38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

iyi akşamlar

Deniz bulut mama işini okuyunca kafam karıştı canım:18:.ısıt, soğut, hazırla,bebiş uyuyakalsın tekrar başatn al. emzirmekten daha zor haklısın canım. neyse az kaldı ek gıdalara başlayınca daha rahat edeceksin, bütün günün nerdeyse gitmiş ama rapor işinide halletmişsin, sevindim
ÖNerilerinizi not ediyorum tşk ederim.

ZarpDeniz kontrolün iyi geçmiş canım :nazar: annesi süslün kiloda alır yukarıda çıkar. kilosuna takma canım bence iyi şuan maşallah :nazar:sen artık kızın için sağlıklı beslenmeye dikkat et birde dinlenmelisin.düşündüm bizim bebiş ne zaman çıkmıştı diye hatırlayamadım bana göre hep göbeğimdeydi sanki hiç çıkmadı birde hep makat duruşta olduğu için canım. İnşallah herşey yolunda gidicek sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alıcaz inşallah.

Gunaydin Arkadaslar:71:

Alabama, Memorial'in anne sutu stok olayini acaip tuttum, keske heryerde yapsalar, faydali bir sey! Hem anneler hem de bebekler adina...

Deniz Bulut, hakikaten mama isi de zor, neyseki yakinda Batu daha renkli daha farkli seyler yemeye baslayacak.

Baharnaz, sagol canim. Kizimizi kilosu haftasina gore normal degerler arasindaymis ben simdi yukari cikacak mi ne zaman cikacak diye endiselenmeye basladim. Hos arayinca endiselenecek sey cok. Genelde sakin-bol dinlenmeli bir gebelik geciriyorum o yuzden de bilincli olarak ise baslamadim zaten. 36 haftayi gecmisiniz, Enes her an kapiyi calabilir simdi. Saglikla yavrularimiza kavusmak umidiyle...

Kangurum, gecmis olsun, en iyi iylesme yolu sanirim yatarak dinlenmek, eger yapabilirsen...

Kizlar can erigi cikti mi? Yazarken bile agzim sulandi,:1: birileri benim icin alip yesin lutfen.:13:

sarp hocam...:nazar:kızınız 482 gr omu...yarım kilograma yaklaşmış:nazar::nazar:hocam..bası bebekler hep aşağıda kalıyor öyle de devam ettiriyorar gelişminii....ben çok kişi tanıyorum.hep bebeklerini karınları altında taşıyarak sürdürdüler ..ooooooooo şimdi genç kız oldular.
8 klo adınıs he... istanbula gelirsenis sizi tanıyamıyacağım öyleyse..:49::49::49::33:

:nazar::nazar:

herkese günaydınnn

zarpcım yavrunada sanada masallah :nazar: ınsallah yukarı da cıkar uzmez annesini. bu anne sütü olayı annelerın sagdıgı sutu hastaneye bırakmasıyla olusmus. bende cok sagmıştım sonra almadım hepsını bagışladım. hatta yazdımmı hatırlamıyorum bir birbuçuk ay once falan bi pazar sabahı kapı çaldı bi actım harıka bır saksı çiçegi ve teşekkur kartı mert ve annesıne sütlerını bizimle paylastıkları için teşekkür ederiz diye yazılmış. çok duygulandım agladım iyiki bırakmışım dedim kendi kendime. işte böyle bence tüm hastanelerin bunu yapması lazım.

Alabama, yazdiklarini dikkatlice okudum canim. Biz de yakinda kursa baslayacagiz ben de sorayim bakayim, senin doktorunun cevabini da sordugunda ogrenmek isterim. Ilk gelen sarimsi,kiymetli sutun adi kolostrum sanirim.:34: O donemde hastanede Mert'e mama vermisler miydi?

Denizverdi, kusura bakma, simdi farkettim oyle yazdigimi...:17::16:

Arkadaslar, bugun ben baska bir hastanede detayli ultrasona girdim. Bizim bebegimiz biraz asagidaymis... Doktor yukari daha cikar dedi ama ??? Bilgisi, tecrubesi olan var mi? Bundan sonra bir kez daha onceki hastanemde bir de 28.haftada yine detayliya girecegiz. Bunun disinda hersey yolunda gorunuyor, 482 gr.olmus, bebek yerine kilolari ben aliyorum, simdiye kadar 8 kilo aldim!!! Uzun suredir ilk defa bugun ultrason ciktisini aldik, ona bakip duruyoruz. Endiselerin arkasi kesilmiyor tabii...

Zarpdeniz arkadaşım benim oğlumda hep aşağıdaydı ve hiç de yukarı çıkmadı.Dr'um bir zararı yok sadece sana daha fazla zahmet verir demişti ve ben hiç şikayet etmemiştim bu durumla ilgili.Benim ablamında hamilelikleri öyle geçmişti.Genetik herhalde diye düşünmüştüm ben de.
Bu arada sen kilosuna bakma canım.Onlar zaten son aylarda hızlı kilo alıyorlar.

herkese günaydınnn

zarpcım yavrunada sanada masallah :nazar: ınsallah yukarı da cıkar uzmez annesini. bu anne sütü olayı annelerın sagdıgı sutu hastaneye bırakmasıyla olusmus. bende cok sagmıştım sonra almadım hepsını bagışladım. hatta yazdımmı hatırlamıyorum bir birbuçuk ay once falan bi pazar sabahı kapı çaldı bi actım harıka bır saksı çiçegi ve teşekkur kartı mert ve annesıne sütlerını bizimle paylastıkları için teşekkür ederiz diye yazılmış. çok duygulandım agladım iyiki bırakmışım dedim kendi kendime. işte böyle bence tüm hastanelerin bunu yapması lazım.

selam alabama
süt için bağış demişsin... dışarı hismetleri var mı.memoraiiln..ücretli ya da ücretsiz...yoksa araştırmak, annelerle mi görüşmek gerekiyor..olur olur..kızım küçük olursa diye...bir bilgin var mı bu konuda..araştırayım ben onu..
varsa eğer böyle bir uygulama...çok güsel olur benim için...tabiii önce benimkilerle uğrarışım.o olmadı bu olmadı en son mama olsun.

yok Denizverdi sanmıyorum bu işin ticaretini yapmıyorlar. sadece yoğunbakımda kalan bebeklere bu hakkı tanıyorlar. o da hastanede olup bebeğine süt sağan yada anne eve dönmüş çocuuğu yoğunbakımda kalmış ona süt sağıp getiren annelerin fazla kalan çocuğu taburcu olduğunda sütlerini almayıp bırakan annelerin sütlerini atmıyor saklıyorlar ordaki bebeklerin annelerinin sütü yetişmesse veriyorlar. öyle ne aşağı katlara ne de dışarı o sütler gitmiyor. bunun için onların kararı yetmez oraya sütünü bırakan annenin izni imzası alınıyor ayrıca sen kabul edersen sana da o annenin iletişim bilgisini veriyorlar teşekkür için. yani senin anladığın boyutta birşey değil. biliyorsun süt derin dondurucuda 6 ay dan fazla saklanamıyor buna rağmen de 3 aydan fazla olanı da kullanmayı önermiyorlar. yani sen şimdiden bunun konuşmasını da yapamassın çünkü o gün geldiğinde onların dolabında hiç süt olmayabilir süt kalmayınca onlarda mecburen mama veriyorlar anlıyormusun canım? yani misal ben bıraksam bıraksam yarım kilo süt bırakmışımdır o sütte bi bebeğe ancak o hastanede kaldığı müddetçe yeter hatta yetmeyebilir. yani dışardaki bi bebeğe sürekli süt sağlayamazlar.

ancak şöylebirşey olabilir o an katta bebek olmaz dolapta son kullanma tarihi dolan dolmak üzere olan süt olur o sütü ziyan olmasın diye isteyen birine verebilirler belki. ama bununla da uğraşırlar mı bilmem. neden uğraşırlar mı şöyle yoğun bakım katına bir bebek geldiğinde orası arı gibi çalışıyor telefona bile bakmıyorlar bebeğini görmen için bazen perdeyi bile aralamıyorlar çok önemli onların işi ve bu tip işlerle uğraşamazlar baş hemşire el yıkama süngeri bir cm büyük gelmiş diye getirene bi bozuk attı niye biliyormusun koydukları yuvaya rahat girmiyor diye bi bağırdı benim bununla uğraşacak lüksüm yok götürün bunları biz burda ne işle uğraşıyoruz bizi oyalamayın dedi. haklıda. ve bu sütü saklayan başka bir birim de yok. sadece onların mutfaklarında duruyo bu sütler.

yok Denizverdi sanmıyorum bu işin ticaretini yapmıyorlar. sadece yoğunbakımda kalan bebeklere bu hakkı tanıyorlar. o da hastanede olup bebeğine süt sağan yada anne eve dönmüş çocuuğu yoğunbakımda kalmış ona süt sağıp getiren annelerin fazla kalan çocuğu taburcu olduğunda sütlerini almayıp bırakan annelerin sütlerini atmıyor saklıyorlar ordaki bebeklerin annelerinin sütü yetişmesse veriyorlar. öyle ne aşağı katlara ne de dışarı o sütler gitmiyor. bunun için onların kararı yetmez oraya sütünü bırakan annenin izni imzası alınıyor ayrıca sen kabul edersen sana da o annenin iletişim bilgisini veriyorlar teşekkür için. yani senin anladığın boyutta birşey değil. biliyorsun süt derin dondurucuda 6 ay dan fazla saklanamıyor buna rağmen de 3 aydan fazla olanı da kullanmayı önermiyorlar. yani sen şimdiden bunun konuşmasını da yapamassın çünkü o gün geldiğinde onların dolabında hiç süt olmayabilir süt kalmayınca onlarda mecburen mama veriyorlar anlıyormusun canım? yani misal ben bıraksam bıraksam yarım kilo süt bırakmışımdır o sütte bi bebeğe ancak o hastanede kaldığı müddetçe yeter hatta yetmeyebilir. yani dışardaki bi bebeğe sürekli süt sağlayamazlar.

hayatta hiçbirşeyin boşa ziyan olmamasından yanayım..belki ütopik ama böye bir sektör oluşturulabilir.sektör de değil aslında....gönüllü olabilir bir kurum olabiir.bir aradaşımın bbeği yaşamadı diyeyim en inciticisis olanı olsun.hamileler özür dileyerek yasıyorum lütfen affeedin sösüm mecisten dışarı...allah sağıka kucağınısa almanısı nasip etsin yavrularınısı.budileğimde ne adar samimi biliyorsunus.
aradaım bebeğini kaybetmişti.her sütü gediğindeki göğsündeki sızısı manevi olarak yürek acısıydı.bedenselini söylemiyorum.hani bir nebze iki taraf için de acıyı hafifetici olabiir böyle birşey.

sana verecekleri bebegın durumuna gore hareket edersın şimdiden ne desek boş bide mama almış bebek anne sutu alır mı bunu arastır.6 aydan büyük bebekler bile artık ek besıne dondukleri için anne sutunu daha az alıyorlar.

hani organ bağışı oluyor da süt bağışı neden olmasın diyeyim.kapatayım bu konuyu alabama.içimdeki öbür ben kızıyor bana.
çok sağol paylaşımların için.hoçakal.merti teltoşunu sev benim için.:3:

Baharnaz, Denizverdi, Hulya, bebegin asagida olmasi ile ilgili yazdiklarinizla bir parca beni rahatlattiniz, sagolun arkadaslar.:71: :71: :71: Bakalim bizimki yukari cikacak mi yoksa asagidan mi seyredecek...

Hulyacim, nasilsin canim? Bak son zamanlarda 40 yas uzerinde olan bir kac kisinin gebelik haberlerini aldik, cokkk sevindim. Darisi en kisa zamanda sana canim, bagisiklik ile ilgili yeni bir gelismen oldu mu? Arada yaz lutfen cok ozeltme kendini.:34::16:

Alabama, ayy ne hos, demek sen ve Mert bebek tesekkur cicegi aldiniz, ne dualar da almisinizdir eminim, cok iyi yapmissin sutunu birakmakla canim, nasil olsa sende artik en tazesi var.:34:

Patikler, sen de bu aralar yoksun canim, yogun musun, rapor, sunum filan?

Denizverdi, sana bir arkadasimin kuzeninin de basvuruda bulundugunu yazmistim, simdi onun cevabini sana kopyaliyorum.
........Kuzenim de aynı süreçten geçti canım..Çok daha fazla soru sormuşlar..Eviniz kendinizin mi, arabanız var mı, kredi borcuna kadar..Sonra ayrı ayrı odalarda eşlerin birbiri ve aileleri hakkındaki fikirlerini sormuşlar...Sonra kan tahlilleri, sağlık taraması vs...İlk başvurudan 2 yıl sonra geldi bebek..Şimdi çok mutlular tabii, yaşanan zorluklar unutuluyor......
Esin evde miydi onlar geldiginde? Sizi belki bir sonrakinde ayri ayri sorgulayacaklardir, hazirlikli olun, birbiriniz ve aileleriniz hakkinda neler soyleyeceklerinizi filan belki onceden dusunmek faydali olabilir.:34:

selam

Alabama ne güzel birşey yaşamışsın farkında olmadan

Denizverdi biz seni o kocaman yüreğini biliyoruz en azından ben yanlış anlamam canım.

ZarpDeniz çalışmaman en mantıklısı canım. Haftalar ilerledikçe her hafta farklı değişiklikler yaşanıyor yaşıyor hissediyorsun bana maşallah hiç es geçtiğim bir yeni hafta değişikliği olmadı hepsini yaşamıştım. Süslünle haftalarınızı sağlıkla geçirirsiniz inşallah canım.

Merhaba arkadaşlar,

Vallahi okuyamadım maalesef hiçbirinizi, ne zamandır giremiyorum. Bir ev işinin bu kadar teferruatlı olabileceğini tahmin etmemiştim. Sanırım çalışınca biraz daha zor oluyor çünkü ancak akşamları ve haftasonu, ustaları çağır, ilgilen, dergileri kurcala.. oof oofff...

Hepinizi ayrı ayrı öpüyorum benim bir müddet kusuruma bakmayın...

evet kızlar sütümüz için teşekkür almak bir bebeğin süt annesi gibi olmak çok güzel bir duyguymuş iyiki bırakmışım sütleri ve iyiki yeni doğan yoğun bakım ünitesi de bu organizasyonu yapmış. elbette başka bir bebe kullansın diye bıraktım ama teşekkür alınca çok duygulandım. ne insanlar var neler yaşıyorlar işte sen yaşayınca anlıyorsun insan yaşamayınca sadece hikaye okurmuş gibi dışardan bakıyor olaylara allah tüm erken doğanlara yardımcı olsun tüm sağlık sorunu olanlara şifa versin. geçen muayenemizde yukarı çıktık hemşirelere Merti göstermeye yine kapıya gelemediler içerde işleri vardı sadece pencereden gördüler oğlumu. bi gittiğimizde de yine yukarı çıkmak istemiştim bu kezde yukarda bebek yok hemşireler başka bölümlerdeler demişti doktor o zaman da ayrı sevinmiştim aman ne güzel aman orası hep boş kalsın demiştim. mevlanın dediği gibi aslında var ya herşey boşşşşşş

patikler canım kolay gelsin artık bitmeye yüz tutmuştur inşallah. çok da kendini yorma. ustalarla uğraşmak zordur deli ederler insanı. allah yardımcın olsun. gelince rahat rahat okursun hayatım.

Back
X