- Emoji Skoru
- 1.828
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi bir_fincan_kahve
-
Bende hep öyle düşünüyordum, ama etrafımda başka pek çocuk olmadığından karşılaştırma da yapamıyorum.Ikinci bir görüş mü alsanız , zaten daha 4.5 yaşındaymış . Bu yaşlarda inatlaşma olması normal değil mi zaten
Oyun grubuna gidiyor, ona devam edin dedi. Ama bu ilacı da bayağı önerdiFikrim yok ama 2.bir doktora gösterseniz? Oyun terapisi vb ile kurtulmuyor mu durum?
Saldırganlık değil, ama çok sinirlenme ve olay çıkartma olabiliyor. Çok İstediği bir şey olmadığında bağıra çağıra ağlama, kendini yerlere atma gibi, zor sakinleşiyorBenim bildiğim ilaç önceliği saldırgan ya da hiperaktivite durumunda veriliyor. Bunların birisi yoksa neden ilaç verdi hekiminiz bilemedim. Terapi öncelikli olmalı.
Bir de çocuk psikologuyla konuşayım bu konuyu, teşekkürler.Bence de başka bir doktorun görüşünü alın.
Bazen ebevyn tutumları da çocukların davranışlarını şekillendiriyor.
Mesela benim büyük oğlum 3 yaşındayken her akşam babası eve geldiğinde özellikle bir anda karakter değiştiriyordu.
Çekmeceleri açıp kapatıyordu.. güzelce defalarca anlatmamıza rağmen gözümüzün içine baka baka yapıyordu inatla.
Sonra pedagog dedi ki çocuklar rutin severler.
Babası her akşam aynı şeyi tekrarlasın
Mesela eve geldiğinde önce yemek yiyecekse önce yemek yesin, yemekten sonra oynasın
Ya da önce oynasın, sonra yemek yesin
Bir gün öyle bir gün böyle olursa çocuğun kafası karışır dedi ve sınırlarınız net olsun her zaman dedi.
Gerçekten de işe yaradı
Her akşam önce yemek yedi oğlum artık babasının yemekten sonra onunla hemen ilgileneceğini öğrendi sakince yemeğinin bitmesini bekledi.
Zamanla da sistemi bu şekilde oturttuk.
Şimdi 6 yaşında o küçüklüğünden eser yok.
Eğer gerçekten farklı bir durum yoksa ki bunu anne hisseder
Bence başka doktorların da fikrini alın
Kreşe gidiyor mu, orada iletişimi nasıl?Ne gibi takıntıları var meselaMerhaba,
4.5 yaşındaki kızımda asperger sendromu olmasından şüpheleniliyor. Bilişsel zekası çok iyi, kendini çok güzel ifade ediyor, çok neşeli ve girişken bir çocuk. ama sosyal ilişkileri iyi değil, kalıcı arkadaşlık kuramıyor, kurallara ve komutlara uymakta zorlanıyor.
Bazen de çok inatlaşıyor, takıntıları olabiliyor. Bugün psikiyatriste gittik, ve psikiyatrist abilify diye bir şuruba başlamayı önerdi, takıntı ve inatlaşmaları azaltmak için. Bunun dikkate de faydası olacağını söyledi.
Bu öneriyi henüz sindiremedim, bilemiyorum bu yaşta çocuk için ilaç kullanmak ne kadar doğru, yan etkisi olur mu? Bu yaşlardaki çocuklar için bu ya da benzeri ilaç kullanan var mı? Tecrübeleriniz nasıldı? Yan etkiler yaşadınız mı? Faydasını gördünüz mü?
Saldırganlık değil, ama çok sinirlenme ve olay çıkartma olabiliyor. Çok İstediği bir şey olmadığında bağıra çağıra ağlama, kendini yerlere atma gibi, zor sakinleşiyor
Yaş sendromları bitmedi ki, o yaşta hemen hemen her çocuğun aynı problemi var.Saldırganlık değil, ama çok sinirlenme ve olay çıkartma olabiliyor. Çok İstediği bir şey olmadığında bağıra çağıra ağlama, kendini yerlere atma gibi, zor sakinleşiyor
Saldırganlık değil, ama çok sinirlenme ve olay çıkartma olabiliyor. Çok İstediği bir şey olmadığında bağıra çağıra ağlama, kendini yerlere atma gibi, zor sakinleşiyor
Oyun grubuna gidiyor, ona devam edin dedi. Ama bu ilacı da bayağı önerdi
Yaş sendromları bitmedi ki, o yaşta hemen hemen her çocuğun aynı problemi var.
Merhaba,
4.5 yaşındaki kızımda asperger sendromu olmasından şüpheleniliyor. Bilişsel zekası çok iyi, kendini çok güzel ifade ediyor, çok neşeli ve girişken bir çocuk. ama sosyal ilişkileri iyi değil, kalıcı arkadaşlık kuramıyor, kurallara ve komutlara uymakta zorlanıyor.
Bazen de çok inatlaşıyor, takıntıları olabiliyor. Bugün psikiyatriste gittik, ve psikiyatrist abilify diye bir şuruba başlamayı önerdi, takıntı ve inatlaşmaları azaltmak için. Bunun dikkate de faydası olacağını söyledi.
Bu öneriyi henüz sindiremedim, bilemiyorum bu yaşta çocuk için ilaç kullanmak ne kadar doğru, yan etkisi olur mu? Bu yaşlardaki çocuklar için bu ya da benzeri ilaç kullanan var mı? Tecrübeleriniz nasıldı? Yan etkiler yaşadınız mı? Faydasını gördünüz mü?
Kreşe gidiyor, oradan gelen geribildirimler de daha çok bireysel takıldığı, arkadaşlarıyla oyuna giremediği, kuralları takip edemediği şeklinde. Mesela illa sarı olan kartı alacak, onu başkası aldıysa kıyamet kopuyor. Sonra kaybetmeye tahammülü yok, hep sıra başı olacak vesaire. Evde de okula giderken belirli kıyafetler giyilecek.Kreşe gidiyor mu, orada iletişimi nasıl?Ne gibi takıntıları var mesela
Savaşıyoruz, bazen o kazanıyor, bazen ben, ama kazandığımda bile canımdan bezmiş oluyorum.O bunları yaptığında istediği oluyor mu?