- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.544
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet bunları ben de biliyorum. özellikle kolik bebeklerde işe yarıyormuş. onlar günde 3-4 saat değil 7-8 saat ağlıyorlar sanırım. allah korusun aman öyle olmasın çok zor tabii. anneler tırlatma haline gelip kendimi camdan mı atsam diye düşümeye başlıyorlardır.gülmekte haklılar denizcim...çünkü artık derin uyumıyacaksın.....tetikte olucaksın.yarı uyur yarı uyanık.....bende her zaman bu kısmından korkarım...çünkü hiç deliksiz uyurum.çok nadir vc ye kalkarım gece..inşallah bebeğin kolay uyum sağlar yeni dünyasına.durmayan ağlayan çocukları,saç kurutma makinesi sesi,elektrik süpürgesi sesi, ve araba ile yapılan kısda gezinti sakinleştiriyor diye duymuştum.. tecrübelilerden..
ben seste uyuyamayan azıcık gürültü olsa uyanan biri olduğumdan çocuğumu sese alıştırmaya çalışacağım. ama tabii alınan kararlar bebek geldikten sonra ne kadar uygulanabiliyor ayrı. bebeklerin gündüz hafif sesli ve ışıklı bir ortamda gce de gece uykusuna adapta olabilsinler diye daha sessiz ve karanlık bir otamda uyutulmasının iyi olduğunu okumuştum. niyetim öyle. inşallah başarırım. yeterki uyusunDenizverdi, bu onerileri cok ilginc buldum. Ama daha once bir dogumla ilgili bir programda bebek anne karninda cok fazla ses duydugu icin dogduktan sonra da o sesleri duymak istermis. Halbuki biz de aman bebek uyanmasin diye fisir fisir konusur, eve gelenlere zile basmayin filan deriz. En basinda sanirim evde muzigin calmasi, temizlik yapilırken cikan gurultulerden de hic kacinilmamasi gerekiyor. En yakin bebegi olacaklara Deniz Bulut ve Alabamaya bu konuda bol sanslar.:13:
çayımla sofradan kaçtım hocam...yok hocam bugün tost yok..bazlama var.severmisiniz.ben de yeni deniyorum.arasına peynir... iyi oluyormuş.tabiii sıcak sıcak..çizgi filmlerde vınnn diye kaçarlar ya.. şimdi öyyle kaçtım.
gunaydınnnn herkese mutlu bır pazar ..
.....erverdı gunaydın canım .. zarpdenız hocam ben bayrama ızmıre gıdıyorum .. sanırım sen de ordasın .. ama tadavın başlarsa ıstanbulda olabılırsın .. ızmırda olursan goruselım altınyunusu da alırız .. kordonda cay ıcerız ..![]()
meryecik;bayılıyorum yazına... sanki yabancıların konuşması gibi.
baharcım,annene gidip gitmeme konusundaki düşüncem;canım bir müddet telefonla idare et,kamere ile de netten yüzünü görebilirisn..aman ne olursun bebeğin senle dusun..bilmiyorum ..ben bu konularda çok hassasım..korumacıyım çok..sonra üzülmiyelim..karar verici sensin...
zarpdeniz hocaammm.gördüm siziii. canlı bir günaydın deyip,kahvaltıya kaçıyorum.haydi.. sizde buyrun.![]()
Denizverdi, bu onerileri cok ilginc buldum. Ama daha once bir dogumla ilgili bir programda bebek anne karninda cok fazla ses duydugu icin dogduktan sonra da o sesleri duymak istermis. Halbuki biz de aman bebek uyanmasin diye fisir fisir konusur, eve gelenlere zile basmayin filan deriz. En basinda sanirim evde muzigin calmasi, temizlik yapilırken cikan gurultulerden de hic kacinilmamasi gerekiyor. En yakin bebegi olacaklara Deniz Bulut ve Alabamaya bu konuda bol sanslar.:13:
baharcım bende adaçayı ve maydanoz haricindekileri bilmiyordum ne zaman hamile olduğumu öğrendim ozaman bir araştırma içine girdim,karşımada saydığım şeyler çıktı..belki sen çok yememişsindir oyüzden de sorun olmamıştır.bende bilmeden nar yedim mesela..çok canım istemişti, ertesi gün seda sayanda ibrahim saraçoğlu hamileler kesinlikle nar yemesin demiş,bunu duyunca pişman oldum ama iş işte geçmişti artık..ders bitti ben geldim.
Limon kabuğu nane, dereotu, maydonoz, adaçayı ve nar hepsinin adaçayı hariç risk getirdiğini bilmiyordum ve yiyordumda yani
denizverdi;ramazanda oruç tutmam bile yasaktır bana,bir gün hıçkıra hıçkıra ağlayarak iftar saatini beklediğimi biliyorum..mayalı şeyleri yememem gerektiğini bile bile nefsime hakim olamadım suç birazda bende..bu olay bana ders oldu,hamileyken daha da dikkat etmem gerekiyor normal zamanda ilacını alırsın ağrından kurtulursun ama hamileyken kullandığın ilaçlar da bebeğe zararı olmadığını bilsende pişmanlık duyuyorsun..Rabbim bir daha mecbur bırakmasın inşallah...limon k; midenin rahatsızlığının o kadar olduğunu tahmin etmemiştim.kiminin midesi çok hasssatır.bazıları yağ seçiminde gerekli özeni göstermezler hamur işinde...bundan olabiir.kötü yağla yapılan herhangibirşeyi hemen anlarım ben.ama şükür midem sağlamdır..sinirsel ya da türk kahvesi dışında birşey dokunmaz.senin hamileliğnde var...bundan sonra ister istemez tutacaksın galiba nefsini... ne yapalım mide ağrısı var sonrasında...
şimdi daha iyisindir...annendeki ilacı da içmişsin.hamilelere de zararı yokmuş...bundan sonrasına dikkat.
iyi akşamlar kızlarrr dün gelemedim şimdi şöyle bi okudum.
baharnazcım ben cihangir beyden gayet memnun kaldım. hiç dışardan arayışa falan girmedim. rahat davrandım. beni zaten doktorum banu hanım yönlendirdi. as hakkında ben sormasam konuşmasam kimse bana as den bahsedecek gibi değildi açıkçası. ve cihangir bey bana as gerekiyomu gerekmiyo mu diye bakmadı. orda farklı bir orantı var. öncelikle 35 yaş sınırını kabul etmiyorlar o geçmişte kaldı artık 38/40 dan sonrası için daha fazla risk görülüyor dedi bana ve ikili testin çok ayrıntılı bir test olduğu bu tarama testinin yapılma amacınının bu olduğu söylendi. hatta ben cihangir beye eee as yaptırmıcaz mı dedim de bana bu tarama testini niye yapıp da bakıyoruz ki o zaman dedi direk as yaparız olur biter onun da kendi için de riski var dedi. ilk ikili sonucu benim değerim4000 de 1 çıkmıştı. ayrıntılı ya yine benim sorgularımla 16. haftada bakmışlardı aslında ben bidi bidi yapmasaydım belkide 20. hafta bakacaklardı. neysi bana 16 haftada herşey gayet güzel as ye gerek görmüyorum dedi. sonra 20 haftada gel bakalım dedi. gittim bu kez ihtimalin 10000 de 1 e düştü dedi. ve biz as yaptırmadık o günden sonra da ben bu konuyu hiç düşünmedim desem yalan olmaz.eğer çok telaşım olsaydı içim içimi yeseydi as de yaptırırdım karşı da değilim. sonuç cihangir bey çok konuşan bi dr değil ama ben gayet memnun kaldım iki kez teşviki mesai yaptık tavsiye ederim.
yolculuk konusunda sen kendi kendine karar veremezsin tavsiye de dinleyemezsin doktor gidebilirsin derse gidersin yok gidemezin derse gidemezsin hayatım. ha bu arada ikisaatten fazla oturur pozisyonda yolculuk yapamazsın bunu bilesin. bu çok önemli.
ben tam 16 haftalıkken uçağa bindim çok korktum doğru mu yapıyorum yanlış mı diye ki doktorumun bilgisi vardı çok şükür bi sıkıntı olmadı eğer gitmen şartsa uçağa binebilirisin Baharcım
günaydın yazıcaktım son anda saati görünce vazgeçim.. tünaydın 38'in gülleri
denizbulut bu sabah dayanamdım ve gaviscondan bir ölçek içtim..önce uzun bir araştırma yaptım hamileliğin ilk aylarında zararlı olurmu acaba diye ama gaviscon kana geçmeyen ve hamilelere özel üretilen bir şurupmuş bunu okuyunca sabah sabah anemin kapısında aldım soluğu,bende bu şuruptan yoktu şansıma annemde varmış bir ölçek içtim ama banamısın demedi..sanırım 2-3 saat arayla içmeye devam edicem..çekilecek türden bir sancı olsa çekicem ama gerçekten dayanamıyorum..
benim normalde de midem hep sorunludur..doktoruma ilaç yazdırayım seninde dediğin gibi..
Çok teşekkür ederim ayrıntılarıyla yazdığın için benim 2lide de anne yaşına ultrasona göre farklı farklı değerler var birde ortalama gibi birşey vardı ben test sonucum iyi deniince pek sorgulamadım as hiç aklıma gelmiyor İnşallahda sonuç iyi çıkar. cihangir beye gitmemide Nur hn söyledi ama kesin şu tarihte demedi o zaman ben 19-20.haftalarda gideyim. Cinsiyetini netleştirmiş oluruz :) Bebişimizin bütün organlarının detaylarınıda görebiliyormuşuz sanırım.
Yolculuk konusunda da canım gitmemeye karar verdim.
Nur hn uçağı tavsiye etmişti fakat ben şimdi bir yere gitmekten vazgeçtim ( uzak yere gitmekten, annemlere) kısmet olursa yakın yerler istnabul çevresi eşimle gezmeye gidebiliriz.
Tekrar saol canım.