3'lü test hakkında

elefantin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
20
7
Arkadaşlar selam.Bir arkadaşım (18 haftalık hamile)bugün 3lü tarama testi sonucunu almış.(trizomi 21) 1/312 çıkmış ,2 doktor down sendromu riski var başka iki dr da risk yok demiş.Sonucu buna yakın çıkan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi sabahtan beri hüngür hüngür ağlıyor.İnternetten de araştırdım ama sadece bilimsel veriler mevcut sizlerin görüşleri daha aydınlatıcı olabilir.

Daha detayli yazabilirmisin NT kac cikti? Bak cnm 1/312 demek her 312 kisiden birinde gorulmus demektir yine allah bilir dogrusunu ama doktorlar bu orani yuksek risk diye yorumluyorlar...

Benm 234 te 1 çıktı. Amniyosentez onerdiler yaptirmadik ayrıntılı ultrasona girdim sorun görülmedi şükür ama ağlayıp sizlamadik hersey allahtan. 100 binde 1 ihtimal olsada ihtimal sonuçta. Boşuna uzmesinler kendilerini..hayirlisi dua etmekten başka yapılacak yok. Eğer sonucunda5aldirmayi dusunurse amniyosentez yaptirip kesin sonucu alır sonuca göre hareket eder. Ama o islemdede 200 de 1 düşük riski var. Ayrıca o dönem cook araştırdım 312 sınırda bile degilki.270e kdrdi sanırım.

NT herhalde nöral tüp defekti değil mi o 1:10000 çıkmış
AFP 0,45 HCG 1,30 uE3 0,67 hesaplanmış Trisomy 21 cut off değerinin altındadır ve bu değer risksiz bölgede bulunmaktadır yazıyor

bunlar tarama testi. yani sonucu vardır ya da yoktur olarak çıkmaz. risk düşük yahut yüksektir denir hiçbir zaman için bebek kesin downlu ya da değil denemez üçlü teste göre.1/312 çok yüksek risk olmasa da çok düşük risk de değil. aynı kan değerlerine sahip 312 gebeden birinin bebeği down sendromlu demek. 311 tanesi de değil demek. ama bu bir tanenin kim olduğunu bilemeyiz. sınır değer 1/250. daha yüksek riske amniyosentez önerilir kesin tanı için. daha düşük risk de çok da yapılacak bir şey yoktur ama riskin hiçbir zaman için yüzde sıfır olmadığı bilinmeli.

X