38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Herkese merhaba,
Uzun zamandır sitedeki forumları okuyorum, özellikle tüp bebekle ilgili olanları. 38 yaşındayım 4,5 aylık evliyim ve başarısız bir tüp bebek denemem var. Evlendikten hemen sonra bir kaç aydır devam eden bir adet düzensizliğim olduğu için doktora gittim. FSH değerim 37 civarında olduğu için doktor "menopoza giriyorsun, bebek istiyorsanız acele edin tüp bebek yaptırın" dedi. Tüp bebeğe başlamadan önce FSH değerim 17 e düştü. Tek yumurta elde edildi ve döllendi ama sonuç negatif. Şimdi de ben daha yeni evliyim biraz bekleyeyim diyor bir tarafım, ama bir yanda da yaşım geçiyor yumurtalar bitecek zaten bu FSH değeri ile hamile kalmak mucize diyorum. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce bu işin bu kadar zahmetli olabileceğini düşünmemiştim. Bir de sonuç negatif olunca ... Gerçekten çok uzun yıllardan beri uğraşan insanlara Allah sabır versin. Herkesin bebişlerine sağlıkla kavuşmasını diliyorum.

eğer bebek istiyorsanız hiç beklemeyin derim. fsh cok yuksek çıkmış. hayıt tohumu incir kürü bal polen tarçın çörekotu gibi destekleyici bitkisel tedavilere de başlayabiliriniz. benim 38-39 yaşlarımda normal çocuğum oluyordu istemedim :1no2: şimdi 42 yaşındayım fsh 7,5 bir kere 9,5 çıktı. buna rağmen tüp bebekte 2 yumurta döllenebildi ve transfer edildi sanırım onlarda çok kaliteli değil. 50 yaşında da menapoza girseniz 43-44 yaşlarında doğurganlık bitiyor ki bu kadar yüksek değerlerle sizin de çok çok az vaktiniz kalmış. sonradan pişman olmamak için tedaviye hiç ara vermeden devam edin derim ve doğru ben de tüp bebeğin bu kadar zahmetli olduğunu bilmiyordum allah 5 kere 6 kere 7 kere yaptıranlara yardım etsin

Moniiiiiiiii canim nasilsin?

ayyyy roni cim sinir oldum valla akşam dan beri oyun kulübünde bir oyuna takıldım,,,,,,sinir şey:kızgın:,,,,,bunun dışında gayet iyiyim,,,,,,,,ankarayı sevmiyorsun diye niye kızayım,,,,sevilecek bir yanı yok işin açığı,,,,ama ben burda doğdum burda büyüdüm ankara benim kardeşim gibi sinir olsamda seviyorum:roflol:

Monetacim,

Biliyorum Ankaralilar sehirlerine sevdalilar..Kizma bana ama ben Ankarayi hic sevemedim yaw!Cok yavan bir sehir gibi geliyor...

eskiden kızılayımız vardı şimdi çakal dolu,,,,,,tunalıhilmi işim olmazsa gitmem,,,,,yazın eğer tatil yoksa havuzda vakit geçiriyorum,,,,alışverişe de cepa,ankamall,armada ya gidiyorum,,,,yani evet yavan bir şehir

oooooooooo DİLAREM hanım geziyorsunuz buraya uğrayıp selam vermiyorsunuzhaa:mymeka:,,,,,,, e elbet birgün görüşürükkötükedihüso

Serpilcim seni cok iyi anlayabiliyorum. gurbette olunca insan vataninin herseyini ozluyor. Sen de benim gibi istanbullusun galiba. Bogaza karsi sarabimi icmeyi, ortakoyde kahvalti etmeyi denizle ilgili herseyi cok ozledim. Moneta bana cok kizacak ama ben de Ankarayi hic sevmem. Cok resmi bir havasi var bir turlu isinamadim.

Roniyam,

Aslen Artvinliyim ama 35 senedir Istanbulda yasiyorum.
Hep Anadolu yakasinda oturdum ve Avrupa yakasindan daha cok yasanilacak gibime geliyor Anadolu yakasi..Burada da Ren nehri kiyisina gidiyorum yalanci bogaz keyfi icin:)
Bir defasinda Konyaya gitmistin Mevlanayi ziyaret icin,2 gun kaldim ama donuste nerdeyse topragi opecektim boyle guzel bir sehirde yasadigimi farkettigimde..Ama malesef simdi ari dustum:roflol:

eskiden kızılayımız vardı şimdi çakal dolu,,,,,,tunalıhilmi işim olmazsa gitmem,,,,,yazın eğer tatil yoksa havuzda vakit geçiriyorum,,,,alışverişe de cepa,ankamall,armada ya gidiyorum,,,,yani evet yavan bir şehir

Moneta,
Bir defasinda arkadasimi ziyarete gitmistim Ankaraya..Eee ben simdi seni nereye goturecem demisti,ben Istanbula geldigimde bir suru yer geziyoruz seninle ama burda biyer yok demisti...Ve gercektende evde oturmustuk yani alisveris merkezi ve cafe gezmektense iyidir dedim..

Serpilcim seni cok iyi anlayabiliyorum. gurbette olunca insan vataninin herseyini ozluyor. Sen de benim gibi istanbullusun galiba. Bogaza karsi sarabimi icmeyi, ortakoyde kahvalti etmeyi denizle ilgili herseyi cok ozledim. Moneta bana cok kizacak ama ben de Ankarayi hic sevmem. Cok resmi bir havasi var bir turlu isinamadim.

Roniyam,

Ben henuz cok yeni burdayim gecen Agustostan bu yana Baselde yasiyorum.Dolayisi ile henuz kabullenemedim bu sehri ve insanlarini..Cok sik esimlede seyahat ettigim icin pek de alisacak gibi degilim..Aklim hep Istanbulda,ne zaman esime bozulsam bak giderim Istanbula diyorum.O kadar cok soylemisim ki O da artik alisti,azicik sinirlendim mi seni havaalanina birakayim mi diyordelikafadulden

evet canım denizimiz gayet iyi,,,üşütmesinin dışında bugün telefonla görüştük,,,,bebeğimizin kalp atışınıda duymuş,,,,herşey yolundaymış yani,,,,,,allah hepinizin kucağına sağlıkla almayı nasip etsin
cok sevindim:)0bian haber alamayinca tedirgin oldum:)neyse onemli bir engeli asmis oldu insallah bundan sonra saglikla devam eder...darisi basiniza:)

Defnecim dogum kontrol hapini sordum kac kez kullanmak istemiyorum diye. Ama overlerin iyice baskilanmasi icin sart dediler. Normali de buymus ben iyice arastirdim aksi taktirde folikuller farkli farkli buyuyebiliyormus ve surpriz kistlerle karsilasilabiliyormus. hos ben kullandigim halde bende kist oluyor ya neyse. Daha once de soyledigim gibi guvenmekten baska yapacagim bir sey yok islerine karisip kustahlik apmak istemiyorum.
Dunku hormon sonuclarimda ostrojen seviyem biraz dusmeye baslamis ama hala yuksek bu durumda baslayamayiz dedi doktorum. bir hafta daha devam dogum kontrol hapina gelecek sali yine USG kontrolu var. Bakalim kismet.
Dedigim gibi artik takmiyorum baska seylerle ugrasip dusunmemeye calisiyorum.
Amniyosenteze gelince hersey normalse yani butun tarama testleri bence gerek olmayabilir sonucta invaziv bir islem. yine de senin doktorun ne dusunur bilemem.
haklisin canim doktorlarin isine karismamak lazim...ama bende bir fark olmadi ostrojen bantlada ve okadar yan etkisini gordumki anlatamam..daha direk tup iicn ilaclara baslamadan ben zaten pes etmis durumdaydim:(artik ne yapalim onlar ne derse :(roniyamcim insallah en kisa zamanda allah sana bir bebek versin bak dualarimda seni unutmuyorum bilesin:)

yerimseniben
Defnecim dogum kontrol hapini sordum kac kez kullanmak istemiyorum diye. Ama overlerin iyice baskilanmasi icin sart dediler. Normali de buymus ben iyice arastirdim aksi taktirde folikuller farkli farkli buyuyebiliyormus ve surpriz kistlerle karsilasilabiliyormus. hos ben kullandigim halde bende kist oluyor ya neyse. Daha once de soyledigim gibi guvenmekten baska yapacagim bir sey yok islerine karisip kustahlik apmak istemiyorum.
Dunku hormon sonuclarimda ostrojen seviyem biraz dusmeye baslamis ama hala yuksek bu durumda baslayamayiz dedi doktorum. bir hafta daha devam dogum kontrol hapina gelecek sali yine USG kontrolu var. Bakalim kismet.
Dedigim gibi artik takmiyorum baska seylerle ugrasip dusunmemeye calisiyorum.
Amniyosenteze gelince hersey normalse yani butun tarama testleri bence gerek olmayabilir sonucta invaziv bir islem. yine de senin doktorun ne dusunur bilemem.

ne kadar ilginç her yerin usulü ayrı. burada jinemede gitmiştim ağustosta 1 ay doğum kontrol hapı içip öyle gelin öbür ay tedaviye demişti. dağum kontol hapı ne için demiştim kist var sizde dmişti telefonda. halbuki muayenede böyle birşey dememişti. ben de düşük de olsa normal yoldn hamile kalma olasılığım var onun için mahsus veriyor diye düşünmüştüm üstelik daha tam tüp bebeği bile kesin konuşmamıştık.
bir kez de klomenden kist oluşmuştu bende (almandan süleyman bey geçmezse doğum kontrol hapı kullanırız demişti (klomeni veran amerikan) adetim tam uzun bayrama gelmişti ben de 1 ay içiyim bari demiştim 1 sonraki ay süleyman bey yoktu esra hn a gitmiştim kist hala duruyordu o bebek istiyorsanız sakın hap içmeyin dedi. zaten bizim yaşlarda tüp tedavisinde de doğum kontrol hapı vermiyorlar. sanırım kontrolsüz büyüyecek kadar çok folikülümüz olmadığı için delikafadulden olsa bile aspire ederiz diyorlardır. herşeyin bir çözümü var nasıl olsa yerimseniben

Kızlar,
Hepinize merhaba. Bir kaç gündür annemlerdeydim. Moniş'imin dediği gibi üşütmüşüm. Sağolsun hakiketen sürekli dikkatli olmam için beni tembihledi. Ama muayene sırasında etek daha rahat oluyor diye etek giymiştim. Yazlık ayakkabı, incecik bluz vs. derken şifayı kaptım. benneyaptımki

Neyse, Moniş ve Diloş'a telefonda söyledim sonucu, bir kaç gün bilgisayara giremem diye. Zaten onlar söylemiş. Allah'a çok şükür kalp atışını gördük bebeğin.

Bu arada Roni beni öldürecek ama, ikiz değil tekizmiş bebek. :utangac: Hani ilk hafta 1. keseyi, 2. hafta 2. keseyi görmüştüm ya. Ben de doktoruma bir şey sormadığım için ikiz sanmıştım. (Hatta Diloşum uyarmıştı. O belki yolk kesesidir diye.) Netekim öyleymiş. Yani tekiz. Bu sefer doktora sordum. Tek dedi. Tabi eşim beni sinir etti beni yine. Hani o hep ikiz istiyor ya. Bir kaç kez aradı "Bir sorsana doktora ikiz olma ihtimali yok muymuş" diye. "Ülen zalak, bu zamana kadar istemedin, şimdi ikiz derdine düştün". İnsan birni bulduğuna şükreder. Fikirsiz işte ne diyim. :kızgın:

Bu arada bende de tüp bebek işlemine başlamadan önce doğum kontrol hapı kullanılarak önce yumurtalar baskılandı. Bunun yaşla ilgisinin olduğunu sanmıyorum. (Ukalalık etmiş olmayayım. Burada doktor varken.) Ama benimle birlikte tüp işlemi gören genç kadınlara da doğum kontrol hapı verildi hep. Diğer iğneler değişsse de doğum kontrol hapı standarttı yani.

Defne'ciğim, Serpil'ciğim güzel haberlerinizle mutlu oluyorum. Darısı topicimizdeki bütün fıstıklarımıza. :Saruboceq::nazar::CüvCüv: (Rüzgar Deniz tabi ki senin de güzel haberlerini bekliyoruz. Epeydir sen de yazmamışsın.) Ülen Defne ne kaynana varmış sende. Kaynana mı kadın doğum doktoru mu belirsiz maşallah.

Deniz Bulut inşallah güzel sonuç alırsın. Beklemek en zor kısmı gerçekten. Heyecan çok oluyor.

Balance'ciğim sen neler yapıyorsun. Epeydir muhabbet edemedik. kaydirigubbakcemile3

Diloş'um ya, Ankara'ya gelemediğine çok üzüldüm. Üf ya. Geldiğinde bir aksilik çıkacak diye ödüm kopuyor. O herifini de hııııııııı.:kızgın: Neyse neyse, siz tek küsüşmeyin de geç olsun güç olmasın biz yine buluşuruz canım. (Bu arada gelememene biraz da sevindim aslında. Moni, seninle birlikte detaylı basket oynama fantazileri kurmuş üzerimde. O yönden yırttım yani.:jeyyar:)

Bu arada Serpil ve Roni yüzülen, karşısında çay içilen denizi özlüyorsunuz da ülen beni niye hiç özlemiyorsunuz keratalar. Benim de karşımda çay içebilirsiniz ne olacak sanki Bak sizi Moni'me ve Dila'ma verirsem görürsünüz gününüzü :kızgın:)

Diğer unutuuğum arkadaşlar varsa hepsine selamlar. :teytey:

Canım cee diyim gideyim,kk açıktı ama msndeydim.
Öperim seni,ne zaman gelces ararım,severim tekizini kııız:asigim:

Merhaba kızlar,

Bugün doktor kontrolüm vardı, bir kaç gündür çok gergindim ama çok şükür herşeyin yolunda gittiğini öğrenince rahatladım ve gerginliğim geçti. Progestan'a 12 gün daha devam edecekmişim, sonra içme dedi, fakat iğnelerime 25 gün daha devam edeceğim, yani bir sonraki kontrolüme kadar. Şimdilik herşey yolunda yani, darısı hepinizin başına inşallah :)

Deniz karayurt, desteğin için sağol arkadaşım :) ben de seni kutluyorum canım, bebeğin kalp atışlarını görmek ne güzel değil mi? ınşallah bundan sonra da her şey yolunda gider canım. Allah isteyen herkese versin, bu duyguyu tattırsın inşallah :)

Denizcim cok sevindim bebeginin kalp atislarini gormene darisi kucagina almaya insallah. ikiz olmamasi iyi bence cunku bir suru komplikasyonu oluyor. Erken dogum ve senin gibi minyon bir kadini zorlar ikiz gebelik. Bir olsun temiz olsun :))

Merhaba kızlar,

Bugün doktor kontrolüm vardı, bir kaç gündür çok gergindim ama çok şükür herşeyin yolunda gittiğini öğrenince rahatladım ve gerginliğim geçti. Progestan'a 12 gün daha devam edecekmişim, sonra içme dedi, fakat iğnelerime 25 gün daha devam edeceğim, yani bir sonraki kontrolüme kadar. Şimdilik herşey yolunda yani, darısı hepinizin başına inşallah :)

Deniz karayurt, desteğin için sağol arkadaşım :) ben de seni kutluyorum canım, bebeğin kalp atışlarını görmek ne güzel değil mi? İnşallah bundan sonra da her şey yolunda gider canım. Allah isteyen herkese versin, bu duyguyu tattırsın inşallah :)

senin adina cok sevindim. merak etme hersey yolunda gidecektir bu defa.

Kızlar,
Hepinize merhaba. Bir kaç gündür annemlerdeydim. Moniş'imin dediği gibi üşütmüşüm. Sağolsun hakiketen sürekli dikkatli olmam için beni tembihledi. Ama muayene sırasında etek daha rahat oluyor diye etek giymiştim. Yazlık ayakkabı, incecik bluz vs. derken şifayı kaptım. benneyaptımki

Neyse, Moniş ve Diloş'a telefonda söyledim sonucu, bir kaç gün bilgisayara giremem diye. Zaten onlar söylemiş. Allah'a çok şükür kalp atışını gördük bebeğin.

Bu arada Roni beni öldürecek ama, ikiz değil tekizmiş bebek. :utangac: Hani ilk hafta 1. keseyi, 2. hafta 2. keseyi görmüştüm ya. Ben de doktoruma bir şey sormadığım için ikiz sanmıştım. (Hatta Diloşum uyarmıştı. O belki yolk kesesidir diye.) Netekim öyleymiş. Yani tekiz. Bu sefer doktora sordum. Tek dedi. Tabi eşim beni sinir etti beni yine. Hani o hep ikiz istiyor ya. Bir kaç kez aradı "Bir sorsana doktora ikiz olma ihtimali yok muymuş" diye. "Ülen zalak, bu zamana kadar istemedin, şimdi ikiz derdine düştün". İnsan birni bulduğuna şükreder. Fikirsiz işte ne diyim. :kızgın:

Bu arada bende de tüp bebek işlemine başlamadan önce doğum kontrol hapı kullanılarak önce yumurtalar baskılandı. Bunun yaşla ilgisinin olduğunu sanmıyorum. (Ukalalık etmiş olmayayım. Burada doktor varken.) Ama benimle birlikte tüp işlemi gören genç kadınlara da doğum kontrol hapı verildi hep. Diğer iğneler değişsse de doğum kontrol hapı standarttı yani.

Defne'ciğim, Serpil'ciğim güzel haberlerinizle mutlu oluyorum. Darısı topicimizdeki bütün fıstıklarımıza. :Saruboceq::nazar::CüvCüv: (Rüzgar Deniz tabi ki senin de güzel haberlerini bekliyoruz. Epeydir sen de yazmamışsın.) Ülen Defne ne kaynana varmış sende. Kaynana mı kadın doğum doktoru mu belirsiz maşallah.

Deniz Bulut inşallah güzel sonuç alırsın. Beklemek en zor kısmı gerçekten. Heyecan çok oluyor.

Balance'ciğim sen neler yapıyorsun. Epeydir muhabbet edemedik. kaydirigubbakcemile3

Diloş'um ya, Ankara'ya gelemediğine çok üzüldüm. Üf ya. Geldiğinde bir aksilik çıkacak diye ödüm kopuyor. O herifini de hııııııııı.:kızgın: Neyse neyse, siz tek küsüşmeyin de geç olsun güç olmasın biz yine buluşuruz canım. (Bu arada gelememene biraz da sevindim aslında. Moni, seninle birlikte detaylı basket oynama fantazileri kurmuş üzerimde. O yönden yırttım yani.:jeyyar:)

Bu arada Serpil ve Roni yüzülen, karşısında çay içilen denizi özlüyorsunuz da ülen beni niye hiç özlemiyorsunuz keratalar. Benim de karşımda çay içebilirsiniz ne olacak sanki Bak sizi Moni'me ve Dila'ma verirsem görürsünüz gününüzü :kızgın:)

Diğer unutuuğum arkadaşlar varsa hepsine selamlar. :teytey:

Sevgili Denizkarayurt,

Guzel haberlerine cok sevindim,insallah hersey hep yolunda gider......Ikiz olmasindan iyidir diyecem bende cunku riskleri daha fazla olurdu.
Tabii ki sizlerin yeri ayri.Herhalde tahmin edersiniz gurbette olanlar icin buradaki sohbetin,arkadasliklarin ne kadar degerli oldugunu..Iyi haberlerini aldik sevindik,sevgiler!

her zamanki gibi kimse yok. saat farkindan dolayi karsilasamiyoruz :((

Roniyam,

Bende buradaki tedavime baslamadan once 1 ay dogum kontrol hapi kullanmistim.Hatta o ay kendimi gergin hissetmistim,hamile sansim hic yok diye.Ama sonucu iyi oldu.Doktorlarimiza inanmak ve guevenmemiz gerekiyor..Senin icinde herseyin basarili gecmesini diliyorum:Saruboceq:

Back
X