Merhabalar arkadaslar,
Umarim hepiniz iyisinizdir...ve moraliniz yuksek.
Herseyden once Alarahan, Berna ve Wannabemummy ( hope we all be mums, it's all the best i can wish for all of us) ....gecmis olsun, inanin haberi okuyunca cok uzuldum, aglayarak okudum, ne desemde acilarini hafifletsem diye dusunuyorum ama soyleyecek fazla bir sey yok maalesef!

(....tek care zaman....insanin icindeki o yare izleri kaliyor ama zamanla biraz daha hafifliyor, "acitmiyor" ama huzun veriyor...bir savascinin savas izleri gibi bunlarda bizim icimizde sakladigimiz savas izlerimiz oluyor...insallah Allahim bizede anne olmayi nasip ederen kisa zamanda.
Alarahan sen demistin doktorla konustugunda bildir diye. Canim konustum ama beni pek tatmin etmedi...ancak bana tedavisinin oldugunu soyledi o da aspirin + heparin ignesi...ama bu boyle kolay olmayan bir sey cok sey kontrol edilmesi gerekiyor, ona gore dozlar ayarlanmasi gerek. Arastirmaci gozuyle bakiyorum, ve bu kan duzeyleri, hormonlar, vitaminler hepsi birbirileri ile baglantili olduklari icin basit bir sey degil...birde hamile oldugunda veya embrio transferinde dahada dikkatli olmak gerekiyor.....
Ama ben daha once dedigim gibi arastirdim pek fazla bir bilge edinemedim, tek beni tatmin olan bilgilerin bir Amerikan doktorunun yazdiklarindan buldum....The Alan . E. Beer Center for reproductive immunology ( yani ureme bagisiklik sistemi..)
Maalesef Dr Beer vefat etmis ama cok onemli yazilar birakmis.
Bizdeki olan o MTHFR C677 mutasyonu olan kisilerde daha onceki dedigim gibi, tutunma sorunlari veya dusuk sorunlari cogunlukla...hamile edinilse bile bebek icin tehlikeli cunku ana rahminde normal bir gelisme olmuyor, 26/27 haftalarda bebegin ana rahminde olme ihtimali cok yuksek, veya anne acisindan tehlikeli ( preeclampsi= yuksek tansiyon ve anne olumlerine acabiliyormus)
Bizlerimizin hamile olmasi imkansiz bir sey degil ama biz daha dikkatli olmamiz gerekiyor, ve butun kontrollarimiz sik sik yapilmasi gerekiyor.Bilmiyorum bir hematolog'a ( gereken butun kan kontrollarini yaptirdinmi, homocystein diye bir hormon var onu olcturmek gerek onun sonuncuna gore folik acid 'in dozaji belirleniyor ve ondan sonra sana uygun olan tedaviyi onerir) gittinmi bence gitmekte yarar var, ben su an randevumu bekliyorum, buralarda istedigimiz gibi gidemiyoruz paramizla bile ....ancak aile doktoru uzman hekime sevke biliyor oda en asagi 3 ay sonra....
Mesela DR. Beer diyorki hamile kalmak isteyen kadinlar 1 ay once butun testleri yapilmasi gerek: B vitaminlerin seviyeleri olculmesi gerek, ...Alarahan senin kiler olculdumu? mesela B6, B9 ve B12....benim B12 cok yuksek!!!bunlar cok etkiliyor hamile kalmayi, beya embriyonun tutunmasini.
Ve bir ay once aspirin ve 40mg heparin ignesi gunluk yapilmasi gerektigini soyluyor...her ayda platelet olculmesi gerek, ve 3 aydada kemik dansitesi cunku bunlar kemik erimesi yapiyormus ( osteoporoz)
Ben su an Hematologdan randevu bekliyorum, sonra tekrar ciddice konusacagim IVF doktorumla ve gerekirse IVF'e basvuracagim, ama umit ediyorumki tedaviye burada baslarsam hamile kalabilirim diye dusunuyorum.
Ben gecen haftadan beri tansiyon ilaci + aspirin aliyorum ve durumum biraz iyilesti cunku cok agrilarim, sizilarim, depresif bir halim vardi , ve bir ton tekrar test yaptirdim, hepsi normal cikti ancak B12 vitaminim cok yuksek!
Ayni zamandada Folic acid'i durdurdum cunku beni zehirliyormus!!!!! bak bir seydaha control hapi alanlar varsa ostrojenli olan haplari katiyen kullanmasinlar, cunku ostrojende fena geliyor bu MTHFR mutasyonu olanlara......
Alarahan bak sen en azindan hamile kalmissin, belki bu testlerin hepsini tekrar yaptirirsan ve gereken tedaviye baslarsan belkide tup bebege gerek kalmiyacak canim...Alkanimiz gibi hamile kalacaksin. Ben buralarda biraz elim kolum bagli gibi, istedigim doktora gidemiyorum, hersey aile doktorun geciyor ...sirami beklemem gerekiyor...zatende IVF icin burada yuzume bile bakmiyorlar cunku burada ancak 39 yasina kadar!!!!!!!!!!!ne kadar tuhaf dusundugumuz an bu ulke ilk olarak tup bebek tedavisi yapan ulke ama su anlar oyle gerilerde kalmislarki!!! bunlar icin denemeye degmez cunku burada basari orani 14%.....bosuna para baglamaya gerek yok diyorlar, hemde yurtlarda cocuklar var. Bu ulkede 67000 ciftin cocugu yokmus ve yurtlardada 47000 cocuk varmis, bunlar diyorki her cift evlat edinebilir ve yurtlarda cocuk kalmaz.. ama anlamiyorlarki ne kadar zor bir durumda yasadigimizi...ben mesela evlat edinsem onu yeterince sevebilirmiyim diye dusunuyorum, korkuyorum....Birde daha yenice su son haftalarda PGTden bahsediyordu BBC!!!!!!bunlar icin cok para harcamaya gerek yok, olmuyorsa olmuyor, kabullenmek gerekiyor! empatik olamiyorlar! her Dr gittigimde beni anlamiyorlar..........ama bende kabullenemiyorum..........
Biraz karman karisik oldu galiba yazdiklarim

, kusuruma kalmazsiniz benim turkcem ancak bu kadar, .....
Kampa senden ne haber var canim? Cekiye donmussundur artik umarim guzel haberlerin okuruz.
canim benim nerede oldugumu sormustun, ben Uk'deyim
Toana, son hizla devam canim:))
Cans senin icinde guzel seyler diliyorum insallah sag selim dogum yaparsin canim.
Akidecik, bence en dogrusunu yapiyorsun, vucutunu dinlendir...hamile kalabilmemiz icin saglikli ve dinlenmis olmaliyiz, karacigerini arindir cunku vu aldigimiz hormonlar hep oraya depolaniyor....bol su ic, yesil cay ve rezene cayi, benim metabolizmam cok yavas dolayisiyla 4/5 ayda ancak vucutumu arindirabiliyorum, su an oyle sivilcelendimki..sanki 15 yasindaki bir genc kiz gibiyim

)
Lenova sende ugramissin , umitsizlige kapilma canim, insallah sendende guzel bir mucizeokuyacagiz.
Mai senden ne haber? transferin oldumu canim? insallah o embriolari sana bebis olarak donerler.
Alkan sende kendini fazla yorma....kendine ve bebisimize iyi bak canim.
Deniz sende kizinla tatli tatli ugras canim ve bizlere o guzel ciceklerinden gonder

)
Evicim sanada kolay gelsin diyorum, saglikla Allahim bebisini kucagina almak nasip etsin.
Butun tedavide olan arkadaslara bol bol selam, sevgi ve dualar,
Sevgi ve saglikla kalin
Opulsunuz