Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydin kızlar... bugün dr kontrolüm var. artık heyecanlı değilim. sadece merak var ne oldu diye. öğrenip kurtulucam inşallah hayırlısıyla. sonuç herneyse hakkımda hayırlısı oymuş diyeceğim. herkese güzel bir hafta sonu dilerim opuyorumnanaktan
kızlar ayağımı sürüdüm sanırım. roniyam ile peşpeşe hamilelik haberlerini verdik peşinden karamel geldi. bugün hiç beklemesem de tüm kötümserliğime rağmen bebeği ve kalp atışını gördük. henüz duymadık 2 hafta sonra daha net olur dedi doktorum. 6+5 günlük ölçtü. darısı tüm isteyenlere. inşallah peşimizde serapty hülya ve herada var. sonra da diğer arkadaşlar opuyorumnanaktan
erverdi canim verdiign bilgi icin cok tesekkur ederiz:)ben zaten genel dusunuyorum..ikikere heyecana gelemeyecek kalbimmerhaba kızlar doğumu yaklaşanlara 2 kısa yaşanmış bilgim var .ilginize..........birlikte tedavi gördüğüm bir arkadaşım yaklaşık 1 buçuk ay önce doğum yaptı.epidural anestezi istemişti sezeryanda bebeğini doğarken görsün diye.sonra çok pişman oldu.çünkü anestezist onu epiduralin yan etkisi ili ilgili hiç uyarmamış.kız doğumundan sonra neredeyse 1 ay çok hastalandı.boynuna doğru bir ağrı .ama çok şiddetli.diyordu ki inan bebeği almak istemiyorum emzirmek için.neredeyse atacağım diyordu.kaldı ki o da 13 seneden sonra kızına kavuştu.bilseydim kesinlikle yaptırmazdım dedi.bir de başka bir arkadaş anlattı.yine bir bayan epiduralden sonra beyni zara görmüş3 ay hafıza kaybı yaşamışve 2 ay hastanede yatmak zorunda kalmış.niyetlenenlerin bilgisine. tabiii ki herkesin böyle olucak diye birşey yok.ama ben yine de yazmak istedim.hoşçakalın
RUZGARDENIZCIM bizde esimle sizin gibi enine boyunayiz ve sanirim bizim kizda irice olacak..ikigundur hava sicak terliklerime dondum yine...ama bugun yagmus bakalim ne giyecegimCanım arkadaşım benim :)
Haklısın, bebişler iri olduğu için sanırım bu kadar zorlanıyoruz, benim eşim aşağı yukarı 1.95, ben de 1.70'im. Doğal olarak oğluşumuz da iri yarı :) Hoşuma gitmiyor da değil hani :) Neyse az kaldı deyip duruyorum kendime.
Eğilip kalkmak bana da çok zor geliyor, bazen eğiliyorum ve kalkamıyorum zaten, bu durumlar da geçici ama ne kadar zormuş meğerse, annemin kıymetini hamileyken daha iyi anladım desem yalan olmaz. Rahmetli hayatta olsaydı genç kızlık dönemimde ona yaptıklarım için milyonlarca kez özür dilerdim, çünkü çok asi bir kızdım ve kadıncağıza kök söktürmüştüm :sm_confused:
Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdim, kimi tam istediğim gibi oldu kimi ise maalesef ailevi sebeplerden ya da imkanlarının azlığından olsa gerek istediğim kıvama pek gelemediler... Şimdi bir çoğu çok güzel okullarda ve başarılı, sık sık aradıkları için de onlardan güzel haberler almak, başarılarını öğrenmek beni çok mutlu ediyor. Öğretmenliğin en güzel tarafı da bu işte. Maddi olarak bir şey kazandırmıyor ama manevi yönden yaşadığım haz maddiyattan çok daha önemli :)
Aman Allahım, eşimin regl olduğunu düşünemiyorum akannehir Kesin beni çileden çıkarırdı. Ama çok güldüm bu söylediklerine, Allah seni de güldürsün canım :roflol: :roflol: :roflol:
Evet daha önce de söylemiştin atasözünü, okuyunca hatırladım. Sonuna kadar da katılıyorum buna :)
Ne demek, aşkolsun tabii ki anlatırım :) bizler de görelim resimleri :)
Sağol canım :) İnşallah sen de güzel haberlerle çıkacaksın doktordan :) Bakalım ne kadar almış kuzucuğun... İyi akıl etmişsin laptop işini, çünkü beklerken vakit geçmek bilmiyor valla. Dün doktor geç geldi muayenehaneye, sabah 10:15'de girmem gerekirken saat 11.30'da girebildim muayeneye. Eşinin dediği doğru ama Defne'ciğim. Kilolu olması demek sağlıklı olduğu anlamına gelmez, sağlıklı olsun ama zayıf olsun canım :)
Benim ayağıma ne spor ayakkabı ne başka bir şey oluyor... Dün resmen sandaletlerle gittim doktora. Şunun şurasında 40 gün kaldı, 40 gün için büyük bir ayakkabı almak istemiyorum bende, çünkü bir daha giyemeyeceğim. İdare edeceğim artık.
Doktordan çıkınca haber ver bize Defne'ciğim.
Bu arada sana arkadaşlık yolladım, kabul edersen, benim profilime girerek albümleri görebilrisin canım :) Sadece arkadaş listemdekiler görebiliyor çünkü :)
serapcim ne guzel yumurta sayin cok iyi insallah hersey guzel gelisir sende topicteki hamilelere katilirsin:)selam kızlar nasılsnız
çarşamba sabah opu oldum 10 adet yumoş toplandı
kaliteleri çok iyi dedi dr pazartesi transferim var
benden haberler bu kadar dualarınızı eksik etmeyin
umarım hepiniz iyisinizdir geçmişi okuyamadım
hepinizi öpüyorum
ronicim cooookkkk sevindim:)gercekten o atan minicik noktayi gordugu zamanki his kadar insani duygulandiran sevindiren birsey olmuyor..insalalh saglikla her muaynende bebisini saglikla ve daha buyumus bulursun:)Kizlar selam. Benim kac gundur hic belirtilerimin olmamasi biraz canimi sikmisti ve doktor randevumu bugune almistim. Kalp atisini gormesem bile en azindan kese buyumusmu diye gormek istedim.
Bugun gittik ve vaginal USG ile bebisimizin kalp atislarini gorduk. Sesini duyamadik daha erken dedi ama kalbi kucuk kucuk atiyordu. Nasil duygulandik esimle anlatamam. Allah isteyen herkese nasip eder insallah. 1,5 hafta sonra tekrar randevum var, o zaman umarim aklp atislarini duyarim minicik bebegimin.
sizlere haber vermek istedim. hepinizi cok opuyorum.
deniz bulutcum hadi darisi basina. insallah yarin sen de guzel haber verirsin bize.
Merhaba kızlar,
SERAP arkadaşım,
Allah hayırlı uğurlu etsin. Yumurta sayın çok güzel. Eminim sen de hamile kalacaksın. Transfer için şimdiden bol şans. Tabi ki dua ederiz canım.
RONİİİİŞ,
İnan o minik tıpırtıları duyduğunu yazınca çok duygulandım. Tebrikler canım benim. Allah tamamına erdirsin. Gerçekten çok özel bir duygu. O anki duygularını çok iyi anlayabiliyorum. Ben ağlamıştım sevinçten. Allah herkese nasip etsin bu mutluluğu.
DENİZ BULUT'cuğum,
Canım lütfen bu kadar endişeli olma. Bak Roni ne güzel haberler verdi. Sen de vereceksin. Neden bu kadar umutsuz bakıyorsun herşeye. Bir ara Roni de senin gibi karamsar dönemler yaşadı haklı olarak. Ama bak artık Roni keyfini çıkarmaya çalışıyor.
Tabi ki endişe, hamileliğin doğasında var. Mutlaka endişe oluyor her safhasında. Endişelenmemek imkansız. Ama bunun makulu fazlası var.
BENCE SEN ENDİŞELERİ YAŞAMAKTAN, MUTLULUKLARI KAÇIRIYORSUN. Bilmem farkın da mısın. Rüzgar'cığım söylemiş ya. "Sen bu akılla bebeğin doğana kadar huni takarsın" diye. Valla doğru. Onu bırak, bebekle aynı alanı paylaşıyorsunuz. Doğal olarak hamilelik döneminde yaşadığın her türlü stres ve endişe bebeğine de geçiyor. O minik yavrunun ileriki hayatında endişeli, karamsar, umutsuz bir kişi olmasını istemiyorsan, artık dediklerimize biraz olsun kulak ver güzel anne.
DEFNOŞ'um,
İnşallah Ceylin'in keyfi yerindedir ve güzel haberlerle dönmüşsündür canım.
Ay alemsin ya Defnoş. Doktora laptopla gitmişsin ya sıkılmamak için. Aslında fena fikir değil. Hele de kan ve idrar sonuçları öğleden sonraya kalınca insan mahvoluyor. Hastanedeki banklarda öylece beklemekten inan benim de kıçım ağrıda geçen sefer.
Eşin kesinlikle haklı. Ben daha öncede bunu sana söylemiştim hatırlarsan. Tabi ki inşallah tontişin yine güzel kilodadır. Ama az alsa bile önemli olan sağlıklı bir bebek olması. Tamam gününe göre hepimizinki iri maşallah. Bu güzel ama, bundan fazlası da iyi değil. Bildiğim kadarıyla çok fazla tosuncuk olmak bebek için zararlı. O yüzden boşver. Ceyloş ne kadar alacağını bilir, sen takma kafana.
Aaa ben spor ayakkabılarımı gezmede giyebiliyorum. İlk defa hasatenede giyeceğim. Peki zor olmuyor mu muayene masasında ayakkabıları çıkarmak? Rüzgar'cığım da aynı sıkıntıyı yaşıyormuş. Evet bir ay için ayakkabı almak bana da saçma geliyor.Benim ayağım çok şişmedi. Ellerim şişiyor. Ama ablamın epey şişmişti. Onun ayakları küçük olduğu halde doğumdan sonra bir numara büyüdü. O yüzden bilmiyorum kalıcı olarak mı büyüyor, yoksa geçici mi. Yoksa kişinin yapsına göre mi değişiyor. Onu tam bilemiyorum.
USG konusunda haklısın. Sonuçta o da geriyor insanı. Ancak sonucu öğrenip iyi haberle çıkınca o gün rahat yüzü görüyor insan. Ama hamileliğin doğasında var galiba. DENIZKARAYURTCUM benim muaynede hic ayakkabilarim cikmiyor canim ya vag us olursa cikariyoruz...o yuzden rahatim hep spor ayakkabiyla gidiyorum..ogun laptopta ise yaramadi doktorun benden once ikiz erken dogum riski tasiyan bir hastasi vardi biz saat 6 dan sonra girdik ben gerildikce gerildim..ortamda sicak geldi..doktor muaynede okadar yorgunduki olcumleri tam yapamadi daha dogrusu onceki us farkli bu sefer farkli merkezdeyiz diye farkli us kilosunda 6 gunde pek fark cikmadi(biz artik haftada bir gitmeye basladik)neyse asil fenasi ben alttan baski ve arada agri hissediyorum dedim ay demez olsaydim alttan muayne etti bayagi rahatsiz oldum..dogumu ikihafta sonra planlayacagiz dedi ..bakalim artik:)
ERVERDİ'ciğim,
Evet ben de epidural anesteziye çok fazla sıcak bakamıyorum. Çünkü iğne direk omiriliğin içine yapılıyor. Allah korusun olmaz ama, binde bir de olsa ehil olmayan ellerde felç yapma ihtimali bile var deniliyor. Arkadaşına çok geçmiş olsun bu arada. Dediğin gibi onunki kötü bir şansızlık olmuş. Herkese öyle olacak diye bir şey yok. Nasıl ki amniyoda düşük riski varsa bunda da bu tür riskler var. Dilarem de epidural yaptırmıştı. O fena bahsetmemişti ama tam uyuşmadığı için yeniden yapılmış filan öyle sıkıntıları olmuştu. Ama Rüzgar gibi ben de cesaret edemem yine de epidural anesteziye.
Spinal anestezi var bir de. O biraz daha iyi sanıyorum epidurale göre. Bunda da iğne, omuriliğin çevresine yapılıyor. Normal doğum yapamayacak olup da bebeğine anında kavuşmak isteyenler için aslında fena bir yöntem değil. (Bu arada Deniz Bulut'cuğum hep sana tüp bebek profesörü diyorum ya. Adaşım benim. Bak bende fena çalışmamışım değil mi dersime.:jeyyar:)
Maalesef hepsinin bir handikapı var. genel anestezi de uyanma riski ve bebeğini en erken yarım saat sonra görebilme riski var. Ve tabi iyileşme süreci daha uzun. Ama ben de yine de genel anestezi istiyorum.
RÜZGAR'ım,
Ay maşallah Allah nazardan saklasın seni de eşini de. Hakikaten ikiniz de baya boylu posluymuşsunuz. Minik Rüzgar'ın da öyle olması çok normal. Özellikle erkek çocuk için kaymaklı kadayıf yani. 41 kere maşallah.
Allah rahmet etsin anneciğini canım. Kesinlikle aynen bende de öyle oldu. Eskiden bile anneli şarkıları filan dinlerken ağlardım. Hamile olduktan sonra anneme düşkünlüğüm daha da arttı. Gençlikte asilik olabilir. Onu annen de eminim hayatta olsa doğal karşılardı. Allah mekanını cennet etsin.
Sana söylemiştim. Bir sürü güzel eserlerin vardır diye. Nitekim öyle. İnsan yetiştirmek dünyanın en zor işi. Sen bunu defalarca yapmışsın. Bir sürü eser bırakmışsın ne güzel. Benim babam da belki söylemişimdir. Yazar, aynı zamanda Köy Enstitüleri kökenli bir öğretmen. O dönemdeki öğretmenleri bilirsin. Emekli olması üzerinden yılar geçtiği halde onu da öğrencileri sürekli arar. Ne güzel bir duygu gerçekten.
Bu arada fotoğraf yüklemeyle ilgili verdiğin bilgiler için çok çok çok teşekkür ederim benim melek arkadaşım. İlk fıratta deneyeceğim.
Topicin çıtırları, sizleri unuttum sanmayın. Hepinizi tek tek öpüyorum.
karamelcim nekadar sakin haber verdin bize:)zor anladim yazidign tahlilin bhcg oldugunu:)gozunaydin canim oh oh ne guzel formumuz hamilelerle doldu..doktorlara yas konusuna inat cok seviniyorum inanin:)Selam kızlar tatil bitti geldim ama küstüm size unutmuşsunuz galiba beni son 4 sayfada beni hatırlayan olmamış((
Biraz naz yapayım değil mi :)
Şu anda evden yazıyorum , evde adsl 'm yok dial up bağlandım ve çok yavaş. O yüzden bütün yazılanlara bakamadım yarın işten okuyup öğreneceğim.
Kendimle ilgili habere gelince, benim adet döngüm 26 gündür ama gene de 27. ve 28. günde adet olabiliyorum birde tatilde hava değişimi , aktivite falan 28 günü bekledim baktım gelen giden yok 29. gün bugün test yaptırdım sonuç :160.6
Bakalım kısmet artık , gögüslerim yumuşak , acı yok fakat midem bir hoş bilmiyorum bekleyelim görelim.
İşin bunla bitmediğini biliyor ve hayırlısı diyorum. Allah tüm isteyenlere tez vakitte verir inşallah, bende hayırlısı ise sağlıkla kucağıma alırım.
Ancak çok donuk karşıladım, ama biliyorum ki bu korkudan tekrar aynı şeyleri yaşamak korkusundan.
denizcim seninde gozun aydin canim:)artik belirti falan aramayi kes bakalim:)guzel hayaller kur guzel seyler dusun:)kızlar ayağımı sürüdüm sanırım. roniyam ile peşpeşe hamilelik haberlerini verdik peşinden karamel geldi. bugün hiç beklemesem de tüm kötümserliğime rağmen bebeği ve kalp atışını gördük. henüz duymadık 2 hafta sonra daha net olur dedi doktorum. 6+5 günlük ölçtü. darısı tüm isteyenlere. inşallah peşimizde serapty hülya ve herada var. sonra da diğer arkadaşlar opuyorumnanaktan
Selam kızlar tatil bitti geldim ama küstüm size unutmuşsunuz galiba beni son 4 sayfada beni hatırlayan olmamış((
Biraz naz yapayım değil mi :)
Şu anda evden yazıyorum , evde adsl 'm yok dial up bağlandım ve çok yavaş. O yüzden bütün yazılanlara bakamadım yarın işten okuyup öğreneceğim.
Kendimle ilgili habere gelince, benim adet döngüm 26 gündür ama gene de 27. ve 28. günde adet olabiliyorum birde tatilde hava değişimi , aktivite falan 28 günü bekledim baktım gelen giden yok 29. gün bugün test yaptırdım sonuç :160.6
Bakalım kısmet artık , gögüslerim yumuşak , acı yok fakat midem bir hoş bilmiyorum bekleyelim görelim.
İşin bunla bitmediğini biliyor ve hayırlısı diyorum. Allah tüm isteyenlere tez vakitte verir inşallah, bende hayırlısı ise sağlıkla kucağıma alırım.
Ancak çok donuk karşıladım, ama biliyorum ki bu korkudan tekrar aynı şeyleri yaşamak korkusundan.
kızlar ayağımı sürüdüm sanırım. roniyam ile peşpeşe hamilelik haberlerini verdik peşinden karamel geldi. bugün hiç beklemesem de tüm kötümserliğime rağmen bebeği ve kalp atışını gördük. henüz duymadık 2 hafta sonra daha net olur dedi doktorum. 6+5 günlük ölçtü. darısı tüm isteyenlere. inşallah peşimizde serapty hülya ve herada var. sonra da diğer arkadaşlar opuyorumnanaktan
Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim,
embriyolar çok iyi gözüküyormuş dr dediğine göre
dr üç veya dört tane koyacağız dedi, pazartesi transfer sonra 12 günlük bekleme süresi
transferden sonra bilgisayara giremeyebilirim galiba
herkesi öpüyorum
SERAPPTY; canım tedavin hatırlı olsun inşallah dileğine kavuşursun:Saruboceq: