cans hocam ;sabah denk gelememişiz.geç te olsun aldım selamınızı
zarp hocam;teşekkürler,sanırım ben hazır oyuncaklarla oynatacağımmm... maalesef bu konuda benden pek bişey çıkmıyor.
limon k; midenin rahatsızlığının o kadar olduğunu tahmin etmemiştim.kiminin midesi çok hasssatır.bazıları yağ seçiminde gerekli özeni göstermezler hamur işinde...bundan olabiir.kötü yağla yapılan herhangibirşeyi hemen anlarım ben.ama şükür midem sağlamdır..sinirsel ya da türk kahvesi dışında birşey dokunmaz.senin hamileliğnde var...bundan sonra ister istemez tutacaksın galiba nefsini... ne yapalım mide ağrısı var sonrasında...
şimdi daha iyisindir...annendeki ilacı da içmişsin.hamilelere de zararı yokmuş...bundan sonrasına dikkat.
baharcım;erkencisin gelmişsin.. ben de az önce geldim.şiimdi murfağa geçeceğim...hemen bakıverdim buraya...biz yine birkaç oyun oynadık.hocamız bizden çocukların psikomotor gelişimlerini geliştirecek etkinlikler istiyor...salıya yazılı var..
sen nasılsın kursla,kurstakilerle adapte oldunmu?bizde herşey çok güzell.aman maşallah diyeyim.kimisi bende bir kerş açma potansiyelini bulduğunu söylüyor.hatta annecim diyenler bile var.inanamıyorum.öyyyle güzel bir yerdeyim ki..kreş mreş hak getire.... ben daha kağıt zor kesiyorum..hocaya diyorum hocam bana ezber verseniz olmaz mı bunların yerine?... yooo...ikna edemiyorum hocayı.hocamız da süper... çok güleryüzlü,sakin tatlı... bizden biri... ço sevdimm çokk
meryecik;yazıların benim bilgisayarın eksik yazması gibi çıkıyor kimi yerde..biraz parça,biraz eksik.sanki türkçeyi yarım konuşan yabancılar tatlı tatlı anlatırlar ya istediklerini.bana öyle geliyor.hoş oluyor.bir de arada sesleniyorsun ya...hey! diye...hoş....çok hoş..
benim aç kurt iner birazdan deniz dağından..kalkmalı...şimdilik iyi akşamlar..
tamam anladım canım ama benim için iyi değil gibi neyse canım canın sağolsun bana ünvrsiete hocam hep sen gizli bir hiperaktif sin derdi seninkide braz onu hatırlattı tam olmasada çağrışım yaptı canım
baharcım bende adaçayı ve maydanoz haricindekileri bilmiyordum ne zaman hamile olduğumu öğrendim ozaman bir araştırma içine girdim,karşımada saydığım şeyler çıktı..belki sen çok yememişsindir oyüzden de sorun olmamıştır.bende bilmeden nar yedim mesela..çok canım istemişti, ertesi gün seda sayanda ibrahim saraçoğlu hamileler kesinlikle nar yemesin demiş,bunu duyunca pişman oldum ama iş işte geçmişti artık..
denizverdi;ramazanda oruç tutmam bile yasaktır bana,bir gün hıçkıra hıçkıra ağlayarak iftar saatini beklediğimi biliyorum..mayalı şeyleri yememem gerektiğini bile bile nefsime hakim olamadım suç birazda bende..bu olay bana ders oldu,hamileyken daha da dikkat etmem gerekiyor normal zamanda ilacını alırsın ağrından kurtulursun ama hamileyken kullandığın ilaçlar da bebeğe zararı olmadığını bilsende pişmanlık duyuyorsun..Rabbim bir daha mecbur bırakmasın inşallah...
ozaman çok dikkat etmen gerekecek yemeklerini çok kücük parçalara ayırarak ye mesela önce salatanı yarım saat sonra çorbanı yarım saat sonra ana yemeğini ye senin de miden benimki gibi galiba ben çok çekiyorum midemden ama canım gelecek diye hiç ilaç almadım drum bebeğe zaraı olmaz dedi ama ben içemedim ama yemği parça parça yemek çok iyi geliyor tavisiye ederim bana öyle parçalara ayırarak ye demişti dr um bende reflü var ondan daha çok rahatsız olyr midem sen ekmektemi yemiyorsun mayalı deyince
Günaydın sabah kuşları
Kahvaltı güzeli DenizVerdi, Narenciye Güzeli ZarpDeniz günaydın :)
dün akşam tansiyonum yüksekti 13, 8 birde başağrısı ama neyse çok şükür şimdi iyiyim iyi uyandım
e canım tansiyonu sorun olmaktan çıkaracak bir çözüm bulmalısın bana normal değerlerin altında olmalı hamilenin tansiyonu dmşti drum bence buna bir çözümü çabuk bulmalsın benimki tuzu azaltabilrsin senin kilo sorunundan kaynklanyr olabilirmi aman canım dikkat etmek lazım ama tansiyon hastalarınn normalde standart yaşam tarzlarını değiştirmemeleri gerekior mesela hergün aynı saatte yemek yemeli kendini çok yormamalı çok aç kalmamalı ama hamşlerde nasl düşürülür bilemiyorm
herhalde drunun haberi var yoksa biran önce danış ne diyeck diye n tavsiye edecek
günaydın kızlar
baharcım hakkında hayırlısı. cihangir bey pek konuşmuyo sen sorunca cevaplıyo konuştur onu emi. bu arada yolculuktan vazgeçmişsin ama uçakla gidebilirdin üzüldüm şimdi tatil uzun anneni görmek iyi gelirdi.
deniz son haftalar nasıl gidiyo gece ben çok kalkıyorum en az 15 defaa kalkılır mı ya usandım valla bu tuvalete taşınmaktan. geceleri zorlanıyormusun çok. bide benimki gece yatınca beni uyutmuyo pıtır pıtır bu kadar mı hareket edilir. döncek galiba diyorum. ama dönmüyo hissediyorum. resmen spor yapıyo ama. yarın sabah kontrole gidcez bu iki hafta geçer mi acaba _?
alabama vedenzibulut çok tatlı telaşlarınız var daraısı başımıza benimkide bu aralar biraaz hereketlendi bana çok mutluk veriyor hareketleri tekmesini hissetmek harika bir duygu
inş döner de rahatlatır seni
Alabama, sagol canim. Ben de o tatli telaslari yasamayi cok isterim ama yasadigim cok olumsuzluklardan dolayi son zamanlarda olumlu haberi aldigimizda bile sevinememeyi ogrenmistik. O yuzden simdi hem istiyorum ama hem de bazen ne dusunecegimi bilemiyorum, biraz da korkuyorum acikcasi...Yeniden hayal kirikligina ugramaktan, yeniden emeklerimiizn bosa gitmesinden korkuyorum. hakkimizda hayirlisi olsun.
inş uğramazsın canım çok dua et bu aralar özellikle senin için dua ediyrum hatta yatağa girerke bile gerçi herkese ediyurm ama sen şimdi sıradasın diye birde herkes için iyi şeylr düşünmek çok daha iyi geliyor sende tanıdığın isteyen herkese dua et o zaman melekler sana daha çok dua ediyormuş hem insanları daha çok seviyorsun hemde için çok rahatlıyor
:) sütten vazgeçemiyorum halbuki çayın kokusuna aşık ben şimdi çaydan tiksiniyorum yinede tiksintim geçmişmi diye özenle çay demliyorum en fazla bir bardak oda haftasonları eşimle beraber kahvaltıda dün akşam demledim yarım bardak içtim. çaydan tiksineni duymamıştım
ben gideyim sütümü alıp geleyim
sen ceviz yioynmu ben multaka yiyorum ve akşam yatmadan önce yoğurt yiyiorum uykusuzluk çekenlere tavsiye ederim çok iyi geliyor hemen uyutuyor
ablam çaydan çok tiksinmişti dğumdan snra bile uzun süre içememşti
ama sütü meyve birlikte içme canım hele demir ilacı ile hiç içme belki biliyorsun ama ben yine hatırlatayım demir emilimini azaltıyor haberin olsn
ben hiç çaydan tiksinmedim hatta daha koyu içesim geliyordu ama çok açık içtim
çok teşekkür ederim dniz bulut..yarın mutlaka acil durumlar için kenarda bulunsun diye bir ilaç yazdırıcam..
bahar hamilelikte bazı kişilerde tansiyon problemi ortaya çıkabiliyormuş,çok üzüldüm geçmiş olsun..
yarın görüşücem zapdeniz..soracağım okadar çok şey var ki unutmayayım diye not bile almayı düşünüyorum.
co-culturden dolayı reglinin gecikeceğini sanmıyorum ama hava değişiminden dolayı gecikmiş olabilir...
benim kanımda pıhtılaşma var,2 saatte bir yürümem gerektiğini bilmiyordum bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu..gerçi okadar saatten fazla hareketsiz kaldığım olmadı...
teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığın için..
seni çok iyi anlıyorum zarpdeniz...ben aynı korkuyu halen yaşıyorum..yarın kese görmeye gidicez,şuan yaşadığm heyecan ve korkuyu tarif edemem..
Rabbim emeklerimizin karşılığını versin inşallah...
inş. herşey yolunda gider canım kan pıhtılaşma sorununu drun biliyr galiba
altınyunus deniz sizinde benim gibi düşündüğünüze eminim. inşallah burda hamile kalamayan insan kalmaz da yada her gelen nihayetinde hamile kalır burası uğurlu gelir ben sadece bi an hissettiklerimi yazdım. isimleri bende sayacak oldum sonra saymaktan vazgeçtim ama gidenler çok umarım bu sebeple gitmemişlerdir.
inş.canım dediğin gibi burda hamile kalamyan arkdş kalmaz