boyle yerlerde dogru kisiden cok yanlis kisiyle karsilasma ihtimaliniz var ama.Bence aynı şeyi söylüyoruzher şeyin bir zamanı var ve bu yaş o yaş değil. Siz bence kendi çocukluğunuzda size bunları açıklayacak yanlış kişilerle karşılaşmışsnız. Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği hocanın erkek isim takıp zorbalaması örneği beni çok şaşırttı mesela. Evet şu an çok duyuyoruz böyle şeyler ama benim çocukluğumda ya haberleşme azlığı yada iyi insanlara denk gelmiş olmamdan kaynaklı bilmiyorum ben o zamanlar da böyle şeylerin olduğunu hiç bilmem mesela. Ki Allah razı olsun bana Kur'an-ı öğreten hocamda Allah'ı öğreten ailemde gayet güzel öğretmişler
Sonuç olarak doğru yaşta doğru kişilere denk gelsin tüm çocuklar inşallah
Gönderdiğin yerden emin olmak önemli. Ha büyük şehirleri bilemem ama ben kendi yaşadığım şehirde Allâh ömür verirse evet gönderirim çocuğumu. Kursu biliyorum öğretmeni tanıyorum.boyle yerlerde dogru kisiden cok yanlis kisiyle karsilasma ihtimaliniz var ama.
o kadar cok sosyal medyada geldi ki boyle din ogreten yerlerde yasanan dayak, taciz vs. onyargili bakmayanlara ben şaşiyorum
Kuran kursu hocası Ruhullah Çelik diye aratin, daha birkac sene oncenin olayi. Maraş’ta 4 ayrı çocuğa istismarda bulunmaktan tutuklandı. ve bu adam normalde temizlikciyken muftulukten kurs almis, ogretmen olmus.
mebe bagli da degil bu okullar...
yine ayni seneden mehmet halit yavuz. yazsaniz cikar karsiniza.
mus kuran kursunda kendini kemeriyle asip canina kiymis (ya da intihar susu verilmis)
bunlarin hepsi coook yakin tarihli olaylar. duymamaniza sasirdim.
ki daha neler neler var. devamli karsima dayak videolari cikiyor. su onlardan biri
Kuran kursunda 20 çocuğun aylarca darp edildiği ortaya çıktı - Evrensel
Ankara Sincan'da hizmet veren bir yurtta, dini eğitim alan çocuk yaştaki 20 çocuğun eğitmenler tarafından defalarca darp edildiği ve olayın yurt yönetimi tarafından örtbas edildiği ortaya çıktı.www.evrensel.net
Kaçak kursların özeti: İstismar, dayak, şiddet
Kaçak veya resmi kurs ve yurtlarda son bir yılda birçok skandal oldu. Erzurum’da 7 çocuk istismar edildi, Antalya’da bir öğrenci öldürüldü. Son örnek Yalova’da yaşandı.www.birgun.net
Kuran Kursu'nda dayak olayında yeni gelişme
Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde, Kuran Kursu’nda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Sakarya Müftü...www.hurriyet.com.tr
ki bilinmeyen de neler neler var kapali kapilarin ardinda.
büyük bir risk goz göre göre cocugunu boyle yerlere göndermek
Benim kardeşimi annem "islami anaokuluna" götürdü. Hem okula hazırlandı hem kısa sureleri falan öğrenmişti. Türkiye'de de varsa öyle bir şey olabilir.Bizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
Neden biliyor musun kendi gözlerimle bi yakınımızın çocuğunun yaptıklarını gördüğüm için karşıyım dolabın içine saklanıp ceheneme gidicem babam ölecek diye ağlıyordu çocuk daha her konuda hayal aleminde olan çocuklara bunu yüklemek sizi akıl fikir diliyorumBenım kızımda 4 yaş kuran kursu tarzı bır anaokuluna gitmişti. Neden bukadar önyargılısınızki,orası hem kuran ogretıyor hem normal oyun etkınlık anaokulu falıyetlerını yürütüyor. Cok kucuktu ama cok guzel kuran okıyordu.şimdi okumaya okumaya unuttu tabı. Ama bız cok sevmıstık. Bır sonrakı sende normal devlet anaokuluna gıtmıstı
Kuran kursu dediğim anaokulu eğitimi de veriyor ama ben ikilemde kaldım. Sadece4yaşındaki çocuğun kuran kursuna değil anaokuluna ihtiyacı var tabkide.
Bu göndermek istediğimiz cami gibi değil anaokulu gibi tek fark kuran da öğretiyorlar dini değerler eğitimi veriyorlar ve kısa sureleri öğretiyorlar ama ben bilemedim yaşı küçük olduğu içinBende kucukken Kur-an kursuna gidenlerdenim (90lar'in basi) basimizi ortmemistik, camimizin hocasi cok munis bir adamdi, yillarca teravih'ye gittim ananemle, cocuklar camide kossun oynasin, camiyi yabancilamasin derdi, neyse ben o mahalleden tasindiktan sonra bir daha camiye gitmedim, aylarca annemi bana Allah'in ne oldugunu anlatmasi icin darladigimi hatirliyorum, ne kadar anlatsa da anlamiyordum, cunku o yastaki cocuk gormek, duymak, dokunmak, hissetmek, koklamak ister oyle algilar dunyayi, nesneleri, varliklari.
Devletin diyanetin 4 6 yaş kuran kursu muydu bu dediğiniz yer yoksa başka kendi bünyesinde olan kuran kursu muyduNeden biliyor musun kendi gözlerimle bi yakınımızın çocuğunun yaptıklarını gördüğüm için karşıyım dolabın içine saklanıp ceheneme gidicem babam ölecek diye ağlıyordu çocuk daha her konuda hayal aleminde olan çocuklara bunu yüklemek sizi akıl fikir diliyorum
Hatırlamıyorum seneler geçti ama o durumu hiç unutmuyorumDevletin diyanetin 4 6 yaş kuran kursu muydu bu dediğiniz yer yoksa başka kendi bünyesinde olan kuran kursu muydu
Diyanet kurumlarında öyle şeyler olmaz ben rastlamadımHatırlamıyorum seneler geçti ama o durumu hiç unutmuyorum
Anaokulu olacak her halde karar verdim buradaki yorumlardan yola çıkarak5 yaşımdayken yaz tatilinde annem 2 hafta beni kuran kursuna göndermişti. Tam hatırlamıyorum Orda bana Allah’ı nasıl anlattıklarını ama uzun bir süre Allah’ı gök yüzünde yıldızların arasından bize bakan Bülent Ecevitin yüzünün siliye hali olarak biliyordum ve çok korkuyordum. Şu an çok komik ama o zaman tuvalete bile gidince Allah beni görüyor diye utanıp bir yerlerimi kapatırmışım. Anam sonra baya uğraştı benimle
O yüzden ben MEB müfredatı ve anaokul diyorum :)
Bence çocuklara yetişkin muamelesi yapmayı bırakmalıyız kendim de dahil olmak üzere. Bu çocuğun hangi elbiseyi seçeceğine karar vermesi gibi bir karar değil ki. Mesela çocuğunuz okula gitmek istemezse göndermeyecek misiniz ?Bence din kişinin aklı yettiğinde kendi isteğiyle tercih edeceği bir kavram. Anne-baba olarak kendi yaşantımızda onlara örnek olabiliriz ama onlara zoraki bir eğitim vermek yanlış.
Benim eniştem dini kitaplar yazan bir yazar. Ankara’da Demetevler’de dış dünyaya çok kapalı bir hayat yaşadılar. Öyle ki günah diye son 20 seneye kadar evlerine tv almadılar. En büyük oğlunu küçük yaşta yatılı kuran kursuna yolladı. Kuzenim sabah namazına uyandırıldığında abdest almadan namaza durduğunu söylemişti. Dinden nefret etmişti. Ortanca kızını liseden sonra okutmadı ve evlendirdi. Senelerce o kuzenim depresyon yaşadı. 40’lı yaşlarında içinde ukde kaldığı için liseyi Dışardan bitirdi.
zoraki hiçbir şeyin işe yaratığını düşünmüyorum. Aksine ters tepki veriyor.
Değerler egitimi baska birsey yalniz, saygi, sevgi, hosgoru, paylasim vb olgular ogretiliyor. Dini degerler egitimi deyince de aklima ahlak vb olgular geliyor, icerigini biliyor musunuz? Yani kastettiginiz sey Kur-an kursu mu, kres ama dini egitim de mi veriyor yoksa bi cemaate bagli medreseden mi bahsediyoruz.Bu göndermek istediğimiz cami gibi değil anaokulu gibi tek fark kuran da öğretiyorlar dini değerler eğitimi veriyorlar ve kısa sureleri öğretiyorlar ama ben bilemedim yaşı küçük olduğu için
O zaman neden konu açtınız bu kadar eminseniz? Aileni seçemiyorsun maalesef başka çocuklar anaokuluna giderken sen kuran kursuna gidiyorsunDiyanet kurumlarında öyle şeyler olmaz ben rastlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?