- Katılım
- 29 Ekim 2025
- Mesajlar
- 1.695
- Emoji Skoru
- 1.860
- Puanlar
- 48
- Yaş
- 27
- Konu Sahibi bir_fincan_kahve
-
- #21
Evet malesef babasının bazı özelliklerini taşıyor dediğiniz gibi. Babasıyla ayrıldığımızda kızım küçüktü, 21 aylıktı, o yüzden onunla olan kavgalarımızı hatırlamaz. Şimdi babasıyla ara ara görüşüyorlar ve kızımı olumsuz etkiliyor. Öte yandan baba eksikliği hissetmesini de istemiyorum tabii kiBen buraya yorum yazdıktan sonra profilinizden eski konularınıza baktım, çocuk babasıyla benzer davranışlara sahip. Beraber uzun süre, sürekli aynı evde bulunmamışlar ama davranışları çok büyük ihtimal babasından kaynaklı. Gördüğü profili taklit ediyor tepkileriyle. Birde adam düzgün babalık yapmadığı için çocukta baba bir var bir yok durumu oluşmuştur.
Yaşının küçük olması çevresinde olan biteni anlamadığı anlamına gelmiyor. Kendi şartlarında çok normal bu hırçınlığı, sinirli davranışları. Eğer bir kavgaya denk geldiyse sizle ve babası arasında onun etkisi üzerinde olabilir. Travma gibi tetikleniyor olabilir.
Malesef çok bilinmiyor…Terapi önerenlerin terapden beklentisinn ne olduğunu çok merak ediyorum. PTSD'den bahsedilmiyor burada. Asperger sendromundan şüpheleniliyor. Bi skalaya bakıp da önerin
Malesef çok bilinmiyor…
Evet malesef babasının bazı özelliklerini taşıyor dediğiniz gibi. Babasıyla ayrıldığımızda kızım küçüktü, 21 aylıktı, o yüzden onunla olan kavgalarımızı hatırlamaz. Şimdi babasıyla ara ara görüşüyorlar ve kızımı olumsuz etkiliyor. Öte yandan baba eksikliği hissetmesini de istemiyorum tabii ki
Evet babası gerçek bir mal :)Hatırlar. Nerdeyse 24 aylık. Korkutucu, üzücü, onları anlık çok korkutan tedirgin eden şeylerin etkisinde kalabilir çocuklar. Bağrış, çağrış olduysa etkisi kalmıştır.
Üzgünüm ama armut ağacının dibine nar düşmeyecek, babasının problemli özellikleri ona geçmiş olabilir ek olarak babasının davranışlarını taklit ediyordur.
Bu mesela ara ara olumsuz görüşme yerine, iki ayda bir kez aklı başında halde kızıyla görüşse çocuk için daha güvenli bağlanma ortamı oluşur. Adam galiba bir var bir yok ve çocuğa babası gibi davranmıyor. Kusura bakmayın ama babası sanki biraz mal ve sorumsuz birisi gibi duruyor.
Ek olarak psikiyatristler genelde ilk görüşmede tanı/ilaç işine girmiyorlar çocuklar için. Kardeşimi küçükken götürmüşlerdi ordan biliyorum. Önce normal bir yerdekine götürdüler sonra üniversite hastanesine.
Asperger ile sizin kızınız arasındaki en önemli ayrım neşesi, girişkenliği. Sizin kızınız daha çok insanlarla yakınlaşamıyor gibi. Kaynaşma yok, tanışma var. Paylaşım da yok anladığım kadarıyla.
Çok mu takıntıları var göze batan? Çocukça gelen takıntılar değil de büyümüşte küçülmüş takıntıları var mı?
Kaç yaşındayken kullanmaya başladınız ve ne kadar süre boyunca kullandınız acaba?Evet bu ilacı biz de kullandık..Çocuk dışarıda iletişim kurmuyorsa,takıntıları varsa,mesela bir konuya..sürekli o konu ile ilgiliyse,hep aynı kıyafeti giymek istiyorsa,sürekli ezber gerektiren konulara ilgi duyuyorsa,bayraklar,gezegenler,sayılar,harflerv.s Tabi bunların hepsi aynı anda olacak değil..Bunlar hem çocuğun eğitimini olumsuz etkiliyor,hem de sosyal hayatını,anne de çok yıpranıyor.Bunlar ileri boyuttaysa psikiyatristin söylediğine uymanız en doğrusu..Başka bir psikiyatristden de görüş alabilirsiniz..Bu ilaç takıntılar konusunda başarılı bir ilaç..etkisi güzel ama etkisini yavaş gösteren bir ilaç..Doktorlar dozajını yaş ve kiloya göre ayarlıyorlar
Evet babası gerçek bir mal :)
Aslında dedikleriniz çok doğru, kızım çok neşeli, çok girişken, herkese laf atar, çok şakacı (babası hiç böyle değil). Ama mesela bir çocukla tanışıyor tatilde, onunla sohbeti sürdüremiyor, ortak bir paydada buluşamıyor, onunla oyun oynayamıyor.
Takıntıları aşırı değil. Daha çok, istediği şeyler oluyor arada çok, onlar olmadığında bir kriz ortamı oluyor. Yoksa normalde gayet tatlı.
Bu psikiyatriste ilk defa gitmiyoruz, bir kaç kere gittik, kızımın gelişimini biliyor. Bugün orada mesela kızım odanın kapısını açamadı, ve sinirlendi. Orda direkt psikiyatrist bu hareketleri ne sıklıkta yapıyor dedi, ve bu tarz şeyler her gün olabiliyor evde açıkçası. İlacı önerdi sonrasında.
1.sınıfta kullanmıştık ama aslında keşke anaokuldayken kullansaymışız diyorum..1 sene falan kullanmıştık yanılmıyorsam..Birden bırakmamak gerekiyor, yan etkisi olmadı..çocuğu iyi takip etmek gerek,takıntısı azalıyor ama yerine başka bir takıntı koyabiliyor ..Benim oğlumda bi ara sürekli gezegen takıntısı vardı,birkaç ay sadece gezegenlerle ilgiliydi,o bitti bayrak başladı,bi sürü ülkenin bayrağını ezberlemişti,o bitti başka bir konu...Bunun gibi şeyler..tabi sosyal ilişkşlerde zorluklar,sorunlar..size önerim aynı kıyafetleri giymek istiyorsa ,giysin ..teklifte bulunun ama ısrar etmeyin.zamanla kıyafet işini unuttu benimki..kendi kendine okuma yazma öğrenmesin diyor doktorlar..Kaç yaşındayken kullanmaya başladınız ve ne kadar süre boyunca kullandınız acaba?
Hiç yan etkisini gördünüz mü?
Doktor tanı koymuş siz burada 3-5 mesajla, görmediğiniz çocuğun normal olduğuna nasıl kanaat geterebilirsiniz! Çocuğu düzenli gören psikiyatrist iten daha uzman olmanız takdire şayan.Çocuk sadece bana mı normal geldi sevgili eğitimciler.? Standart işlem öncesi dönem çocuğu işte.
Öyle bir iddiam yok tabiki. Burda hiçkimse öyle bir şey yapamaz yazılanlardan yola çıkarak kendi meslek dalımdaki insanlarla fikir paylaşımı yapmak istedim. Siz niye bu kadar gerildinizDoktor tanı koymuş siz burada 3-5 mesajla, görmediğiniz çocuğun normal olduğuna nasıl kanaat geterebilirsiniz! Çocuğu düzenli gören psikiyatrist iten daha uzman olmanız takdire şayan.
Egitimciyim. Çocuğun normal davranışları var ama sosyal ilişkilerinin zayıf olması bir sorun olduğuna işarettir. Akranlarından ayrılan her şey ( buna üstün zeka da dahil) bir sorundur ve Çocuğu özel kılar. Bu özellikler terapi ile düzelmez.Çocuk sadece bana mı normal geldi sevgili eğitimciler.? Standart işlem öncesi dönem çocuğu işte.