38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

inşallah ikimizinde bu sefer olacak canım sen ne durumdasın iğneler nasıl gidiyo yumurtalar ne durumda inşallah kaliteli ve fazla olurlar

ignelere dun basladim yani gonalf ve menopura. luprona 3 gun once baslamistim. folikuller kucuk tabii o yuzden biraz endiseliyim dedi doktorum ama bakalim. solda 6 sagda ise sadece 2 tane var. tabii sagda kist var diye folikul sayisi cok az. ama senin de bildigin gibi onemli olan kalitesi. bakalim zaman ne gosterecek. acikcasi pek dusunmemeye baska seylere konsantre olmaya calisiyorum bakalim kismet canim. insallah ikimizin de olur bu defa.:CüvCüv::CüvCüv:

Günaydin Monetacim,

EVet denizkarayurt hakli..keske birakabilsen..bende iciyordum sigara ama hep birakma telasindaydim,belki 3-6 dere biraktim tekrar basladim..ama en sonlarda haftada 3-5 iciyordum.Dr.a gitmeye basladigimda bana ilk sigarayi sordu,bende güya az iciyorum diye kasila kasila cok az dedim.bana dedi ki bir tek sigaranin bile hamile kalmanda etkisi var..onu duyunca biraktim,zor oldu tabii ama tup bebek tedavisi basladiginda bende birakmistim..o gun bugundur icmiyorum..tabii arada canim cekiyor o ayri ama hep bebegim aklima geliyor..sende en azindan tedaviye baslamadan once azalt ve sonra birak..

Kızlar gerçekten hepinizden Allah razı olsun. Allah hepinizizn yüzünü güldürsün. Dualarınız için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

İnanın ki bu kanama çok kötü bir duyguymuş. Allah hiçbir kadına bu korkunç duyguyu yaşatmasın. Sabah aniden yatakta crinone jeli sürdüm. Her seferinde jeli sürünce hani biliyorsun bir süre sonra ilacın bir kısmı akıyor. Ben de hep endişelenir ve bakıp jel olduğunu anlayınca rahatlardım. O gün de öyle sandım. Çünkü ilk önce az gibiydi. Sonra birden şiddetlendi ve yorganı kaldırınca şok oldum. Sürekli bir kanama var ve her taraf kıpkırmızıydı. Çok korktum. Bu defteri kapattım artık diye düşündüm. Hatta keşke baştan negatif sonuç alsaydım bu kadar üzülmezdim filan diye abuk subuk saçmaladım.

Bir de insan böyle bir şeyi yaşayınca daha iyi anlıyormuş. O yüzden Defne'nin çektiği ızdırabı şimdi daha da iyi anladım. Zaten o sırada ilk öne aklıma Defne geldi. Sonra Moniş teyzesinin bebeğime aldığı giysi geldi. Sonra "Tüh Diloş'la buluşamayacağım" filan diye düşündüm.

Ultrasonda ilk önce göremedi doktor sonra hafif görür gibi oldu ama kalp atışını duyamadı. İkinci baktığında kalp atışı da görüldü. Ama bebek benim o ağlamam ve kasılmamdan, stresimden korkup resmen köşeye büzüzlmüştü yazık. Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Neyse çok uzattım ama dediğim gibi Allah hiç kimseye ama hiçkimseye bunu asla yaşatmasın. Hepinizi çok seviyorum.kaydirigubbakcemile3

Sevgili Denizkarayurt,
gecekten cok aci bir tecrube yasamissin,Allah bir daha gostermesin de bebegine kavusabilesin..Evet simdi sevgili Defneyi hepimiz daha iyi anliyoruz basina gelmeden konusmak ne kolay oh..Ozellikle bebeginin korkup koseye sinmesi kismi benim icimi acitti..Bu hepimize ornek olsun..Bazen bende gereksiz yere kendimi strese sokuyorum daha dunyaya gelmeden bile bebeklerimize sikinti veriyoruz bu cok fena...ben bundan boyle cooook daha fazla dikkat edecegim...
Bugun amniyosenteze gidiyorum inallah iyi haberler alirim...:Saruboceq:
Tecrubeni bizimle paylastigin icin tesekkurler s:1hug:ana tekrar gemis olsun,sevgilerimle

Günaydin Monetacim,

EVet denizkarayurt hakli..keske birakabilsen..bende iciyordum sigara ama hep birakma telasindaydim,belki 3-6 dere biraktim tekrar basladim..ama en sonlarda haftada 3-5 iciyordum.Dr.a gitmeye basladigimda bana ilk sigarayi sordu,bende güya az iciyorum diye kasila kasila cok az dedim.bana dedi ki bir tek sigaranin bile hamile kalmanda etkisi var..onu duyunca biraktim,zor oldu tabii ama tup bebek tedavisi basladiginda bende birakmistim..o gun bugundur icmiyorum..tabii arada canim cekiyor o ayri ama hep bebegim aklima geliyor..sende en azindan tedaviye baslamadan once azalt ve sonra birak..

tabiki çözücem bu sorunu,,,,,,,çözülmek zorunda ,,,,,,,

Roniyam,

Hayırlı uğurlu olsun. Umarım harika bir tedavi süresinden sonra bebişlerini kucağına alırsın. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Moneta,

Ben sigarayı 20 yıl içip 4 ay önce bıraktım. Evet çok zor ama katlandıklarımıza bakınca, sigarayı bırakmak bana daha kolaymış gibi geldi. Umarım bir an önce bırakırsın. Bebişlerimizin uzun yıllar yanlarında olacak, sağlıklı annelere ihtiyacı var arkadaşım ya. Ha gayret...

Sevgili Denizkarayurt,
gecekten cok aci bir tecrube yasamissin,Allah bir daha gostermesin de bebegine kavusabilesin..Evet simdi sevgili Defneyi hepimiz daha iyi anliyoruz basina gelmeden konusmak ne kolay oh..Ozellikle bebeginin korkup koseye sinmesi kismi benim icimi acitti..Bu hepimize ornek olsun..Bazen bende gereksiz yere kendimi strese sokuyorum daha dunyaya gelmeden bile bebeklerimize sikinti veriyoruz bu cok fena...ben bundan boyle cooook daha fazla dikkat edecegim...
Tecrubeni bizimle paylastigin icin tesekkurler s:1hug:ana tekrar gemis olsun,sevgilerimle

inşallah çok güzel haberlerle gelirsin canım :) mümkünse kime ve kaça yaptırdığını söyleyebilir misin amniyosentez'i? sonucunu ne zaman alacaksın? ben de yaptıracağım onun için soruyorum canım :) Allah yardımcın olsun :)

tabiki çözücem bu sorunu,,,,,,,çözülmek zorunda ,,,,,,,

canım yaa inşallah biran önce bırakırsın, 1 tane içmek bile kötü etkiliyormuş tedaviyi. zaten bizim yaşımızda işimiz zor :çok üzgünüm:

birşey soracağım. sen umut tüp bebeğe mi gidiyordun? öyle görmüştüm sanki. memnun musun? ben bu cuma bahçeciden dr um süleyman bey ile görüşeceğim ne diyecek bakalım ama umut dan yasemin hn ile görüştüm bana uzak ama ücretler çok mantıklı geldi. hele 2. olmaz 3. yü denemem gerekirse mahvoldum. umut dan memnun musun? tabii oraya gidiyorsan a.s

Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar hissediyorlar, onun için sık sık aman stres yapmayın, sinirlenmeyin, üzülmeyin, sakin olun diyorum hamile arkadaşlara, sen kendi gözlerinle gördün onun korktuğunu... kıyamam canım :( bundan sonra çok daha dikkatli ve huzurlu olman lazım Deniz'ciğim... günlük yaşam içerisinde strese girmemek imkansız ama bizler imkansızı başarmak zorundayız, biliyorsun bizim bebeklerimiz çok kıymetli :)

yumurtası toplanacak, transferi olacak ya da sonuç bekleyen arkadaşlarım! yukarıda söylediklerim sizler için de geçerli, bebekler stresten, üzüntüden, huzursuzluktan nefret ediyorlar, gelmeleri bu yüzden de gecikiyor :) rahat olun, herşeyin yolunda gittiğini göreceksiniz :) Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun :)

Rüzgar'cığım,
Gerçekten öyleymiş. Tabi ki daha minicikler, ama herşeyi hissediyor ve algılıyorlarmış gerçekten. Ablam her zaman söylüyor ve uyarıyordu beni. Aman TV'de filan kötü şeyler izleme, güzel müzikler dinle, sana pozitif enerji veren insanlarla diyaloğa gir filan diye. Çok kaale almıyordum. İşte dedim ya, yaşayınca anladım. Doktorum da şaşırdı. Gerçekten benim ağlamamdan, kasılmamdan korkup, resmen elini kolunu büzüp, köşeye saklanmış. Onu o şekilde görünce içim parçalandı tabi ki. Onlar herşeyi algılıyorlar bu bir gerçek.

Hamile kalacak anne adayı arkadaşlarımıza verdiğin tavsiyelere aynen katılıyorum. Benim yaşadığım bu tecrübeden ders alıp asla kendilerini yormasın ve üzülmesinler. Gerçekten bebekler huzurlu ortamı seviyor. Allah yardımcısı olsun hepinizin. :Saruboceq:

kendine çok dikkat et canım, biz de seni çok seviyoruz, bundan sonra daha iyi geçecek hamileliğin, eminim :)

Amin canım. Allah razı olsun. Bu güzel dileklerin hepimiz için olsun.:Saruboceq: :nazar: Hep söylüyorum. Bizim topic bambaşka. Bizim kızların hepsi birbirnden hanımefendi, kaliteli ve iyiniyetli. Hepinizi çok seviyorum.
kaydirigubbakcemile3

Sevgili Deniz Karayurt,

Bebeğinin ve senin iyi olmana çokkkkkkkk sevindim. Gerçekten kendine ve bebişine iyi bak. Dualarımız tüm hamile ve hamile adayı çıtırlarımız için. Hepinizi çokk öptüm...

Herada'cığım,
Çok teşekkür ediyorum. Diyorum ya hepiniz çok tatlısınız. Allah razı olsun.
Evet hamile adayı ve hamilelerimiz için dilediğin bütün dualara aynen katılıyorum. Allah, bebek isteyen herkesin yüzüznü güldürsün. Özellikle de bizizm çıtırlarımızınkini. :Saruboceq:

Denizkarayurt canim. iyi olmana aramiza donmene cok sevindim. kendine coooooooook iyi bak, opuyorum. Dileklerin icin tesekkurler

Roniş'im,
Güzel doktorum. Teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Tedavine başlamışsın. Allah hayırlı uğurlu etsin. Kiste rağmen yumurta sayın çok iyi. Boyutlarının şimdilik önemi yok bence. Benim 5 yumurtanın en büyük olanı (doktorlarımızın en umutlu olduğu fos çıktı) Diğer küçük yumurtalarla işlem yapıldı. Üstelik işin ilginç yanı söylemiştim o zaman belki hatırlarsın. Hani beni hergün çağırıyorlardı ya ultrasona. Pazar günü gittiğimde Dr. Özlem Hanım, "Yumurtaların çok küçük, gelişmemiş" dedi. Ayrıca da normalde yaşımı hiç göstermiyorum ama, doktor ultrasonda bakınca "Rahimden belli oluyor yaşın" filan demişti. Bende üzüzlmüştüm biraz tabi ki.

Pazartesi günü yani bundan bir gün sonra kendi doktorum Gülay Hanım "Çarşamba günü yumurtaların toplanacak" demişti. Yani sonradan büyüyedebilir. Sen hiç merak etme ve strese girme canım. kaydirigubbakcemile3

Bak hem kendiğinden de hamile kalabiliyorsun, üstelik kilon da müsait hamile kalmak için. Ayrıca sigara filan da içmiyorsun bildiğim kadarıyla. Artık gerisi senin pozitif yaklaşımına ve hassasiyetine bağlı. Ümit ediyorum ki hepimizin yüzünü güldüreceksin. Buradan bir ay sonra "Hamileyiiim:sm_cool:" diye haykırıp bizleri duygulandıracak, diğer anne adaylarımıza da umut olacaksın. :Saruboceq::nazar:

bebegine ve kendine çok dikkat et. bol bol dinlen ve hiçbirşeyi dert etme. kaydirigubbakcemile3ben de sizlerden çok şey öğreniyorum. sayende 2. denememde baştan itibaren çok dikkat edeceğim ve stres yapmamamaya çalışacağım. ilkinde böyle yapmadığım için pişmanım. hakikaten tüp bebekler nazlı oluyormuş. bir de üstüne yaş eklenince. öncesi de sonrası da zor valla. umarım benimki de defne gibi 2. denemeye kalmadan kendiliğinden gelir :Saruboceq:

Deniz'ciğim adaşım,
Allah razı olsun. Çok sağol. Bak sana tavsiyede bulunuyordum, yürüyüş yapma filan diye. Ama terzi kendi söküğünü dikemez misali, bildiğim şeyi kendim de uygulayamamışım demek ki. Ben de çok geziyordum. "Aman hamilelik o kadar abartılacak bir şey değilmiş" filan diye düşünüyordum. Bulantı, aşerme filan olmayınca kendimi normal insan gibi görüyordum. (Gerçi normalim, anormal değilim çok şükür ama delikafadulden) Ama hassas davranıp tedbiri elden bırakmamak gerekiyormuş.

İlk denemen şansızlıkla sonuçlandı. Ama olsun. Asla pişmanlık duyma. Yaşadıklarından ders çıkarmaya bak. Ben kendi adıma bu kanamayı yaşamasaydım aklım başıma gelmeyecekti demek ki. Yani ders aldım bu olaydan. Sen de artık önümüzdeki günlere ve yeni tedavine pozitif bir şekilde odaklan (Moniş'imin hep söylediği gibi)

Amin inşalllah. Senin bebeğin de Defne'mizin bebeği gibi sana sürpriz yapıp, tüpe filan gerek kalmadan kendiğinden sana gelir canım. :Saruboceq: Tabi ki bu dileğim aslında bütün çıtırlarımız için.:Saruboceq:

canım yaaa bana okadar pozitif enerji veriyorsunki anlatamam yazılarını okuyunca bir an hamile kalıcam tutacak hissi geliyor valla gerçekten canım bende seni seviyorum aman kendine dikkat et öptüm fıstık

Balance'ciğim,
İnan ki hani duygular karşılıklı denir ya öyle gerçekten de. Hatta Moniş'le konuştuğumuzda da söylemiştim ona "Senden çok iyi, pozitif elektrik aldığımı" . Gerçekten mesafelerin ya da birbirimizi tanıyıp tanımamamızın çok önemi yok. Sevginin ve pozitif enerjinin etkisi mesafe dinlemiyor.

Balance'ciğim,
Bu arada yarın yumurta toplanması sırasında sana bol şans diliyorum. İnşallah herşey çok kolay, tereyağından kıl çeker gibi kolaycacık ve çok güzel olur. (Bu laf da bir tuhaf ama doğru yine de) Tabi ki sonuçta mükemmel olur. Sana şimdiden bol şans. Dualarımız seninle. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

deniz karayurt canım sen hani tam kanama olmadan 1-2 gün önce sancım falan var diye yazmıştın ya ben de demiştim ki niye hala ayakta yatsa ya. ama birşey desen moral bozarsın yanlış anlaşılırsın. diyemedim. neyse inşallah gelmiş geçmiş olsun. bundan sonra çok daha dikkat edersin ve sağlıkla kucağına alırsın. :CüvCüv:darısı anne olmak için çabalayan herkesin başına. :Saruboceq:

Sevgili Denizkarayurt,

Serpil'ciğim canım,
Allah razı olsun. Evet kötü bir tecrübeydi ama iyi bir ders oldu. Allah hiçbir kadına bu duyguyu asla yaşatmasın. Kesinlikle doğru. Onları üzmeye hakkımız yok. Minicikler ve bilinçli olarak anlamıyorlar ama herşeyi algılıyor ve hissediyorlar. O yüzden sen de kendine çok dikkat et. Asla kendini üzecek ortamlarda bulunma. Hep güzel şeylere konsantre ol.

Moniş'e söyemiştim. internette bir site var. Bilmiyorum site ismini buradan verebiliyormuyuz. Ama, ücretsiz telkin cd.si indirebiliyorsun. Pozitif düşüncelerle ilgili. Hepsi farklı konularda. Aslında bu hamile ya da hamile adayları için değil, herkes için yararlı bir şey.

deniz karayurt canım sen hani tam kanama olmadan 1-2 gün önce sancım falan var diye yazmıştın ya ben de demiştim ki niye hala ayakta yatsa ya. ama birşey desen moral bozarsın yanlış anlaşılırsın. diyemedim. neyse inşallah gelmiş geçmiş olsun. bundan sonra çok daha dikkat edersin ve sağlıkla kucağına alırsın. :CüvCüv:darısı anne olmak için çabalayan herkesin başına. :Saruboceq:

Amin canım. İnşallah anne olmayan isteyen herkes sağlıkla kucağına alsın bebeklerini. İnanın ki, bunu sizler kadar bende istiyorum. Hepiniz inşallah bebeklerinize kavuşacaksınız :Saruboceq:

Sancı olayını Roniş'de farketmiş. O da aynen senin dediği gibi uyarmak istemiş ama telaşlandırır ve panik ederim diye çekinip söylememiş. Olsun. Hayırlısı buymuş demekki. Hani bir laf vardır "Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır" diye. Öyle bakmak lazım. Bunların hepsi tecrübe. Allah korusun başka birinden duysam bunu belki o an bana ders olmazdı. Kendimin yaşaması bir anlamda iyi oldu. Yani şerden hayır da çıkardım. :utangac:

Rüzgar'cığım,
Gerçekten öyleymiş. Tabi ki daha minicikler, ama herşeyi hissediyor ve algılıyorlarmış gerçekten. Ablam her zaman söylüyor ve uyarıyordu beni. Aman TV'de filan kötü şeyler izleme, güzel müzikler dinle, sana pozitif enerji veren insanlarla diyaloğa gir filan diye. Çok kaale almıyordum. İşte dedim ya, yaşayınca anladım. Doktorum da şaşırdı. Gerçekten benim ağlamamdan, kasılmamdan korkup, resmen elini kolunu büzüp, köşeye saklanmış. Onu o şekilde görünce içim parçalandı tabi ki. Onlar herşeyi algılıyorlar bu bir gerçek.

Hamile kalacak anne adayı arkadaşlarımıza verdiğin tavsiyelere aynen katılıyorum. Benim yaşadığım bu tecrübeden ders alıp asla kendilerini yormasın ve üzülmesinler. Gerçekten bebekler huzurlu ortamı seviyor. Allah yardımcısı olsun hepinizin. :Saruboceq:

Ne kadar ilginç değil mi? İçgüdüsel kendini korumaya aldı işte, kıyamam miniğime. Aslında bu hepimiz için geçerli. Olmadık şeylere can sıkıyoruz, stres yapıyoruz onları da üzüyoruz bilmeden. Ama artık biliyoruz ve engel olmalıyız bunlara... Bazı çocuklara bakıyorum son derece sakinken (okul ortamında) bazı çocuklar da son derece agresif, bu annenin hamileliğini nasıl geçirdiğine bağlı bir durum.

Gerçekten de Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Back
X