın iyi olduğunu ama buna karşılık kalitesiz oluşunun nedenlerini uzun uzun konştuk, ilaç dozunun yüksek tutulması olabilir edyince onu öpmek geldi içimden , denemeye karar verirsem minumum doz kullanacağını söyledi, ayrıca benim olgunlaşma problemim olacağından şüphelendi...
Ardından rahmi değerlendirdi, bası yapan miyom nedeniyle histeroskopi yapıp rahim çizgisini düzeltmemiz gerekiyor dedi, bunun için öncelikle rahim filmi istedi, bu bize daha fazla fikir verir dedi, ayrıca tüplerime hiç bakılmamış olmasını tuhaf karşıladı...
Şu an aklıma gelenler bunlar çok gerildim gidene kadar şu an müthiş başı ağrıyor....
benden bir test istedi... Sonra beni genetik doktoru ile görüştürdü... o da çok detaycıydı, bir sürü soru sordu, pgt uygulamasına gitmemi tavsiye etti, tutunmama nedeninin genetik bir sebebi olabilirmiş,
Oradan trioidim ile ilgili doktora yönlendirdiler, elle muayene edildi, benim haşimato tiroidim var, iki sene önceki ultrasonda nodül çıkmamıştı, ama oluşmuş olabilirmiş...
birde göğüs kontrolü tabii
böyle...