4 6 yaş kuran kursuna mı anaokuluna mı göndersem çocuğumu?

tabii ki de anaokuluna göndermelisiniz

4-6 yaş kuran kursu dediğiniz diyanete bağlı olansa orası aynı anaokulu gbi işliyor.Tek farkı çocuklara cüz okutuyorlar.Ama mahalle arası bi yerse bu yaşta kesinlikle önermem.
Ben kızımı geçen sene gönderdim çok da memnun kaldım.

Teşekkür ederim ben sadece yaşı küçük o yüzden sordum kuran için erken mi diye

Benim dediğim kurs böyle bir kurs değil diyanetin denetimli kursları öğretmenleri 4 yıllık ilahiyat mezunu ve okul öncesi için formasyon almış kurslar okul öncesi eğitimi de veriyor sadece kızım 4 yaşında 4 yaş için erken mi diye endişem var .

4 yaş için sizce erken mi yani

Sadece elif ba ve dini değerler eğitimi ve okul öncesi eğitimi verilen bir kurum bu dediğim sizce 4 yaş için çok mu erken bir de anaokulu mu yararlı olur kuran kursu mu bunu bilemedim

Ülkemizde 4. sınıfa kadar din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yok ve bu dini kavramları öğretmek için geç bir yaş. ( Bununla ilgili kongreye katılmıştım)
Valla bence din kültürünün okulda zaten öğretilmemesi lazım. Ana-baba isterse kendi öğretsin. Benim çocuğum belki budist olacak, belki ateist olacak neden zorla ona bir ders okutuluyor? Ben kendim hatırlıyorum ortaokul öğretmenimizin anlattıklarından ne kadar korktuğumuzu. “Kıldan ince, kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçemeyenler altındaki alevlere düşecek” demişti. %99 Müslüman olan ülkeninde hali ortada. Katilden, tecavüzcüden, hırsızdan, dolandırıcıdan geçilmiyor. Toplum düzeni için önemli olan inanç değil, ahlaktır.

Şimdi biliyorsunuz ki dersin adı din ve ahlak dersi değil. Dinin kültürü ve ahlakın bilgisi. Müfredatı hiç biliyor musunuz bilmiyorum ama derste diğer dinlerin bilgisi de var. Sizin dediğiniz gibi olursa maalesef ki farklı gruplar ortaya çıkıyor. Uç örneklerini de haberlerde görüyoruz. Yasaklayarak , yok sayarak sadece insanların böyle oluşumlarına katılmalarına sebep olursunuz. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin hangi tarihte ne niçin zorunlu ders haline geldiğini araştırmanızı tavsiye ederim. %99 Müslüman söylemini bıraksak mı artık ? Sizi şu konuda eleştirelim çok kulaktan dolma bilgileriniz var.

vuhuuu burası çoşmuş, hanımlaar 4-6 yaş kuran kursunda sadece dini eğitim, kur an dersleri değil tüm eğitimler veriliyor
etkinlikler yapılıyor, oyunlar oynanıyor, kur an dersine sabah 30 dakika ayrılıyor, sonrası klasik etkinlikler
yaşı 4 üstü ise değerler eğitimi ki o ana okulundada var.

ben de ilk oğlumu 3 ve 4 taş da dini anaokuluna yolladım sonra o okul şubesini başka yere taşıdı
maalesef 5-6 yaşı başka anaokuluna götürdüm keşke kapanmasaydı
o sistemleri harikaydı.

Sadece elif ba ve dini değerler eğitimi ve okul öncesi eğitimi verilen bir kurum bu dediğim sizce 4 yaş için çok mu erken bir de anaokulu mu yararlı olur kuran kursu mu bunu bilemedim
Değerler eğitimi okulunun şartları daha iyiyse ona gönderirdim. Şartlardan kastım öğretmenin tecrübesi,çocuk sevgisi, okulun fiziki imkanları ve şartları. Bunlar iyiyse tamam.

Selam güzel anneler ve bebekleri

Bu anket, bebeğin tatil deneyimi algısının destinasyonu tekrar ziyaret etme üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, elde edilen veriler, bu etkide rol oynayabilecek aracı (hedonik iyi-oluş) ve düzenleyici (ebeveyn tatil kaygısı) değişkenleri test etmek için kullanılacaktır. Toplanan veriler bilimsel araştırma amacıyla kullanılacak ve hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmayacaktır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz! Anketi doldurursaniz ve tanidiginiz çocugu olan kisilere de gönderirseniz çok sevinirim

Ben de öğretmene sordum elif ba kuran ı öğretmensi için zorluyor musunuz diye isterse okur istemezse okumaz biz zorlamıyoruz dedi zaten milli eğitimin de denetliyor bizi dedi anaokulu müfredatı da var dedi . Sanırım çocuğa bağlı severse 4 6 ya gidecek.

Bu yaştaki çocuğun sosyalleşmesi etkinlik yapması resim çizmesi oyun gruplarına katılması vs vs çocuk gelişimi için birton şey yapması gerekiyor. Lütfen biraz bilinçli olalım. Kuran kursu gibi kurslara aklı erdiğinde kendi istediği ile gitmesini sağlayın lütfen lütfen lütfen!

Kur'an kursuna yollardim. Zaten kuran kursu dediğiniz kreş
Etkinlikler oyunlar oynanıyor. Yalnız gideceği yeri iyi araştırmak lazım. Malum kuran kurslarında olduğu gibi anasınıflari kreşlerde de yok vukuatlar oluyor. Yani bu sıkıntılar sadece Kur'an kurslarında olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…