• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Arkadaşlar ileri yaş için üzülmemek gerek belki... bana bu konuda en çok moral olan kişi benim komşum. tam tamına 49 yaşında doğum yaptı. şimdi nur topu gibi ikizleri var. biri kız biri erkek... 1 yıl süre ile tedavi gördü ve ilk tüp bebek deneyiminde anne oldu. Yalnız bu konudaki sırrı şu bence... 20 yıldır çocukları olmayınca ümidi kesmişti artık... Kafasına hiçmi hiç takmadı... son derece relakstı.. hatta konuya alaycı bile yaklaştı.. bu saatten sonra benden geçmiş tüp falan bana işlemez diyordu. Öyleki hastanede embriyo nakli yapılmış, 15 dk. sonra ayağa kalmış ve ben eve gidiyorum demiş. O süreyi bile beklememiş. Sonra günü gelince heyecanla sordum test yaptırdın mı diye? dün test için gidecektim ama hiç vaktim olmadı. Yarın gidip bir baktırayım dedi. Hiç meraklanmıyordu bile... hayretler içinde kaldım... hiç ümit etmiyorum ama yaptırayımda ilaçları kessinler bari dedi ve test sonucu pozitif çıkınca da kocası onu inandırmayı bir türlü başaramamış. hatta bu testler karışmış olmasın, tekrar kan alıp baksınlar demiş. Sonuçta 9 ayıda sıkı bir takiple sağlıklı bir şekilde doldurdu ve doğum yaptı. Şimdi bebişler 1 yaşında...
bence bu örnek çok güzel... hepimize umut olsun... diyorum demesine de ister istemez gözümden iki damla yaş düşüverdi... ben bazen böyle oluyorum. sonsuz bir ümitsizlik, yalnızlık duygusu geliyor ... yukarıdaki örneği veren ben bunları söyleyende ben... :çok üzgünüm:
verdiğin örnek o kadar moral verici ki, bizimle paylaştığın için sağol :) hissettiklerini çok iyi anlıyorum ama verdiğin örnek o kadar güzel ki, bence bu kadar ümitsiz olmamalısın, sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşacaksın inşallah :)
ben bugün adetin 3. günü 450 lik fostimon ile başliyorum. bu ilacı kullanan var mı? bende sadece yaş ileri. ama halen yumurtlama düzgün hormonlar normal eşimin sorunu yok. ben 42 yaşındayım. 39 yaşında kürtaj oldum. geçen sene kimyasal gebelik falan derken 42 oldum. bakalım inşallah iyi gider herşey. karmakarışığım.fisfisfis
ben de 42 yaşındayım canım, aynı şekilde bende de hiçbir şey bulamadılar, 2 yıl içinde 4 düşüğüm oldu, daha doğrusu bebekler hiç gelişmedi ve alındılar, şu an tekrar hamileyim ve bu sefer içimden bir ses olacak diyor, tabii Allah bilir ama ne bileyim bu sefer hislerim çok farklı... Cuma günü bebeğimin kalp atışlarını duymak için gideceğim doktora, inşallah bu sefer duymak kısmet olur :) karmaşık hissetmende çok haklısın canım, ama umudunu yitirme lütfen :) eninde sonunda gelecekler kucaklarımıza :)
kizlar nete az giriyorum annemin baskilari sonucunda internetin bebege zarar verdigi konusunda basimin etini yiyor bildiginiz gibi degil anlatamiyorum ben kapatsamda etrafimizda yiginla sinyal dolasiyor diye:(bu carsamba doktor randevumuz var riskli gebelikler uzmaninda insallah iyi seyler gorur duyariz..gecelerim zor geciyor yataklara sigamiyorum:(kan sulandirici ilaclar bende solunumda zorlanma yapti sanirim yan etkileri iicnde varmis...3 gundur mide bulantim vardi bugunse tik yok sanki tum belirtiler kayboldu..hepinizi opuyorum..suan kimse yok online degil:((
defneciğim korkma, zaman zaman belirtilerin yok olması normal, hatta ilerleyen haftalarda belirtiler kaybolurken başka belirtiler başlıyormuş, kendine dikkat et canım, solunumda zorlanma kolay değil, çok yorar seni, onun için bol bol dinlen arkadaşım :)

denizkarayurt haberlerini bekliyoruz canım :)

ruzgar deniz 42 yaşındasın ve son 2 yılda 4 kere hamile kalabildin. bu çok iyi birşey ama tabii bebekleri kaybetmen kötü. herhalde genetik tarama testi falan yapmışlardır. bebekleri de incelemişlerdir. birşey bulamadılarsa artık şans kader kısmet diyeceğiz inşallah bu sefer bebeğini kucağına alacksındır. şimdi ben de çok merak ettim cumayı bekliyorum umarım güzel haberlerini alırız. ben de inanıyorum bu tedavimde olmazsa belki 2. tüp bebek denememe kadar kendiliğinden olmadı 2. tüp bebek denememde olacak. yani inşallah bu sene ve 2010 başlarında hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza akmış olacağız. kaydirigubbakcemile3

ruzgar deniz 42 yaşındasın ve son 2 yılda 4 kere hamile kalabildin. bu çok iyi birşey ama tabii bebekleri kaybetmen kötü. herhalde genetik tarama testi falan yapmışlardır. bebekleri de incelemişlerdir. birşey bulamadılarsa artık şans kader kısmet diyeceğiz inşallah bu sefer bebeğini kucağına alacksındır. şimdi ben de çok merak ettim cumayı bekliyorum umarım güzel haberlerini alırız. ben de inanıyorum bu tedavimde olmazsa belki 2. tüp bebek denememe kadar kendiliğinden olmadı 2. tüp bebek denememde olacak. yani inşallah bu sene ve 2010 başlarında hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza akmış olacağız. kaydirigubbakcemile3

her türlü test yapıldı canım, ama hiçbir şey çıkmadı... haziran ayında tüp bebeğe karar vermiştik ama bu bebek bize sürpriz yaptı, hayırlısı bakalım :)

evet kader mi, şans mı, kısmet mi her ne ise bilmiyorum ama bu sefer şeytanın bacağını kıracağım inşallah, Cuma günü belli olacak işte :)

Rabbim tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın inşallah :) inşallah senin de olacak arkadaşım :)

Kizlar cok sevdigim bir arkadasim 40 yasinda ve ilk asilama denemesiyle hamile kaldi.o yuzden cok mutluyum kendim hamile kalmis gibi :))
darisi bizim hepimizin basina

bende geldim yaş tam 40 çıtır yani. bir ay önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. 40 yaşındayım ama bu bir lütufsa 3. ayda doğal yolla hamile kaldım. Doktorum tüp bebeği ağzına almadı. Çünkü bu bir sektör ve yaşa bakıp direk tüp diyorlar. O yüzden içinde tüp bebek merkezi olmayan bir hastaneyi seçtiğim için isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Şu anda kürtaj olalı 29 gün oldu. doktorum gene bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum diyor. Genelde ilk hamileliklede düşük veya kalp durması yaygınmış. Deliler gibi ağladım ancak yeni yeni toparlanıyorum tamda değil ama toparlanmazsam hormonların alt üst olur diye korkuyorum.

Bu bebeğe kadar en dert ettiğim şey yaştı bu bebekle birlikte o korkum yok oldu. Çünkü önemli olan hamile kalmak değil , önemli olan onu kucağına alabilmek.

İnşallah güzel haberlerimizi paylaşacağız.

Kizlar cok sevdigim bir arkadasim 40 yasinda ve ilk asilama denemesiyle hamile kaldi.o yuzden cok mutluyum kendim hamile kalmis gibi :))
darisi bizim hepimizin basina

ronicim seni hep böyle umut dolu görmek isterim,,,arkadaşın adına sevindim,,,,,sıra bizde hadi bakalım önden seni alayıma.s

bende geldim yaş tam 40 çıtır yani. bir ay önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. 40 yaşındayım ama bu bir lütufsa 3. ayda doğal yolla hamile kaldım. Doktorum tüp bebeği ağzına almadı. Çünkü bu bir sektör ve yaşa bakıp direk tüp diyorlar. O yüzden içinde tüp bebek merkezi olmayan bir hastaneyi seçtiğim için isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Şu anda kürtaj olalı 29 gün oldu. doktorum gene bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum diyor. Genelde ilk hamileliklede düşük veya kalp durması yaygınmış. Deliler gibi ağladım ancak yeni yeni toparlanıyorum tamda değil ama toparlanmazsam hormonların alt üst olur diye korkuyorum.

Bu bebeğe kadar en dert ettiğim şey yaştı bu bebekle birlikte o korkum yok oldu. Çünkü önemli olan hamile kalmak değil , önemli olan onu kucağına alabilmek.

İnşallah güzel haberlerimizi paylaşacağız.

hoşgeldin karamelcim,,,,millet 50 li yaşlarda çatır çatır doğuruyor,kendini toparlamak için çaba göstermen güzel bir gelişim,hepimiz için aynı,,,,yıkılmak bezginlik yok

bak cadılık yapan sensin şimdide sen yoksun:mymeka:

Moniş'im,
Valla cadılık yapmıyoruım. Dün zaten hastanedeydim. Oradan Kızılay'a indim biliyorsun. (Gerçi sen gelmedin ama)senağlama
Bir de bir kaç gündür internet bağlantımda sorun vardı. Habire kesiliyordu kendi kendine. Sonra eşim geldi. Meğerse modem bağlantısının arkasındaki fiş gevşemiş. Yani o yüzden. Valla yalşn yok bende. yasakkelime

al birini vur ötekini ,,,,,,RÜZGARDENİZ/DENİZKARAYURT,,,,,ikinizin ortak yanları çok fazla,,,,,,ikinizde hamilesiniz,,,,,,ikinizde sakız çiğnerken konuşamayanlardansınız,,ikinizdede jetonlar paraşütle atlıyor:roflol::roflol:
ayyy komedisiniz valla,,,kızlar bana bol malzeme oluyorsunuz haaaaaşakkıdı

Rüzgar gördün mü kız. Allah kurtarsın ikimizi de. Valla Moniş'imin eline düştük. Yandık ki ne yandık. :roflol:

merhaba arkadaşlar, konu başlığını görünce atladım.Yaşı ilerlemiş olan tek ben varım sanıyordum. Ben 40 yaşındayım 1 kez tüp bebek denedik olmadı, şimdi ikinciyi deneyeceğiz inşallah.Biz yaşlarda olupta hamile kalan varmı çok merak ediyorum.Allah hepimize nasip etsin. AMİİİİN

Canım hoşgeldin. Evet hamile olanlarımız var. Daha da olmak üzere bekleyen arkadaşlarımız var. Hiç moralini bozma yalnız değilsin. Eminim sen de yakın zamanda hamile kalırsın. Hiç merak etme., içini ferah tut.

Hem sen ne diyorsun. Valla bu sitenin kızlarına hiç 38 yaş üstü demessin. Hepsi birbirinden güzel. Hepsi birbirinden çıtır.:dance:

:roflol: :roflol: :roflol: ne mutlu bize o zamaaaan :roflol: :roflol: :roflol:

yalnız değilsin canım, sen benden gençsin bile...

üstelik biz yaşlarda olup hamile kalan da var, merak etme :) bizler daha çıtırız :)

inşallah ikincisinde bebeğini kucağına alırsın canımcım :)

Kız hakikaten Rüzgar sen de maşallah hiç göstermiyorsun yaşını. 41 kere maşallah.:nazar:
Ben bir tek kendimi sanıyordum yaşını göstermeyen. Meğer bu sitenin hepsi böyle elf gibiymiş maşallah. Moniş, Diloş hepsi, hepsiiiii :nazar::nazar::nazar::nazar:

Arkadaşlar ileri yaş için üzülmemek gerek belki... bana bu konuda en çok moral olan kişi benim komşum. tam tamına 49 yaşında doğum yaptı. şimdi nur topu gibi ikizleri var. biri kız biri erkek... 1 yıl süre ile tedavi gördü ve ilk tüp bebek deneyiminde anne oldu. Yalnız bu konudaki sırrı şu bence... 20 yıldır çocukları olmayınca ümidi kesmişti artık... Kafasına hiçmi hiç takmadı... son derece relakstı.. hatta konuya alaycı bile yaklaştı.. bu saatten sonra benden geçmiş tüp falan bana işlemez diyordu. Öyleki hastanede embriyo nakli yapılmış, 15 dk. sonra ayağa kalmış ve ben eve gidiyorum demiş. O süreyi bile beklememiş. Sonra günü gelince heyecanla sordum test yaptırdın mı diye? dün test için gidecektim ama hiç vaktim olmadı. Yarın gidip bir baktırayım dedi. Hiç meraklanmıyordu bile... hayretler içinde kaldım... hiç ümit etmiyorum ama yaptırayımda ilaçları kessinler bari dedi ve test sonucu pozitif çıkınca da kocası onu inandırmayı bir türlü başaramamış. hatta bu testler karışmış olmasın, tekrar kan alıp baksınlar demiş. Sonuçta 9 ayıda sıkı bir takiple sağlıklı bir şekilde doldurdu ve doğum yaptı. Şimdi bebişler 1 yaşında...
bence bu örnek çok güzel... hepimize umut olsun... diyorum demesine de ister istemez gözümden iki damla yaş düşüverdi... ben bazen böyle oluyorum. sonsuz bir ümitsizlik, yalnızlık duygusu geliyor ... yukarıdaki örneği veren ben bunları söyleyende ben... :çok üzgünüm:

Evet canım, gerçekten güzel bir örnek. Hayatta olmaz diye bir şey olmaz.

Tüp bebek tedavisine tekrar başlamaya karar veren arkadaşlar, hani negatif sonuç alınca 2-3 ay tedaviye ara veriliyor ya... işte bu ara verme döneminde beslenmemize çok dikkat ederken kendimizi de sıcak tutmaya gayret etmeliyiz. Çorap mutlaka giyin.. üşütmeyin... yatağa girince sıcak su torbası ile 15-20 dakika karnınızı yumurtalıklarınızı ısıtın.. Gün içinde karnınıza dokunun soğuk gibiyse ısıtın (masajla, sıcak havlu gibi) yani kısacası belimizi, karnımızı, rahim çevresini sıcak tutalım. Yumurtalarımızın sağlıklı ve daha çok olması için... hamile kalan bir arkadaşın uyguladığı ve faydasını gördüğü bir öneri sadece...

Badenur, tavsiyelerin çok güzel gerçekten. Doktorlar bile az önce televizyonda izledim. Hamile kalmaya karar veren kadınların, hayatını hemen düzene sokması gerektiğini söylüyor. Beslenmesine dikkat etmekten, bu süre öncesinde bedeni hazırlayıp, sigara içiyorsa onu bırakmaya kadar her şeyi titizlikle dikkate alması gerektiğini söylüyor. (Bu sigara konusunu özellikle gelinim sana diyorum Moniş'im sen anla) . Çünkü çok çok çok önemli bir şey. Tabi ki bunu herkesin hatırlatması bu konuda zorlanan bir insana bile sıkıcı gelebilir. Ama sıkıcı da gelse, bu ihmal edilemeyecvek kadar önemli bir şey.:1no2:

aaa tupte okadar fark ediyormu?ama olsun bence tuptede ensonki adet tarihini alman lazim yani senin suan 5 haftalik falan oluyor..ay masallah:))daha cok ufacik...bak bana zaman cok zor gecti bilmem sana oyle olacakmi:)

Defnemmm canım valla merak etmeye başlamıştım seni. Hadi Diloş'la Roni tatilde. "Bu kız nerede diye düşünüyordum". İyi olmana çok sevindim.

Valla bu KK'de uyarı ışığı olmalı msn'deki gibi diye defalarca söyledim ama maalesef beni adam yerine koymuyorlar galiba. senağlama O zaman da hep bayat konuşmuş oluyoruz birbirmizi yakalayamıyoruz. Neyse buna da şükür.

Valla ben bu hesaplama işini hiç anlamıyorum. Transefer 20 Mart'ta oldu. Benim hesabıma göre 20 Nisan'da yani haftaya pazartesi 1 aylık olacak. Ama Diloş'umun hesabı galiba biraz daha farklı. Onu tam anlayamadım. Ama küçük daha. Dün keseyi gördük. bebek ortada yok tabi.

Aslında annen, bilgisayar konusunda haklı bence Defne'ciğim. Bence de sonuçta elektro manyetik dalga yayıyor. Cep telefonları da öyle. Daha kötüsü, dün ben arkadaşımın diş röntgenini çektirmeye gittik. Kurşun geçirmezdi röntgen çekilen yer. Ama tırstım valla. Üstelik bu konuda haber yaptık. Gazetedeyken. Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı uzmanı bir profla. O zaman cep telefonu yeni çıktığı halde adam, "Bir şeyin zararı bilimsel olarak 10-15 yıldan önce belli olmaz. Ama yine de zararı kesin bilinmeyen bir şey yine de bizim açımızdan risk ve tehlike kabul edilir" diye. Haklı valla. Ama ben de sizin müptelanız olduğum için ben de ayrılamıyorum buradan maalesef. :1hug:

Dilarem dondun mu sen tatilden?
Monetacim canim sen nasilsin?
Denizcim keseyi ya da keseleri ne zaman gorucen?

Roniş'im,
Canım ben de onu söyledim demin Moniş'ciğime. Dün keseyi gördük. bebek yok daha tabi ki. Ama tek kese olması ikiz olmadığı anlamına mı geliyor. Yoksa tek kesenin içinde iki tane olma ihtimali var mı. benneyaptımki

Back
X