4 6 yaş kuran kursuna mı anaokuluna mı göndersem çocuğumu?

boyle yerlerde dogru kisiden cok yanlis kisiyle karsilasma ihtimaliniz var ama.
o kadar cok sosyal medyada geldi ki boyle din ogreten yerlerde yasanan dayak, taciz vs. onyargili bakmayanlara ben şaşiyorum

Kuran kursu hocası Ruhullah Çelik diye aratin, daha birkac sene oncenin olayi. Maraş’ta 4 ayrı çocuğa istismarda bulunmaktan tutuklandı. ve bu adam normalde temizlikciyken muftulukten kurs almis, ogretmen olmus.
mebe bagli da degil bu okullar...

yine ayni seneden mehmet halit yavuz. yazsaniz cikar karsiniza.
mus kuran kursunda kendini kemeriyle asip canina kiymis (ya da intihar susu verilmis)
bunlarin hepsi coook yakin tarihli olaylar. duymamaniza sasirdim.
ki daha neler neler var. devamli karsima dayak videolari cikiyor. su onlardan biri

ki bilinmeyen de neler neler var kapali kapilarin ardinda.
büyük bir risk goz göre göre cocugunu boyle yerlere göndermek

Gönderdiğin yerden emin olmak önemli. Ha büyük şehirleri bilemem ama ben kendi yaşadığım şehirde Allâh ömür verirse evet gönderirim çocuğumu. Kursu biliyorum öğretmeni tanıyorum.
Bu şekilde olumsuz haberler kreşlerde de oluyor ki daha geçenlerde havuzda boğuldu öldü bebek, ki bide özel kreş o zaman ona da göndermeyelim.
İnandığım dini çocuğum öğrensin diye çabalarım yani ama yine söylüyorum zamanı gelince

(Neyse konu asıl amacından çıkıyor gibi olmasın sevgiler )

Benim kardeşimi annem "islami anaokuluna" götürdü. Hem okula hazırlandı hem kısa sureleri falan öğrenmişti. Türkiye'de de varsa öyle bir şey olabilir.

Neden biliyor musun kendi gözlerimle bi yakınımızın çocuğunun yaptıklarını gördüğüm için karşıyım dolabın içine saklanıp ceheneme gidicem babam ölecek diye ağlıyordu çocuk daha her konuda hayal aleminde olan çocuklara bunu yüklemek sizi akıl fikir diliyorum

Bu göndermek istediğimiz cami gibi değil anaokulu gibi tek fark kuran da öğretiyorlar dini değerler eğitimi veriyorlar ve kısa sureleri öğretiyorlar ama ben bilemedim yaşı küçük olduğu için

Devletin diyanetin 4 6 yaş kuran kursu muydu bu dediğiniz yer yoksa başka kendi bünyesinde olan kuran kursu muydu

ben okul öncesi öğretmenliği son sınıfım. şayet 4-6 yaş dediğiniz diyanetin kendi kurumu ise özel oluşum değilse ve öğretmenler de din eğitimi ile beraber okul öncesi veya çocuk gelişimi mezuniyetleri varsa 4-6 yaşa gönderebilirsiniz çünkü ilk söylediğiniz anaokulu sanırım özel bir kurum ve fazla gelişmemiş ama diyanetin 4-6 yaşında mebin kendi anaokullarından bile daha fazla etkinlik oluyor belki de ödenekle alakalı bir durumdur ama oyuncaklar, kurum imkanları vs 4-6 yaşta daha fazla oluyor bence değerlendirin şayet merdivenaltı bir yer değilse ki diyanetin 4-6 yaşına genelde insanlar yığılmadan dolayı kontenjan bulamıyor

Bence din kişinin aklı yettiğinde kendi isteğiyle tercih edeceği bir kavram. Anne-baba olarak kendi yaşantımızda onlara örnek olabiliriz ama onlara zoraki bir eğitim vermek yanlış.
Benim eniştem dini kitaplar yazan bir yazar. Ankara’da Demetevler’de dış dünyaya çok kapalı bir hayat yaşadılar. Öyle ki günah diye son 20 seneye kadar evlerine tv almadılar. En büyük oğlunu küçük yaşta yatılı kuran kursuna yolladı. Kuzenim sabah namazına uyandırıldığında abdest almadan namaza durduğunu söylemişti. Dinden nefret etmişti. Ortanca kızını liseden sonra okutmadı ve evlendirdi. Senelerce o kuzenim depresyon yaşadı. 40’lı yaşlarında içinde ukde kaldığı için liseyi Dışardan bitirdi.
zoraki hiçbir şeyin işe yaratığını düşünmüyorum. Aksine ters tepki veriyor.

5 yaşımdayken yaz tatilinde annem 2 hafta beni kuran kursuna göndermişti. Tam hatırlamıyorum Orda bana Allah’ı nasıl anlattıklarını ama uzun bir süre Allah’ı gök yüzünde yıldızların arasından bize bakan Bülent Ecevitin yüzünün siliye hali olarak biliyordum ve çok korkuyordum. Şu an çok komik ama o zaman tuvalete bile gidince Allah beni görüyor diye utanıp bir yerlerimi kapatırmışım. Anam sonra baya uğraştı benimle
O yüzden ben MEB müfredatı ve anaokul diyorum :)

Anaokulu olacak her halde karar verdim buradaki yorumlardan yola çıkarak

merhaba hem öğretmen hem de çocuğu bu sene kreşe başlayacak bir anne olarak iki kurum arasında tercih vermem gerekseydi şartları iyi olanı seçerdim. Öğretmeni iyi mi , resmi bir kurum mu yoksa merdiven altı mı bunlara bakardım. Kuran kursunun şartları daha iyiyse oraya gönderirdim. Ülkemizde 4. sınıfa kadar din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yok ve bu dini kavramları öğretmek için geç bir yaş. ( Bununla ilgili kongreye katılmıştım). Somut işlemler dönemi bu dönem zaten gidince de harfler vs öğretiliyor. Kelam dersi konuşulmuyor küçük çocuklarla. Ayrıca çocukların Allah’ı somut tasavvur etmesi çok normal. Ben de Allah’ı minare olarak düşünürdüm hep. Eğer inançlı bir insansanız çocuğunuza dini eğitim vermekle mükellefsiniz. (Namaz kılmak farzsa namaz kılmayı bilmek de farz çünkü ). Dini bilginin temeli erken yaşta verilmezse sonra yapılması zor oluyor. Kendimizden yola çıkalım küçükken mi kolay ezber yapabiliyorduk şimdi mi ?

Bence çocuklara yetişkin muamelesi yapmayı bırakmalıyız kendim de dahil olmak üzere. Bu çocuğun hangi elbiseyi seçeceğine karar vermesi gibi bir karar değil ki. Mesela çocuğunuz okula gitmek istemezse göndermeyecek misiniz ?
Bakın ne güzel söylemişsiniz eniştenin tv almamayı dindar olmak zannetmiş. Halbuki resmi dini kurumlarda size bunun dini bir karar olmayacağı anlatılır. Bu kurumlar size dinin ne olduğunu öğretir. Size zorla bir şey yaptırmaz.

Bu göndermek istediğimiz cami gibi değil anaokulu gibi tek fark kuran da öğretiyorlar dini değerler eğitimi veriyorlar ve kısa sureleri öğretiyorlar ama ben bilemedim yaşı küçük olduğu için
Değerler egitimi baska birsey yalniz, saygi, sevgi, hosgoru, paylasim vb olgular ogretiliyor. Dini degerler egitimi deyince de aklima ahlak vb olgular geliyor, icerigini biliyor musunuz? Yani kastettiginiz sey Kur-an kursu mu, kres ama dini egitim de mi veriyor yoksa bi cemaate bagli medreseden mi bahsediyoruz.

Ama isin ozu cidden cocuk Allah kavramini anlamayacak bu yasta, bunu düşünmelisiniz.

Bu son 5 senede çıktı herhalde anaokulu kuran kursu gibi diyanet açıyor. Ama oradaki öğretmenler kuran kursu hocaları, yine anaokulu gibi şeyleri var belli saat dua, cüz vs öğretiyorlar sanırım. Ama ben göndermem büyük oğlum 11 yasinda, 10 yaşında yazin ilk defa Kur'an kursuna gitti. Şuanda soyut kavramları bildiği icin.
Yani şuanda küçük cocugumuda göndermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…