• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Cans, yuvaya donmusun. Ufukta tedavi planlari var mi?

Serpil nasilsin? Biraz toparlandin mi?

Merye, istahin ve moralin nasil? Bebek nasil, yakinlarda kontrole gittin mi?

Edanur, tedavin hayirli ve bebekli olsun. Yasadiginin narkozdan oldugunu dusunuyorum, narkoz sonrasi herkes farkli tepkiler verirmis. Ben ilk laparoskopiden ( ilk narkozum) sonra uyandim ve nefes alamadim, bogazim seninki gibi cok kuruydu, hemsirenin eteginden yakaladigimi hatirliyorum, el- kol hareketi ile nefes alamadigimi anlatirken onlar zaten anlamislar ve bana hemen oksijen vermislerdi. Umarim bir daha OPU'ya gerek kalmadan bebegine kavusursun.

kısa bir granül kayfe molası vermiştim ki Zarpdeniz hocam sizi gördüm.açık.hoşgeldiiiina.s.

baharcım;ben o hazır az tuzlu zeytinlerin tadını hiç bilmiyorum.alternatif olabilir diye yazmıştım.tabiii sen listene uy.
denizcim;sağol.demek pek lezzet yokmuş tuzsuz olanlarda.bende önünden geçerken nasıl ki acaba derdim.bu arada bugün senin kontrolün yokmuydu?

güller herkese hayırşlı cumalar.tam da cuma saati.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Zarpdeniz,;yok daha kurs başlamadı.ekim de..

ZarpDeniz, hoşgeldin iyi dileklerin için saol canım. Gelişinede tedavinede az kaldı kesinlikle şimdiden kendini rahat bir psikolojik duruma hazırlamanı öneririm beslenmenede dikkat et bol su tüketmeye alıştır kendini.İnşallah Rabbim sanada tedavinde olumlu bir sonuç gösterip bebiş yada bebişlerini kucağına almayı nasip eder.

DenizVerdi canım sana da hayırlı cumalar. Allah seninde gönlüne göre versin canım

Deniz'cim evet düşünüyorum. Hani sen de demiştin ya, bu sefer eski doktoruna gitme, başka bir hastane seç diye. Bu sefer öyle yapacağım. Son bir deneme o da büyük bir ihtimalle Memorial olacak. Gerek burada edindiğim bilgiler gerekse dışarıdan aldığım bilgiler hep bu yönde. Bir arkadaşımın arkadaşı, 2 kez tüp bebek denedi, benimle yaşıt. En son Memorial'de denedi ve şimdi iki kız bebişi var.
Bir daha da olmazsa daha da denemem herhalde. Sanırım 3-5 aya kadar başlarım. Bu arada daha eşimin bu süre içerisinde karar verdiğimden de haberi yok. Sanki adam gerekmiyor gibi :) Bakalım be Deniz'cim hayırlısı. En azından ileride denemedim demem.
hayırlısı olsun. evet son bir deneme yapmadan bırakma. eşine zamanı gelince söylersin. zaten maddi kısmı ayrı da onların işi bir hastaneye gelip sperm vermek. gerisi bize kalıyor.

evet patikler göbiş epey ilerledi beni zorluyo epey :) daha ne kadar büyücek bilemiyorum ama idare ediyorum çok ağırlaştım vucudumu ayaklarım taşımıyo o kadar diyim sana.

zarpdeniz seni sordum arkamdan hemen gelmişsin hoşgeldinnn
kaç kilo aldın? benim 5 di ama son 2 haftadır oturuyorum ve tek ayak tartıya çıkamadığım için bilemiyorum daha aldım mı.

Merhaba Arkadaslara.s.:1hug:

Ben tatilden dondum, simdide tatil ve yol yorgunlugunu yasiyorum. Ama bir-iki gune toparlarim.

Gecmise donuk bir okuyayim, tekar yazarim.
Ozledim sizleri...:1hug:
hoşgeldin özlemiştik a.s.

baharcım;ben o hazır az tuzlu zeytinlerin tadını hiç bilmiyorum.alternatif olabilir diye yazmıştım.tabiii sen listene uy.
denizcim;sağol.demek pek lezzet yokmuş tuzsuz olanlarda.bende önünden geçerken nasıl ki acaba derdim.bu arada bugün senin kontrolün yokmuydu?

güller herkese hayırşlı cumalar.tam da cuma saati.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Zarpdeniz,;yok daha kurs başlamadı.ekim de..

valla ömür boyu zeytin yiyemeyecek tansiyon kalp hastalarına alternatif olabilir de pek yenecek gibi değil.

denizverdi edit yok mesajı düzeltemiyorum evet kontrol öğleden sonra 3,5 da. yaşasın dışarı çıkacağım :dance:kaydirigubbakcemile2
koca göbekle devamlı ourup yatmaktan acaip sırtım ağrımaya başladı valla :umursamaz:9 ay yatanlar nasıl yatıyormuş tövbe büyük sözüme çok zor olmalı.

deniz bulut hamileliğin boyunca sadece 5 kilomu aldın
ben tedavideki başlangıç kilomdan bugüne 3 kiloyu şimdiden aldım bile :(

Bugunku kontrolde endometriumu Hale hanim dunden bile daha dusuk olctu moralmen coktum, ne yapabiliriz diye sordum. Estrofem verdi hem de gunde 3 tane, ve patch i forte a cikardi. Semra hanim 2 gundur yok, biraz endiseleniyorum ama hersey olacagina varir ne yapalim.
Yumurtalar saglikla toplansin ve dollensinler endo toparlamazsa dondururuz herhalde bilemiyorum ki...
Kafamdan surekli hadi benim guzel endometriumum kalinlas soyle pofidik pofidik ol bak bebekler gelecek yumusacik yatsinlar diyorum, insallah beni duyar :)

zarpdenizcim inşallah allah sana aynen o ikizler gibi ikizler nasip etsin. bu arada inşallah bayramdan sonra erkeklerimizi doğurmuş oluruz da görüşmek kısmet olur. bekleriz yani şeker.

deniz sen ne diyosun ya ben şu an 80 kiloyum ve 14 kilo aldım sen nasıl 5 kilo aldın yuh bana yani. hatta doktora dedim ki yok ben fazla yemiyorum etrafımdaki insanlarda bunu teyit ediyorlar nasıl alıyorum anlamıyorum o da bana vitaminlerden dir dedi ve geçen hafta itibarıyla eleviti kesti. artık hergün bir osteocare miydi neydi o vitamini alıyorum. yarından itibaren de başka bi hapa başlıyorum adı aklımda diil iki günde bir de onu içcem omegalı olan. görenler bana hiç 14 kilo almış bi halin yok diyorlar ama tartı öyle söylemiyo :( şaka bi yana hiç de sallamıyorum kiloyu sonra nasıl olsa hepsini vercem allahın izniyle. herkes bi porsiyon yerken ben iki de yemediğime göre kendimi de kasamam yaniiii. ay karnım acıktı iyi miiiii?

hülya doktora ne zaman gidecek ti gitti mi acep?

vanilya hakkında hayırlısı olmassa dediğin gibi yaparsınız dondurulur sen üzme tatlı canını?

Zarp deniz hoşgelmişsin canım.Tatil nasıldı hiç bahsetmemişsin.Gerçi iyidir mutlaka.Türkiye'ye gelmene de az kalmış hadi hayırlısı.Adetin bu ay 24.gün mü 26.gün mü oldun.Dönüş tarihinde sorun yok umarım.

Vanilya canım endometrium kalınlığını bence de hiç kafana takma.Estrofem onu istenen seviyeye getirir mutlaka.Olmazsa da dondurursunuz.Sayı iyiydi zaten.

alabama sen de uzun zamandır ortada yoktun.İyice ağırlaşmışsın.Oğlanın odasını hazırladığın iyi olmuş.Son günler de daha zor oluyor çünkü.Benim son haftalarda ayaklarım çok şişmişti.Ayakta fazla kalamıyordum.Ayak parmak aralarım pişik olmuştu eşim hep pudralıyordu ben eğilemediğim için.
Beni sormuşsun.Daha dr'a gitmedim.Ayın 29'unda çarşamba gününe randevuyu aldım.Hayırlısı bakalım.

deniz bulut hamileliğin boyunca sadece 5 kilomu aldın
ben tedavideki başlangıç kilomdan bugüne 3 kiloyu şimdiden aldım bile :(

3 kilo çok tabii. kaç kilo olursan ol. 3 kiloyu en fazla ilk 3 ay sonunda alman lazım. ben zaten şişmandım. 72,5 ile başladım. o nedenle fazla almamaya çalıştım. bulantım falan da olmadı. bastırsın diye kraker peynir ekmek de yemedim. çok tatlı severdim canım hiç tatlı istemedi. kilo son aylarda alınır deniyor bakalım kaç olacak. şimdi oturuyorum da.

Bugunku kontrolde endometriumu Hale hanim dunden bile daha dusuk olctu moralmen coktum, ne yapabiliriz diye sordum. Estrofem verdi hem de gunde 3 tane, ve patch i forte a cikardi. Semra hanim 2 gundur yok, biraz endiseleniyorum ama hersey olacagina varir ne yapalim.
Yumurtalar saglikla toplansin ve dollensinler endo toparlamazsa dondururuz herhalde bilemiyorum ki...
Kafamdan surekli hadi benim guzel endometriumum kalinlas soyle pofidik pofidik ol bak bebekler gelecek yumusacik yatsinlar diyorum, insallah beni duyar :)

estrofemi zaten toplamadan itibaren veriyorlar. günde kaç hatırlamıyorum ama o ilaçlarla kalınlaşacaktır inşallah. doktorlar zaten kötü görürlerse donduralım sonra transfer edelim derler.

Merhaba hanımlar, bugün muhabbetli olmuş yine burası olumunekankayizsmile a.s.

Edanur tedavin hayırlı olsun, bol şans canım. Güzel haberlerinle sevinelim inşallah. Arkadaşların dediği gibi narkoz etkisi olabilir, herkesi farklı etkiliyor narkoz. Ben her seferinde “açımmm” diye uyanmıştım. Annem de gülme krizine girerdi a.s
Baharnaz, eğer eczanede ölçtürüyorsan gidince oturup dinlen canım biraz. Gerçi onlar da söylemişlerdir ama hemen ölçülmemesi gerekiyor. İnşallah yolunda gider tansiyon olayın, beslenme de listeye göre giderse daha da yoluna girer inşallah.
Altınyunus, allah kolaylık versin. Sağlıkla kucağına alasın inşallah da bu çektiğin sıkıntıların hepsi unutulur.
Cans, hoşgeldin. Anıları göremedim hala :içelim:
Vanilya, bozma moralini, herşey olacağına varacak ama inanıyorum ben bu yeni ilaçlarla kalınlaşacağına.:Saruboceq: Buradan gördüğüm kadarıyla gerçekten emin ellerdesin.
Denizverdi, evet hala bir ümit doğal denemelere devam ediyoruz. Bıkmışım ya mıncıklanmaktan, kurcalanmaktan. Nasıl dua ediyorum doğal yolla olsun diye anlatamam, olmadı tüp sıpa denenecek tabi ne yapalım. Zaman nasıl da geçiyor, seninde 2 ay olmuş, okuyunca bende inanamadım. İnşallah hayırlısıyla 6 ay geçip gidecek, ocak ayında mutlu telaşlarının haberlerini de alalım.:Saruboceq:
Deniz, nasıl geçti kontrolün?
Hulya, Ardanın kontrolünde ve senin randevunda bol şans, iyi haberlerini almak dileğiyle.
Zarpdeniz, hoşgeldin canım. İkizler sana ve isteyen herkese de nasip olsun inşallah, bende bayılırım ikizlere. Canım biz meyve sıkacağı olarak philips kullanıyoruz. İlk çıktığında “devrim” diye reklam yapmışlardı, piyasada da onun gibi başka model yoktu, o yüzden ondan aldık. Şimdi aynı model bir sürü markada var. Ben daha önce de muhelif sıkacaklar denediğim için bundan gerçekten çok memnun kaldım diyebilirim. Yani marka değil de teknolojisi hoşuma gitti daha çok. Yıkanacak az parça çıkıyor, portakalı bile kabuğuyla at sıkıyor (ama tabi tavsiye etmem, çok acı oluyor, bir de üzerindeki ilaç kalıntılarından korkuyorum), bir sürü meyveyi aralıksız sıkabiliyorsun vb. Yalnız biliyorsundur belki ama sıkarken sulu meyvelerle, nispeten kuru meyveleri karıştırman gerekiyor. Yani ben elma, portakal, havuç karıştırıp atarım hep. Tembele iş buyur akıl öğretsin demişler, üzümü bile salkımıyla atarım :lepi:
Alabama, patikler, serpil, merye selamlar a.s. :1hug:

Absynth arkadaşım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Bakalım nasıl haberler alıcaz dr'dan.
Senin de inşallah doğal yoldan gelir bebeğin.Benim de 4 tane doğal gebeliğim var bubu da doğal istiyorum ama yaş da ilerleyince insan telaşa kapılıveriyor işte.Sen ovulasyon testi de kullanıyorsun herhalde değil mi?

Absynth arkadaşım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Bakalım nasıl haberler alıcaz dr'dan.
Senin de inşallah doğal yoldan gelir bebeğin.Benim de 4 tane doğal gebeliğim var bubu da doğal istiyorum ama yaş da ilerleyince insan telaşa kapılıveriyor işte.Sen ovulasyon testi de kullanıyorsun herhalde değil mi?

yok hulya ovülasyon testi hiç kullanmadım :1no2: Sadece adetten sonra düzenli çalışmaya dikkat ediyoruz. Preseedi sadece belli dönemlerde 10-15 gün kullanmaya devam ediyorum. Bizimki doğal yolla biraz umutsuz gibi aslında, hem hareket hem de morfoloji sorunu var. Yine de allahtan ümit kesilmez, kısmet...

Zarp deniz hoşgelmişsin canım.Tatil nasıldı hiç bahsetmemişsin.Gerçi iyidir mutlaka.Türkiye'ye gelmene de az kalmış hadi hayırlısı.Adetin bu ay 24.gün mü 26.gün mü oldun.Dönüş tarihinde sorun yok umarım.

Vanilya canım endometrium kalınlığını bence de hiç kafana takma.Estrofem onu istenen seviyeye getirir mutlaka.Olmazsa da dondurursunuz.Sayı iyiydi zaten.

alabama sen de uzun zamandır ortada yoktun.İyice ağırlaşmışsın.Oğlanın odasını hazırladığın iyi olmuş.Son günler de daha zor oluyor çünkü.Benim son haftalarda ayaklarım çok şişmişti.Ayakta fazla kalamıyordum.Ayak parmak aralarım pişik olmuştu eşim hep pudralıyordu ben eğilemediğim için.
Beni sormuşsun.Daha dr'a gitmedim.Ayın 29'unda çarşamba gününe randevuyu aldım.Hayırlısı bakalım.

canım ben heralde biraz önde gidiyorum bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama baya baya göbeğim çıkık :) ama çorabımı bacağımı kırıp öteki dizime koyarak giyebildiğime göre demek daha da büyücek bu göbek. çok şükür odası geldi yerleşti haklısın son günler epey zor olurdu ki ben şu an bile ayaklarımın üstünde fazla duramıyorum. :)) peki senin bu doktor işin kendinle ilgili dimi şeker. arda ile ilgili değil anladığım kadarıyla infertilite doktoruyla mı görüşeceksin. hayırlısı olsun güzel haberlerini alırız inşallah az kalmış çarşamba günü yani.

doktora gidip geldik hoplaya zıplaya. herşey yolunda. ölçümler gayet iyi. ben bir kilosundan birşey anlıyorum.1900 olmuş :nazar: benimki sadece normal dedi sonra üst sınırlarda normal dedi. 4 hafta daha böyle geçerse rahatlarız artık erken doğsa da o kadar sorun olmaz dedi. ay inşallah 4 değil 8-9 hafta sağlıkla geçsin de vaktinde doğsun.

doktora gidip geldik hoplaya zıplaya. herşey yolunda. ölçümler gayet iyi. ben bir kilosundan birşey anlıyorum.1900 olmuş :nazar: benimki sadece normal dedi sonra üst sınırlarda normal dedi. 4 hafta daha böyle geçerse rahatlarız artık erken doğsa da o kadar sorun olmaz dedi. ay inşallah 4 değil 8-9 hafta sağlıkla geçsin de vaktinde doğsun.
Masallah masallah Deniz'cim,
insallah vaktinde dogarsa ne zaman dogacak?

tam kurban bayramı bitimi 22 kasım gibi 39. hafta başlamış oluyor o zamana kadar dayanırsa dr alır herhalde. iş bayramda dr falan yokken gelmesin. ya da sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse artık

BÖYLE BİR GÜN

Unutmamalıydım..bugün tel ile netin ödeme günü.. oradan da rutin ilacımı yazdırmaya sağlık ocağına girdim. Aman Allahım.o sıra numarası da ne!normal de bu saatlerde daha tenha olur.neyse kararlıyım.yazdıracağım.dönmedim.biraz oturdum.sıkıldım.fazla oturamam ya.her zaman da eleştiririm türk kadınlarını.özellikle de kilosu fazlaca olanları.ya da bilmiyorum bizim insanımızda mı var?otobüste ya da minübüste biri kalkıverdi mi.hop köşe kapmaca gibi nasıl da hemen yerleştiriveriyorlar totolarını.aman Allahım !ne kıymetli totolar.neyse....ne anlatacağım.ne yazdım

etrafı,insanları inceledim.rahatsız edici ceğil ama.kalktım zaten ..koridorda volta misali geziyorum.aşı odası,dr ların odaları,tabelalalar......sağlı bakanlığının yayınlattığı..köşede ileride bir kadın.,kadının kucağında tahmini 6 aylık bir kız bebek.durmuyor,mızırdanıyor.kalktım.yanına gittim hemen..elimdeki mini poşeti fışırdattım.biraz susar gibi oldu.ama çok kısa.1 dakika...ya var ya yok.sonra yine mızmızlık.içerisi çok sıcaktı.eminim bunalmıştı yavrucum.annesine yanından ayrılmadan ''çok sıcak annesi yeleğini çıkartırsan rahatlar'' dedim...sonra ilk oturduğum yere oturamadımdolmuştu...iyi de olmuş.otur otur..hep otur mu olacak.?sonra uzaktan yine gözlemlemeye devam ettim kız bebeği ile annesini.Annesi Karadenizli idi belli.çizgileri çubuklrından anlaşıldığı üzere giyinmişve çay toplamaya gider gibi idi başındaki.sonra bir erkek çocuk farkettim.meğer o da kız bebeğin ağabeyi imiş.çocuk halaa mızırdanıyor.ıhı da ıhı...annesi bebeğin yüzünü çevirip bir kere bile bakmıyor.sadece pışpışlıyor.yavrum gözlerini ovuşturuyor.uykusu var belli.annesi değlmi ya?çevirsene be kadın kızının yüzünü kendine de ...bir gör...kızdım haaa.ben yine volta misali devam.(yelek te hala bebeğin üzerinde haaa....kendi üzerinde ince bişey.bebeğe hem bady hem örme yelek.)
bir ara kaybettim onları.meğer aşı odasındalarmış.sonra yine yerlerine geçtiler.baktım bu sefer yelek yok.oh dedim.şimdi daha bir rahatım.
sonra;sonra yine duramadım.bu sefer karşılarına gelen bir yerdeyim.ama bakmıyorum.kız bebeğin ağbisi yanıma geldi.elinde bir market insörtü.baktım uçak yapmaya çalışıyor.yapamadı.ona isterse yapabileceğimi söyledim.önce kaşlar çatıldı,istemedi.bozguna uğramıştı sanki.anladım ..ben anladım ama..çaktırmadan izledim onu.elindeki insörtten bir yaprak koparttı bana uzatıyor.ben bakmıyorum ama.gülücem... gülmüyorum.neyse daha da uzatınca bu kez gördüğümü itiraf etmiş oldum.uzattığını aldım.yaptım ona bir uçak.hastanede(2 katlı minik bbir yer)ben bir attım.süper uçtu...marifetimde ilginç yerde çıktı ortaya.başka zaman yaparım evde.çakılır hemen...önce güldü hoşuna gitti uçağın süzülüşü.sonra ise bozuldu.hemen bozdu uçağı.o da yapmaya çalıştı.yapmasına yardımcı olmama istemiyerek te olsa izin verdi.yaptı uçağını.ve oda benimkine yakın güzel uçurdu.az önce sıkılna çocuktan eser kalmadı.

offf.bu sırada gelmedi.inadım inat.yazdıracağım ilacı.ellerimde de kaşıntı var bu ara.parmaklarda...pembe kutulu bir krem var.iyi geliyor.bu ara domatesle taranayla biraz haşır neşir oldum ya.hemen azıverdi.2 gündür komşuya da yardım ettim.şimdi sağ elin parmaklarıbazı yörelerin deyişiyle barnaklarım şiş ve kızarık.kaşınırken çok tatlı kaşınır sonrasında bir o kadar acırlar.

zaman dda geçmedi haa. artık sıra tabelaları incelemeye geldi.tmizlik personelinin haftalık programı.üstünkörü değil,dikkatli okudum.dikkatimi bir şey çekti.kapı kol ve tokmakların hijyeni hafta da bir kere yapılıyormuş(çerçevede yazılan bu.yapıldığını kim görmüş.biz mesai saatinde oradayızama elbet yapılıyor)sağlık kuruluşu sonuçta.haaa yine atladım başka şeye.cam ve pencerelerin temizliğ de hafta da bir kere.şimdi sorarım sizlere.günde en az 100 150 el dokunuyordur,eminim bu sayı çok daha fazla.hijyeni haftada bir.camların hijyeni de haftda bir.bana adaletsiz gib geldi.kapı kulupları hergün hatta günde belki 2 kere hijyen olmalı diye düşündüm.hadi 2 den geçtim.hergün olsunyanlışmıyım?

amannn sıkıldım burda...canı sıkılan okusun.yazı kalabalıklığını gören tıklasın öteki sayfaya.daha çıkmadım sağlık ocağından ama sıkıldım.Adanalı Teyzenin dediği gibi.ben ortaya goyduuuumm.alan alır..almayan geder.

Denizcim.kontrolün iyi geçmiş.sevindim.neredeyse 2 kg olmuş mucizen..ne güzel hiçte kilo almamışsın.Ebru Şallının diyetini mi uyguladın yoksa?O hamileliğini 6 kilo ile tamamlamış diye duymuş ve okumuştum.

artık çıktım.hava da iyice karardı.ben mutfağa gidiyorum.1 saate kadar sofra hazır.dileyen buyursun...hoşçakalıııınnn.:3:

tam kurban bayramı bitimi 22 kasım gibi 39. hafta başlamış oluyor o zamana kadar dayanırsa dr alır herhalde. iş bayramda dr falan yokken gelmesin. ya da sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse artık

Saglikla gelecek merak etme sen, ay ne guzel hicbirsey kalmamis...guzel bir tarihte dogacak. Yay burcu mu olacak akrep mi? Ikisi de guzel :)

Back
X