Rüzgar'cığım tüh ya. Şu sigorta işine üzüldüm gerçekten. Çok zor sigortanın işlememesi. Üstelik de emekliliğine bu kadar az zaman kalmışken. Ben gazeteci olduğum için çalışmadığım halde sarı basın kartım sayesinde sigortam işliyor. Bu nasıl oluyor diyeceksin. Bazı basın kuruluşlarının Basın ılan Kurumu'ndan ilan parası almaya hak kazanması için, sarı basın kartlı eleman çalıştırması gerekiyor. Basın kartlı muhabir çalıştırmak normal muhabirden daha pahalıya geliyor. Böyle olunca onlar benim sigortamı yatırıyor, ben de maaş almadan arada sırada onlara evden haber atıyorum. Bir nevi home ofice sistemi çalışmış oluyorum. Yani bu hem çalıştığım kurumun işine geliyor (çünkü bana maaş vermiyor) hem de benim işime geliyor, işe gitmeme gerek kalmadan sigortam yatıyor ve sarı basın kartımı kullanabiliyorum. Hem de emekli olmama çok faydası oluyor. Yani yasal bir durum. Ama iki tarafın da işine yarayan bir durum.
Keşke senin de böyle bir imkanın olabilse. En azından 2 yıl çalışamazsın bebekten dolayı. Ama sigortanı yatıracak yer bile bulsan herhalde yatırıyor gösterip, ödemeyi senin yapmanı isterler. O da tek maaşla çok zor. Allah yardımcın olsun ne diyeyim canım.
Keşke senin de böyle bir imkanın olabilse. En azından 2 yıl çalışamazsın bebekten dolayı. Ama sigortanı yatıracak yer bile bulsan herhalde yatırıyor gösterip, ödemeyi senin yapmanı isterler. O da tek maaşla çok zor. Allah yardımcın olsun ne diyeyim canım.