38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Benimm canarkadaslarimmiyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim cunku bu benim bu ulkede son tedavimdi icimden bir ses vazgecmeemi soyledi istemiye istemiye bir an once bitsin diye oldum ama istemedimmi istedim umudum yokmuu varrrr her zaman biliyorumki o melekler sirasini bekliyor hepsi buradaki annelerinin kucagina dolacak;size bir sey anlatmak istiyorum yasadigimiz icicn her duyguyu hepimiz biliriz herkes sarildigi bir bebis bekliyor gecen kandilde gece ruyamda bir erkek bebek gordum sarildim sarildim ayni grcek gibi ama kimseye anlatmadim hatta bugun bile ransferden sonra esime anlattim.dedimki icimden Rabbim evlat vermicek al boyle tat dedi dedim;transfeere kadar hep korkuyla bekledim transferde esim yanimdaydi ve ben agliyarak o mucize kucuk beyaz isigi icimde gordum.Simdi hep beraber ssira bizde olsun canim arkadaslarimm ve sizin bana ettiginiz kadar bende sizlere duaciym

Benimm canarkadaslarimmiyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim cunku bu benim bu ulkede son tedavimdi icimden bir ses vazgecmeemi soyledi istemiye istemiye bir an once bitsin diye oldum ama istemedimmi istedim umudum yokmuu varrrr her zaman biliyorumki o melekler sirasini bekliyor hepsi buradaki annelerinin kucagina dolacak;size bir sey anlatmak istiyorum yasadigimiz icicn her duyguyu hepimiz biliriz herkes sarildigi bir bebis bekliyor gecen kandilde gece ruyamda bir erkek bebek gordum sarildim sarildim ayni grcek gibi ama kimseye anlatmadim hatta bugun bile ransferden sonra esime anlattim.dedimki icimden Rabbim evlat vermicek al boyle tat dedi dedim;transfeere kadar hep korkuyla bekledim transferde esim yanimdaydi ve ben agliyarak o mucize kucuk beyaz isigi icimde gordum.Simdi hep beraber ssira bizde olsun canim arkadaslarimm ve sizin bana ettiginiz kadar bende sizlere duaciym

Sen kalbini bu kadar temiz tutmaya devam edersen rabbim nasip eder sana da insallahh.

Merhabalar arkadaslar,

Umarim hepiniz iyisinizdir...ve moraliniz yuksek.

Herseyden once Alarahan, Berna ve Wannabemummy ( hope we all be mums, it's all the best i can wish for all of us) ....gecmis olsun, inanin haberi okuyunca cok uzuldum, aglayarak okudum, ne desemde acilarini hafifletsem diye dusunuyorum ama soyleyecek fazla bir sey yok maalesef! :((....tek care zaman....insanin icindeki o yare izleri kaliyor ama zamanla biraz daha hafifliyor, "acitmiyor" ama huzun veriyor...bir savascinin savas izleri gibi bunlarda bizim icimizde sakladigimiz savas izlerimiz oluyor...insallah Allahim bizede anne olmayi nasip ederen kisa zamanda.

Alarahan sen demistin doktorla konustugunda bildir diye. Canim konustum ama beni pek tatmin etmedi...ancak bana tedavisinin oldugunu soyledi o da aspirin + heparin ignesi...ama bu boyle kolay olmayan bir sey cok sey kontrol edilmesi gerekiyor, ona gore dozlar ayarlanmasi gerek. Arastirmaci gozuyle bakiyorum, ve bu kan duzeyleri, hormonlar, vitaminler hepsi birbirileri ile baglantili olduklari icin basit bir sey degil...birde hamile oldugunda veya embrio transferinde dahada dikkatli olmak gerekiyor.....
Ama ben daha once dedigim gibi arastirdim pek fazla bir bilge edinemedim, tek beni tatmin olan bilgilerin bir Amerikan doktorunun yazdiklarindan buldum....The Alan . E. Beer Center for reproductive immunology ( yani ureme bagisiklik sistemi..)

Maalesef Dr Beer vefat etmis ama cok onemli yazilar birakmis.
Bizdeki olan o MTHFR C677 mutasyonu olan kisilerde daha onceki dedigim gibi, tutunma sorunlari veya dusuk sorunlari cogunlukla...hamile edinilse bile bebek icin tehlikeli cunku ana rahminde normal bir gelisme olmuyor, 26/27 haftalarda bebegin ana rahminde olme ihtimali cok yuksek, veya anne acisindan tehlikeli ( preeclampsi= yuksek tansiyon ve anne olumlerine acabiliyormus)

Bizlerimizin hamile olmasi imkansiz bir sey degil ama biz daha dikkatli olmamiz gerekiyor, ve butun kontrollarimiz sik sik yapilmasi gerekiyor.Bilmiyorum bir hematolog'a ( gereken butun kan kontrollarini yaptirdinmi, homocystein diye bir hormon var onu olcturmek gerek onun sonuncuna gore folik acid 'in dozaji belirleniyor ve ondan sonra sana uygun olan tedaviyi onerir) gittinmi bence gitmekte yarar var, ben su an randevumu bekliyorum, buralarda istedigimiz gibi gidemiyoruz paramizla bile ....ancak aile doktoru uzman hekime sevke biliyor oda en asagi 3 ay sonra....

Mesela DR. Beer diyorki hamile kalmak isteyen kadinlar 1 ay once butun testleri yapilmasi gerek: B vitaminlerin seviyeleri olculmesi gerek, ...Alarahan senin kiler olculdumu? mesela B6, B9 ve B12....benim B12 cok yuksek!!!bunlar cok etkiliyor hamile kalmayi, beya embriyonun tutunmasini.
Ve bir ay once aspirin ve 40mg heparin ignesi gunluk yapilmasi gerektigini soyluyor...her ayda platelet olculmesi gerek, ve 3 aydada kemik dansitesi cunku bunlar kemik erimesi yapiyormus ( osteoporoz)

Ben su an Hematologdan randevu bekliyorum, sonra tekrar ciddice konusacagim IVF doktorumla ve gerekirse IVF'e basvuracagim, ama umit ediyorumki tedaviye burada baslarsam hamile kalabilirim diye dusunuyorum.
Ben gecen haftadan beri tansiyon ilaci + aspirin aliyorum ve durumum biraz iyilesti cunku cok agrilarim, sizilarim, depresif bir halim vardi , ve bir ton tekrar test yaptirdim, hepsi normal cikti ancak B12 vitaminim cok yuksek!
Ayni zamandada Folic acid'i durdurdum cunku beni zehirliyormus!!!!! bak bir seydaha control hapi alanlar varsa ostrojenli olan haplari katiyen kullanmasinlar, cunku ostrojende fena geliyor bu MTHFR mutasyonu olanlara......

Alarahan bak sen en azindan hamile kalmissin, belki bu testlerin hepsini tekrar yaptirirsan ve gereken tedaviye baslarsan belkide tup bebege gerek kalmiyacak canim...Alkanimiz gibi hamile kalacaksin. Ben buralarda biraz elim kolum bagli gibi, istedigim doktora gidemiyorum, hersey aile doktorun geciyor ...sirami beklemem gerekiyor...zatende IVF icin burada yuzume bile bakmiyorlar cunku burada ancak 39 yasina kadar!!!!!!!!!!!ne kadar tuhaf dusundugumuz an bu ulke ilk olarak tup bebek tedavisi yapan ulke ama su anlar oyle gerilerde kalmislarki!!! bunlar icin denemeye degmez cunku burada basari orani 14%.....bosuna para baglamaya gerek yok diyorlar, hemde yurtlarda cocuklar var. Bu ulkede 67000 ciftin cocugu yokmus ve yurtlardada 47000 cocuk varmis, bunlar diyorki her cift evlat edinebilir ve yurtlarda cocuk kalmaz.. ama anlamiyorlarki ne kadar zor bir durumda yasadigimizi...ben mesela evlat edinsem onu yeterince sevebilirmiyim diye dusunuyorum, korkuyorum....Birde daha yenice su son haftalarda PGTden bahsediyordu BBC!!!!!!bunlar icin cok para harcamaya gerek yok, olmuyorsa olmuyor, kabullenmek gerekiyor! empatik olamiyorlar! her Dr gittigimde beni anlamiyorlar..........ama bende kabullenemiyorum..........

Biraz karman karisik oldu galiba yazdiklarim :(, kusuruma kalmazsiniz benim turkcem ancak bu kadar, .....

Kampa senden ne haber var canim? Cekiye donmussundur artik umarim guzel haberlerin okuruz.
canim benim nerede oldugumu sormustun, ben Uk'deyim

Toana, son hizla devam canim:))
Cans senin icinde guzel seyler diliyorum insallah sag selim dogum yaparsin canim.

Akidecik, bence en dogrusunu yapiyorsun, vucutunu dinlendir...hamile kalabilmemiz icin saglikli ve dinlenmis olmaliyiz, karacigerini arindir cunku vu aldigimiz hormonlar hep oraya depolaniyor....bol su ic, yesil cay ve rezene cayi, benim metabolizmam cok yavas dolayisiyla 4/5 ayda ancak vucutumu arindirabiliyorum, su an oyle sivilcelendimki..sanki 15 yasindaki bir genc kiz gibiyim;))

Lenova sende ugramissin , umitsizlige kapilma canim, insallah sendende guzel bir mucizeokuyacagiz.

Mai senden ne haber? transferin oldumu canim? insallah o embriolari sana bebis olarak donerler.

Alkan sende kendini fazla yorma....kendine ve bebisimize iyi bak canim.

Deniz sende kizinla tatli tatli ugras canim ve bizlere o guzel ciceklerinden gonder;))

Evicim sanada kolay gelsin diyorum, saglikla Allahim bebisini kucagina almak nasip etsin.

Butun tedavide olan arkadaslara bol bol selam, sevgi ve dualar,

Sevgi ve saglikla kalin

Opulsunuz:54:

Gülbahar, verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Ben şu an troid ilacımı, folik asit ve coraspin kullanıyorum. Troid sorunum olduğunu bilmeden önce evliliğin ilk 1,5 yılı doğum kontrol hapı kullandım. Hem troidime hem de pıhtılaşmaya olumsuz etkisi oldu.

Pıhtılaşma testlerimde MTHFR 677 heterozigot, PAI-1 5g/5g, ApoE 3/3 gibi üç alelde sorun varmış. Bir arkadaşım homozigottu, hematolog ona gebelik öncesi kan sulandırıcı vermişti ve o ay hamile kaldı. Bende aynı hematologa sonuçlarımı gösterdim, öncelikle kilo vermemi söyledi (maalesefki hala 80'li kilolardayım, veremedim) gebelikte mutlaka kan sulandırıcı kullanmamı söyledi. Ben arkadaşımın hergün kullandığını ve o ay hamile kaldığını söyleyince istersen sen de haftada 2-3 defa kullanabilirsin dedi Ama ben sanki zorlamamla tavsiye ettiğini düşünerek kullanmadım. Sana doktorun gebelik öncesi de mi kullanmanı söyledi?

B12'nin yüksek olması iyimiymiş? Folik'in zehirleme yaptığını nasıl anlayabiliriz acaba?

Kizlarrr off patlicammm evde yaa devamli yemek istiyorummmm valla ssabahdan beri 1 ekmek yedimm doymak bilmiyorumm yahuu ben bir kacgun daha bole yatarsamm sisecegimm bide carpintim varr banyo yapmamakda cok kotu yahuu daha bugun ilk gundu ben yedim icdim yattim evde sadece bulasik yikadim ama canimm cok sikildii yaa;dusundumde neler cekiyoruzz igneler yumurta oldumu kac tane buyudumu catladimi alindi embriyo oldumu bolundumu dollendimi transfer hadeeee 12 gun bekleee tuttumu tutmadimi yat is yapma yikanma hepsii bebis icin yarabbiiimmmm biz resmen sinavdayiz yahuu

Kizlarrr off patlicammm evde yaa devamli yemek istiyorummmm valla ssabahdan beri 1 ekmek yedimm doymak bilmiyorumm yahuu ben bir kacgun daha bole yatarsamm sisecegimm bide carpintim varr banyo yapmamakda cok kotu yahuu daha bugun ilk gundu ben yedim icdim yattim evde sadece bulasik yikadim ama canimm cok sikildii yaa;dusundumde neler cekiyoruzz igneler yumurta oldumu kac tane buyudumu catladimi alindi embriyo oldumu bolundumu dollendimi transfer hadeeee 12 gun bekleee tuttumu tutmadimi yat is yapma yikanma hepsii bebis icin yarabbiiimmmm biz resmen sinavdayiz yahuu

akidecik olsun canım canın sıkılsın yeterki sonuç pozitif olsun.ben yine hatırlatayım ağır iş yapma evde gez dolaş ağır kaldırma uzanma.inşaAllah bu sefer yüzün güler canım hemde bölünsün o a kalite embriyon.

akidecik, kolay sahip olanlar bizim neler yaşadığımızı, neler hissettiğimizi asla anlayamazlar. Allah emeklerinin karşılığını versin, güzel şeyler düşün, güzel olsun.:)

Evett dogru cnmm biz kolay bulmuyoruz ama cok seyde kazaniyoruz anlamayan anlamasin biz birbirimizi anliyoruz ya kader arkadaslarimm hem unutmayalimki kolay kazanilan hicbisey bu kadar degerli olamazzz hepimizz bulacagizz ve ssonuna kadar beraber gidecegizz.

kizlarrr ben geldimm 4 gun embriyosu A kalite 8 hucreli tek embriyo transfer oldumm rabbimm yardimcimiz olsun sevgilerr yanliz tweety bana yolladigi dua ve onun icimi okumus gibi yazmasi benim umut meleklerimi cogallti

canım hayırlı olsun inşaallah bebişin seninle olacak içini ferah tut bol bol su içmeyi unutma tutunmayı sağlıyormuş.dualarımız seninle:-)) buradan mutlu haberle bize döneceksin:-))

38in fıstıkları hepiniz iyisinizdir umarım:-)) uzun bir ara yoktum tatildeydim veeeee sizlere bomba bir haberle döndüm.kızlar ben anne oldum :-)))))) bir oğluşum bir kızım oldu:-))) biz kuruma kayıtlıydık.tam benim 3.tüp tedavi dönemimde haber geldi.iki kardeş biz bir beklerken rabbim süprizle iki kardeş gönderdi bize dün görmeye gittik allahım biyolojik çocuğumuzu henüz vermedi ama bize iki tane melek sundu.şuan alışma dönemi olacakmış saatlik olarak görüşüyoruz.sürekli alabilmemiz için büyük kuzumuz oğlumuzun bize alışması önemli.çok ama çok mutluyuz eşim ve ben:-)) rabbim bize evliliğimizin 10.yıl armağanlarını çok güzel bir şekilde sundu.allah bizi yavrularımız yavrularımızıda bize hayırlı kılar inşaallah.vee ben birazdan yakışıklı oğlumla güzel kızımı görmeye gideceğim:-))) allah herkese anneliği tattırsın inanın biyolojik çocuğunuz olması şart değil.ben onları doğdukları andan beri tanıyor gibiyim sevgim o kadar büyük ki eşimle ikimiz aşık olduk onlara:-))
sevgiyle kalın:-))

38in fıstıkları hepiniz iyisinizdir umarım:-)) uzun bir ara yoktum tatildeydim veeeee sizlere bomba bir haberle döndüm.kızlar ben anne oldum :-)))))) bir oğluşum bir kızım oldu:-))) biz kuruma kayıtlıydık.tam benim 3.tüp tedavi dönemimde haber geldi.iki kardeş biz bir beklerken rabbim süprizle iki kardeş gönderdi bize dün görmeye gittik allahım biyolojik çocuğumuzu henüz vermedi ama bize iki tane melek sundu.şuan alışma dönemi olacakmış saatlik olarak görüşüyoruz.sürekli alabilmemiz için büyük kuzumuz oğlumuzun bize alışması önemli.çok ama çok mutluyuz eşim ve ben:-)) rabbim bize evliliğimizin 10.yıl armağanlarını çok güzel bir şekilde sundu.allah bizi yavrularımız yavrularımızıda bize hayırlı kılar inşaallah.vee ben birazdan yakışıklı oğlumla güzel kızımı görmeye gideceğim:-))) allah herkese anneliği tattırsın inanın biyolojik çocuğunuz olması şart değil.ben onları doğdukları andan beri tanıyor gibiyim sevgim o kadar büyük ki eşimle ikimiz aşık olduk onlara:-))

merhaba Lee, seninle bir kaç kez yazışmıştık önceden .. senin adına çok sevindim ... Allah'ım ne güzel bir duygudur.. güle güle büyütmek nasip etsin Allah'ım... sabah sabah ilk okuduğum nottu ve inan tüylerim diken diken oldu arkadaşım ve gözyaşlarıma engel olmadım .. biyolojik olması önemli değil senin şu anki hissettiklerin önemli.. umarım bir ömür birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler sizi bekliyordur.. böyle güzel duyguyu yıldönümünde tatmanda ayrı bir güzel.. tekrardan tebrik ederim canım ... hayırlısı olsun .. görüşmek üzere..

Cok sevindim. Tebrikler.

çok sevindim canım,ne güzel bir beklerken 2 gelmiş, siz onları sevindireceksiniz Allahda sizi inşallah. güle güle büyüt yavrularını yaşları kaç? inşallah size alışmaları kolay olur ,biranönce yanınıza alırsınız. uzun zamandır girmemiştim bu topiğe dün girip geçmişi okuyunca ve kurumdan cevap beklediğinizi duyunca sizn için dua etmiştim Yüce Rabbin tez vakitte kavuştur diye ama bukadar çabuk olacağını düşünmemiştim açıkcası :1: çok sevindim. belki denizgeldi hatırlar ondada aynısını yaşamıştık.bu konuda dualarım tutuyor herhalde.:nazar: Allah tüm isteyenleri tez vakitte evlatlarıyla buluştırsun inşallah.

bu arada biz iyiyiz arkadaşlar oğlumun geçen hafta diş buğdayını yaptık. bugün tam 9 ayı bitti.

dün okudum hamile haberlerini çok sevindim.tedavide olan arkadaşlarada tez vakitte bebiş diliyorum inşallah, hamilelerimizede sağlıkla kucaklarına almayı bebeklerini.

hepinizi canı gönülden öpüyorum :54:

Son düzenleme:
Lee26..tebrik ediyorum canim..hakkina boyle hayirliymis sana hayirli evlat olsunlar insallahh..arkasindanda biyolojik cocugunda olur insallahh..

kizlarrr ben geldimm 4 gun embriyosu A kalite 8 hucreli tek embriyo transfer oldumm rabbimm yardimcimiz olsun sevgilerr yanliz tweety bana yolladigi dua ve onun icimi okumus gibi yazmasi benim umut meleklerimi cogallti

canım benim yaa sana umut olabildiysem ne mutlu bana ben inanıyorum en kısa zamanda gelecek meleğin
Rabbim içindeki o umudu her daim yeşertsin sende buradaki diğer arkadaşlara umut ol günden güne sayımız
hep çoğalsın inşallah.. Dün gece yattım yatağıma sana ve maiye dua ettim canım Rabbim tez zamanda nasip
edecek inşallah ben buna can-ı gönülden inanıyorum... o gördüğün rüyada sana çıkacak bak gör :49: :27::27:

selam 38 in gülleri.71:

çabuk yazıyorum unutacaklarıma şimdiden affola.
akide...haydi haırlıı olsun .o a kalşte embriyon sana tutunsun son olsun inşallah..

nisa...sen de arayı açmışın sanırım pek az görüyom seni buralarda.iyimisin?ne kadar yazamasam da okumaya çalışıyorum yani...benden kaçmaz:))

kartopu hoş gelmişinmaşallah oğluş 9 aylık olmuş..öp onu...hatırlamazmıyım..kızlar buarnın sihri size de bulaşsın..ben bir dualar almıştım hop kızım çabucak benim oldu....isteyen herkesin olsun

cans hocam...iyimiyiz....özelden de sormuştum...inşallah herşey yolunda....

evimiçin...tekrar teşekkürler....inan ben de şanslıyım....senin ne kadar oldu...hamilelik iyi geçiyor inşallah

tedavide olan ya da uğraş veren arkadaşlar....Allah işlerinizi rast getirsin...sizler de gülün inşallah

sevgili leee.....canım yazılarını inan ağlamaktan zor okudum....tüm heyecanını paylaşıyorum...canım ....inan seni o kaar iyi anlayabiliyorum ki....ben de aynen öyle...sadece doğurmadım diyorum...yani o kadar...haırlısı ile güle güle
büyüt yavrularını...

herkse çok sevgiler...:16:

kampa başlıyacaktı ne oldu?
alkan....sendne ses yok...inşallah herşey yolunda...hamileliğinin tadını çıkar....

Son düzenleme:
Lee tebrik ederim, ne tatli haber. Allah saglik ve mutluluk versin ailenize.

Akidecik, iyi sanslar canim, insallah olacak bu sefer. Olmazsa da Turkiye'ye geleceksin, yine olacak.

Deniz'cim beni sormussun; ben hala estrogen alip, HSG'de yapilan rahim kesilerini iyilestirmeye calisiyorum. Agustos basinda tedaviye baslayacagim. O zamana kadar, buradaki guzel haberleri okuyup umut topluyorum. Herkesin bir zamani var galiba. Insallah hepimizin teker teker yuzu gulecek.

Back
X