38 yaş ve Yalnızlık

Çok dua ettim hala da ediyorum. Tükenmişlik sendromuna girdim sanırım hayattan da beklentim kalmadı. Eskiden çok sosyaldim. Bir sürü hobim vardı. Evlilik ten başka bişey düşünemiyorum

Soranlara istemiyorum demem asla. Hayırlı biri çıkarsa düşünüyorum diyorum. Allâh razı olsun aminn. Dediğiniz gibi ayrılık nasıl ve nerden geldi bunu dinliyorum hemen hayır demiyorum.

Amiin teşekkür ederim. Hayatı paylaşmak istiyorum artık arkadaslarım evlendi uzaklara gitti. Çok arkadaş canlısıydım. Çevrede azalınca daha çok üzülmeye başladım.

Bu hayat sana bir kez verilmiş. Reenkarnasyon filan yalan dolan. O yüzden kıymetini bil. Toplum ve hormon baskısı ile, eşi olmayan eş çocuğu olmayan çocuk vs. derken hayatı unutuyoruz.
Gez dolaş, gününü gün et. Nasipte varsa çıkar yoksa hiç de önemli değil. Bak bu bölüm kocadan yananlarla dolu. Sen de birinden kurtulmuşsun sağ Salim şükür.
Ne eş ne çocuk şart değil. Varlıkları da imtihan yoklukları da ama illa olsun diye kafaya takma. Şimdi evliler içinde bir anket yapsan çoğunluk senin yerinde olmak ister.
Allah hakkında hayırlı gönlüne göre birini verir inş ama olmazsa da çok şanslısın hayatını geri kazandığın için.

Her konuda öyle oluyor nedense.

Evlilik ten hiç birşey anlamadan boşandım. Her günü zehir etti. Elhamdülillah diyorum tabi bugünüme.
Gören beğenirdi. Tanıdıklarıyla tanıştırırdı. Şükür eli yüzü düzgün biriyim. En büyük sorunum içimin ısınmamasıydı. Bigün olacak çok seveceğim diye diye yıllar geçti. Şimdi hayallerime veda etmek zor geliyor

çevrenizde hep evli insanlar mı var. evli insanlar varsa insan evet o düşüncelere giriliyor. bekar arkadaş edinin. kurslara katılın. tek başınıza seyahat edin (önceden yanımda insan olmadan yapamam derdim ama çok güzel oluyor) turla seyhata edebilrsiniz ordada arkadaş edinirsiniz. trekkinglere katılın oraya hep yalnız insanlar geliyor orada da arkadaş edinirsiniz. spor yapın. evcil hayvanınız yoksa evcil hayvan sahiplenebilirsiniz kedi, köpek, kuş. benim kedim var. çok iyi geliyor zaten onun sayesinde iyileştim ben (ben de boşandım çocuksuzum 32 yaşındayım yalnız yaşıyorum) kafaya çok takmamaya çalışın bende ilk zamanlar çok taktım herkes mutlu ben mutsuzum. bi daha hiç evlenemeyeceğim. yalnızım vs. sonra hobiler edindim bu düşünceleri savuşturdum hatta o kadar iyi geldi ki bi daha evlenmek ister miyim bilmiyorum bekarlık özgürlükmüş :)

Helal olsun eşinize, mutluluğunuz daim olsun.

KV, eltiye de yazıklar olsun. İnsanlar ne kadar kolay yargılıyorlar halbuki daha kimsenin hikayesi bitmedi. 'Dul kadın ne gerek var' dedikleri an karma başladı onlar için, geçmiş olsun.

Birkaç benzer konuya da aynı şekilde yazdım, benim aplikasyonlardan tanışıp evlenen birkaç arkadaşım var hatta birisi ikinci evliliğini yaptı evlendiği kişide ikinci evliliğiydi cocuksuz biriydi. Deneyebilirsiniz devir teknoloji devri. Ama şu HIV virüsünün yeryüzü şubesi olmuş bilinen T...der uygulamalarına falan girmeyin. Çok dikkatli olup hemen kapılmadan ilerlerseniz neden olmasın. Artık herkesin takındıgı sosyal bir maske var malesef, bu tarz aplikasyonlarda insanların görünmeden kendini ifade ediyor oluşu sanırım bir tık daha iyi oluyor. Biz kadınlar nasıl ki güveneceğimiz bize sevgi verecek erkeği arıyorsak bence erkekler de böyle. Evet ilişki piyasası berbat ama iyi insanlar hala var. Siz niyetinizi koyun ve cok ama cok dikkatli ilerleyerek ilerleyin. Önyargılı olmayın iyi niyetli insanlarda var.

Onlara göre nişanlı durmamız bile yanlıştı hemen aynı gün eşimle gitmem gerekiyordu baba evinden neyse ki eşim hevesimi kursağımda bırakmadı

Uzmanlık programları oluyor hafta sonları genelde üniversiteler yapıyor, bunlara katılabilirsiniz. Bu programlara genelde çalışanlar, orta yaşlardaki insanlar katılıyor. Hem çevre edinmiş olursunuz.

Ama benim tavsiyem, nereye giderseniz gidin illa bu niyetle gitmeyin. Bir şeye ne kadar odaklanınca veya onu isteyince, olmamak için direniyor resmen. Akışta kalmaya çalışın ve olumsuz düşüncelerden çıkın. Biliyorum zor ama yalanda olsa kendinizi sanki hayatınızda her şey olumluymuş gibi olması gereken her şey zaten olmuş gibi inandırın. İnandığınız şey bir gün mutlaka gerçekleşecektir.

Size şöyle bir örnek vereyim. Daha işe yeni başlamıştım, bir tane gitmek istediğim ülke vardı devamlı internetten bakıyordum, hayal kuruyordum sanki oradaymışım gibi kahve fln içiyordum:) Aslında öğrencilik hayatımda yurtdışı deneyimim olmuştu ama bu ülkeye gidememiştim. Zaten sonra da iş hayatı başlayınca bazı şeyler daha da zorlaşmıştı hem zaman hem maddi bakımdan. Bir gün yetkilimle konuşurken bana dedi ki hangi ülkeye çok gitmek istiyorsun nereyi görmek istiyorsun öyle bir muhabbetti sadece, bende söyledim. Bana dedi ki ayy ne yapacaksın orada havası kasvetli vs.. Bende aksine kapalı daha durgun havadan hoşlanan biriyim. Neyse bir zaman sonra o gitmek istediğim ülkeyle biz iş yaptık hatta ben bir iş aldım ve beni oraya gönderdiler:) hem iş hem gezdim bol bol:) Resmen hayalini kurduğum aynı şeyleri yaptım orada. Sonra da defalarca yurtdışı deneyimim oldu, oluyor da. Ben farklı kültürleri, farklı ülkeleri çok merak eden, araştıran, gezmeyi seven biriyim, Allah bana nasip etti.

İnanmak çok önemli ilk başta kendinize inanın, sonra hayallerinizin mutlaka bir gün gerçekleşeceğine inanın.

Sizi çok iyi anlıyorum. Yalnızlık zor. İnsan arıyor. Acaba gezi gruplarına falan mı katılsanız. Veya derneklere falan? Hiç beklemediğiniz an karşınıza aşk çıkabilir belli olmaz :)Veya beklemediginiz birisi araci olur.

İnsan zaman zaman farklı duygulara kapılıyor. Bazen çok, keyif aldıgım zamanlarda oldu. Son 2 yıldır nedense yalnızlıgım arttı

Çok inandım çokk. Bigün çocuğum olacak beni çok seven eşim olacak. Ruyalarıma bile girerdi. Neden düştüm karamsarlıga ben de bilmiyorum sanırım yaşımdan dolayı

Kafamda hep bu düşünce var atamıyorum öncelikle bundan çıkmam gerekiyor sanırım

tek nasıl gittiniz mesela?

tek nasıl gittiniz mesela?
Önce yurt içi başladım, özgüvenim yerine geldi, yabancı ülkeler için ise en son Thailand’a gittim, gitmeden önce kalacağım oteli çok araştırdım, yemek konusu beni geriyordu, ama otelimin yanında Türk restoranı vardı, turlara katılıp gezdim ve tek gelen herkesle sohbet ettim yeri geldi 70 yaşında Sırp amcayla yeri geldi Türklerle, seyahatimin devamında Türk bir tur şirketiyle devam ettim o günden sonra çok eğlenceli geçti
Diğer yurtdışı tatillerimde maps.me kullanıyorum mesela Avrupadayım interneti açmak istemiyorum, sorunuzu tam anlamadım ama başka merak ettiğiniz bir şey varsa anlatayım

İnsan zaman zaman farklı duygulara kapılıyor. Bazen çok, keyif aldıgım zamanlarda oldu. Son 2 yıldır nedense yalnızlıgım arttı
bende 2,5 yıldır yalnızım hayatıma bir erkek sinek bile girmedi. benimde ilk başta bu duygularım vardı. sonra sonra alıştım yalnızlığa hatta dedim böyle daha iyi daha mutluyum. dönem dönem oluyor. psikoloğa gitmeyi düşünür müsünüz iyi geliyor, tavsiye ederim.

Terapiyi bırakalı çok oldu. O dönemler iyi gelmişti ama bi süre sonra onlarda sosyalleşme ye yönlendiriyor. Travma iyileştiren psikolog arıyorum denk gelemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…