38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

selam kızlar
zarpcım saol dün akşamı anlımızın akıyla atlattık epey kalabalıkdık on kişiydik ve iki de bebek. diğer bebek mertden 19 gün sonra doğdu mertin ilk arkadaşı ;) yemekler çok beğenildi saolsun kızlarda yardım etti zaten bebeler elden ele dolaştığı için bende misafirlerimi ağırlayabildim çok da geçe kalmadılar 11 de gitmişlerdi. iyi geçti yani.

Heradacım evet maşallah Mert paşa sayesinde sarılık konak ciltde bozukluklar hepsini tecrübe ettik alnımızınn akıyla çıktık. en baştaki talihsizliğimizi hiç yazmıyorum bile. eğitimlerde nasıl olcak ben nasıl baş edicem derken başımıza gelenlerle el mecbur başettik. kuzenimin sekiz aylıkken bebeği gitmiştim ay amma ilaç var hangisi ne işe yarıyo ne zor iş diyodum şimdi hangi ilaç neymiş öğrendim insan öğreniyo hiç kasmamak lazımmış. allah daha süreklileriyle zorlarıyla uğraştırmasın tabi. herşey öğreniliyo.

şimdi uyudu bizimki bende biriki satır okuyup yazayım dedim. şöle bi baktım da limon hala yok merak ettim umarım iydir. haftasonu havayı güzel bulan dışarı çıktı heralde kimsecikler yok.

merhaba ...
denızbulut ..batuya tekrar gecmıs olsun .. ınşallah alerjısı duzelır ..kedı olabılır mı acaba? yalnız tam dombili bu ya.. ısırmalık .. koparmalık ... lokum lokummm:nazar:

alabama sana da kolay gelsın ... mertte buyumus maaşallah .. indıgo cocuklar kavramını duymus muydunuz ? sankı sızın cocuklar oyle bakıyorlar ..maaşallah:nazar:

erverdı .. selammm .. deprem maalessef cok uzucu .. ama teknolojık anlamda cok gelısmıs oldukları ıcın cok az hasarla atlatıyorlar .. allah korusun bu şıddette bır deprem bızım ulkemızde olsaydı ...
neler yapıyorsun ? nasıl gıdıyor ?

bahrnaz gecmıs olsun .. bu agrılarla gececek galıba hamılelıgın .. kolaylıklar dılıyorum canım ..

lımonkabugu ..nerelerdesın? her seyın yolunda olmasını tum kalbımle dılıyorum ..

zarpdenız test sonucların ıyı cıkması dılegıyle ...

hereda agrıların gerı donmus ... gecmıs olsun ...

patıkler yenı evın ışlerı yogun ama bır o kadar da zevklıdır .. guzel guzel hayırlısıyla oturun inşallah...

hulyacım .. cok selammmm.....

selam canım valla ben indigo çocukları duydum ama tam ayrıntılı bilmiyorum. ayrıca denizbulut zirve doruk hakkında yazısını da okudum proje anneler proje çocuklar vs hepsine karşıyım. indigo tam olarak ne bilmiyorum ama ben mertin zincirlenmesini sisteme ait olmasını istemiyorum. allah kısmet ederse onun olabildiğince hayal gücü geniş yaşayabilmesini isterim. illede şunu yapmalısın okumalısın şöyle davranmalısın bunu yapmalısın bunu yapmamalısın diye sınırlar çizmemeye çalışacağım. gerçeklerin elbette farkında olsun ama çözümler hakkında fikrini önemseyeceğim toplumun yada benim çözümlerimi dikte etmeyeceğim. istekler olanaklarla sınırlıymış mevcut olanakları olabildiğince son damlasına kadar sunup seçimde kendisini serbest bırakacağım. şimdi sen ya ben ne dedim o ne anlamış diyebilirsin genel olarak yazıyorum aslında sana cevap gibi oldu. indigoyu açarsan sevinirim. bu arada bende nette bakıcam.

İndigo Çocuk Tanımı:

Bir dizi yeni ve olağandışı psikolojik nitelik sergileyen ve genelde daha önce belgelenmemiş davranış biçimi gösteren bir çocuktur. 1970'li yılların sonunda doğmaya başladıkları için bugün birçoğu yetişkindir. Bugün dünyada doğan bütün çocuklar İndigo potansiyeliyle doğmaktadırlar.

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

İndigo Çocukların Ortak Özellikleri:

Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelir ve çoğunlukla da öyle davranırlar.

“Burada olmayı hak ettiklerini” hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar.

Kendi değerlerini iyi bilirler.

Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar.

Ritüel yönelimli ve yaratıcı düşünce gerektirmeyen sistemlerde düş kırıklığı yaşarlar.

Çoğunlukla, evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını görürler, bu da onların “sistem yıkıcılar” (herhangi bir sisteme uyum sağlayamayanlar) gibi görünmelerine neden olur.

Suçluluk duygusu verilerek disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir.

İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.

Sırada beklemeyi sevmezler.

İndigo Çocukları Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Sınırlar koyarken yaratıcı olun. Bu çocuklara, yetişkin sorumluluk vermeden onlar yetişkinlermiş yada yaşıtlarınızmış gibi davranırlar. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin, saygı gösterin. Eğer onları sevdiğinizi söyler, ama saygısızca davranırsanız, onlar size güvenmeyeceklerdir.Bir indigo çocuğu yüzünden ve gözlerinden hemen tanıyabilirsiniz, onlar çok yaşlı, derin ve bilge bir ifadeye sahiptirler.

İndigo Çocuğu Disipline Sokmak

1. Çocuğu her zaman bilgilendirin ve işin içine katın.

2. Basit açıklamalarla potansiyel yanlış anlamayı önleyin.

3. Çocuğunuza tepkisel davranmayın.

4. Emirler vermekten kaçının.

5. Bir durumu ortaya çıktığı anda çözüme kavuşturun.

6. Çocuğunuza vurmayın ve kaba sözler söylemeyin.

7. Sevginizi açıkça gösterin.

Yukarıdaki bilgiler Lee carroll ve Jan Tober'in İndigo Çocuklar kitabından alınmıştır.

cans bu yazıyı okudum da gözlerinden yüzlerinden hemen anlayabilirsiniz yazıyor gerçekten olabilir mi bilmiyorum ama en son satır beni çok etkiledi yaşlı derin bakışlar benim oğlumda var hatta biz eşimle benjamin button bu çocuk falan diyoruz bazı halleri çok acayip tabi bunu zaman gösterecek ama iltifatın için teşekkür ederim. ayrıca her anne kendi çocuğunu mutluka özel görüyordur elbette ama ben Mertin bi şekilde özel olmasada özel olmasını sağlayacak kendimce farklı davranışlarda bulunmak için elimden geleni yapacağımm ama öğretilenlerle değil de kendi süzgeçimden geçenler ve geçmeyenlerle. bakalım kısmett.

Alabama Merhaba:3:

Mert'in simasi acaip degismis, masallah!:nazar: Ohh yemeginiz de guzel gecmis...
Indigo cocuklar ile ilgili bilgilendirme icin tesekkurler.:71: Nicin indigo denilmis merak ettim, indigo Ingilizce bir kelime, lacivert demek. Gerci Turkce'de bir cok yabanci kelime kullaniyoruz, buna Fransizcadan, Arapcadan alinmis kelimeler de dahil... Bunlar buyumus de kuculmus cocuklar sanirsam...

Limon Kabugunu ben de merak ediyorum, ozel'i de cok dolu oldugu icin gonderilen mesajlar gitmiyor. Hu hu hu limon ses ver.....

Ayni sekilde Merye'de bir-iki satir yazsa cok iyi olacak, bebek nasil hersey yolunda mi Merye?

Diger kizlar iyi misiniz? Gelecegin Indigo Anneleri....

Son düzenleme:
Zarpdeniz, daha önce yazacaktım, atlamışım kusura bakma. 16-20 hafta arası yapılıyor AS burada, ancak geç amniosentez diye de birşeyler okuduğumu hatırlıyorum 22. haftaya kadar. İnşallah gönlünü rahatlacak bir 4'lü test sonucu ve detaylı ultrason sonucu alacaksınız. AS'den yana kararınız olursa daha da detay yazarım, AS yaptırmadan önce de yazmıştım buraya kendimi ehil ellerde güvende hissediyorum diye. Bu bekleyişler çok zorlu, dakikalar, saatler geçmek bilmiyor, dualarım seninle. Keyifli haberlerinle şenleneceğiz.

Cans sağolasın arkadaşım, sen nasılsın?

Herada, sagol canim. Hamile kalmakla da is bitmiyormus, endiseler devam ediyor. Bu hafta sonucu alacagiz, sonra da detayliyi bekleyecegiz, hakkimizda hayirli bir sonuc cikar umarim, sagolasin.:16:

selam ben 43 eşimise 51 bende denesem olurmu yoksa çokgeçmi olur arkadaşlar

Hosgeldiniz!
43 yasinda dogum yapan arkadaslarimiz var, deneyin derim. Ama iyi bir hastane ve iyi bir lab.ile baslamaniz cok cok daha iyi olur cunku kaybedecek cok zamanimiz yok. Hem siz hem de esiniz cok iyi bir kontrolden gecip -gecmediyseniz- ona gore bir tedavi plani uygulanmasini isteyin. Bol sanslar.

Uzmanlara göre anne ve babaların henüz konuşamayan bebeklerinin derdini anlayıp ağlama krizlerini önlemeleri hayal değil.
Bu işaretleri kullanmanın çocukların zihinsel gelişimine de büyük katkısı olduğunu vurgulayan Yusufoff, bebek işaret dilinin yararları ile ilgili şunları söyledi: "Bebek işaret dilini kullanan bebekler kullanmayanlara göre daha az ağlar, daha çabuk konuşur, zeka seviyeleri daha yüksek olur, daha çok kelime bilirler, kitaplara daha çok ilgi duyarlar. Bu da onların ilerde okul başarılarını olumlu etkiler. Ayrıca bu işaretler ebeveyn-çocuk bağını daha güçlendirir, sosyo-duygusal gelişimi destekler, özgüvenini artırır, bebeklerin çalışan annelerinden ayrılma stresini azaltır. Bu işaretleri öğrenen bebekler ellerini daha kolay ve iyi kullanır."
Her sağlıklı bebeğin işaret dilini öğrenip uygulayabileceğini kaydeden Yusufoff, bebeklerin büyüdükçe kullanılan yeni işaretleri bile hemen öğrendiklerini söyledi.
-BEBEK İŞARET DİLİNİN 10 TEMEL KURALI-
Yusufoff’un kitabına göre bebek işaret dilinin 10 temel kuralı şöyle:

Çocuğunuzla doğduğu andan itibaren bol bol konuşun. Tanıdık sesleri, özellikle de annesinin sesini duymak bebeği sakinleştirir, size bağlanmasını ve dile yatkınlaşmasını sağlar. Çocuğunuzla konuşurken göz teması kurup açık, anlaşılır ve tam cümleler kurun.
Bebeğiniz bir takım heceleri tekrarlamaya başladığında (babababa gibi) siz de onunla bunları tekrarlayın. Büyüdükçe çıkardığı başka sesleri de tekrarlayın, benzeyebilecekleri tam kelimelere çevirin ve ifade ettiği şeyleri ona gösterin, işaretleri de yapın. Zaman içinde sesler ve ifade ettiği kişi ve nesneler ile ilgili bağlantıyı çözecektir.
Çocuğunuzdan mükemmel işaretler beklemediğiniz gibi mükemmel sözcükler söylemesini de beklemeyin. Gereken motor ve ses kabiliyetler geliştikçe bunlar da gelişecektir.
Bebeğinizin bir şey söylemeye ya da işaret etmeye çalıştığını gördüğünüz zaman, bunu söyleyin ya da işaretini gösterin. Çünkü çocuklar bir şeyi ifade etmeden önce de pek çok şeyi bilirler. Yanlış ve hatalı sözcük ya da işaretlerden dolayı eleştirmeyin, sadece doğru kelimeyi söyleyin ve işareti yapın.
Bebeğin kelime dağarcığının artması için objeleri ince detayına kadar tarif edin. Kelimeleri sık sık tekrarlayın. Kısa cümleler kullanıp yeni kelimeleri yavaş yavaş ekleyin. Örneğin çocuğunuz "araba" diyor ya da araba işareti yapıyorsa "Evet araba. Mavi bir araba. Bak arabanın siyah tekerlekleri var" diye vurgular yapın.
Yaptığınız iş ya da yaşanan olaydan bahsedin. Bebek doğumundan itibaren bir sürü kelimeyle karşılaşırsa daha zengin bir kelime dağarcığı olur. Bunu yapmanın en iyi yolu kendinizi bir haber spikeri gibi düşünmektir. Örneğin, "Şimdi alt bezini değiştirmek üzereyiz. Kirli alt bezini çöpe atıyoruz, şimdi de yenisini takıyoruz. Bu bezin üstündekiler ne? İnekler... Möö möö. Şimdi yeni bezi kapatıyoruz. Pantolonunu yukarıya çekiyoruz. Bez değiştirme işini tamamladık. Aferin bize."
Onunla bebekçe konuşmayın. Eğer bebeğiniz size suyu gösterip "vu vu" gibi bir şey söylüyorsa ona "Su mu istiyorsun, al sana su" gibi bir cevap verin. Onu mümkün olduğu kadar geniş bir kelime dağarcığı ile tanıştırıp zengin bir dil deneyimi yaşamasını sağlayın. Araba, otobüs, kamyon gibi araçlar için "ranran" gibi bir şey diyeceğinize "araba", "otobüs", "kamyon" kelimelerini kullanın. Çünkü bunları da "ranran" kadar kolay öğrenebilir.
Bebeğinizin telaffuzu ile dalga geçmeyin ve düzeltmeye kalkmayın. Bebeğinizin beyni muhteşemdir. Doğru telaffuzu zaten biliyordur ama uygulayabilmek için gerekli ince motor yetileri henüz gelişmemiştir. Bu mekanizmalar geliştikten sonra bunları doğru olarak telaffuz edecektir.
Bebeğinize hikayeler anlatın. Hikayeler anlatırken ilgili işaretleri de beraberinde yapın. Bu hem bebeğinizin işaretleri öğrenmesini sağlar, hem de daha canlı bir hikaye duyduğu ve gördüğü için daha fazla ilgi gösterir. Özellikle yoğun trafikte araçta bunalan çocukları eğlendirmek için hikaye anlatmak çok eğlenceli bir yoldur. Çok küçükler ne demek istediğinizi tam anlamasalar da sizi dinlerler. Büyükler ise neden bahsettiğinizi anlarlar ve kendilerini anlatılana kaptırırlar.
Bebeğinizi dinleyin. Sorular sorun ve cevap için bekleyin. Cevabınız bir gülümseme, ses ya da dokunuş olabilir. Bebeğinizin iletişim kurma gayretlerine mutlaka cevap verip ilgi gösterin. Gülümseyerek ya da sarılarak bebeğinize vereceğiniz bir onay, onu iletişim kurma konusunda cesaretlendirecektir. Bu aynı zamanda kendisini daha değerli hissetmesine yarayacak iletişimin yapısını anlamasını sağlayacaktır.

selam

ZarpDeniz hem sabah hem öğle kuşu olmuşsun canım :)
Verdiğin bilgiler için tşkler.
Bugün sanırım sonuç çıkıyordu noldu canım. Çıktımı?

Alabama İndigo çocukları duymuştum sanada bilgiler için tşkler.

Zamane değil indigo çocuklar

Zeki, bilgece konuşan, yetenekli ve biraz da anlaşılmazlar... Uzmanlar yeni bir dünya düzeni kuracaklarına inanılan "İndigo çocuklar"ın gerçekten özel olarak gönderilmiş varlıklar mı yoksa zamane çocukları mı olduğunu araştırıyor
Beyinlerinin her iki lobunu da mükemmel kullanan indigo çocukları anlamak için onlara yetişkin gibi davranmak gerekiyor

Aynı anda birden fazla konuyla ilgilenebiliyorlar. Kendilerine saygı duyulmasını, ciddiye alınmayı istiyorlar. Verdikleri cevaplarla herkesi şaşkına çeviriyorlar. Bunlar zamane değil, indigo çocuklar. Uzmanlara göre beyinlerinin sağ ve sol loblarını mükemmel kullanan bu çocuklar geleceğin çocukları. Onları anlamak için biraz çaba göstermek gerekiyor. Suadiye'de Bebeğim Kreş'in sahibi Ayla Özaygen de kendi oğlundan yola çıkarak indigo çocuklar üzerinde araştırmalar yapıyor.

Şu anda 19 yaşında olan oğlu Burak henüz bir yaşındayken babasının ona 'agucuk' yapmasına sinirlenerek "Bana öyle şeyler söyleme. Ya Burak ağabey ya da Burak Bey de" sözleri karşısında eşiyle şaşırıp kalmışlar. Ancak oğlunun bu davranışlarını zeki olmasına bağlayan Özaygen daha sonra Kyron dizisinden okuduğu kitaplarla oğlunun bir "indigo çocuk" olduğunu anlamış. Peki indigo ne demek? Dünyada ilk indigo kelimesinin duyulması Kyron isimli bir kitap dizisiyle başladı. Kitapta yazılanlara göre gelecek yıllarda oluşacak yeni dünya düzeninde özel görevli gelen çocuklar vardı ve bu çocuklara da indigo deniliyordu.

Bu kitaba göre indigolar dünyayı değiştirmeye, varolan bütün bilinç kalıplarını yıkmaya gelen savaşçı çocuklardı. Gözlerinde bir bilgelik ve diğer çocuklardan farklı özellikleri vardı. Ancak indigo'nun geniş kitlelerce duyulması ABD'li araştırmacı yazar Lee Carol ve Jan Tober'in yazdığı "İndigo Çocuklar" kitabıyla oldu. Bu kitaba göre de 1980'li yıllardan sonra dünyaya gelen çocukların birçoğu indigo niteliği taşıyor. Ancak özellikle 1990 ve 2000'li yıllara gelindiğinde bütün dünyada indigo çocukların sayısı artıyor. Türkiye'de ise indigo daha henüz yeni bilinmesine rağmen bu tür özellik taşıyan çocukların sayısının hiç de az olmadığı tahmin ediliyor. Ancak indigo çocuk sahibi olup olmadığınızı anlamak hiç de kolay değil.

Baharnaz, simdi de aksam kusu oldum.:1: Sonuc icin aramadilar canim, bu cok uzun surdu, umarim bir hayir vardir. Sen nasilsin?

Cans, tesekkurler. IVF ile sanirim daha cok indigolar yapacagiz, cunku en kaliteli yumurta ile en kaliteli spermleri seciyorlar.:64:

Bugun TR'de hava guzeldi galiba, herkes disaridaydi sanirim, umarim guzel bir Pazar gecirmisinizdir.

cerebrum77, sabirkilic hoşgeldiniz.
deniz, çok geçmiş olsun.dilerim bu allerji seni çok uğraştırmaz.valla sen anlattıkça Umut'un bronşiolit olduğuna seviniyorum.bu kadar şeyin üstüne birde allerji kafayı yedirtirdi bana.aylardır ayakta durmaya çalışmaktan güçlü kadını oynamaktan pilim bitti.şükür kuzum iyi.
hamile arkadaşlar, ben bu hava nem cihazını az çalıştırdığımdan beri Umut'un burun tıkanıklığı azaldı.satın almadan önce doktorunuza sorun.günde sadece birkaç saat aralıklarla çalıştırıyorum.belki de oğlumun geçmek bilmeyen inatçı tıkanıklığının sebebiydi buhar makinası.
güçlü kadını oynamaktan ben de bıktım. üstüne başımı dayabileceğim bir omuz istiyorum. yorgunum da. ama ne yapalım güçlü olmak zorundayım. ne olursa olsun oğlum için kendim için. allah çaresiz dert vermesin hepsi geçecek inşallah.

Altinyunus, buhar makinesi onerisini aklimda tutacagim canim. Annelik en zor mesleklerden biriymis, hala guclusun, daha pilin bitmedi, dayan canim.:13: Sen bayagi erken hissetmisin hareketleri masallah! Darisi yakinda bana umarim.

Deniz Bulut, Batu'ya tekrar gecmis olsun canim yaa... Yazidaki aciklamalar muthis! Ama hic yabancilik cekmedim okurken...Esimin abisinin bir oglu bir de kizi var. Kizlarini cok kiz gibi yetistirmek istememisler, pembe giydirmemisler, oyuncak bebek almamislar....Fakat sonunda kizcagiz biraz akli erince, hem bebeklerle oynamak istemis hem de pembe kiyafetler giymek! Dolayisiyla bizimkiler doganin dengesini degistirememisler! Her seyi oldugu gibi kabul etmek lazim yada sonunda hayiflanmamak lazim bu ailenin yaptigi gibi...
armut dibine düşer ve herşey olacağına varır sözleri doğru sanırım :34:

Alabama, hayirdir niye yazamadin? Umarim hersey yolundadir.:16:

Bizim 4'lunun sonucu hala cikmadi, bekliyoruz, en erken sanirim Pazar gunu ogrenebilecegiz. 20.hafta da da detayli ultrasondan sonra umarim rahatlayabiliriz ama dunku gittigim doktor amniyo sentezi onerdi. Sanirim orada 16-18.haftalar arasi yapiliyor ama burada her an yapilabilir dedi. Sonuclarimiz ciktiktan sonra Istanbul'daki doktorumla da gorusup ona gore karar verecegiz. Dun gece 4'te uyandim ve aklima takildigi icin de bir daha uykuya donemedim.:18:
halen çıkmamış sanırım. inşallah yarın çıkar.

Selam

Fıkra geçidi, bu geçide girenler paylaşılmış.
Boğaziçi, DenizVerdi, Cans, Deniz Bulut paylaşımlarınız güzeldi.
Zirve Doruk yazısı ayrı bir güzeldi.
Batunun resminde detaylar görülüyor canım benim ya. en son druyla görüşebildinmi ne dedi?

ZarpDeniz AS burda en son 24.haftaya kadar yapılıyor diye hatırlıyorum yanlış hatrlıyorsam arkadaşlar düzeltin. İnşallah sonuçlar iyi çıkar. İsim konusunda haklısın bebiş kalcak adı :)

BUgün dr günümdü, bebişimiz hala ters duruyor o günkü şiddetli ağrıda başını kaburgamın orya aiyi ce dayadığı içinmiş dik oturma pozisyonundan ziyade yatay oturma poziyonunda kalmam daha iyi olucakmış. Nisanın sonu gibi doğum olabilir dedi. Bebiş gelişimi haftasına göre uyumlu ideal kilosunda 2021 gr olmuş. :nazar: annesi gibi tontiş olmuycak :) ellerim içinse fizik tedaviye görünüp bilekliği ona göre alabileceğimi değişik modelleri olduğunu fakat pek faydası olmuycağını söyledi kol ağrımda olduğu için. Durumumla ilgili bekleyip görcez şimdilik birşey yapılamaz dedi, doğumdan 2 ay sonra geçmezse Nörolojiye gidebilirmişim. Haftaya fizik tedavi bölümüne gidip yimnede bileklik şansımı denemek istiyorum. Özetle böyleyiz.
inşallah bileklik ağrılarını azaltır. batu yu kontrole götürdük. dr kesin süt alerjisi var mamaya devam dedi. ama tek derdimiz süt değilmiş. neden ne bilmiyoruz ama bu ataklar arada böyle tekrarlayacakmış :18:dün sanki az daha iyiydi ama halen çok kaşınıyor yavrum benim :14:burnuna da nazarım değdi. 2 gündür gece 12-1230 arası uyuyor sonra 2-3 arası yemeğe kalkıp 1 saat sonra tekrar uyuyor. sabah 5 de ise burnu tıkanık uyanıyor ve uyku bitiyor. gecede toplam 4 er saat uyuyorum :35:çok zormuş yaaa annelik :111:işe başlamaya 4 haftam kaldı. çok korkuyorum hayatım tam bitecek. ne yapalım allah gücünü veecek inşallah :97:

selam kızlar
yarın akşam kalabalık misafirim gelecek o yüzden iki gündür oğlan uyuduğu zaman iş yapmaya çalışıyorum o yüzden yazamadım. ancak oğlan emerken de bilgisayarı açıp ne yazmışsınız diye okuyabiliyorum. yoksa önemli birşey yok. bu arada denizbulut senin de mi hafta sonu misafirin varmış galiba yanlış anlamadıysam. sana da kolay gelsin eğer öyleyse.

bu arada canım batunun resminden anlaşıllıyor problem. inan benim oğlanında ilk ayı yüzü öyleydi tabi bizimkisi alerjik olmadığı için çok şükür iyileşti. alnının bi bölgesinde arada yine pıtırlar çıkıyo ama yine geçiyo bunada şükür. ama seni çok iyi anlıyorum o ilk birbuçuk ay ben her geçen gün ağlamaklı oğlanı alıp apar topar doktora gidiyordum göz kapaklarına kadar çıkmıştı yavrumun. zor yani insan dayanamıyor onu öyle görmeye. tabi eldivensiz de olmaz haklısın bizimki şimdi artık süreklik ellerini yüzlerine götürüyor resmen parmaklarını emiyor iki elide ağzına götürüyor. hafiften ellerini kullanmaya da başladı. e sen o mamayı artık vermiyormusun noldu sigortaya onaylatacaktın olmadı mı? bu arada yardımcı konusunda yazdıklarını da okudum bi dünya benzerini üc haftada ben de yaşadım allah yardım etsin tüm yardımcı arayanlara allah iyisiini rast getirsin napcan. ben ümitsizim bilmiyorum şimdilik evdeyim diye çok dert etmemeye çalışıyorum inşallah bulursam birini denemeye devam ama bulamazsam da işe gitmicem geç gidicem napiyim.

zarpcım 4 lü test sonuçlarında iyi çıkacak inşallah allahın izniyle. ne zaman belli olcakmış peki?
merveden haber yok mu hala?
altınyunus canım umut daha iyimiş çok sevindim. artık cicileri bile küçülmeye başlamış oh ne güzel.
herada tatlım sen nasılsın nasıl gidiyo fiziksel durumlar kaç kilo aldın toplamda. zaman geçiyo mu?
baharcım hakkında hayırlısı olsun inşallah bebeğini kucağına alacaksın tüm dertler geride kalcak kendiliğinden iyileşecek ben öyle inanıyorum.
limon yok galiba bikaç gündür inşallah iyidir?
hülya yine yok umarım o da iyidir.
yeni arkadaşlar hoşgeldiniz allah en kısa zamanda muradınızı versin bu yolda yolunuz açık olsun.
denizverdi canım sen nasılsın makinandan memnunmusun? neden 6 ay sonra eve geliyorlar da önce gelmiyorlar. bu süreci hızlandırmak mümkün değil miymiş?
cans canım 89 yılında ankaradaydım birkaç ay ankara uni dil tarih coğrafya da okudum sonra yapamadım döndüm yurtta falan kalmıştım ankarayı çok severim sonra bi kez daha gittim ama kaç senesiydi hatırlamıyorum. ankaraya benden selam. keşke burda da öyle yağsaydı kar. ama fos çıktı bu sene kar işi. sen nasılsın nasıl gidiyo keyifler yerinde mi?:13:
toana dan da haber yok değil mi?
maiumut da arayı açtı
başka unuttuğum var mı kızlar
patikler var o da kendini tadilata verdi heralde kolay gelsin ona
iyi geçeler herkese

batuya mama almak için raporu aldım ama henüz mamayı alamadım. daha doğrusu yine cepten aldım. mutlaka reçete de yazdırmak gerekiyormuş. yarın sabah yine cerrahpaşa ya gideceğim. gidince soracağım sağlık ocağı vs yazaılabiliyor mu? sadece hastanede olursa mahvoldum. işe başlayınca her hafta nasıl yazdırırım bilmem. 1 kutu 90 lira olunca da yazdırmak farz tabii. gerçekten böyle zamanlarda tek başına olmak çok yorucu:59:
bende 4 numara ( 2 tane 1 er günlüğü sayarsak 6 numara) işe başladı. bu seferki 3 aydır işsizmiş. umarım bu nedenle işine 4 elle sarılır ve başka yere de gitmez. ben işe başlamayı geciktirsem geciktirsem 1 ay geciktirebilirim. para kazanıp evi geçirdirmem şart. bakalım önümüzdeki ay ne yapacağım :18:

merhaba ...
denızbulut ..batuya tekrar gecmıs olsun .. ınşallah alerjısı duzelır ..kedı olabılır mı acaba? yalnız tam dombili bu ya.. ısırmalık .. koparmalık ... lokum lokummm:nazar:

alabama sana da kolay gelsın ... mertte buyumus maaşallah .. indıgo cocuklar kavramını duymus muydunuz ? sankı sızın cocuklar oyle bakıyorlar ..maaşallah:nazar:

erverdı .. selammm .. deprem maalessef cok uzucu .. ama teknolojık anlamda cok gelısmıs oldukları ıcın cok az hasarla atlatıyorlar .. allah korusun bu şıddette bır deprem bızım ulkemızde olsaydı ...
neler yapıyorsun ? nasıl gıdıyor ?

bahrnaz gecmıs olsun .. bu agrılarla gececek galıba hamılelıgın .. kolaylıklar dılıyorum canım ..

lımonkabugu ..nerelerdesın? her seyın yolunda olmasını tum kalbımle dılıyorum ..

zarpdenız test sonucların ıyı cıkması dılegıyle ...

hereda agrıların gerı donmus ... gecmıs olsun ...

patıkler yenı evın ışlerı yogun ama bır o kadar da zevklıdır .. guzel guzel hayırlısıyla oturun inşallah...

hulyacım .. cok selammmm.....
süt kesin de yanında kedi alerjisi de olabilir. umarım değildir bir ömür kedi köpek olmadan yaşamak çok sıkıcı hernekadar şu an evde bir kedi olduğunu unutmuş olsam bile :52:kediyi gördüğümde aaa b,r kedi gördüm sanki oluyorum. bnim korkal ödlek ve asosyal kedim de sosyal kedi oldu yalnızlıktan. artık gelen misafirlerin nerdeyse tepesine çıkacak beni sevin diye :66:

selam ben 43 eşimise 51 bende denesem olurmu yoksa çokgeçmi olur arkadaşlar
merhaba. acilen bir doktor ile konuşun derim. ben 43 başında doğal hamile kalıp 43 sonunda doğurdum ama gerçekten zor hamile kalabilmek. diğer yandan imkansız değil

selam herkese

alabama unnado ile birlikte bir site söylemiştin p ile başlayan neydi unuttum? evet yarın benim de kalabalık misafirlerim ve bugün hastaneden rapor alma sonra da kontrole gitme işlerimiz var. sonra daha çok yazacağım

deniz, bu unnadoya üye olmaya çalıştım ama davet gerekiyor sanırım.mail adresinizi bırakın arasıra davet edebiliriz diye başlık açmışlar bıraktım ama beni kaile almadılar galiba.:26:

haftasonu pek uğrayan olmamış
zarpdeniz, okurken amniyo sonucunu bekleyişim geldi aklıma.ne gündü yaa.sonucu alınca dakikalarca sevinçten ağlamıştım.sevinç gözyaşların olsun seninde.amniyoyu 18 ya da 2o. haftada yaptırdım ben.doktorum son ana kadar bekledi.burun kemiğini gördüğümüz için rahattı doktorum.ama yine de yaptık ense kalınlığı 3,5 mm di çünkü.

deniz,bu allerji dilerim seni çok uğraştırmaz ama kedi de tetikleyebilir.gerçi sen araştırmışsındır ama doktora sor istersen yinede.

limon_kabugu uğramamış yine.bende merak etmeye başladım.

izmir'de hava güzeldi.biz ilk defa dün göz doktorundan sonra sahilde kahvaltı yaptık.bugünde dışarı çıktık.hava güzeldi ama yine de tedirgin oldum.dilerim oğlumu hasta etmem yine.salı akşamı kontorlümüz var gerçi.

denizbulut işe başlamana az kalmış inşallah biraz daha uzatabilirsin allah yardımcın olsun vallahi hertürlü uğraşıyorsun hem işe başlaman lazım hem Batunun sıkıntılarını çözmeye çalışıyorsun bi de maddiyat varsa eh yani. demiyim diyorum ama babası olcak adam yardımcı oluyordur umarım. manevi yok bari maddi yanında olsun. şu kedi işini bi araştır geçici bi süre birilerine vermeyi dene bi bak bakalım düzelme olcak mı? bakıcı işi sen şirketten istiyorsun heralde değil mi sık sık birilerini deniyorsun gördüğüm kadarıyla bari yüzün ordan gülsün. ben napcam bilmiyorum birini bulmam şart eğer şirketten istiyorsan bana özelden numarasını verir misin?

altınyunus sen nasılsın canım toparlanabildin mi biraz umarım daha iyicesindir. kahvaltı iyi gelmiştir bugün istanbulda da hava güzelceydi. umut anne sütü alıyor mu yoksa artık tamamen mama mı alıyor. gece uykuları nasıl sen çalışmıyordun galiba değil mi

zarpcım bilgiler için saolasın dikkatle okudum

cans vallahi ben galiba indigo çocuk olmasını istemem aman bilmiş bilmiş büyümüşde küçülmüş beğenmez sonra bizi ükela.

iyi sabahlar güller:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

alabama;canım makinemi henüs tanıyamadım.eskisine kıyasla herhalde daha iyidir teknolojik olarak.ama ben hiç programlara bağlı kalmas kendim yeni programlar uydururdum.şimdi bunun tam huyunu suyunu bilmiyorum.yalnıs 14 dk lık süper yıkamasa var.gerçekten süper!!sadece2 dk çeviriyor.deterjanın boşa gidiyor.çösücem çösücem.ona da birşey bulacağım.
indigo çocuk konusuna değinmişsinis.gerçektende bakışlarını öyle görüyorum ben de.. samanla büyüdükçe daha net anlaşılır.hayırlı evlat olsunlar.fasla sekadan sarar gelmes doğru ellerde..belki bir bilim adamı olur.. ne kadar gurur verici olur annesi..şimdiden tebrikler:38:

sarp hocam;daha sonucunus çıkmamış.inşallah gün yüsü ile bise sağlıklı haberi vericeksinis kısımısın..
deperm konusunda.japonlar çalışkanlar.. arı gibiler.toparlanırlar da ölü sayısı çok olmasın diyeceğim ama bir yandan da tv de söyledi as önce10 000 i bulacağını.belki daha fasla...allah yeni bir felatetten korusun.insan heryerde insan..bisim ülkemisde olsaydı hiç düşünmek istemiyorum bile..
bu arada martta istanbula gelme düşüncesi ertelendimiyoksa 4lünün sonucuna göremi belli olacak

herada;kilolar alınmış.. yarasın güneş kısımısa...et olsun kan olsun can olsun...

cans hocam;daha iyisinis sanırım. faslaca vakit ayırabilmişsinis buraya..hematolokla görüşmeden sonra beli olur sağllığımla ilgili gelişmeler.sis ne yaptınıs?ameliyat gününüs belli mi?

göndereyim...

Son düzenleme:
bahar;kurs nasıldı?bisim dün çok şenlikliydi vallahi..koca koca kıslar sanki düğüne gelmiştik.dersimis müsik:64::64::64:yarın yasılıms var.senin nasıl geçiyor. uğramamışın.sağlık durumun nsaıl..ellerin?

merye e merye;gel bir haberini ver kısın meryemin...inşallah ikinis de iyisinis:38:

limon;ses ver... iyisinis inşallah..

denis;sen güçlü kadınsındır.. buraya kadar geldin.. bundan sonrasında da üstesinden geleceğinden şüphem yok..çok yorucu....tahmin ediyorum.ama inşallah ektiklerini biçeceksin sevgili oğlunla ileride..yüsünü güldürecek inşallah..

altınyunus;kahvalt ıkeyfi yapmışsınıs oğlunla...şükür bu günlere.. değil mi?

patikler;ev telaşı... kolay gelsin.. gönlünce daya döşe.. allah ağıs tadıyla yavrularınla oturmayı nasip etsin... sağlıkla...

hülya nisa selam...şu adet sancım bir geçse de biruyuyabilsem...bu arada kıslar.gece haberi.. ibrahim tatlıses saldırıya uğramış.3 üncü kes ameliyata alınmış.allah şifasını versin... nerde varsa.

hah.. şimmdi esan okunuyor..alah herkese sağlık versin.hakımısda herşeyin hayırlısını versin.

bibilileri öptüm... annelerine çaktırmadan.. umarım uyanmadılar.

hayırlı sabahlar:3:

Son düzenleme:
Back
X