38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

ERVERDİ bakırköy bilimde sgk geçiyor mu? memorialde 450 imiş ... dışarda bir yerde 300 falandır herhalde... tüp denemesini 2 ay önce yaptık biliyorsunuz... açıkçası şuaralar herşey ağır geliyor...

Birde haşimato tiroidim var, ama 3 yıldır kontrol altında.. ilaca bağımlıyım, her yıl nodül varmı diye ultrason çektirmem gerekiyor, çok şükür şu ana kadar hiç olmadı... hemen beni troid doktoruna yönlendiriyor, nodül varmı ultrason çektirelim diye... ben daha bir yıl olmadı çektireli dedim... olsun 10 ay olmuş çektirelim yine diyor... buda hiç ucuz birşey değil, en son 400 gibi birşeye çektirmiştim.. ama ben mevcut doktorumdan çok memnunum dedim tavrımı koydum.

niye adam gibi bir dr yok.analar 1 tane de mi doğurmadı?bize mi denk gelmedi?yahuu seneler içinde biz bilinçlendik.artık ölçer biçer tartar olduk.halaa saydığımız yerdeyiz.desinler o zaman hiç uğraşmayın olmaz.kabulüm..olma ihtimalini bile bile de...olmaz ki böyle de olmaz ki?sanki kapana sıkışmış gibi hissediyorum.tam bir ışık görüyorum.sonra hep acaba oluyor.yıllrca nedeni bilinmeyen infertilite idim.tabiii yaş böyle olunca nekadar güzel teşhisi koymak.yumurta az.çokkken neydi derdim?

Günaydın hanımlar,

Erverdi gibi ben de çok karışığım... sinirlerim bozuldu, bir sürü şeyi kafama taktım...
ERVERDi, benimle ilgili histeroskopi kısmını DENİZ çok güzel özetlemiş, benim kafamı bulandıran önce tanısal amaçlı hist. ile bakarız, düzeltilmişse hiç dokunmayız, düzeltilmemişse operasyonel amaçlıya döneriz demesi ???? yani bu ultrasonda bozuk görünüyorsa bozuktur... buradaki çelişki niye... bozuk görünüyorsa düzeltilmemiştir, ya da tamam miyom nedeniyle tekrar bozulmuşta olabilir .... ama ne görünüyorsa odur... yani burada ki ikilem neden???

üstelik bana ilk hist. yapan kişi ilk tüp doktorumdu, bunu yapmadan tüp yapmak sağlıklı olmaz demişti, önce histeroskopi yaptı, sonra tüp uyguladı, kendisi çapa tıp fakültesi profu üstelik, histeroskopiyide orada yaptı... neden düzeltmeden yarım bıraksın ???
hadi sonradan tekrar bozuldu diyelim... bana iki ay önce tüp uygulayan dingil neden bu durumu gözardı etti... zaten %15-20 şans ile hamile kalabilirken... kusurlu bir rahimle şansımı %3-5'lere hata sıfıra indirirerek neden tüp yapıyor gerizekalı????

yoksa ultrasonda görünen birşey yok mu? sadece raporda gerekli açıklama yapılmamış diyemi bunu istedi??? çok karışığım ben de...

Bir doktora daha gideceğim, ama rahim filminden sonra... elimde o da olsun....

pazarımızı mahvettim bennn... sürekli aklımda bunlar...

çekişkilerinde o kadar haklsınki valla denecek söz yok! umut a git canım süleyman tosun a hemde çider aracılığı ile para da vermezsin hemde o da oldukça iyi bir doktor

DENİZ çamlıcadakinde, özel sigorta karşılamış... acaba sgk'da geçiyormu? özel sağlığım var ama bunlar beni kısırlık tedavisi gördüğümü çaktı... herşeyi kısırlık tedavisi kapsam dışı deyip reddediyor... hemde bunu yaptırırsam özel sağlığın tüm limiti doluyor... ondan sonra hiç harcama yapamam........

sgk da hepsi geçiyo canım. devlet memuru isen (bilmiyorum artık ssklılar da devlet hastanesine gidebiliyomu?) direk devlet hastanesine git bi kuruş ödemeden yaptır hepsini. ben hacettepe de yaptırdım bi de medical parkta yaptırdım medikal park sgk ile anlaşmalı, ama anlaşmalı olsa da yine bütün testler için 250 civarında ödeme yapmıştım. yani özel hastanelerde sgk ile anlaşması olsa da sgk çok az kısmını ödüyo. kalanını sen ödüyosun.

periferik kan kültürü ve kromozom analizi tek bir test badecim. gidiyosun bi sefer kan veriyosun o kadar sonra sonucunu 2-3 hafta bekliyosun, bunun yumurtalarınla filan ilgisi yok senin kromozom dizilimine bakılıyo, ve kromozom açılımına bakılarak genetik bir rahatsızlığın var mı yok mu o inceleniyo, tabi burda aynı testin eşin için de yapılması gerekiyo unutma
bu test sonucunu bilahare konuşuruz ama bence yaptırmışken kanda pıhtılaşma testlerini de yaptır çıksın aradan orda da 6-7 rahatsızlığa bakılıyo, faktör v leiden, antifosfolipid antikorları, mthfr 677, ve 1298, lupus vs. yaptırırsan ayrıntılı listeyi veririm. bunlar içinde bi bulgu olursa heterezigot ya da homozigot olmay göre durum farklılaşabiliyo, heterezigotlar homozigotlara göre nispeten daha şanslı sayılıyo.
yani işin özeti bunlar bizim genetik haritamızla ilgili bir bilanço. yıllar sonra ben kendimle ilgili biçokşeyi bu testlerle öğrendim.
teşhis koyulduktan sonra klasik iğne aspirin tedavisine başlanıyo, periferik kan analizin temiz çıktıysa problem yok sayılır çünkü diğerlerinin en azından tedavsis var ama kromozom bozukluğun çıkarsa o biraz sorun canım, Allahtan umut kesilmez demekten başka çare yok o zaman

canım kanda pıhtılaşmayı düşünüyordum zaten... sadece kanda pıhtılaşma demem yeterli mi?
Diğer yazdıklarını anlamadım canım ??? onlar ne korktum :1shok:

kromozom bozukluğu demek genetik bir hastalık taşımak anlamına mı geliyor... bu konulara daha önce hiç girmemiştim... yani benden çocuğa miras olabilecek şeyler mi?

ERVERDİ bakırköy bilimde sgk geçiyor mu? memorialde 450 imiş ... dışarda bir yerde 300 falandır herhalde... tüp denemesini 2 ay önce yaptık biliyorsunuz... açıkçası şuaralar herşey ağır geliyor...

Birde haşimato tiroidim var, ama 3 yıldır kontrol altında.. ilaca bağımlıyım, her yıl nodül varmı diye ultrason çektirmem gerekiyor, çok şükür şu ana kadar hiç olmadı... hemen beni troid doktoruna yönlendiriyor, nodül varmı ultrason çektirelim diye... ben daha bir yıl olmadı çektireli dedim... olsun 10 ay olmuş çektirelim yine diyor... buda hiç ucuz birşey değil, en son 400 gibi birşeye çektirmiştim.. ama ben mevcut doktorumdan çok memnunum dedim tavrımı koydum.

canım ;ben yaptıralı 1 sene oluyor.tam yaptıracağım ay sgk ile anlaşmaları dolmuş.ücretli maalesef.myen in dediği gibi çeşitleri var bu testlerin.3 tane istenmişti benden sadece faktörVleyden heterozigot çıkmıştı.doğum kontrol hapı yasak bizlere.
ben geçen yıl sanki 400e yaptırmıştım.tam emin değilim.tel açıp sorabilkirsin.istersen özeline yazarım tel no sunu .
biliyorum canım.ağır gelir tabiii.bende bu yüzden 1 yıldır bekliyorum.tam hazırım diyorum.sonra ikilemde kalıyorum
haşimato tiroiti bende de var.nodülüm de var.levotiron kullanıyorum düzenli.her sabah yarım.3 ayda bir kan tahlilimi yaptırıyorum.belki tüpten önce bir gidip baktırabilirim ultrasonla.büyüme ya da çoğalma varmı diye.
ben devlette çektirmiştim nodül için ultrasonu.ücret ödemedim.sende öyle yapabilirsin.muayene olduğunu aynı gün içinde çekiliyorsun

canım kanda pıhtılaşmayı düşünüyordum zaten... sadece kanda pıhtılaşma demem yeterli mi?
Diğer yazdıklarını anlamadım canım ??? onlar ne korktum :1shok:

kanda pıhtılaşma dediğin zaman kendini doktorun kaderine bırakıyosun, yani kanda pıhtılaşmaya ilişkin nerdeyse 40 tane test var ama 6-7 tanesi en temel olanlar, sana saydıklarım en önemli olanlar, sonuçta bütün bu testlerin tamamı eğer sonuç pozitif çıkarsa, kanda pıhtılaşmanın artmasına sebebiyet veren muhtemel rahatsızlıklar, çoğu normalde çok sinsi ve kendini belli etmiyo yani yaş 40 lara 50-lere gelmeden rahatsızlık hissetmiyosun, ancak hamilelik durumunda hormonların artışı ile birlikte bu rahatsızlık ta nüksetmeye başlıyor ve kanında pıhtılaşma arttığı zaman sen farketmiyosun ama bebeğin beslenmesi plasentadan senin kanından olduğu için bebek bi süre sonra kanından beslenemiyo ve yaşayamıyo, sen farketmiyosun bile bu durumu, sonra bi gidiyosun ki kalbi durmuş.

korkacak bişey yok, dediğim gibi gidip tüp tüp kan veriyosun sonra sonucu bekliyosun, sonuçta birşey çıkmazsa mutlu olmalısın, birşey çıksa da mutlu olmalısın çünkü bilgi beraberinde çareyi de getirecektir bir şekilde, inşallah hiçbirşey çıkmaz da için rahat olur.

canım ;ben yaptıralı 1 sene oluyor.tam yaptıracağım ay sgk ile anlaşmaları dolmuş.ücretli maalesef.myen in dediği gibi çeşitleri var bu testlerin.3 tane istenmişti benden sadece faktörVleyden heterozigot çıkmıştı.doğum kontrol hapı yasak bizlere.
ben geçen yıl sanki 400e yaptırmıştım.tam emin değilim.tel açıp sorabilkirsin.istersen özeline yazarım tel no sunu .
biliyorum canım.ağır gelir tabiii.bende bu yüzden 1 yıldır bekliyorum.tam hazırım diyorum.sonra ikilemde kalıyorum
haşimato tiroiti bende de var.nodülüm de var.levotiron kullanıyorum düzenli.her sabah yarım.3 ayda bir kan tahlilimi yaptırıyorum.belki tüpten önce bir gidip baktırabilirim ultrasonla.büyüme ya da çoğalma varmı diye.
ben devlette çektirmiştim nodül için ultrasonu.ücret ödemedim.sende öyle yapabilirsin.muayene olduğunu aynı gün içinde çekiliyorsun

canım gittiğinde doktoruna nodül durumunda tüp bebek ilaçları tehlike yaratıyormu diye sor, ben de soracağım.. biliyorsun nodülller iyi huylu yada kötü huylu olabiliyor, bir de tüp ilaçları bunlar üzerinde kötü etki yapmasın... para avcıları ilaçları pompalarken bunu dikkate alsınlar...
telini verirsen arayıp sorarım canım..

kanda pıhtılaşma dediğin zaman kendini doktorun kaderine bırakıyosun, yani kanda pıhtılaşmaya ilişkin nerdeyse 40 tane test var ama 6-7 tanesi en temel olanlar, sana saydıklarım en önemli olanlar, sonuçta bütün bu testlerin tamamı eğer sonuç pozitif çıkarsa, kanda pıhtılaşmanın artmasına sebebiyet veren muhtemel rahatsızlıklar, çoğu normalde çok sinsi ve kendini belli etmiyo yani yaş 40 lara 50-lere gelmeden rahatsızlık hissetmiyosun, ancak hamilelik durumunda hormonların artışı ile birlikte bu rahatsızlık ta nüksetmeye başlıyor ve kanında pıhtılaşma arttığı zaman sen farketmiyosun ama bebeğin beslenmesi plasentadan senin kanından olduğu için bebek bi süre sonra kanından beslenemiyo ve yaşayamıyo, sen farketmiyosun bile bu durumu, sonra bi gidiyosun ki kalbi durmuş.

korkacak bişey yok, dediğim gibi gidip tüp tüp kan veriyosun sonra sonucu bekliyosun, sonuçta birşey çıkmazsa mutlu olmalısın, birşey çıksa da mutlu olmalısın çünkü bilgi beraberinde çareyi de getirecektir bir şekilde, inşallah hiçbirşey çıkmaz da için rahat olur.

o halde kanda pıhtılaşma deyip
faktör v leiden
antifosfolipid
mthfr677
1293 lupus

isteyeceğim varmı hayati olan başka...
hale bakarmısın birbirimizin doktoru olduk...

BELli bir günü varmı yaptırmak için

kromozom bozukluğu demek genetik bir hastalık taşımak anlamına mı geliyor... bu konulara daha önce hiç girmemiştim... yani benden çocuğa miras olabilecek şeyler mi?

evet canım aynen öyle.
sana senin 40 kuşak ötesindeki atalrından yadigar bebeğine de senden yadigar...
yani anne babanın genetik rahatsızlıkları ynen geçiyo diye bişey yok ama ciddi risk oluyo, yani genetik geçişlilik çok önemli. mesela haşimoto hastalığı tamamıyla genetik geçişliliği olan bi rahatsızlıktır, bağışıklık sistemi problemli olanların hepsi genetik geçişlidir, haşimotolulara bakın, ya annedendir, ya da anne tarafındandır, bağışıklık sisteminde problem olanların bence mutlaka kromozom analizi yaptırmaları lazım ama bizim ülkemizde insaların nböyle şeyler ilgisini çekmiyor ne hikmetse....

evet canım aynen öyle.
sana senin 40 kuşak ötesindeki atalrından yadigar bebeğine de senden yadigar...
yani anne babanın genetik rahatsızlıkları ynen geçiyo diye bişey yok ama ciddi risk oluyo, yani genetik geçişlilik çok önemli. mesela haşimoto hastalığı tamamıyla genetik geçişliliği olan bi rahatsızlıktır, bağışıklık sistemi problemli olanların hepsi genetik geçişlidir, haşimotolulara bakın, ya annedendir, ya da anne tarafındandır, bağışıklık sisteminde problem olanların bence mutlaka kromozom analizi yaptırmaları lazım ama bizim ülkemizde insaların nböyle şeyler ilgisini çekmiyor ne hikmetse....

rahmetli annem, teyzelerim, teyzemin çocukları, ablamlar hepsiiiiiiiiii tiroid hastası benim gibi.... mirasa bak...

o halde kanda pıhtılaşma deyip
faktör v leiden
antifosfolipid
mthfr677
1293 lupus

isteyeceğim varmı hayati olan başka...
hale bakarmısın birbirimizin doktoru olduk...

BELli bir günü varmı yaptırmak için

belli bir günü yok ama sabah aç karnına yaptırman gerekiyo. bunların hepsi de kanda pıhtılaşma testi.
faktör v leiden mutasyon testi
antifosfolip antikorları
lupus antigen testi
mthfr 677 ve mthfr 1298
dur daha yazacam

tüp denemelerindeki başarısızlıklar ve doktorlara takıp takıp üzülmem yüzünden bende sık sık zona oluyorum... son tüpten sonrda oldu... dünden beri oramda buramda yine kıpırdanma var... o kadar sıkmışım işte kendimi bu da ispatı... offffyaaaaaaa off -tatlicadiarzu-

kızlarrr okuyorum ama anlamıyorum valla kapasitem almıyor ne demek istediğinizi anlayamıyorum. ohaoldumsmile:bbo: ben bunların neresinden başlayacağım ayol benim de gelişmeyen bir gebeliğim olmuştu biliyorsunuz:bbo:fisfisfis

tüp denemelerindeki başarısızlıklar ve doktorlara takıp takıp üzülmem yüzünden bende sık sık zona oluyorum... son tüpten sonrda oldu... dünden beri oramda buramda yine kıpırdanma var... o kadar sıkmışım işte kendimi bu da ispatı... offffyaaaaaaa off -tatlicadiarzu-

zonanın da bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olduğunu biliyormusun mesela? yine genler, ve yine kimbilir kaçıncı kuşaktan ve kimin genlerinden miras????
allopecia area diye bişey duydunuz mu mesela, halk arasında saçkıran diye bilinir, saçlar para gibi dökülür

badenurcum herşeyin başı sağlık lütfen ama o kadar da değil. allahın taktiri başa gelen neyse onu yaşayacağız sonuçta.
benim teyze kızlarında da çikolata kişsti var biri ameliyat sonrası tüple bebek sahibi oldu. diğeri ne ameliyat ne tüp yaptırmadı bebeği de yok bak bende de var.ama annemde yok. annemin de tiriyoid i var ama benim yok çok şükür. nebilim ya hayat ilginç bişi. sadece çok üzmiycez kendimizi ama az üzülebiliriz.hele badenur bak senin yüksektansyonun da var güzelim nolur rahat ol. herşeyin bir çaresi vardır elbette

kızlarrr okuyorum ama anlamıyorum valla kapasitem almıyor ne demek istediğinizi anlayamıyorum. ohaoldumsmile:bbo: ben bunların neresinden başlayacağım ayol benim de gelişmeyen bir gebeliğim olmuştu biliyorsunuz:bbo:fisfisfis

aşkım benim sen kafanı yorma bunlara,bu zaten bi seferde okunup ta anlaşılacak bişey değil Allah korusun, biz üniversitede vermediğimiz emeği bu yolda harcadık, alim olduk, doktorları bıraktık, profları bi araya getirdik nerdeyse genler ve kromozomlar yüzünden yeniden üniversiteye gidesim geldi... mesela genetik bölümünün tıp fakültesinden ayrı bir bölüm olduğunu, ve genetik bölümünde çalışanların doktor olmadıklarını biolog olduklarını, ve doktorların nerdeyse tamamına yakınının genler ve kromozomlardan birşey anlamadığını ve genetikçilerin kadın doğumcu ya da tüp bebekçi doktorlara şiddetle karşı çıktıklarını biliyor musunuz? aslında en doğru bilgiyi de özel hastanedekilerden bahsetmiyorum, genetikçilerden alabileceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. çünkü tüp bebek bir olasılık hesabıysa, ve bu olasılıkta kromozomlar ciddi rol oynuyorsa, bence genetikçilerin tecrübe ve bilgisi daha fazla, ve de onların ticari bir kaygıları yok, sadece literatürdeki bilimsel çalışmalar ile ilgileniyorlar, ve size doğruyu söylüyorlar, benim gittiğim hiç bir genetikçi asla tüp bebek önermedi bana mesela. doğal yolla kalabiliyosanız denemeye devam edin dediler. yani tüp bebek ya da pgd ile bebekteki kromozom bozukluğu ihtimali azalmadığı gibi yumurtanın bozulma yüzdesi de daha fazla....

Back
X