38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Yoo yat uzan demedi sadece relax ol dedi,spor ve kosturmacali isler,agir kaldirmak v.s. yasak dedi.Bol bol dinlen,ani hareketlerde bulunma hareketlerin yavas yavas olsun dedi.Bende uymaya calistim esim dedi ki sanki dokuz aylik hamile gibi yuruyorsun:) ama istesende rahat hareket edemiyorsun o korku ile...

İnşallah tez zamanda olumlu test sonucunu alıp hamileliğinin keyfini doya doya sürmeye başlarsın arkadaşım. Tez zamanda bunları da atlacaksın inşallah.

arkadaşlar merhaba... ben de 39un içindeyim... gerçi daha doldurmadım.. 38im yani bu durumda::))
ilk evliliğimi 20lerin başında yaptım.. o dönemler hem evlilik iyi gitmiyordu ve hem de ben kendimi hazır hissetmiyordum anneliğe.. bir de hem okuyup hem çalışıyordum falan.. neyse hesabım zaten 30 yaş gibi anne olmaktı... ve bu nedenle de birkaç kez gebe kaldım ama kürtüj oldum maalesef.. bu arada gebeliklerimin hepsi korunurken oldu... yani o konuda hesapsız ve sorumluluk dışı hareket etmediğimi belirtmek isterim.. spiralle hamile kalmışlığım var yani daha ne diyelim... işte ben de korunurken bile hamile kalmış birisi olarak kendimi acayip fertile (doğurgan) sanıyordum...
27 yaşımda ilk eşimden boşandım.. 37 yaşımda yine evlendim... ikinci eşimin iş ve tayin durumları yüzünden bebek konusunu biraz daha erteleyerek 1 yıla yakın korunduk... ama artık eşime yaşımı hatırlatarak bu konuyu gündeme almamızı istedim.. hani daha önce korunurken bile hamile kalmışım ya.. ben kendimi korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım zannediyorum.. bu arada eşimin de ilk evliliğinden bir çocuğu var.. yani onda fiziki bir problem yok bende yok.. veee biz 1 senedir uğraşıyoruz bebek için arkadaşlar.. doğurganlığıma o kadar güveniyorum ki morardım tabii... bu arada 3 kere yumurta takibi ve çatlakma iğnesi ve 1 kere de aşılama denendi... yok yok :1no2: bu ay ikinci aşılama denenecek.. bu cumartesi muhtemelen transfer var.. bu akşam öğreneceğim gününü... ama bana hiiiçç olacakmış gibi gelmiyor... ben bu gidişle tüp bebek deneyimini de yaşarım.. tabii sonuç olumlu olsun da.. ama hayat enteresan... benim özetim tam istemezsin olur istersin olmaz durumu.....
işte böyle arkadaşlar.. biraz uzun uzun yazdım ama... bir de tabii geri sayım durumlarında olduğumuz için yaş olarak extra strese giriyorum elimde değil...... aklıma sürekli füsun demirel ve benzeri örnekleri getirmeye çalışıyorum.... bir de kafana takma, taktıkça olmaz diyorlar.. beynime nasıl hükmedeceğimi de bilemiyorum.. bunu becermek çok zor...
işyerindeki performansıma da olumsuz şekilde yansıyor evde eşimle ilişkime de..
Allah hepimizin gönlüne göre ve hayırlısını versin.. ne diyim başka :Saruboceq:

Merhaba Maat,

Umarim transferin basarili olur......

Hoşbulduk arkadaşlar.. Sıcak ve anlamlı mesajlarınız için teşekkür ederim....
Fsh dahil her türlü hormon testim vb yapıldı... O anlamda bir problem yok.. Her ay fazla fazla yumurtam oluşuyormuş ve büyümeleri de normalmiş.... Doktor "mekanizman süper çalışıyor çatlamayan yumurta kiste bile dönüşmüyor nasıl olmuyor anlamıyorum" diyor.. bu laflar beni sevindireceğine daha da sinirlendiriyor.... İnanın "şu şu nedenlerle hamile kalamıyorsun" diye teşhis meşhis koyulsa bu kadar kafayı takmam ... ortada hiçbir reel sebep olmaması (yaş faktörü dışında tabii) daha sinir bozucu... üstelik zavalı eşim de gayet ince bir hareket yapıp "ya ben de baba olalı 10 seneyi geçti belki bu süre içinde benim de spermlerimde bi bozulma vb olmuş olabilir" deyip gitti spermiografi yaptırttı... o da gayet normal... ankaradaki doktorumla konuşuyorum... "senin bir poroblemin yok zamana bırak ve başka şeylerle ilgilenip kafanı dağıt biraz" diyor.... bundan 8 - 10 yaş genç olsam lafını dinleyip zamana bırakırım.. ama bu yaşta daha genç yaşta bile gebe kalma ortalamasının %25 olduğunu düşündüğümde zamana bırakmak çok riskli geliyor....
reklamlarda bebek bile görünce gözlerim doluyor.. bir de bu alınan hormonlar falan sanırım bizi daha ajitatif yapıyor...
maat sende benim gibi bugün mü girdin sisteme
hoşgeldin merak etme ortada sorun yoksa bebekde olur sadece hangi merkeze gittin bilmiyorum ama labratuarı iyi olan bir yere gidersen bu iş olur arkadaşım

östrojonik etkisi fazla olan bir çay o yüzden kullanılmaması gereken fazla tüketilmesi zararlı olduğunu doktorum belirtti buradan isim verebilimiyormuyuz acaba bilemedim
ayrıca senin belittiğin gibi aslan pençesi civan perçemi ve hayıt kullanıyorum canım
işyerimde demleyip içiyorum bakalım inşallah faydalarını göreceğiz
yeşil çayı ihmal etme yalnız

Transfer sonrası yeşil çay dahil herbal herhangi bir çay kullanmayın, rahimde kasılmalara yol açıyor, uzak durun demişlerdi. O transfer sonrası diyeceksiniz, e o zaman doğal yollardan olma şansını da azaltmıyor mu bu durumda? Neye inanacağımı şaşırmama az kaldı :)

evet arkadaşlar... ben de adaçayının hamile kalmayı güçleştirdiğini duymuştum.. sanırım ceninin rahme tutunma kabiliyetini azaltıyormuş.. gebe kaldıktan sonra aşırı adaçayı tüketimi de düşüğe sebep olabiliyormuş....Herada haklı bizim durumumuzda herbalları temkinli kullanmakta fayda var....

Transfer sonrası yeşil çay dahil herbal herhangi bir çay kullanmayın, rahimde kasılmalara yol açıyor, uzak durun demişlerdi. O transfer sonrası diyeceksiniz, e o zaman doğal yollardan olma şansını da azaltmıyor mu bu durumda? Neye inanacağımı şaşırmama az kaldı :)[/QUOTE

Allah Allah bana bir şey demediler ama yani tatlım tranferi yaptıktan sonra neden içelim ki bu çayları zaten amacımız bu tranfere hazırlanmak ya başarmış oluyoruz bazen bitki çayları çok tuvalete çıkartıyor ya ondan olabilir ama zaten bana transfer sonrası 1-2 zorlanmadan dinlen daha sonra iş hayatına dönebilirsin dedi doktorum sadece spor hareketleri yapma kendini zorlama dedi birde kabız olma kaydirigubbakcemile2

MAAT,,,,,,,,,,,,hoşgeldin aramıza,,,,yaşa hiç takma hayat sürprizlerle dolu,,,,,ama birşeye takıldım,,,NEDEN DOKTORUN AŞILAMA GİBİ BASİT BİR OLAYLA SENİ OYALIYOR????kafan karışacak belki ama ne yapayım sormak durumundayım,,,,,,tamam aşılamada da iyi sonuçlar alınıyor,ama bizim yaşlarda zaman önemli,,,,,,,,,direk ıvf tedavisine alsalardı,,,bazen bu doktorları anlamakta zor kardeşim yaaaaCADIARZU,,,,,,inş bu sefer olur dualarım sen ve ortak sorunu olan arkadaşlarımla:teselli:

son 1 yıl içinde 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm ama olmadı
1.ve 2.denemelerde döllenme olmadı o yüzden transfer yapılamdı doktoruma göre yumurta kalitesiz olduğundan eşimde herhangi bir sorun yok.........
3.sünde transfer yapıldı ama sadece 1 tane yumurta döllendiği için oda tutunamadı ve düştü yani hayal kırıklığı ve hüsran kötü bir deneyim oldu benim için çok üzüldüm:çok üzgünüm:
şimdi yumurta kalitesini artıran ilaçlar alıyorum DHEA 25 kullanıyorum
yeşil çay mutlaka için antioxidant etkisi var birde antioxidant hap alıyorum bakalım faydası olacakmı?
4.denemeye hazırlanıyorum arkadaşlar tavsiye edeceğiniz bir şey varsa deneyeyim delikafadulden

hoşgeldin armıza,,,,,,,,,,,canım sen tedavilerini nerelerde yaptırdın????ve her seferinde başlamadan evel nelere baktılar????

ah monetacim coook tesekkur ederim ilgine..ne yazikki endosetin ayni isi gormuyor ayni etken madde ama:(sen yinede rastladigin ecz lere sor lutfen tarihi 3 aya kadar gecmis olsada onemli degil sen bana al lutfen..coook opuyorum seni:)

tamam canım söz bakarım,,,,,,ama dediğim gibi yeni alternatifler peşinede düş bence,,,,,,,ikinci can simidin olsun elinde,,,,,,bulabilirsekte şamda kayısı

Transfer sonrası yeşil çay dahil herbal herhangi bir çay kullanmayın, rahimde kasılmalara yol açıyor, uzak durun demişlerdi. O transfer sonrası diyeceksiniz, e o zaman doğal yollardan olma şansını da azaltmıyor mu bu durumda? Neye inanacağımı şaşırmama az kaldı :)

adaçayını anlamadım ama adaçayı civanperçemi ve ne içiyorsan yumurtlama gününe kadar içiyorsun sadece hayıt tohumunu devamlı kesmeden. tabii bunları tüp bebek tedavisine başlıyorsan başlıyana kadar yapıyorsun ya da doktoruna sorup devam ediyorsun a.s

Son düzenleme:
MAAT,,,,,,,,,,,,hoşgeldin aramıza,,,,yaşa hiç takma hayat sürprizlerle dolu,,,,,ama birşeye takıldım,,,NEDEN DOKTORUN AŞILAMA GİBİ BASİT BİR OLAYLA SENİ OYALIYOR????kafan karışacak belki ama ne yapayım sormak durumundayım,,,,,,tamam aşılamada da iyi sonuçlar alınıyor,ama bizim yaşlarda zaman önemli,,,,,,,,,direk ıvf tedavisine alsalardı,,,bazen bu doktorları anlamakta zor kardeşim yaaaaCADIARZU,,,,,,inş bu sefer olur dualarım sen ve ortak sorunu olan arkadaşlarımla:teselli:

hay yaşa e mi... işte ben de aynısını düşünüyorum.... aşılama bana ultra vakit kaybı geliyor... ikincisini bile istemezken şimdi de doktor "bu da olmazsa üçüncüsünü deneyelim olmazsa tüp bebek" demez mi kötükedihüso "normal prosedür neyse ona uyalım" diyor.. sanırım hala yaş faktörümü değerlendirmeye almakta güçlük çekiyor.. bir de bu klasik prosedür konusundaki ısrarı tüp bebek için sevk ve rapor düzenlemede kolaylık için olabilir.... burada tüp bebek için beni ankara ya da istanbula sevk edecekler çünkü...

hay yaşa e mi... işte ben de aynısını düşünüyorum.... aşılama bana ultra vakit kaybı geliyor... ikincisini bile istemezken şimdi de doktor "bu da olmazsa üçüncüsünü deneyelim olmazsa tüp bebek" demez mi kötükedihüso "normal prosedür neyse ona uyalım" diyor.. sanırım hala yaş faktörümü değerlendirmeye almakta güçlük çekiyor.. bir de bu klasik prosedür konusundaki ısrarı tüp bebek için sevk ve rapor düzenlemede kolaylık için olabilir.... burada tüp bebek için beni ankara ya da istanbula sevk edecekler çünkü...

sen kendin uy o zaman o prosüdüre ben uymuyorum:mymeka:diyemedinmi?,,ne alaka millet çatır çatır rahat rapor çıkarabiliyor,,,,ayy şimdi nasıl kızdırdın beni,,,dr sayıp sayıştırıyorum burda

istemezsen cevap vermezsin,,,nerde yaşıyorsun

Selam kizlar, yeni katilanlar hosgeldiniz aramiza.
Acikcasi asilamayi ben de vakit kaybi olarak goruyorum bana da 3 kez denendi, hic biri olmadi ki o zaman 37 yasindaydim. Ama bir arkadasim 40 yasinda ilk asilamasinda ayni doktorla hamile kaldi simdi 10 haftalik gebe.
yani 1-2 kez denenebilir ama 3 ten sonra cok manasiz.

istemezsen cevap vermezsin,,,nerde yaşıyorsun

öff canım sorma yaaa kötükedihüso burası diyarbakır... geçen sene eş durumuyla buraya tayinimiz çıktı.. ankaradan geldik.. ben ankaralıyım zaten.. ama sağlık işleri burada çok problemli.. inanılmaz bir düşkırıklığı yaşıyorum.. büyükşehire yakışmayacak bir sağlık politikası ve gevşekliği var burada maalesef.. kim kime dum duma
işte maalesef senelerdir ankara ve istanbulda yaşadım da bu bebek işi diyarbakıra denk geldi ya ona yanarım :oklava:

öff canım sorma yaaa kötükedihüso burası diyarbakır... geçen sene eş durumuyla buraya tayinimiz çıktı.. ankaradan geldik.. ben ankaralıyım zaten.. ama sağlık işleri burada çok problemli.. inanılmaz bir düşkırıklığı yaşıyorum.. büyükşehire yakışmayacak bir sağlık politikası ve gevşekliği var burada maalesef.. kim kime dum duma
işte maalesef senelerdir ankara ve istanbulda yaşadım da bu bebek işi diyarbakıra denk geldi ya ona yanarım :oklava:

aman allahım,,,,ve sen orda tedavi oluyorsun:1shok::1shok:,,,orda yaşayan insanlar bile bu taraflara gelip tedavi oluyor,,,,ayyy inananmıyorum sana

hayıııııırrrrr o çok iyi bir yalancı derim bende Çok üzgünüm çoooksenağlama
ben tedavimle uğraşırken bu hamile fakat hamileliğin arkasına gizlenmiş isyankar kadınla tanıştım,,oda benim duygularımla oynayıp beni bu kötü işe soktu derim,,,veeeeee

imdaaaaaaaaaat yok mu beni kurtaraaaaaaaaaaaaan delikafadulden delikafadulden delikafadulden kızlaaaaaaaaaar bir us derdine kodeslere düşeceğim moneta yüzünden senağlama senağlama senağlama

Back
X