- 16 Kasım 2024
- 738
- 211
- 18
- 21
tabii ki de anaokuluna göndermelisinizBizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
Teşekkür ederim ben sadece yaşı küçük o yüzden sordum kuran için erken mi diye4-6 yaş kuran kursu dediğiniz diyanete bağlı olansa orası aynı anaokulu gbi işliyor.Tek farkı çocuklara cüz okutuyorlar.Ama mahalle arası bi yerse bu yaşta kesinlikle önermem.
Ben kızımı geçen sene gönderdim çok da memnun kaldım.
Benim dediğim kurs böyle bir kurs değil diyanetin denetimli kursları öğretmenleri 4 yıllık ilahiyat mezunu ve okul öncesi için formasyon almış kurslar okul öncesi eğitimi de veriyor sadece kızım 4 yaşında 4 yaş için erken mi diye endişem var .boyle yerlerde dogru kisiden cok yanlis kisiyle karsilasma ihtimaliniz var ama.
o kadar cok sosyal medyada geldi ki boyle din ogreten yerlerde yasanan dayak, taciz vs. onyargili bakmayanlara ben şaşiyorum
Kuran kursu hocası Ruhullah Çelik diye aratin, daha birkac sene oncenin olayi. Maraş’ta 4 ayrı çocuğa istismarda bulunmaktan tutuklandı. ve bu adam normalde temizlikciyken muftulukten kurs almis, ogretmen olmus.
mebe bagli da degil bu okullar...
yine ayni seneden mehmet halit yavuz. yazsaniz cikar karsiniza.
mus kuran kursunda kendini kemeriyle asip canina kiymis (ya da intihar susu verilmis)
bunlarin hepsi coook yakin tarihli olaylar. duymamaniza sasirdim.
ki daha neler neler var. devamli karsima dayak videolari cikiyor. su onlardan biri
Kuran kursunda 20 çocuğun aylarca darp edildiği ortaya çıktı - Evrensel
Ankara Sincan'da hizmet veren bir yurtta, dini eğitim alan çocuk yaştaki 20 çocuğun eğitmenler tarafından defalarca darp edildiği ve olayın yurt yönetimi tarafından örtbas edildiği ortaya çıktı.www.evrensel.net
Kaçak kursların özeti: İstismar, dayak, şiddet
Kaçak veya resmi kurs ve yurtlarda son bir yılda birçok skandal oldu. Erzurum’da 7 çocuk istismar edildi, Antalya’da bir öğrenci öldürüldü. Son örnek Yalova’da yaşandı.www.birgun.net
Kuran Kursu'nda dayak olayında yeni gelişme
Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde, Kuran Kursu’nda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Sakarya Müftü...www.hurriyet.com.tr
ki bilinmeyen de neler neler var kapali kapilarin ardinda.
büyük bir risk goz göre göre cocugunu boyle yerlere göndermek
4 yaş için sizce erken mi yaniGönderdiğin yerden emin olmak önemli. Ha büyük şehirleri bilemem ama ben kendi yaşadığım şehirde Allâh ömür verirse evet gönderirim çocuğumu. Kursu biliyorum öğretmeni tanıyorum.
Bu şekilde olumsuz haberler kreşlerde de oluyor ki daha geçenlerde havuzda boğuldu öldü bebek, ki bide özel kreş o zaman ona da göndermeyelim.
İnandığım dini çocuğum öğrensin diye çabalarım yaniama yine söylüyorum zamanı gelince
(Neyse konu asıl amacından çıkıyor gibi olmasın sevgiler)
Kardeşin kaç yaşındaydı.Benim kardeşimi annem "islami anaokuluna" götürdü. Hem okula hazırlandı hem kısa sureleri falan öğrenmişti. Türkiye'de de varsa öyle bir şey olabilir.
Sadece elif ba ve dini değerler eğitimi ve okul öncesi eğitimi verilen bir kurum bu dediğim sizce 4 yaş için çok mu erken bir de anaokulu mu yararlı olur kuran kursu mu bunu bilemedimmerhaba hem öğretmen hem de çocuğu bu sene kreşe başlayacak bir anne olarak iki kurum arasında tercih vermem gerekseydi şartları iyi olanı seçerdim. Öğretmeni iyi mi , resmi bir kurum mu yoksa merdiven altı mı bunlara bakardım. Kuran kursunun şartları daha iyiyse oraya gönderirdim. Ülkemizde 4. sınıfa kadar din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yok ve bu dini kavramları öğretmek için geç bir yaş. ( Bununla ilgili kongreye katılmıştım). Somut işlemler dönemi bu dönem zaten gidince de harfler vs öğretiliyor. Kelam dersi konuşulmuyor küçük çocuklarla. Ayrıca çocukların Allah’ı somut tasavvur etmesi çok normal. Ben de Allah’ı minare olarak düşünürdüm hep. Eğer inançlı bir insansanız çocuğunuza dini eğitim vermekle mükellefsiniz. (Namaz kılmak farzsa namaz kılmayı bilmek de farz çünkü ). Dini bilginin temeli erken yaşta verilmezse sonra yapılması zor oluyor. Kendimizden yola çıkalım küçükken mi kolay ezber yapabiliyorduk şimdi mi ?
Bizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
Bence erken evet4 yaş için sizce erken mi yani
Valla bence din kültürünün okulda zaten öğretilmemesi lazım. Ana-baba isterse kendi öğretsin. Benim çocuğum belki budist olacak, belki ateist olacak neden zorla ona bir ders okutuluyor? Ben kendim hatırlıyorum ortaokul öğretmenimizin anlattıklarından ne kadar korktuğumuzu. “Kıldan ince, kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçemeyenler altındaki alevlere düşecek” demişti. %99 Müslüman olan ülkeninde hali ortada. Katilden, tecavüzcüden, hırsızdan, dolandırıcıdan geçilmiyor. Toplum düzeni için önemli olan inanç değil, ahlaktır.Ülkemizde 4. sınıfa kadar din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yok ve bu dini kavramları öğretmek için geç bir yaş. ( Bununla ilgili kongreye katılmıştım)
3 yaşında başladı 7 yaşına kadarKardeşin kaç yaşındaydı.
Şimdi biliyorsunuz ki dersin adı din ve ahlak dersi değil. Dinin kültürü ve ahlakın bilgisi. Müfredatı hiç biliyor musunuz bilmiyorum ama derste diğer dinlerin bilgisi de var. Sizin dediğiniz gibi olursa maalesef ki farklı gruplar ortaya çıkıyor. Uç örneklerini de haberlerde görüyoruz. Yasaklayarak , yok sayarak sadece insanların böyle oluşumlarına katılmalarına sebep olursunuz. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin hangi tarihte ne niçin zorunlu ders haline geldiğini araştırmanızı tavsiye ederim. %99 Müslüman söylemini bıraksak mı artık ? Sizi şu konuda eleştirelim çok kulaktan dolma bilgileriniz var.Valla bence din kültürünün okulda zaten öğretilmemesi lazım. Ana-baba isterse kendi öğretsin. Benim çocuğum belki budist olacak, belki ateist olacak neden zorla ona bir ders okutuluyor? Ben kendim hatırlıyorum ortaokul öğretmenimizin anlattıklarından ne kadar korktuğumuzu. “Kıldan ince, kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçemeyenler altındaki alevlere düşecek” demişti. %99 Müslüman olan ülkeninde hali ortada. Katilden, tecavüzcüden, hırsızdan, dolandırıcıdan geçilmiyor. Toplum düzeni için önemli olan inanç değil, ahlaktır.
Değerler eğitimi okulunun şartları daha iyiyse ona gönderirdim. Şartlardan kastım öğretmenin tecrübesi,çocuk sevgisi, okulun fiziki imkanları ve şartları. Bunlar iyiyse tamam.Sadece elif ba ve dini değerler eğitimi ve okul öncesi eğitimi verilen bir kurum bu dediğim sizce 4 yaş için çok mu erken bir de anaokulu mu yararlı olur kuran kursu mu bunu bilemedim
Evet bızde ona gonderdık cokta memnun kaldıkKuran kursu dediğim anaokulu eğitimi de veriyor ama ben ikilemde kaldım. Sadece
Ben de öğretmene sordum elif ba kuran ı öğretmensi için zorluyor musunuz diye isterse okur istemezse okumaz biz zorlamıyoruz dedi zaten milli eğitimin de denetliyor bizi dedi anaokulu müfredatı da var dedi . Sanırım çocuğa bağlı severse 4 6 ya gidecek.vuhuuu burası çoşmuş, hanımlaar 4-6 yaş kuran kursunda sadece dini eğitim, kur an dersleri değil tüm eğitimler veriliyor
etkinlikler yapılıyor, oyunlar oynanıyor, kur an dersine sabah 30 dakika ayrılıyor, sonrası klasik etkinlikler
yaşı 4 üstü ise değerler eğitimi ki o ana okulundada var.
ben de ilk oğlumu 3 ve 4 taş da dini anaokuluna yolladım sonra o okul şubesini başka yere taşıdı
maalesef 5-6 yaşı başka anaokuluna götürdüm keşke kapanmasaydı
o sistemleri harikaydı.
Bu yaştaki çocuğun sosyalleşmesi etkinlik yapması resim çizmesi oyun gruplarına katılması vs vs çocuk gelişimi için birton şey yapması gerekiyor. Lütfen biraz bilinçli olalım. Kuran kursu gibi kurslara aklı erdiğinde kendi istediği ile gitmesini sağlayın lütfen lütfen lütfen!Bizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?