Selam Arkadaşlar,
Sizlerle yeni öğrendiğim birşeyleri paylaşayım istedim. Ben ilk denememi Bahçeci'de yaptırdım. Doktorum Esra Hanım'dı (Bu arada Bahçeci'de tekrar dener miyim bilmiyorum ama Esra Hanım'la devam etmeyeceğim kesin). Neyse, yine de bana önerdiği aile hekimi ve beslenme uzmanı Murat Berksoy'a gittim. Benden bir sürü test istedi ve de testler sonuçlanana kadar vegan beslen dedi. Bana transfer gününde 'protein' ağırlıklı beslenin demişlerdi halbuki. Bunu doktora söylenince o da 'bu ohss hastaları için önlem olarak söylenen birşey. Bu sizin durumunuzda geçerli değil ki' dedi. Aynı merkez, iki zıt görüş, bakar mısınız? 'Bakarsanız vegan'ların kısırlık problemlerinin yok denecek kadar az olduğunu görürsünüz, vegan beslenmek iyidir dedi'. Ayrıca incir kürü için de kandaki şekeri hızla artıran değil, yavaşça artıran gıdalar üremeye yardımcıdır. ıncir kandaki şekeri hızla arttırır, test sonuçlarınızı görene kadar yine de yapın ya da yapmayın diyemem dedi. Haydi bakalım, ne kadar uzman görüşü, o kadar farklı görüş. Var mı benzer şeyler duyan aranızda?