4+2 sistemi mağdurlari.

Canım bak. Bizim dönemde bi sözleşmeli bi de kadrolu öğretmen ataması vardı. Sözleşmelinin eş durumu harici tayin hakkı yoktu. O yüzden merkeze sözleşmeli atanmaktansa çoğu taşraya kadrolu atanmayı tercih etti yüksek puanlıların. Düşük puanlılar da merkezlere sözleşmeli atandı. 3 yıl sonra hop söeşmeliler kadroya geçirildi. Taşradakilerin çoğunun puanı merkeze gelmeye yetmezken merkezdeki sözleşmeliler haklarına da kavuşmuş oldu. Demem o ki. Sen başla işine gerisini allaha bırak. İçini ferah tut. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Söz uydu mu bilemedim :)

Canım bak. Bizim dönemde bi sözleşmeli bi de kadrolu öğretmen ataması vardı. Sözleşmelinin eş durumu harici tayin hakkı yoktu. O yüzden merkeze sözleşmeli atanmaktansa çoğu taşraya kadrolu atanmayı tercih etti yüksek puanlıların. Düşük puanlılar da merkezlere sözleşmeli atandı. 3 yıl sonra hop söeşmeliler kadroya geçirildi. Taşradakilerin çoğunun puanı merkeze gelmeye yetmezken merkezdeki sözleşmeliler haklarına da kavuşmuş oldu. Demem o ki. Sen başla işine gerisini allaha bırak. İçini ferah tut. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Söz uydu mu bilemedim :)
Ay uydu uydu cok tatlisin tesekkur ederim.:KK37:
Umarim olur biseyler. Hepimiz icin hayirlisi artik ya nasip diyelim.

Atanırken bu sistem sizden saklandı mı? Hayır. Bile bile sınava girdiniz. Eeee bu neyin isyanı. Aynı durumu yaşadım. Tuzun kuru demeyin. Biliyorum yani. Hem param dursun hem karnım doysun. Olmaz arkadaşım. Şükredin halinize. Sizin yerinizde olmak isteyen yüzlerce insan Var. Bizim kurumda da (doğuda görev yapıyorum ) Atanamasaydım ölürdüm diyor. Sonra yüzlerce şikayet. Ne memnun eder bu insanları bilmiyorum.

Yahu canim lutfen yok yok cidden yok.
Saptirmuyorum. Saglik özrum de yok cidden yok.
Anlatamadim sana ama inan cok calistim butun samimiyetimle diyorum bunlari.
Bebegim iki yasindaydi o kadar calistim ki evde kendi imkanlarimla. Cocugum gözume bakiyodu parka gotureyim diye.
Giderim calisirim 2 yıl 3 yıl bi sekilde gecer ama 6 yıl gecer mi ?
Ama yuregin o kadar kararmis ki cirpina cirpina anlatmak istediğimi anlamaktan yoksunsun. Yapabilecigimin en iyisini yaptim. Ama bu sistemde ben kanser hastasi olsam bile cocuguma bisey olsa can guvenligim olmasi basima silah dayasalar ölüm olsa kalım olsa yok hic bir hakkimiz yok.

Devlet bir seyleri cokta hakkaniyetli yapmiyor.

sağlık özründe devlet direkt 18 aya kadar izin veriyor uzun süreli tedavi isteyen hastalıklarda. isterseniz yönetmeliği atabilirim size. kolaylık sağlıyor yani, ama yok eşim yok bebeğim vs gibi tayin olmadan önce hakkında düşünmeniz gereken mevzularda tayin olduktan sonra düşünmeniz bana etik gelmiyor. yüreğim kararmış değil, sadece olması gereken bu diyorum. eski hali kitaba uydurulan kanuni boşluklardan faydalanılan sistemdi, böyle çok iyi oldu.

ben başka haklılık göremiyorum özür dilerim, bir öğretmen arkadaşım şırnak'a atandı, 1 yıl sonra eş durumuyla geldi memleketine, peki 1 yıl okuttuğu o zavallı öğrencileri ne oldu, hiç düşünen yok, devlet oraya kadro açıyosa ihtiyaç olduğu için açıyor, sen oraya gidiyorsan "ben şırnak ta öğretmenlik yapıcam" diye gidiyorsun. kanuni boşluklardan faydalanıp ordaki çocukların eğitim hakkını elinden alamazsın, senin yerine gerçekten orda 4 yıl kalabilecek biri girebilirdi, Türkiye sadece şu opportunizm yüzünden ilerlemiyor zaten. Herkes devletten ne alırsam kar diyerek bunu yaparsa bir yerde sistem tıkanır. Milliyetçiyim vatanseverim, her fırsatta da bu düşüncemi dile getiririm.
Size binlerce katılıyorum . Devletten herşey bekleniyor.

sağlık özründe devlet direkt 18 aya kadar izin veriyor uzun süreli tedavi isteyen hastalıklarda. isterseniz yönetmeliği atabilirim size. kolaylık sağlıyor yani, ama yok eşim yok bebeğim vs gibi tayin olmadan önce hakkında düşünmeniz gereken mevzularda tayin olduktan sonra düşünmeniz bana etik gelmiyor. yüreğim kararmış değil, sadece olması gereken bu diyorum. eski hali kitaba uydurulan kanuni boşluklardan faydalanılan sistemdi, böyle çok iyi oldu.

En Büyük TÜRKİYE:super:

657ye tabi 4a dan bahsettiginiz icin gerek yok atmaniza. Biz 657 tabi 4b 45a yiz.

Atanırken bu sistem sizden saklandı mı? Hayır. Bile bile sınava girdiniz. Eeee bu neyin isyanı. Aynı durumu yaşadım. Tuzun kuru demeyin. Biliyorum yani. Hem param dursun hem karnım doysun. Olmaz arkadaşım. Şükredin halinize. Sizin yerinizde olmak isteyen yüzlerce insan Var. Bizim kurumda da (doğuda görev yapıyorum ) Atanamasaydım ölürdüm diyor. Sonra yüzlerce şikayet. Ne memnun eder bu insanları bilmiyorum.

kesinlikle çok haklısınız, alkışlar:halay: bizim ülkemizde vatana hizmet bilinci oluşmamış ne yazık ki, sanıyolar ki devletin parası çok maaş verecek kişi arıyor, hayır aynı özel kurum gibi devlet de çarkın yürümesine yardımcı olacak hizmetliler alıyor.

Konuyu amacından çıkarmış olanlar var konu sahibi devletin yasalarını tartışmıyor 6 yıl nasıl geçer bunun derdinde. Ama devlet övme politikası yapanlar var bu konuya son yorumumdur gelecek olan cevapları da tahmin ederek gözümle gördüğüm olayı soyleyim bir yakınımın ömürlük bir hastalığı var tedavisi de her şehirde yok yine de bildirmesine rağmen ataması tedavisinin olduğu illere verilmedi. Yeni memur degil.Yani sistem harika ama sağlık elden gidiyeah.

ah ah memir olsam da 6 yıl ayri kaliversem ne olmus asker esleri var bi suru ayrica sen tek degilsin bu durumda olan
memur maaslari da iyi valla iki cocuguna gayet iyi bakarsin
esin de ozel esnafmis sen bi yolunu bulamiyosan o buluversin esinin de gonlu yok belli ki ama bizler ne dirsek curuttuk memur olalim diye de olmayinca olmuyo olunca da begenmiyolar boyle
madem baska sehire gidemezdin esinden ayri kalamazdin ne diye tercih ettinki baska sehiri senin yerine baskasi girerdi
bunlari bile bile hareket ediyosunuz sonra ah efendim vah efendim devlet söyle devlet böyle he oldu..

kesinlikle çok haklısınız, alkışlar:halay: bizim ülkemizde vatana hizmet bilinci oluşmamış ne yazık ki, sanıyolar ki devletin parası çok maaş verecek kişi arıyor, hayır aynı özel kurum gibi devlet de çarkın yürümesine yardımcı olacak hizmetliler alıyor.
Maalesef o kadar öfkeleniyorum ki anlatamam . Yapsın etsın. Sen ne üretiyorum sen ne yapıyorsun? Ayy tansiyonum yükseliyor . Ağzınıza sağlık

Ben de tamamen katılıyorum.
Hem de 4yıl zorunlu hizmeti olan, doğum yaptığı için ücretsiz izne ayrılan bir anneyim.
Eşim esnaf o da şu an dükkanını kapatma hazırlığında.
Buradaki tek haksız nokta şu: Bu uygulama başlamadan önce zorunlu hizmet affından yararlanan ya da zorunlu hizmetini tamamlamadan eş durumuyla 23-24 yaşında hooop evleniveren taze gelin memurlar... Bunlar yüzünden zorunlu hizmetini tamamlamış yüz-iki yüz küsür hizmet puanlı memurlar bile merkeze atanamıyor öyle dolu normlar... Sahte evlilikler bile yapıldı tayin uğruna... işte bunlar yüzünden çakılı kadro süresi 2-3 yıl değil de 6-7oldu.

Konuyu amacından çıkarmış olanlar var konu sahibi devletin yasalarını tartışmıyor 6 yıl nasıl geçer bunun derdinde. Ama devlet övme politikası yapanlar var bu konuya son yorumumdur gelecek olan cevapları da tahmin ederek gözümle gördüğüm olayı soyleyim bir yakınımın ömürlük bir hastalığı var tedavisi de her şehirde yok yine de bildirmesine rağmen ataması tedavisinin olduğu illere verilmedi. Yeni memur degil.Yani sistem harika ama sağlık elden gidiyeah.

siyaset ve devlet kavramlarını içiçe sokmuşsunuz ama bahsettiğimiz şeyin bununla ilgisi yok , espri de yapmışsınız güldük tamam.
tedavi olmak için tayin değil izin istemesi gerekiyor işte, çünkü suistimale açık bir hale getiriyorlar sağlık özrünü de insanlarımız sağolsun.
6 yıl nasıl geçer diye baştan düşünecekti kusura bakmayın ama.

Hem de 4yıl zorunlu hizmetini doğum yaptığı için ücretsiz izne ayrılan bir anneyim.
Buradaki tek haksız nokta şu: Bu uygulama başlamadan önce zorunlu hizmet affından yararlanan ya da zorunlu hizmetini tamamlamadan eş durumuyla 23-24 yaşında hooop evleniveren taze gelin memurlar... Bunlar yüzünden zorunlu hizmetini tamamlamış yüz-iki yüz küsür hizmet puanlı memurlar bile merkeze atanamıyor öyle dolu normlar... Sahte evlilikler bile yapıldı tayin uğruna... işte bunlar yüzünden çakılı kadro süresi 2-3 yıl değil de 6-7oldu.
Şimdi devlet mı suçlu insanlar mı? Değil mı? Açığı kullanan sömüren insanlar. İstanbul da norm fazlası memurlar. Burada memur boşluğunu doldurmaya çalışan hizmetliler. Şuan ben ücretsiz izindeyim. Mesela. Bu hak da var. Kullanıyorum. Öyle yasa varda böyle de hak var.

Hem de 4yıl zorunlu hizmeti olan, doğum yaptığı için ücretsiz izne ayrılan bir anneyim.

iste bakın yazık değil mi o insanlara. hem devleti hem vatandaşı hem meslektaşlarını mağdur ediyorlar, aile bütünlüğüymüş, tercih edilirken düşünülecek o bütünlük.

Şimdi devlet mı suçlu insanlar mı? Değil mı? Açığı kullanan sömüren insanlar. İstanbul da norm fazlası memurlar. Burada memur boşluğunu doldurmaya çalışan hizmetliler. Şuan ben ücretsiz izindeyim. Mesela. Bu hak da var. Kullanıyorum. Öyle yasa varda böyle de hak var.
Bir de xx gün rapor hakkım kaldı diyen memurlar var.
Devlete zarar resmen.
Millet bayram tatilini birleştiriyor raporla. Bilmem nereye tura katılıyor.
Tam çıldırmalık.

Back
X