38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kızlar; giderayak size bir konu açıyımde paylaşalım.hiç asla olmayacağını bildiğiniz ama olmasını istediğiniz bir şey varmı?bunun bizim tüp yada bebek konusuyla ilgisi yok.öylesine........anlatın paylaşalım.gelince ben de paylaşırım.hoşçakalııııın tüm sevgilerimi el açtım sizlere yolluyorum.yakalayın..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan.........................................................................

Kizlar selam
Deniz Bulutcum gecmis olsun umarim cabuk atlatirsin.
Deniz Karayurt , ruzgar deniz ve defne bebeklerinizin iyi olmasina cok sevindim.
Ben bugun doktora gittim. Bebegim bir tane. sadece bir kese gorduk kalp atisi yok tabii daha ama yolc sac vardi o bizi sevindirdi. diger iki hamileligimde onu gorememistik. Tam 5 haftalik.
Bu arada tiroid hormonuma bakildi. 1 ay once baktigimizda normaldi ama bugun deger bayagi artmis yani hipotioidim bayagi ilerlemis. neden boyle oldu diyince hamilelikten dedi. simdi aldigim ilacin dozunu artiracaklar. Daha onceki 2 gebeligimde hic tiroidime bakilmamisti ve bebegi kaybettikten sonra ozur dilemisti doktorum gozumuzden kacti diye. Muhtemelen daha onceki bebeklerimi hipotiroidi yuzunden kaybettim.
Neyse gecmise uzulmekle geri getiremem. Artik bu hamileligime bakicam. Insallah bu bebegimi kucagima saglikli bir sekilde almayi Allahim nasip eder. 2 hafta sonra kalp atisini gormeye gidicem.
hepinize sevgiler.
roniyam canim tek bebek olmasina inan cok sevindim ikiz hamilelik cok zor,,,,teki bile insani mahvediyor...insallah allah saglikla kucagina almayi nasip etsin..suan en kritik gunler aslinda hersey normalde annelerin o ilk kalp atisini ve devamini gormeleri icin gecen sure hani insani kalp hastasi yapmaya yeter:(ama belirti aramayin hic bende 8.haftada falan bulanti baslamisti...

DEFNECİM çok sağol inan herkesi okadar merak ediyorum ki boşluk buup nete giremiyorum .senin doğum nezaman 4 yada 5 hafta kalmış olmalı bir ay arayla hamile kaldık .bebişini çok öpüyorum:nazar:
elifcim sagol canim:)evet 5 haftamiz kaldi...cok korkuyorum dayanamayacagim diye okadar agirlasmis hissediyorumki kendimi ayaklarim daha cok sisiyor sanki tans surekli kontrol ediyorum insallah allah yardimcimiz olsun denizkarayurt ruzgar deniz tabi bizden once serpilinha dogum yapacak :)

herada canım umarım şimdi moralin daha iyidir. bak doktorunu beklerken bu ay boş durmayın belli mi olur belki kendi gelir kaydirigubbakcemile5 kafayı fazla bulandırmamak için test değerlerini sormaman iyi de fsh ve e2 en temel değerler. neyse dr iyi dediyse iyidir değil mi? ben incirin doğum kontrol hapıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. hani 2 ay sonraki tedavideki yumurtalar zaten geçen aydan gelişmeye başlıyorlarmış ya. incir de bence yumurta kalitesini ve sayıyı artırmak için. baskılama yumurtaların hep aynı büyüklükte kalsmasına ve birlikte büyümesine yarıyor. bence ikisi pek ilgili değil ama yine de sor. eşin de sen de yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. eşimin kullanacağı bir ilaç vardı dr a sorduk spermler için bir etkisi olur mu diye. olmaz zaten alacağımız spermler yeni değil 3 ay önceden oluşmuş spermler dedi. yani kadın da erkek de 3 ay önceden dikkat etmeye başlamalı.
ben bu tedaviden çok ümitliyim yeterli moralini yüksek tut. hem bakarsın bu ay tedavinden önce mucizen gerçekleşir. opuyorumnanaktan kaç kişi gördüm ben kk da böyle yerimseniben

Sağol arkadaşım desteğin için. Kürlerde tembellik ettim haklısın açıkçası, geç ama hiç olmamasından iyidir, dediğin gibi. ıncir hariç diğerlerine başladım, belki inciri de günde 1-2 tane attırırım diyorum. Güzel desteğin için de sağol. Çok isterdik doğal yoldan bir kere daha denemeyi ama can sağlığı olsun, bu ay kontrolü doğum kontrol hapı ele alacak. Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Karayurt kullanmıştı tedaviden önce doğum kontrol hapı. ıçiyorum bakalım, kürtaj sonrası ilk denemeyi kasım gibi yaparım diye düşünüyordum, araya bir aşılama soktum acele edip, herşey olacağına varıyormuş, yine kasım oldu. Aman olsun da kasımda olsun ne yapalım. Sen nasıl oldun, soğuk algınlığı geçmiştir umarım.

Herada canim hadi insallah bu defa olucak. Seni azimli ve umutlu goruyorum bu da cok hosuma gidiyor. Insallah hepimizin yuzu gulecek bu defa.

Sağol Roniyam'cım, inşallah hayatım, inşallah bu sefer benim de yüzüm güler. Sana da sağlık ve huzurla tamamlanacak keyifli bir hamilelik diliyorum hayatım.

Herada anladığım kadarıyla büyük bir moral ile yeni tedaviye start vermişsin,çok sevindim.ınşallah arkadaşım herşey gönlünce olur,en kısa zamanda evladını kucağına alırsın....

Sağol canım arkadaşım. ınşallah diyorum güzel dileğine. Deniz(ler), Rüzgar Deniz, Serpilinha, Defne ve Roniyam (hamilelerimizden kimseyi atlamadığımı umuyorum) için dileklerim senin için de geçerli, inşallah sağlıklı, huzurlu ve bol keyifli bir hamilelik geçirip bebeğini kucaklarsın.

elifcim sagol canim:)evet 5 haftamiz kaldi...cok korkuyorum dayanamayacagim diye okadar agirlasmis hissediyorumki kendimi ayaklarim daha cok sisiyor sanki tans surekli kontrol ediyorum insallah allah yardimcimiz olsun denizkarayurt ruzgar deniz tabi bizden once serpilinha dogum yapacak :)

Defne'cim, ne güzel az kalmış, son günleri de kolaylıkla atlatıp kucaklağına alacaksın bebeğini. Allah yardımcın olsun güzelim.

Son düzenleme:
kızlar; giderayak size bir konu açıyımde paylaşalım.hiç asla olmayacağını bildiğiniz ama olmasını istediğiniz bir şey varmı?bunun bizim tüp yada bebek konusuyla ilgisi yok.öylesine........anlatın paylaşalım.gelince ben de paylaşırım.hoşçakalııııın tüm sevgilerimi el açtım sizlere yolluyorum.yakalayın..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan.........................................................................

canım nereden aklına gelir böyle şyler. önünce sen anlat bari.

Sağol arkadaşım desteğin için. Kürlerde tembellik ettim haklısın açıkçası, geç ama hiç olmamasından iyidir, dediğin gibi. İncir hariç diğerlerine başladım, belki inciri de günde 1-2 tane attırırım diyorum. Güzel desteğin için de sağol. Çok isterdik doğal yoldan bir kere daha denemeyi ama can sağlığı olsun, bu ay kontrolü doğum kontrol hapı ele alacak. Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Karayurt kullanmıştı tedaviden önce doğum kontrol hapı. İçiyorum bakalım, kürtaj sonrası ilk denemeyi kasım gibi yaparım diye düşünüyordum, araya bir aşılama soktum acele edip, herşey olacağına varıyormuş, yine kasım oldu. Aman olsun da kasımda olsun ne yapalım. Sen nasıl oldun, soğuk algınlığı geçmiştir umarım.
canım yaaa şimdi farkettim hem doğum kontrol hapından bahsediyoruz hem belki kendi glir diyorum. salak oldum bn iyice. neyse demek ki kaımda tüp ile geleceğine göre ikizler geliyor demektir kaydirigubbakcemile5

Sevgili Deniz Bulut,

Sağol arkadaşım. Vallahi ben de neyime güveniyorsam içimden ikiz geçiyor, istiyorum yani. ınşallah diyeyim, yeter ki sağlıklı, hayırlı bebekler nasip etsin Allah bize.

Sağol arkadaşım desteğin için. Kürlerde tembellik ettim haklısın açıkçası, geç ama hiç olmamasından iyidir, dediğin gibi. İncir hariç diğerlerine başladım, belki inciri de günde 1-2 tane attırırım diyorum. Güzel desteğin için de sağol. Çok isterdik doğal yoldan bir kere daha denemeyi ama can sağlığı olsun, bu ay kontrolü doğum kontrol hapı ele alacak. Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Karayurt kullanmıştı tedaviden önce doğum kontrol hapı. İçiyorum bakalım, kürtaj sonrası ilk denemeyi kasım gibi yaparım diye düşünüyordum, araya bir aşılama soktum acele edip, herşey olacağına varıyormuş, yine kasım oldu. Aman olsun da kasımda olsun ne yapalım. Sen nasıl oldun, soğuk algınlığı geçmiştir umarım.

Sağol Roniyam'cım, inşallah hayatım, inşallah bu sefer benim de yüzüm güler. Sana da sağlık ve huzurla tamamlanacak keyifli bir hamilelik diliyorum hayatım.

Sağol canım arkadaşım. İnşallah diyorum güzel dileğine. Deniz(ler), Rüzgar Deniz, Serpilinha, Defne ve Roniyam (hamilelerimizden kimseyi atlamadığımı umuyorum) için dileklerim senin için de geçerli, inşallah sağlıklı, huzurlu ve bol keyifli bir hamilelik geçirip bebeğini kucaklarsın.

Defne'cim, ne güzel az kalmış, son günleri de kolaylıkla atlatıp kucaklağına alacaksın bebeğini. Allah yardımcın olsun güzelim.
HERACIM SAGOL CANIM:))guzel dileklerin icin gercekten zor bir doneme girdigimi hissediyorum bugun annemdeyim bayagi bir zorlamaya basladi beni nefes alamiyorum sanki:(hala bebegime kavusacagima inanamiyorum ucunda o olmasa gercekten dayanmk zormus:)allah herkese tattirsin ama bu formda bence kapi aralandi herkes muradina erecek:)insallah hepimiz:ecrin_bebek:

selam kızlar ben geldim ama önce eskileri okumaya çalıştım oyüzden hemen yazamadım bide araya iş giriyo sürekli tam fokuslanmam uzun sürdü. neyse tatil iyiydi kıbrısa gittik cumapazar... denize girdik hava çok güzeldi ılıkdı yani. istanbul soğuk diyebilirim. deşarj olduk geldik. arada çalıştık ama çok çalışamadık :)

Bunu söylemen bile çok güzel. Sigara yavrunla arana engel koyuyorsa bir an önce tekmeyi atmalsıın ona. Biliyorsun tutunmayı da engelliyor, erkeklerde sperm kalitesini düşürüyor. Artık bunlar bilimsel olarak ispatlandı. Sana bu kadar kötülüğü olan bir şeyi sen de artık terketmek konusunda kararlı olmakta çok haklısın. Benim eşim de yıllardır içiyordu. Hani çok şükür b,ir sorun yoktu ama doktor sperm kalitesini düşürdüğünü söyleyince birçırpıda bıraktı. Darısı sana inşallah. Ve Moniş'ime.

tatilede sigara içtim vedalaştım sigarayı orda bıraktım ve geldim. ucağa binene kadar içtim sonra bıraktım artık sigara içmeyeceğim kesin kararlıyım. bu arada biraz kilo aldım geri vermem gerekiyo. tedavi şişmanlatıyo mu şişiriyo mu nedir anlamadım biraz da iştahlıydım son zamanlarda ona dur dedim. bugün rejim olmasa bile dikkat edeceğim. ve akşamları yürüyüşe başllıorum. görüyosunuz nasıl radikal kararlar alıyorum. yok almasam giyecek kıyafetim kalmadı hiçbiri olmuyo :( moniş de mi içiyo inşallah bırakırız ikimiz de. moniş niye seyrek gelio bu arada. gelse de fazla kalmıyo??

Kizlar selam
Deniz Bulutcum gecmis olsun umarim cabuk atlatirsin.
Deniz Karayurt , ruzgar deniz ve defne bebeklerinizin iyi olmasina cok sevindim.
Ben bugun doktora gittim. Bebegim bir tane. sadece bir kese gorduk kalp atisi yok tabii daha ama yolc sac vardi o bizi sevindirdi. diger iki hamileligimde onu gorememistik. Tam 5 haftalik.
Bu arada tiroid hormonuma bakildi. 1 ay once baktigimizda normaldi ama bugun deger bayagi artmis yani hipotioidim bayagi ilerlemis. neden boyle oldu diyince hamilelikten dedi. simdi aldigim ilacin dozunu artiracaklar. Daha onceki 2 gebeligimde hic tiroidime bakilmamisti ve bebegi kaybettikten sonra ozur dilemisti doktorum gozumuzden kacti diye. Muhtemelen daha onceki bebeklerimi hipotiroidi yuzunden kaybettim.
Neyse gecmise uzulmekle geri getiremem. Artik bu hamileligime bakicam. Insallah bu bebegimi kucagima saglikli bir sekilde almayi Allahim nasip eder. 2 hafta sonra kalp atisini gormeye gidicem.
hepinize sevgiler.

maşallah canım gözün aydın diyelim devamı da gelsin pıt pıt kalp atışlarını duymayı da nasip etsin canım.:nazar:

canım cokkk sevindim. şaşırdım da ben ikiz bekliyordum hcg oldukça yüksekti.ama senin de bildiğin gibi çoğul gebeliklerin bir dolu komplikasyonu oluyor. tek daha rahat. hem yaşın 38 bunu sağlıkla kucağına al hemen 1 sene sonra 1-2 kere daha denersin. eminim stres falan da ortadan kalkınca hemen olur ve ikiz gibi büyürler kaydirigubbakcemile5 yüksek hcg ile başlayınca ve yolk sac vs görünce bebek sağlıklı gelişiyor demek. inşallah bu sefer kucağına alacaksın miniği.
ben de gideyim mi gitmeyeyim mi kararsız kaldıktan sonra dün herhangibir doktora gittim. benimki uzak zaten. tüp bebek uzmanına da gitmedim öylesine ne var ne yok diye rastgele bir dr a gittim. bende kese var sadece 5,5 milim. dr a kaç haftaya denk gelir bu dedim 4,5-5 hafta dedi. halbuki sata göre ben senden 1 hafta ileriyim benim 6. hafta bitti. bugün 6+1 oldum. internetten araştırdım. 6. hafta benim gibi hiçbirşey görmeyip 7. hafta hem yolk sac ı hem embriyoyu hatta kalp atışını gören var. diğer yandan hep geriden geldiği için genelde kaybediliyor böyle gebelikler. hayırlısı allahtan. haftaya kendi doktoruma gideceğim o zaman belli olur. kese büyüdüyse içinde normal ölçülerde bir yolk sac varsa ne ala. bu arada nasıl olur da doktorlar tiroid gibi basit birşeyi atlarlar. olucağı varsa oluyor işte önüne geçilmiyor. hayırlısı bu zamanmış demekki a.s.

senin de gözün aydın canım olsun en azından için rahat etmiştir. inşallah kucağına alınca inanırsın bebeğin olduğuna :) ama pıt pıt kalp atışlarını duyunca kimbilir neler hissedeceksiniz. inşallah darısı başımıza

slm bende uzun zamandır sizleri okuyorum ama cesaret edip yazamadım bugün ne değişti ise yazmaya karar verdim bilmiyorum
ben 43 yaşındayım bu yaştan sonra ne yapacaksın diyor herkez ama bu çok farklı bi özlem hiç sönmeyen bi ateş ve vazgeçmiyor insan istiyorum bende vazgeçemiyorum hep bu son tedavin başka olmıycam desemde gene başlamak istiyorum benim hikayemde böyle işte

sana yolunda başarılar dilerim bulut hoşgeldin çıtırlar topiğine. inşallah mutlu başlangıçlara.

Kızlar selam,

Anca girebildim. Vallahi özlemişim hepinizi, cevap vereyim istiyorum sizlere, sonra da doktor muhabbetine girecem.

Canım, çok ama çok geçmiş olsun. Umarım ben bu mesajı yazasana kadar kendini daha iyi hissetmeye başlamışsındır. Sana bol kivi yemeni öneririm ve bol istirahat. Daha sonraki yazılarında gördüm, keseyi görmüşsün, hayırlı uğurlu olsun, çok ama çok sevindim. Herkes demiş zaten, geç döllenme sebebiyle biraz küçük gelmiş olabilir diye. Hem sen kendin diyorsun doğal gebelikle, aşılamayla bu farklı diye. Doktora da demedin Allah bilir, böyle bir geçmiş var diye. Hemen başlamışsın kötü senaryoya. Lütfen yapma. Haftaya gümbür gümbür kalp atışını dinletecek bebeğin sana, utanacaksın o zaman işte.

Ayrıca tedavinle ilgili olarak detaylı cevabın için de çok teşekkür ederim. Yakinen takip ettim, bilmez miyim ne koşturdun, doğru yeri bulacağım, doğru doktoru bulacağım diye. Allah emeklerini karşılıksız bırakmadı, ne güzel, maşallah. Ben de bir yola çıkıyorum bakalım, birazdan yazacağım, inşallah sonu güzel gelir. Yaşa takmamaya çalışıyorum, neticede 35yaşında çocuk sahibi olmak istemiyordum ki, biyolojik saatim bu yaşı uygun gördü ne yapayım. Ve ne şükürler olsun ki bu kararları iş işten geçmeden almışız. Aferin bize diyorum, hepimiz gayet akıllı kızlarız vesselam.

Hülyacım, sağolasın, ne demek. Bizi kim birbirimizden iyi anlayabilir, destek olabilir ki? Sağol canım, iyi ki varsın. Tedavin tekrar hayırlı uğurlu olsun, herşey yolunda gitsin, şans gülsün sana umarım.

heradacım işimiz zor kolay değil psikolojimizi iyi tutmassak yıkılırız. o yüzden kendimizi iyi hissetmek zorundayız. yapacak şeyleri yapacağız değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirmek için güç kuvvet lazım. değiştiremeyeceğimiz şeyleri de kabul edeceğiz. bu mantıkla yolumuzda yürüyelim mutlu olmak için sebepler bulalım. tüp se tüp yani yapacak bişey yok. zaten tüpünde maddi açıdan ve toplama işleminden başka aşılamadan ne farkı var. gelişmiş modeli. şimdi konuşuyoruz konuşuyoruz da sonuçta kaderiyle fiziksel özellikleriyle yaşayacak günleriyle yaşayacak günü varsa bi dünya senaryosuyla insan evladı hayata getirmek için uğraşıyoruz dimi boru diil sonuçta bu gelecekse bunun bi doğum tarihi var bi ana rahmine ekilme tarihi var biz bunu isteyerek ve tam müdahale ederek çat diye değiştiremeyiz yoktan varedemeyiz yokedemeyiz o tarih neyse o tarihden öne çekemeyiz öteleyemeyiz o yüzden biraz sakinleşelim. isteyelim hemde çok yapabileceklerimizi yapalım ama kendi ruh sağlığımızı zedelemeyelim. önce biz sonra bebekler. ve herşeyden önemlisi eğer gelmediyse hayırlı diil demekki. belki engelli olacaktı belki pisikopat :) belki kötü bir insan olup tarihe damga vuracaktı :) dimi ama. kürlere başlıyoruz ileri ...

Canım arkadaşım, mesajların için bir kere daha teşekkürler. Desteğin benim için çok anlamlı, binlerce teşekkür. Haklısın, biz üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirelim, ötesine yukarısı karar verecek. Sıklıkla bunu söylemek lazım, çok doğrusun esasında, burada herkese şans kadar sabır ve sakinlik dilemek lazım. Biz gibi tedavidekilere de, hamile arkadaşlarımıza da. Şu an tatildesin diye biliyorum, tatilden bebişi al da gel, e mi?

Canım yapmaman gerektiğini bile bile umutsuzluğa kapılıyorsun, yapma lütfen... Biliyorsun olumsuz düşünürsen olumlu şeyleri ötelersin canım... Neyse sen daha iyi biliyorsun, desteğimiz sonuna kadar seninle :)

Rica ederim, ne demek, ben seve seve yazıyorum, bir faydası olsun inşallah defalarca yazarım. Ben doktora falan sormadan, tüp bebeğe vücudumu hazırlayayım diye başlamıştım kürlere ama tüp bebeğe başlamadan geldi bizim yumurcak, inşallah sizlerde de öyle olur ve böyle bir sürpriz yaşarsınız :) Ben tüp bebeğe karar verdiğimiz zaman başlamıştım kürlere ve tedavi aşamasında bitsin diye... aşağı yukarı 3 ay öncesiydi, zaten kürlerin tamamlanması da 3 ayı buluyordu. Canım herşey gönlünce olsun inşallah ama öncelikle moralini yüksek tutman şart :) Kalbimiz ve dualarımız seninle arkadaşım :)

Rüzgar Deniz'cim, çok sağol hayatım. Bu lafını yazdım aklıma 'olumsuz düşünme, olumlu şeyleri öteleme diye'. Bİr iki gün boyuna zırlayınca ne yapıyorum böyle oldum, topladım. Dünkü doktor randevum da kendime getirdi beni açıkçası. Ne yapalım, uğraşıp sonuca varacağız inşallah. Sigorta işine ben de üzüldüm ama canın sağolsun, bebişin geliyor ya, kısmetini de getiriyordur Rüzgar'cık, boşver, sen bebişin yanındayken mesleğine geri dönersin istersen, sonra da ödediğin primlerin 1000 katını çıkarmak için eften püften herşeye doktora gidersin, vallahi diyorum.
Ah nazik ve düşünceli arkadaşım, güzel hamilem. Sağolasın canım. Ne yapalım, kısmet böyleymiş şimdilik. İnşallah Karamel güzel haberler verecek bize. Benim de bir negatif tüp dememem var ve çok yıkmıştı beni. Aradaki aşılama yüzümü güldürünce, ne bileyim işte, şimdi tüp gerçeğiyle yüzyüze gelince, tırstım önce ama, sizler nasıl yaptınız, yapanlar nasıl yapıyor, ben nasıl yaptım? Yine yapacağım tabii, koşa koşa hem de. Sağolun testek için, duana tüm kalbimle aminnnnnnn diyorum. Sana da şeker gibi güzel, rahat bir hamilelik diliyorum.

KIZLAR herkese merhaba,

Deniz'cim, maşallah oğluşuna. Hehe, ne güzel de yazmışsın, yüzümde gülümsemeyle okudum. Maşallah, maşallah diyorum 41 kere. Düşünceli arkadaşım, sağolasın, şimdi veremedim ama güzel bir haber vermem yakındır inşallah.

Roniyam'cım, gözün aydın canım benim. Ne güzel rahatlamışsındır şimdi. Tiroidinin kontrol altına alınması da ne güzel. Artık gerçekten rahatsızlıklara, ufak tefek sorunlara takılmıyorum, mühim olan sorun ne ise kontrol altında olması. İçin ferah olsun. Lütfen artık bu hamileliğin tadını çıkarıyorummmmmmm, ne mutluyum mesajları okuyalım senden. Ne olur, rahat ol, keyif sür canım benim ya....

Bulut'çum, hoşgeldin. Arada umutsuzlansak da, çok ama çok güzel bir ortamımız var ve gönülden buradaki herkesin anne olacağına inanıyorum. Hoşgeldin, inşallah yakında sen de bize güzel haberler vereceksin.

Canım benim, e2 tedavinin başında düşük olup, tedavinin sonlarına göre yumurta adedine ve folikülün içinin doluluğuna göre artan bir değer. Yani e2'nin yumurta gelişme döneminde artması gerekiyor, bu da foliküllerin içinin dolu olup olmadığına dair bir ipucu. Değerin elbette normal, ne olur buna takılma.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Yine ben, dün doktora gideceğim diye yazmıştım, onu da anlatayım istedim sizlere. Ha bu arada, ilk sinyali alınca yazmıştım ama bu ay istenmeyen konuğum işi ağırdan almak istedi birkaç gün daha bekletti beni ve periyodumun ilk günüydü dün. Neyse işte, doktora gittik eşimle ve bir yol haritası konuştuk. Ben de ilk defa psikolojimden bahsettim uzun uzun. Bir sene önceki cehaletimi ne kadar özlediğimi, şimdi içimi bulandıracak kadar belki eksik ya da gedik bir sürü bilgiyle harman olduğumu ve bu durumumdan nefret ettiğimi, boyuna düşün düşün, şu mu olsun bu mu olsun, kendimden sıkıldım filan dedim. Doktor da siz hayatınıza devam edin, bu düşünme işini ben devralıyorum, sizi düşünmek bizim işimiz dedi. Canım doktorum yaa....

Sadede geleyim, tüpe karar verdik, ancak doktorum olası OPU döneminde yurtdışında bir seminerde olacağından bir sonraki ay tedaviye başlamaya karar verdik. Tüp bebek semineriymiş, oh oh dedim içimden süper, belki yeni birşey çıkar bundan :-) Bugüne bir takım testler istedi benden, o testleri yaptırdım, kendime bir kopyasını istemedim bile, doğru doktorumun muayenehanesine fakslandı, doktorumla konuştum ve sonuçları özellikle FSH'yı çok iyi bulduğunu söyledi. Sormadım ben de kaç kaç diye, iyiymiş işte, yetsin bu bana. Yoksa bende soru mu yok, kaç, kaça ve neye göre iyi, benim yaşıma göre mi iyi, yoksa genel mi iyi, ohooo bitmez yani. Bu ay biz yine doğal yoldan şansımızı deneriz diye konuşuyorduk eşimle ama doktorum hemen doğum kontrol hapına başlattı. Bu ay baskıcı bir dönem olacak yani :-)

Doktoruma sordum bitkisel kür yapmayı düşünüyorum diye. Tamam yap, ilaç türü birşey almadığın müddetçe, placebo etkisi bile yapsa kabulümüz dedi ama sonra unuttum sormaya doğum kontrol hapıyla incir kürü olur mu ki beraber? Bana mantıken olmaz gibi geldi, neticede incir yumurtaların güzel gelişmesi için yapılan bir kür değil mi? Ben de bal, arı sütü ve tarçın çörek otu karışımlarını yapayım yeter oldum bu ay. Siz ne dersiniz kızlar, aranızda doğum kontrol hapı + kür yapan oldu mu ya da bilgisi olan? Olmadı pazartesi doktoru ararım diyorum.
nerede yaptıracağına karar verdin mi herada ? neden doğum kontrol onu anlamadım ama ben? normal yoldana hamile kalmak yasak mı? niye ?:1shok:

Defne'cim,

Tekrar kolaylıklar diliyorum, sana ve geri sayımdaki tüm arkadaşlarıma. Annendesin madem, ana kuzusu yap, zaten annelere nazımız hep geçer, şimdi yere göğe konduramıyorlardır seni. :-)

Alabama'cım,

Hoşgeldin canım, tatil iyi geçmiş okudum, sevindim. Kan testinden sonra doğum kontrol hapını önerdi, ihtimal yumurtaları baskılayıp bir sonraki ay birbirine yakın ya da eşit boyutlarda yumurta elde etmek için. Rezervim uygunmuş öyle söyledi gerçi daha önceki yaptırdığım ve memnun kalmadığım yerde sormuştum bu yöntemi o zaman da o doktor da sana uygun değil, sonra hiç yumurtan filan gelişmez gibi birşey söylemişti ama sonuçta ben yıllardır gittiğim doktora güvenmeyi tercih ediyorum. Bakalım bir ay sonra ortaya çıkacak kim haklıymış.

Son düzenleme:
Alabama'cım,

Sigarayı bırakma kararın için çok ama çok tebrik ediyorum seni. Ben bu sene başı bıraktım, daha önce konuşmuştuk, aralarda aklıma gelmiyor değil ama daha büyük bir hedefe kitlenmiş durumdayız, es geçiyorum sigarayı. Hatta tüp denemesinde bir kağıt vermişlerdi çay yok, kafein yok v.s. diye, kahve tüketimimi bile kısmıştım uzunca bir müddet. Şimdi adedine dikkat ederek içiyorum içersem de kahveyi. Bebekler bir gelsin, zaten kahveydi çaydı sigaraydı, keyif veren bu alışkanlıklara istesek de yetişemeyeceğiz inşallah.

Kilo konusunda ben de sorunluyum, hele sigarayı bırakınca metabolizma hızı ayvayı yediğinden kilo bayağı bir dert oluyor. Ben de cumadan beri rejimdeyim bakalım, bir sonraki aya kadar ne versem kar, çünkü senin de yazdığın gibi tedavide hem insan şişiyor hem de iştahı dizginlemek zor oluyor. Hepimize kolaylıklar diliyorum...

Defne'cim,

Tekrar kolaylıklar diliyorum, sana ve geri sayımdaki tüm arkadaşlarıma. Annendesin madem, ana kuzusu yap, zaten annelere nazımız hep geçer, şimdi yere göğe konduramıyorlardır seni. :-)
Heracim aynen hic sorma:)bugun ecz ye gitmedim kuzenlerimde burada tabi benden pek hayir yok sanki ikikati karnim buyudu nefes alamiyorum evde dolaniyorum yatiyorum midem yaniyor:(yarin yine is gunu bugun dinleneyimde yarina halim kalsin:)

Alabama'cım,

Hoşgeldin canım, tatil iyi geçmiş okudum, sevindim. Kan testinden sonra doğum kontrol hapını önerdi, ihtimal yumurtaları baskılayıp bir sonraki ay birbirine yakın ya da eşit boyutlarda yumurta elde etmek için. Rezervim uygunmuş öyle söyledi gerçi daha önceki yaptırdığım ve memnun kalmadığım yerde sormuştum bu yöntemi o zaman da o doktor da sana uygun değil, sonra hiç yumurtan filan gelişmez gibi birşey söylemişti ama sonuçta ben yıllardır gittiğim doktora güvenmeyi tercih ediyorum. Bakalım bir ay sonra ortaya çıkacak kim haklıymış.

hoşbulduk heradacım.hayırlısı olsun o zaman elbette en güzeli güvendiğin doktorun dediklerini yapmak. umarım ben de güveneceğim bir doktor bulacağım.

Alabama'cım,

Sigarayı bırakma kararın için çok ama çok tebrik ediyorum seni. Ben bu sene başı bıraktım, daha önce konuşmuştuk, aralarda aklıma gelmiyor değil ama daha büyük bir hedefe kitlenmiş durumdayız, es geçiyorum sigarayı. Hatta tüp denemesinde bir kağıt vermişlerdi çay yok, kafein yok v.s. diye, kahve tüketimimi bile kısmıştım uzunca bir müddet. Şimdi adedine dikkat ederek içiyorum içersem de kahveyi. Bebekler bir gelsin, zaten kahveydi çaydı sigaraydı, keyif veren bu alışkanlıklara istesek de yetişemeyeceğiz inşallah.

Kilo konusunda ben de sorunluyum, hele sigarayı bırakınca metabolizma hızı ayvayı yediğinden kilo bayağı bir dert oluyor. Ben de cumadan beri rejimdeyim bakalım, bir sonraki aya kadar ne versem kar, çünkü senin de yazdığın gibi tedavide hem insan şişiyor hem de iştahı dizginlemek zor oluyor. Hepimize kolaylıklar diliyorum...

tektük içiyim diyorum olmuyo bi zaman sonra bakmışım sayı artmış. o yüzden kestim gitti. içmiyorum içmeyeceğim inşallah. rejim derken nasıl rejim yapıyorsun. nelere dikkat ediyosun. ben sabah ya kepekli tost ya cornfleks yarım yağlı sütle arada diyet kraker mısır vs gibi şeyler bazen evden işe bişiler getiriyorum. akşam da hafif yemeye çalışacağım. aburcubur kilo aldırıcı hernevi şeyden bi müddet uzak durup eve bile almayı düşünmüyorum. ve hergün yürüyüş hızlı tempoda. bakalım becerebilecek miyim? eşimde kilo vermek istediği için birlikte yapcaz bakalım birbirimizi ya keseriz ya gazlarız. haftada bir fb istanbulda olunca maça gidiyoz şükrüsaraçoğlu na o da bize değişiklik spor oluyo. ama yemek konusunda başarısız olsam bile yürüyüş spor konusunu es geçmicem.

HERACIM SAGOL CANIM:))guzel dileklerin icin gercekten zor bir doneme girdigimi hissediyorum bugun annemdeyim bayagi bir zorlamaya basladi beni nefes alamiyorum sanki:(hala bebegime kavusacagima inanamiyorum ucunda o olmasa gercekten dayanmk zormus:)allah herkese tattirsin ama bu formda bence kapi aralandi herkes muradina erecek:)insallah hepimiz:ecrin_bebek:

Haklısın Defne'ciğim, son aylar hiç kolay değil. Elim karnımın altında yürümeye başladım, çünkü aşağı çektikçe canım yanıyor. Bir yandan uykusuzlukla, bir yandan da sırt ağrılarımla cebelleşiyorum. Henüz midemde yanma yok. Sırt üstü mümkün değil yatamıyorum, nefes alamıyorum o zaman. Bir de sol ayağım hamileliğmin başından beri şişiyordu ama son bir haftadır iki numara büyümüş gibi oldu. Dediğin gibi sonuçta bebeğime kavuşma düşüncesi olmasa gerçekten çekilmez bir durum. Allah herkese tattırsın inşallah. Tüm bunlar geçici şeyler. İnşallah sırayla buradaki tüm arkadaşlar yaşayacaklar bunları. Dualarım hepinizle birlikte :)

Haklısın Defne'ciğim, son aylar hiç kolay değil. Elim karnımın altında yürümeye başladım, çünkü aşağı çektikçe canım yanıyor. Bir yandan uykusuzlukla, bir yandan da sırt ağrılarımla cebelleşiyorum. Henüz midemde yanma yok. Sırt üstü mümkün değil yatamıyorum, nefes alamıyorum o zaman. Bir de sol ayağım hamileliğmin başından beri şişiyordu ama son bir haftadır iki numara büyümüş gibi oldu. Dediğin gibi sonuçta bebeğime kavuşma düşüncesi olmasa gerçekten çekilmez bir durum. Allah herkese tattırsın inşallah. Tüm bunlar geçici şeyler. İnşallah sırayla buradaki tüm arkadaşlar yaşayacaklar bunları. Dualarım hepinizle birlikte :)

rüzgarcım böyle sizin fiziksel yaşadıklarınızı okudukça kendimi düşünüyorum vallahi benim sağım solum şimdiden ağrıyo belim melim sorunlu eh diyorum bi de hamile olsam yandı gülüm keten helvam. kiloda var bende iyice topaç olurum. son zamanları anladığım kadarıyla çok zor geçiyo. allah yardım etsin size canım allah bi avazda kurtarsın. ama sonra hamileliği özleyeceksiniz galiba öyle diyolar ya.

rüzgarcım böyle sizin fiziksel yaşadıklarınızı okudukça kendimi düşünüyorum vallahi benim sağım solum şimdiden ağrıyo belim melim sorunlu eh diyorum bi de hamile olsam yandı gülüm keten helvam. kiloda var bende iyice topaç olurum. son zamanları anladığım kadarıyla çok zor geçiyo. allah yardım etsin size canım allah bi avazda kurtarsın. ama sonra hamileliği özleyeceksiniz galiba öyle diyolar ya.

iiiinnnnnnşşşşşşşaaaaaaaallllllllllaaaaaaaaahhhhhhhh darısı başınıza :) yani ister istemez bu sıkıntıları çekeceksiniz... ben ki en rahat hamileliği geçiriyorum oh ne güzel derken, 7. aya girdiğimden beri sıkıntılar başladı... bu kadarla kalsın inşallah... evet son 3 ay gerçekten zormuş :) bu arada oğluşumun eşyalarını ve odasının resimlerini albümüme ekledim, bakmak isteyen olursa buyrun :) yalnız sadece arkadaş listemde olanlar görebilirler, arkadaş listemde olmayan varsa bana arkadaşlık yollasın :)

iiiinnnnnnşşşşşşşaaaaaaaallllllllllaaaaaaaaahhhhhhhh darısı başınıza :) yani ister istemez bu sıkıntıları çekeceksiniz... ben ki en rahat hamileliği geçiriyorum oh ne güzel derken, 7. aya girdiğimden beri sıkıntılar başladı... bu kadarla kalsın inşallah... evet son 3 ay gerçekten zormuş :) bu arada oğluşumun eşyalarını ve odasının resimlerini albümüme ekledim, bakmak isteyen olursa buyrun :) yalnız sadece arkadaş listemde olanlar görebilirler, arkadaş listemde olmayan varsa bana arkadaşlık yollasın :)

canım maşallah çok güzel güle güle yatsın büyüsün odasında :nazar: darısı başımıza :Saruboceq: başka bir topikte de bir arkadaş oğluna aldığı ilk kıyafetleri gösteriyordu valla insanın gözleri doluyor nasıl da güzel minicik şeyler. rabbim tüm isteyenlere versin inşşş. ben hamile olduğuna inanmayan bir hamile olarak eğer bebek varsa acaip rahat geçecek herhalde diyordum ama sizlerden anladığım kadarıyla bu rahatlık 7. aya kadar sürüyor. neyse iş olsun da katlanıcaz artık seve seve :dance:

Alabama'cım,

canım sen bizim eski merkezimize bakma. o biz yaştaki bütün hastalarına aynı doz aynı protokolü uyguluyor. ama hepimizin yumurta sayısı rezervi aynı değil değil mi? ben ilk denemeden 2 ay sonra memorial a gittiğimde bana uzun protokol önerilmişti. iki tarafta da 5 er tane aynı büyüklükte süper yumurta var diye. allah hayırlısını versin ama o ay yapsaydım ikizlere hamileydim garanti çünkü bünye çok kolay hamile kalıyor sadece yumurtalar bayat. 1 ay sonra gittiğimde ise 1 i önden giden toplam 5 tanecik yumurtam vardı. daha başka bir protokol önerdiler. yani sen doktoruna güven. inşallah uzun protokol yapacak kadar iyiyse rezervin bak yine söylüyorum ikizler yolda demektira.s

alabama ve herada kilo konusu çok kötü. ben 1,5 yıl önceki depresyonumdan 15 kilo aldığımdan beri veremedimdi. 2. denemeden önce 74 den 69 a inebildim ancak. ama bu tedavi ve hormonlar hem şişiriyor hem acıktırıyor. şimdi 72 oldum yine:1no2:neyse ilk 4-5 haftadaki iştah azaldı inşallah artık yavaş giderim.
siz de tedavilerden önce ne kadar verebilirseniz o kadar iyi çünkü her tedavi kilo aldırıyor. hele inşş tutarsa transfer sonrası 5. günden itibaren mideniz kazınıyor ne yapsanız yiyorsunuz.

canım maşallah çok güzel güle güle yatsın büyüsün odasında :nazar: darısı başımıza :Saruboceq: başka bir topikte de bir arkadaş oğluna aldığı ilk kıyafetleri gösteriyordu valla insanın gözleri doluyor nasıl da güzel minicik şeyler. rabbim tüm isteyenlere versin inşşş. ben hamile olduğuna inanmayan bir hamile olarak eğer bebek varsa acaip rahat geçecek herhalde diyordum ama sizlerden anladığım kadarıyla bu rahatlık 7. aya kadar sürüyor. neyse iş olsun da katlanıcaz artık seve seve :dance:

sağol canım :) evet darısı başınıza inşallah :) kıyafetlerimiz de var Deniz ablası, çoğunu teyzesi getirdi sağolsun :)

inşallah sen de hazırlayacaksın böyle, sen inancını yitirme yeter ki :) valla 7. aya kadar çok rahattım ama şimdi rahatsızlıklarım başladı, hatta siyatik bile olmak üzereyim diye düşünüyorum çünkü tam o noktaya ağrılar girip duruyor ve siyatik olacağım diye aklım çıkıyor ama gerçekten insan seve seve katlanıyor, sen de görceksin inşallah :)

Kizlar hepinize selam.
Defnecim Sikintilarini anlayabiliyorum ama az kaldi. minik kizini kucagina aldiginda hersey bitecek ve dunyanin en mutlu insani olacaksin.
Ruzgar deniz oglunun odasina bayildim, gule gule buyusun odasinda.

Deniz bulut ne haber nasil gidiyor? Beni bir korku sardi 4-5 gundur hic bulantim yok cok korkuyorum. Doktor kontrolum 2 hafta sonraydi dayanamayip bu haftaya da randevu aldim. bu persembe tekrar gidicem cok korkuyorum. sana soyluyorum ama ben de cok endiseliyim.
cok zor ya, hayirlisiyla su kalp atisini gorsem biraz rahatlayacagim.

Back
X