- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.538
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
badenurdan yeniden histereskopi istenmiş.niye?kağıtta düzeltilip düzeltilmediği yazmıyormuş diye.yeniden görmelilermiş.
benim elimde 2 adet farklı yıllarda çektirilmiş rahim filmim var.18 yıl dr dr dolaştım.hiçbiri filmle ilgili en küçük olumsuz birşey söylenmedi.üstelik spontan hamileliğim var bir kere.2 aylık.düşüğümün sebebi de tutunma ile ilgili değil kanımda brusella çıkmıştı.o yıllrada kapı sütü kullanıyorduk.sütten geçen düşüğe sebep olabilen bir şeymiş.hale dr işte sanki şurası sanki şöyle bir daha çekilseniz daha iyi olur gibi net olmayan bir şekilde konuşmuştu.bende şart mı demiştim.yok şart değil demişti.
belki yine orda devam edeceğim tedaviye ama düşünüyorum ister istemez.sorguluyorum
hani normal bir hastalıkta özel bir hastaneye gidersiniz hastalığınız çok önemli değildir ama sizden bir sürü tahliller isterler.tabiii siz yaptırrsınız.o gibi gelmeye başladı bana.ben şimdi tedaviden vazgeçsemkim zararlı ?ben.orası bir ticarethane.ve yine herşekilde orası karda.bir kere beni hematoloğa yönlendirdi.illede kendi dr larına.muayene ücreti 175 tl.oranın da istediği tahliller bilin bakalım ne tutuyor.1 350.sadece hemotoloğun istediği tahlillerin fiyatı bu..2 ay olacak tedavi isteğim.500 euro karşılığını verdik hastaneye.tadeviden vazgeçtiğim takdirde ödediğmden muayene ücretleri(2 kere,muayene ücreti de 215 tl.kan tahlillerirni(200 küsür da onlar)düşecekler.elimde yine koca bir 0 olacak.sil baştan.
eşim bir dahaya yapalım gitsin kapatalım artık diyor.çok karışığım çok....
günaydın millet :)))
erverdi çok karışmışsın evet. hale hn kağıtta yazmıyor diye istememiş ki. madem histeroskopi yapıldı niye bu cizgi düzelmemiş diye istemiş. ayrıca raporda yazmıyor o zaman çizgiyi düzeltmediler mi acaba demiş. bir de düzelttilerse bile miyomlardan bozulma olasılığı varmış. kısaca çizgi bozukmuş. beklemek senin çok sinirlerini bozdu canım. evet memorial da mükemmel değil. mükemmel tam istediğimiz gibi bizimle ilgilenen bir merkez yok. orada da birbirinden farklı düşüncede bir dolu dr var. ama yine de pek çok merkezden daha iyi. eğer bu 3-5 yumurta kısmına çok takıldıysan tekrarlayacağım pazartesi umut tüp-bahçeci gibi bir yere git. bir de takibe sana uzak olabilir ama bahçelievler de medicana var. ssk ile muayene 20 lira falan. testler pahalı ama. yalnız orada da tüp doktorları var. 20 liraya muayene ile onlara da sorabilirsin. eğer 2-3 ay daha beklemeye dayanamayacaksan yaptır canım. ama sonrasında keşke bekleseymişim diye pişman olma.
ERVERDİ, sen kan testlerini çapa tıp fakültesinde yaptırmıştın değil mi? bu doktorun istek kağıdı ile gitsem çapada yaptırabiliyor muyum?
istediği Periferik kan kültürü ve kromozom analizi.... oldukça pahalı bir test... hangi bölümde yaparlar bunu? sen yaptırdın mı?
Bana dediği "bunu daha önce yaptırmadınız mı? sizden istemiş olmaları gerekirdi ??? biz hastalarımızdan mutlaka baştan istiyoruz"...
çok merak ettim sizin doktorlarınız sizden istedimi böyle bir testi ?????????????????????
ERVERDİ, sen kan testlerini çapa tıp fakültesinde yaptırmıştın değil mi? bu doktorun istek kağıdı ile gitsem çapada yaptırabiliyor muyum?
istediği Periferik kan kültürü ve kromozom analizi.... oldukça pahalı bir test... hangi bölümde yaparlar bunu? sen yaptırdın mı?
Bana dediği "bunu daha önce yaptırmadınız mı? sizden istemiş olmaları gerekirdi ??? biz hastalarımızdan mutlaka baştan istiyoruz"...
çok merak ettim sizin doktorlarınız sizden istedimi böyle bir testi ?????????????????????
badecim periferik kan analizi kromozom(genetik) konularında uzman oldum sayılır istediğini sorabilirsin canım....
Günaydın hanımlar,
Erverdi gibi ben de çok karışığım... sinirlerim bozuldu, bir sürü şeyi kafama taktım...
ERVERDi, benimle ilgili histeroskopi kısmını DENİZ çok güzel özetlemiş, benim kafamı bulandıran önce tanısal amaçlı hist. ile bakarız, düzeltilmişse hiç dokunmayız, düzeltilmemişse operasyonel amaçlıya döneriz demesi ???? yani bu ultrasonda bozuk görünüyorsa bozuktur... buradaki çelişki niye... bozuk görünüyorsa düzeltilmemiştir, ya da tamam miyom nedeniyle tekrar bozulmuşta olabilir .... ama ne görünüyorsa odur... yani burada ki ikilem neden???
üstelik bana ilk hist. yapan kişi ilk tüp doktorumdu, bunu yapmadan tüp yapmak sağlıklı olmaz demişti, önce histeroskopi yaptı, sonra tüp uyguladı, kendisi çapa tıp fakültesi profu üstelik, histeroskopiyide orada yaptı... neden düzeltmeden yarım bıraksın ???
hadi sonradan tekrar bozuldu diyelim... bana iki ay önce tüp uygulayan dingil neden bu durumu gözardı etti... zaten %15-20 şans ile hamile kalabilirken... kusurlu bir rahimle şansımı %3-5'lere hata sıfıra indirirerek neden tüp yapıyor gerizekalı????
yoksa ultrasonda görünen birşey yok mu? sadece raporda gerekli açıklama yapılmamış diyemi bunu istedi??? çok karışığım ben de...
Bir doktora daha gideceğim, ama rahim filminden sonra... elimde o da olsun....
pazarımızı mahvettim bennn... sürekli aklımda bunlar...
ah canııım.tabiii senin de giden yavrunda bir sürü test yapmışlardır.bu işler böyle işte.ister istemez uzmanlaşıyoruz.ama bi kendimizi iyi edemiyoruz
tatlım, ultrason muayenesinde rahime ilişkin herşey görülemiyor maalesef, mesela rahim kusurları, yapışıklıklar, rahimde perde olup olmadığı, falan gibi şeyler ultrasonda çıkmıyor, bunlar hitereskopi ile halledilebiliyor, ya da çok çok uzmanı olacak da olmayana ergi yöntemi ile seni yönlendirecek, ultrason muayenesinde çok kaba şeyler çıkyor o da rahmin giriş kısmı biliyosundur, rahim 40 perdeli normalde akordiyon gibi muamma bişey, gebelikte her bir katı açılıyo normal boyutuna giriyo, ama normaldeki halinde ultrasonda ancak, çok büyük kist, miyom, vb. şeyler varsa, bi de endometrium kalınlığı filan görülebiliyo. o yüzden canını sıkma fazla.
tüp bebek doktorlarından ise hiçbişey bekleme, onlar tamamı ile sürümden kazanan tüccar gibi çalışıyolar, sen kendi dokorun olmak zorundasın maalesef, dediğin gibi bence de o kadar maddi manevi zahmetli bi sürecin başlangıcında mutlaka periferik kan analizi ile pıhtılaşma testlerinin istenmesi ve baştan onların elimine edilmesi gerekir ama maalesef biz de hasta artık telef olduktan sonra akıllarına geliyo. sanki hamile kalıp kürtaj olmak diş çektirmek gibi bişey geliyo onlara, Allah onlara akıl fikir bize de sabır ve şans versin ne diyim, bu ülkede yaşamak gerçekten çok zor...
benim ikinci hamileliğimde bebeğin kalbi durmuştu o zaman yaptırmıştık bütün testleri, mthfr heterezigot çıkmıştı ben de, iğne falan vurunacaksın dedi dr, iki ay sonra yine hamileydim, üçüncü haftadan itibaren her gün iğne vurdum kendi kendime, Allahım ne stresti, her gün sabah kalkınca kendimi yokluyodum, midem bulanıyo diye Allahıma şükrediyodum, o hala benimle diye düşünüyodum, öyle öyle 3,5 ayı tamamladık bebişle ama meğerse kromozom bozukluğu üç ay beş ay dinlemiyomuş, ben kromozom bozukluğu olan bebek başlarda bi şekilde eleniyo, döllense de üç aya ulaşmadan kalbi duruyo sanıyodum ama maalesef öyle değilmiş, hayırlısı napalım. aynı mevzu tüp bebekte de geçerli, pgd filan hepsi hikaye, kromozom bozukluğu ya da pıhtılaşma sorunu varsa bunlar halledilmeden tüp bebek yaptırmak bana göre taammüden adam öldürmeye teşebbüs gibi bişey....
canım benden istenen "Periferik kan kültürü ve kromozom analizi"
bu hem benim yumurtalarda bir sorun var mı diye mi?
hem de hamile kalırsam düşük müşük olmasın diyemi?