Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
toanacım bu arad söylemeyi unuttum allah tamamına erdirir inşallah yumoşlar toplanmış maşşallah onlara şimdi kaynaşsınlar ve bölünsünler sağlıcakla bu akşammm....
herada canım her dileğin için teşekkür ederim sağol tatlım.
kızlar bu gün canımçok sıkkındı biraz sizinle avundum annem rahatsızlanmış gece evde yalnızken bilinmeyen bir sebeble yere düşmüş ve başını çarpmış ben izmirde olamadığım için yanında dilim şimdide araştırmak için yoğun bakıma almışlar ben öğlenden beri ağlayıp duruyorum yarınki sonuca göre izin alıp gidicem allahtan kardeşlerim orada gözüm arkada değil ama bir de sesini duyabilseydim ne iyi olurdu. gerçi kendinde bir sorun yokmuş gibi ama yinede 9 eylül hastanesi araştırmak için yatırmış işte kızlar bu olay bu gün beni yedi bitirdi allahım tüm hastalara şifa versin rabbimmm...
selam kızlar arada okuyorum ama yazamıyorum şimdi oğlan uyudu biriki yazayım
kangurum canım annene geçmiş olsun inşallah önemli bir sorun yoktur sesini de duyarsın inşallah gider bir güzel sarılırsın anneciğine.
toana 3 yumurtan döllenmiş inşallah sana transfer olurlar hayatım sen gidenlere üzülme o üç embriyon için sevin ki allah da sana evlat versin. onu da bulamayanlar var dimi. hem zaten allah ol dedikten sonra bunların hepsi teferruat kısmet olsun yeterki. içini ferah tut duaya devam.
herada canım iyi olmana sevindim iyi merak ettim seni yani. Güneşe de maşallah genç kız olmuş yahu. aman dikkat hayatım az kaldı. şu parmak olayına çok güldüm erkek milleti ah ahh bizim yerimize bi gün olsun geçseler naparlar acaba?
zarpcım sende tulumlar almışsın battaniyeler alışverişler yapılmış güle güle kullanmayı nnasip etsin allahım. bu miniklerin hali belli olmuyor markaya göre değişiyo hayatım kimi hemen küçülüyo kimi ilk başta biraz büyük geliyo ama daha uzun kullanıyosun. her marka farklı beden çalışıyo bu işin bi standarı yok yani.
kızlar çok hatırlamıyoorum kim ne yazmış aklımda kalanları yazıyorum.
denizverdi bizimki malesef dişiydi ama cerrah çok yakın dostumuz olduğu için eşime daha bir özenli davrandığını düşünüyorum. tekrar etmesi için yediğine içtiğine dikkat etmemen lazım ameliyatın düzgün yapılmamış olması lazım vs. vs. eğer ameliyat düzgün yapılır dikişler düzgün atılırsa ve bundan sonra yediğine içtiğine dikkat edersen kabız olmassan yenileme olmaz kişinin kendisine kalmış yani. inşallah tekrarlamaz çok zor bir durum. yani ben doğumdan sonra iki ay kadar bu sıkıntıyı yaşadım öldüm öldüm dirildim sonra birden bire düzeldi çok şükür.
geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim kızlar.
merti bugün doktora götürdük iyi maşallah boy pos yerinde sadece anne sütüne devam. doktorumuzla konuştuk aşılarını sağlık ocağında yaptıracağız ama muayeneye oraya gideceğim. yarında ikinci zature asısını olcak.
mert kuzum yarın 5 aylık olcak ellerinizden öperrrr![]()
TOZ KREM SANTILI KURABIYE
1 poset krem santi ( Pakettekinden sadece birisi kullanilacak)
1 su baragi sivi yag
3 su bardagi un
Uzerine bol pudra sekeri
1 poset toz halindeki krem santi yag ile cirpilir, un elenerek ilave edilir, yumusak bir hamur yapilir, sekil verilerek 20 dk. 180 derecede pisirilir.( Uzeri catlamaya baslayinca pismis oluyor.) Ilinica uzerine bol pudra seker elenerek serpilir. Afiyet olsun.![]()
bugün doktoru babasına benzetti ;( genel olarak ama dediğin gibi zarpcım gözlerini bana benzetenler çoğunlukta.
eşine de geçmiş olsun diyim valla bu çekilcek dert değil eşiminki baya ileri boyuttaydı artık kaçamadı ve en sonunda oldu inşallah kurtuldu diyim. ama evet hem muayene hem ameliyat olma süreci zor. ancak hergün bu sıkıntıyı yaşamaktansa ameliyattan sonra birhafta 10 günlük bi sıkıntıyı çekmek daha akıllıca. benimki hamilelikle çıktı sanırım son dönemlerinde çıkmış fakat çok rahatsız etmemişti. çooook eskiden bi aralar sıkıntım vardı ama o dönem doktor kontrolu verdiği ilaçları kullanarak falan yokolmuştu uzun yıllar sonra hamilelikle çıktı ancak doğumdan sonra çok rahatsız etti beni emzirirken ağlıyordum uygun pozisyon bulamıyordum o kadar diyim ama dedim gibi birden yok oldu çok şükür. doktorum fitil ve krem kullanmamı söylemişti ben pek fitil kullanmadım ama krem kullanmıştım. inşallah sizlerde çıkmaz. yeni doğanlar seninde tahmin ettiğin gibi çok kullanılamıyor çünkü bebek ilk üç ay hızlı kilo alıyor hızlı boy atıyor. üç aydan sonra kullanacaklarını ise daha uzun süre kullanıyor onlar daha çok yıkanıyor daha çok tekrar tekrar kullanılıyor. dediğin gibi 0_3 lerde de mothercare mesela büyük çalıştığı için ilk giydiğinde büyük oluyor ama bir müddet sonra bedene oturuyo ondan sonrada gereken boya gelene kadar kullanıyorsun. tabi kız erkek belki farkedebilir. mesela ben hep ilerde kaldım bizim oğlan hep önde gitti. boydan kısalıyor ama enden hala oluyo bol bile geliyor falan gibi absürt şeyler de yaşıyorum. baby gap den alınan herşey de mothercarein tam tersi üstünd 9 ay 12 ay etiket var ama Mert şu an giyiyo yani mert o kadar gürbüz değil baby gap çok küçük çalışıyor heralde.
bu kurabiye çok kolaymış bende yapıyım bunu hemen
herada tatlım okmeydanına karar vermişsin bu arada çok sevindim açıkçası ben de orayı tercih etmeni istiyordum fakat sana diretmek istemedim sana telepati yaptım okmeydanına gel okmeydanına gelll diyegerçekten türkiyede tek orası buna inanıyorum ben.
kartopu canım allah hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin ilktrimester bitmiş en güzel zamanlarına gelmişsin inşallah as de süper geçer tüm gelişmelerini takip ediyoruz bizi her aşamada bilgilendir olur mu?![]()
herkese merhaba
baharnaz, az kaldı hadi ya ben bile heyecanlandım.sağlıkla geldin ya bu günlere şükür.
toana, bol şanslar.yumoşların bebiş olarak dönsün sana.
kangurum, sana da bol şanslar arkadaşım.
herada, çok geçmiş olsun dikkat et kendine.şimdi ikizleri olan bi arkadaşım hamileyken karnına kaynar çay dökmüştü.çok dikkat etmek lazım.gerçi sakınan göze çöp batar.
patikler, portmanto açık yapacaksan sadece bir duvarı koyu yapabilirsin renk göze çarpsın diye.
denizbulut, zarpdeniz, ben umut eve geldiği zaman beslemek için saat kuruyordum desem inanır mısınız? doktor ve hemşireler beni uyarmıştı .çok ufak uyanmayı bilmez sürekli uyur diye 2-2,5 saatte bir telefonumu kurup umutumu besliyordum.birkaç hafta sonra oğlum beni ağlama sesiyle uyandırmaya başladı.çalar saatten de farkı yoktu zaten.gündüzleri hala uyuyor umut.ama aslında o bu ayın 21 inde 3 aylık olacak.5 aylık değil yani.neyse sen dilerim emzirirsin de mama hazırla, biberon ısıt dertleriyle uğraşmazsın.
denizverdi, lösemili çocuklar demişsin......niyetin önemli yeni yer yok mu gösteri yapılacak?kıyamam ben onlara.....
bu arada zar zor da olsa arada sadece okuyabildim.2 haftadır beni mevlüt telaşı aldı.bir de bu mevlütü 41 çeşit zekeriya sofrasıyla birleştirince halimi düşünün artık.23 nisan günü bebek mevlütüm var.hepinizi beklerim.
evde ufak tefek işler, alışveriş, bebek şekeri, ikramlıklar, temizlik derken bir de en önemlisi kuzum katı gıdaya başladı halimi düşünün artık.saçımı boyatacak vaktim bile yok.perşembe cuma bu evde pür telaş olacak.
deniz, bende mayıs başından itibaren bizim akraba bakıcıya haftada 1 gün gel diyeceğim.muhtemelen ben temizlik ve ütüye gelemem diyecek.hayırlısı artık sabredemiyeceğim.zormuş bu hele akrabayla daha da zor....laf getirip laf götürmeler, her yaptığımdan eşimin bütün sülalesi, akraba ve eşrafının duymasından sıkıldım ve yoruldum artık.ortalık paçal oldu resmen ya.eşim işe başlayana kadar bir süre dinlen diyor.sonra da yatılı bakıcı alalım diyor.memnun olan arkadaşlarımız var.bilmiyorum ne olacak.![]()
selam kızlar biz iyiyiz merak etmeyin fazla kalamıcam. eşimin uzunzamandır hemoroid problemi vardı önümüzdeki hafta ameliyat olacaktı geçen cumaya alındı apartopar ameliyat falan olunca ben tabi gelemedim. ameliyattan çok ameliyat sonrası sıkıntılı olduğu için hep erteliyordu. neyse çok şükür cerrah bir arkadaşımız ameliyatı gayet güzel yaptı. biraz sıkıntı var ağrı sancı ama ilk günlere göre daha iyi. çok şükür diyim yani ben olmuş kadar rahatladım. fazla ayrıntılı yazamıcam sadece
herada canım çok geçmiş olsun aman güzelim dikkat az kaldı çok korkuttun beni. yine yaz da muayene sonuçlarını da okuyalım herşey yolunda dimi.
patikler canım vanilya okey gayet güzel güle güle kullan canım.
altınyunus mevlud hazırlıkları varmış kolay gelsin canım allah kabul etsin zekeriya sofranızdan herkesler nasiplensin canım.
toana allah yardımcın olsun sakın korkma senin yaşadığından çok daha kolayını yaşayacaksın. 3. 5. farketmez yeterki kaliteli olsunlar sana tutunsunlar hayatım. sen sadece bunu düşün kaygılanma.
denizverdi sanada selam canım.
maiumut selam canım
baharcım hadi az kaldı hayatım sık dişini artık hayırlısıyla bebeğini kucağına alınca rahatlayacaksın.
cans canım sende uğraşmışsın inşallah seninde sıran gelecek zaman meselesi hayırlısıyla gelsinde sen sağlıklı olda herşey güzel olacak.kırmızı çantanı güle güle kullan canım.
ay kafam dalgın
zarpcım seninde bugün muayenen varmış ama sonuçlar yazılmamış hereda ve seni çok merak ettim.
hülya canım arayı açma nolur sık sık gel.
limondan haber var mı? meryeden hala haber yok galiba allaha emanet olsunlar.
denizbulut batu ve sen iyisinizdir inşallah. sanki sana da bişi yazcaktım ama hatırlayamadım şimdi.
kangurum kartopu unuttum sandınız dimi size de selam kızlarr takipteyim
kartopu hamilelik nasıl gidiyo hiç yazmıyosun
öpüldünüz unuttuğum varsa affola
kartopu herada da yazmış ticker yapsana. kaç aylık olduğunu hep unuturuz yoksa. öyle takip etmek çok kolay oluyoralabama , teşekkür ederim unutmamışsın benibu arada eşine ve tabiki sanada geçmiş olsun. inşallah sorun yoktur. erkek hasta bakması biraz zor oluyor çünkü fazla nazlı oluyorlar
![]()
benim hamileliğim şidilik iyi gidiyor Allahıma şükür. bulantı falan yaşamadım zaten.Allahın izniyle 3,5 aylık oldum.haftaya perşembe kontrolümüz var. bebişimizin cinsiyetinide o gün öğreniriz inşallah. Sağlıklı olsunda gerisi önemli değil. önümdeki en önemli aşama amniyosentez. inşallah ondanda güzel sonuçlar alırsak işte ozaman deymeyin keyfimize , o zaman hamileliğin keyfini ve zevkini çıkartacağız eşimle![]()
![]()
![]()
Ben biraz once bebek magazasindan alisveristen geldim. Sanirim 3 aylik kiyafet ve gerecleri tamamlamis durumdayim. Nuk'un emzigi yoktu, ben de Avent'inkini aldim o da silikon baslikli, onerilenler arasinda Avent'de vardi hatirliyorum.
Alabama, Altinyunus, Deniz Bulut, yenidogan body'leri ne kadar minik oyle....Sanki cokkk minik gibi geldi, bu yenidogan bodylerini ne kadar giydirdiniz? Ben bazilarini da 0-3 ay aldim sanki onlar daha normalmis gibi geldi. Dediginiz gibi 7-8 tane battaniyemiz oldu simdi, bir sure yeter sanirim. Belki benye battaniyeleri kundak gibi de sararim diye dusundum, dogru mu dusunmusum?
Selam Arkadaşlar,
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler. Artık ha gayret topallamadan yürüyebiliyorum, gerçekten de çok daha ciddi birşey olabilirdi, şükürler olsun Allah korudu.
Patikler'cim, sen de sıkı ciddi birşey atlatmışsın, Allah korumuş. Bir anda oluveriyor herşey gerçekten.
Vanilya güzel renk, bence de direkt beyazdan iyi bir seçim olmuş. Güle güle kullanın, az kalmış taşınmaya da, tadını çıkartın misler gibi.
İnşallah hafta sonu hastanedeki toplantı umduğun gibi geçer ve umarım şu üç talihliden biri de sen olursun. Herşey gönlünce olsun.
Deniz Bulut, sağolasın arkadaşım önerilerin için. Vakit yaklaştıkça o 1.5 ay bana da az gelmeye başladı. Duruma göre uzatabildiğim kadar uzatacağım, inşallah sütüm yeterli miktarda olur diyeyim, şimdiden birşey söylemek için erken. Batu nasıl, anlat bize o güzelliği. Karbonat bilgisi için de teşekkürler, denerim elbette.
Alabama'cım, eşine çok geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen. Bilmiyorum seninki nasıl ama benimkinin parmağı kanasa olay olurGeçen hafta artık bir gidip görelim diye Memorial Ataşehir'e gittik, elinde ufak bir siğil vardı, gitmişken onu da yaktıralım çıksın aradan dedik. Dün benim doktora Ataşehir'i pek gözünün tutmadığını filan anlatırken, ufak bir müdahale oldu elime diyip ikide bir işaret parmağını göstermiyor mu koptum resmen. Her akşam pansuman da yapıyoruz o ayrı bir güzellik
Elbette ki senin eşinin geçirdiği ameliyat gayet zorlu bir ameliyat inşallah bakımı ve mutlu tutulması kolay bir hastadır. Sana da kolay gelsin, Mert'ten haberleri de verirsin müsait olduğunda, bekliyoruz.
Baharnaz, az kaldı hayırlısıyla, günler lastik gibi uzuyordur şimdi senin için. İnşallah bir daha görmezsin tansiyonu o değerlerde, heyecan tetikliyordur tabii. Hizmet hastanesinde olacakmış doğumun, saati belli mi? Hastanenin sitesine baktım, oh e-bebek bölümü varmış, Enes bebeğimizi görmek mümkün olacak demek ki.
Kangurum, dilerim mayıs ayında herşey yolunda gider ve kontrolle başlayacağın tedavi sana miniğinin müjdesini verir. Dua ediyor olacağım.
Zarpdeniz, ilk kontrol iyi geçmiş, karnı mezura ile ölçmek benim ebenin de kullandığı bir yöntem, haftaya haberlerini bekliyoruz. Alışverişler de kolaylanmış ilk dönem için, bol keyifler. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama yeni doğanları ancak birkaç hafta kullanılabiliyor diye abartmamaya çalıştım, 0-3'leri de öyle, yaşayıp göreceğiz hayırlısıyla. Umarım karnındaki bezeler için aldığın krem işe yarar, sen de rahat edersin. Baharnaz yazınca düşündüm ben de, düzenli olarak tükettiğim meyvelerden biri portakal benim, belki de o yüzden pek çok kramp yaşamadım şimdiye dek. Bu haftalarda rahat yersin ama son haftalara doğru mide hassasiyeti arttığında akşama bırakma portakalı derim, zorlayabiliyor çünkü.
Altınyunus, ne güzel mevlüt yapıyormuşsun. Zekeriya sofrasıyla birleşince bayağı büyük bir hazırlık gerektirir, kolay gelsin sana. Geçen seneni yazmışsın, o zamandan bugün yaşadıklarına bakınca hayal gibi gelirdi herhalde de Allah'a şükür, güzel bir telaş içindesin şimdi. Allah dileyen arzu eden herkese bugünleri göstersin. Bakıcı konusunda kolaylıklar dileyeyim.
Cans, çok güldürdü paylaştığın video, sağolasın.
Toana, opu sonrası güzel haberlerini bekliyoruz. Güzelce döllenip, kaliteli embriyolar olsunlar inşallah.
Kartopu, ben de hamilelik ticker'ımı geç koydum, şimdi hadi ticker koy bir an önce diye bastırma sırası ben deNe güzel balayı dönemi denen trimester'a ulaşmışsın, sağlıkla tamamına ersin inşallah. Daha önce de yazmıştım, ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldıktan sonra ikili için boşuna kan testi yaptırmışım filan diye, çünkü prensipte AS kararımız vardı. AS de iyi gelecek ve keyfini sürmeye devam edeceksin hamileliğinin. Belki haftaya perşembe gününe topiğimizin yeni bebişinin cinsiyetini de öğrenirsiniz, süper.
Bizim dünkü kontrol iyi geçti çok şükür. Haftaya NST tekrarı, bir sonraki hafta da kontrol var. Doktorum beni her hafta çağırmaya başlayamadan doğurucam galibaNeyse, doktorumuz iki hafta önceki kontrolde Ataşehir'e gelebileceğini söylemişti ama biz geçen haftaki ziyaret sonrasında Ataşehir'den vazgeçtik, Okmeydanı kararı doktorumu da sevindirdi. Kızım ters duruyor ve halinden de gayet memnun gözüküyor. Doktor buna hayıflandı biraz, ben sizi normal doğurtmayı düşünüyordum halbuki dedi, geçen kontrolde de aynı şeyi söylemişti ama üzerine gitmemiştim. Neyse, bu saatten sonra dönmeyeceğini tahmin ettiğinden, doğumu 38'i bitirdikten birkaç gün sonraya planlayabileceğimizi, ancak kızımızın daha önce de gelebileceğini filan anlattı. Çıkarken de iyi istirahatler diledi, diyemedim ben daha çalışıyorum demeye. Neyse, totalde 3-4 gün daha gelirim işe, kalan günler evde, haftaya cuma da çıkarım izne diye umuyorum. Kızım neredeye 2,400 gr olmuş, femur ölçümünü yanlış görmediysem de boyu 48 cm civarı olsa gerek. Bizden de haberler şimdilik böyle.
Kızlarr gunaydın ,bugun haber geldı hem ıyı hem kotu benım 12 yumurtadan 5 dollenmıs .ondanda ıkısı gıtmıs kala kala 3 tane dollenmıs cok ıyıymıs sımdılık ama ..benım moralım bozuldu okadar yumurtadan 3 tanesı dollenıyo ..ınsallah p tesıye kadar yasarlar ınsallahh..yumurtalar ıyı gelısmemıs.. O yuzden dıyor doktor ama nebılım moralım bozuldu yınede![]()
saol heradacım büyüdü lokumum boy 70 cm olmus kız bıdaha olçtu yanlısmı acaba diye69.5 yazdı sonra :) çok şükür bugünlere. darısı sana bahara zarpa kartopuya ve tum burdaki arkadaslarıma ve isteyenlere ınsallah.
bugün doktoru babasına benzetti ;( genel olarak ama dediğin gibi zarpcım gözlerini bana benzetenler çoğunlukta.
eşine de geçmiş olsun diyim valla bu çekilcek dert değil eşiminki baya ileri boyuttaydı artık kaçamadı ve en sonunda oldu inşallah kurtuldu diyim. ama evet hem muayene hem ameliyat olma süreci zor. ancak hergün bu sıkıntıyı yaşamaktansa ameliyattan sonra birhafta 10 günlük bi sıkıntıyı çekmek daha akıllıca. benimki hamilelikle çıktı sanırım son dönemlerinde çıkmış fakat çok rahatsız etmemişti. çooook eskiden bi aralar sıkıntım vardı ama o dönem doktor kontrolu verdiği ilaçları kullanarak falan yokolmuştu uzun yıllar sonra hamilelikle çıktı ancak doğumdan sonra çok rahatsız etti beni emzirirken ağlıyordum uygun pozisyon bulamıyordum o kadar diyim ama dedim gibi birden yok oldu çok şükür. doktorum fitil ve krem kullanmamı söylemişti ben pek fitil kullanmadım ama krem kullanmıştım. inşallah sizlerde çıkmaz. yeni doğanlar seninde tahmin ettiğin gibi çok kullanılamıyor çünkü bebek ilk üç ay hızlı kilo alıyor hızlı boy atıyor. üç aydan sonra kullanacaklarını ise daha uzun süre kullanıyor onlar daha çok yıkanıyor daha çok tekrar tekrar kullanılıyor. dediğin gibi 0_3 lerde de mothercare mesela büyük çalıştığı için ilk giydiğinde büyük oluyor ama bir müddet sonra bedene oturuyo ondan sonrada gereken boya gelene kadar kullanıyorsun. tabi kız erkek belki farkedebilir. mesela ben hep ilerde kaldım bizim oğlan hep önde gitti. boydan kısalıyor ama enden hala oluyo bol bile geliyor falan gibi absürt şeyler de yaşıyorum. baby gap den alınan herşey de mothercarein tam tersi üstünd 9 ay 12 ay etiket var ama Mert şu an giyiyo yani mert o kadar gürbüz değil baby gap çok küçük çalışıyor heralde.
bu kurabiye çok kolaymış bende yapıyım bunu hemen
herada tatlım okmeydanına karar vermişsin bu arada çok sevindim açıkçası ben de orayı tercih etmeni istiyordum fakat sana diretmek istemedim sana telepati yaptım okmeydanına gel okmeydanına gelll diyegerçekten türkiyede tek orası buna inanıyorum ben.
kartopu canım allah hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin ilktrimester bitmiş en güzel zamanlarına gelmişsin inşallah as de süper geçer tüm gelişmelerini takip ediyoruz bizi her aşamada bilgilendir olur mu?![]()
diyeceğim o ki kızlar aldıklarınızı aaa bu 6 aylık 9 aylık diye saklayıp o gün çıkartmayın gözle kontrol edin çünkü o gün gelmeden de giydirebilirsiniz ben etmeseydim bi çok şeyini giyemeyecekti.