Çocuk Hastalıkları 4 Ay Otizm Şüphesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yakinda " dogumhaneden yaziyorum, benim gozlerime bakmadi acaba otizmli mi" diye yazan bile olabilir.

Sakin olun , herbebek ayni sekilde gelisim gostermez ama ayina uygun minumum yapamasi gerekenleri takip edin.

Ayrica, 5 yil beklenen bir bebekdi, ne demek? 5 yil bekledik bebegimizi diye yazamiyorsaniz size soyliycek cok sey yok aslinda

4 aylık bebek ellerini ağzına sokar ,gülücükler sacar,arada ses çıkarır yeni yeni bir şeylerin farkına varır.Normal yani otistik olduğunu anlamak için biraz daha büyümesi lazım.Bu kadar küçük bir bebeğin otistik olduğunu anlayamazsınız.
Bu arada internetten okuduklarima göre benim kızimda otistik.Kendi etrafında dönüyor,parmak uclarina basarak yürüyor,çamaşır makinasını seyrediyor.Bu belirtiler otistik cocugun belirtileriymis.Bunun yanında ne söylersem anlıyor ,göz teması kuruyor,kendi dilinde şarkı söylüyor.Aslinda normal çocuklarda otistik çocukların hareketlerini yapabiliyor.Kizim 14 aylık hareketlerine dikkat ediyorum ailede olunca endiseleniyorsunuz.Dedigim gibi sizinki çok küçük ,henüz anlaşılmaz.

Sizlerede hak veriyorum ama birkaç ay daha bu kafamdakilerle nasıl normal hayatıma devam ederim bilmiyorum psikiyatriye gidicem artık
Yakinda " dogumhaneden yaziyorum, benim gozlerime bakmadi acaba otizmli mi" diye yazan bile olabilir.

Sakin olun , herbebek ayni sekilde gelisim gostermez ama ayina uygun minumum yapamasi gerekenleri takip edin.

Ayrica, 5 yil beklenen bir bebekdi, ne demek? 5 yil bekledik bebegimizi diye yazamiyorsaniz size soyliycek cok sey yok aslinda

Kelimere cümlelere takılmayın lütfen o benim dünyam

Merhabalar birkaç gündür içim içimi yiyor 3,5 4 aylık oğlum çok fazla gülmüyor sağı solu izlediği kadar bizi izlemiyo sanki ellerini ağzına almayı çok seviyo çok ses çıkaran bi bebekte değil sanki psikolojim bozuldu iştahım kalmadı çok kötüyüm 5 yıl sonra olan bi bebekdi bide
Yazdıklarınızdan 5 yıl uğraşınca çocuk çok sağlıklı olmak zorunda gibi bir şey çıkıyor. Hemen olsa da çok uğraşsanızda bir şey değişmez. Bebeğinizde ben sorun göremedim ayrıca gayet normal gibi.

Benim yaptigim hatayi yapmayin kendi hayatinizi da bebeginizinkini de zehir edersiniz temkinli olmak da fayda var ama cok arastirip bebegin her hareketinden anlam cikarip takinti haline getirmeyin lutfen.

3, 4 aylik bebek de otizm şüphesi mi olur. Daha minicik.
Mrb depresif polyana bana yardim eder msn benimyasim 20 esimin yasi 25 ilk gebeligim 19 haftalik canim cok sıkkın hergun aglamaktan gozlerim sisti 4 gun once 4 lu test sonucumu aldim doktorum 1:72 lik bir risk oldugunu soyledi test sonucu oyle ama senin bebeginin zihinsel engelli olmadigini dusunuyorum gayet saglikli dedi herhangi bir test onermedi ama 1 ay sonra kontrolle gel seni baska hastaneye sevk edicem orada daha detayli incelesinler dedi yani kizimin %98 saglam %2 engelli olma riski var napcami sasirdim nolur bana yardim edin napmaliyim

Mrb depresif polyana bana yardim eder msn benimyasim 20 esimin yasi 25 ilk gebeligim 19 haftalik canim cok sıkkın hergun aglamaktan gozlerim sisti 4 gun once 4 lu test sonucumu aldim doktorum 1:72 lik bir risk oldugunu soyledi test sonucu oyle ama senin bebeginin zihinsel engelli olmadigini dusunuyorum gayet saglikli dedi herhangi bir test onermedi ama 1 ay sonra kontrolle gel seni baska hastaneye sevk edicem orada daha detayli incelesinler dedi yani kizimin %98 saglam %2 engelli olma riski var napcami sasirdim nolur bana yardim edin napmaliyim
Benim bi arkadasiminda riski yuksek cikti o testlerde ama bebegi gayet saglikli masallah hatta benim oglumdan ilerde gidiyor zihinsel gelisimi doktorunuza guvenin bence dedigi yoldan gidin

Bu kadar onemli hastaliklari doktora goturmek yerine insanlardan alacagini yorumlarla bastirmaya calisiyorsunuz. Millet cocugun gaz sancisina bile korkup dr kaciyo siz otizm diyip yada dusunup bekliyorsunu pes. Alin bi dr goturun iyice baktirin. Hem korkulariinizdan kurtulun. Ailede varmis baktirin. Ki 4 aylik bebegin durumunu anca bi prof cozer siz bizim gibi netten gordugunu soyleyen insanlardan medet umuyorsunu.

Benim bi arkadasiminda riski yuksek cikti o testlerde ama bebegi gayet saglikli masallah hatta benim oglumdan ilerde gidiyor zihinsel gelisimi doktorunuza guvenin bence dedigi yoldan gidin
Cok tsk edrm icimi bir nebze olsa rahatlattiniz ins oyle birsey yoktur bugun baska hastaneye gidip yenide testi tekrarlattiracam

Benim arkadasima da 3 gebeliginde de down sendromu riski çıktı. Çocukların 3 unde de hic bir sorun olmadi. Doktorunuz da demis zaten saglikli diye. Gönlunuzu ferah tutun. Insallah sağlıkla kavuşursunuz.

Benim arkadasima da 3 gebeliginde de down sendromu riski çıktı. Çocukların 3 unde de hic bir sorun olmadi. Doktorunuz da demis zaten saglikli diye. Gönlunuzu ferah tutun. Insallah sağlıkla kavuşursunuz.
Allah razi olsun cok saolun sayenizde mesajlarinizi okudukca rahatliyorum benim ilk gebeligim esimin ailesindede benim ailemdede bir sorun yok hastalik yok engelli yok umarim dediğiniz gibi olur ama bana bu 9 ay gecmeyecek aldirmaya kadr dusunuyorum artik o kdr canim sıkkiliyor ki doktor kimse kesin sonuc veremez ama risk var dedi hastanede nerdeyse hamile olan her kadinla konustum hepsi sakin oyle birsey yapma bizim akrabayada oyle dediler diyor kimisi benim halamin kizinada oyle dedi doktor ama dogurdu bebegi gayet saglikli diyorlar ama benim yinede icim icimi yiyor birsey olmasa doktor yok derdi ama doktor birsey var risk var diyor azda.olsa risk var dedi

Allah razi olsun cok saolun sayenizde mesajlarinizi okudukca rahatliyorum benim ilk gebeligim esimin ailesindede benim ailemdede bir sorun yok hastalik yok engelli yok umarim dediğiniz gibi olur ama bana bu 9 ay gecmeyecek aldirmaya kadr dusunuyorum artik o kdr canim sıkkiliyor ki doktor kimse kesin sonuc veremez ama risk var dedi hastanede nerdeyse hamile olan her kadinla konustum hepsi sakin oyle birsey yapma bizim akrabayada oyle dediler diyor kimisi benim halamin kizinada oyle dedi doktor ama dogurdu bebegi gayet saglikli diyorlar ama benim yinede icim icimi yiyor birsey olmasa doktor yok derdi ama doktor birsey var risk var diyor azda.olsa risk var dedi
Butun gebeliklerde risk var bu testleri olumlu olup da bebegi down sendromlu olan birini de duydum.

Butun gebeliklerde risk var bu testleri olumlu olup da bebegi down sendromlu olan birini de duydum.
Evet doktorumda boyle dedi simdi uykularini kaciracak bir durum degil tekrardan test yaptirmana gerek yok dedi senin riskin 1.50 - 2 bile diyemiyorum cok az bir risk var bunun icin bebegini aldirmana gerek yok dedi ama illaki aldiracam diyorsan aminosentez yaptir buda riskli saglam.bir bebegi bile hasta yapabiliyor dedi icim sizin ve doktorun sayesinde bir nebze olsa rahatladi cok saolun suan azda olsa icim rahat rahat evime donuyorum bebegim suan 19 haftalik 22 haftalik olunca beni baska hastaneye sevk etti orada daha detayli bakilacakmis 3 hafta sonrayi iple cekiyorum ins rabbim once tum.bebeklere sonrada benim bebegime sifa versin inşallah

Evet doktorumda boyle dedi simdi uykularini kaciracak bir durum degil tekrardan test yaptirmana gerek yok dedi senin riskin 1.50 - 2 bile diyemiyorum cok az bir risk var bunun icin bebegini aldirmana gerek yok dedi ama illaki aldiracam diyorsan aminosentez yaptir buda riskli saglam.bir bebegi bile hasta yapabiliyor dedi icim sizin ve doktorun sayesinde bir nebze olsa rahatladi cok saolun suan azda olsa icim rahat rahat evime donuyorum bebegim suan 19 haftalik 22 haftalik olunca beni baska hastaneye sevk etti orada daha detayli bakilacakmis 3 hafta sonrayi iple cekiyorum ins rabbim once tum.bebeklere sonrada benim bebegime sifa versin inşallah
uzmeyin kendinizi daha fazla hem size hem de o minik melege yazik biseyi yoktur eminim.Amin.Allah kimseyi evladiyla sinamasin.

Benim bebegimede down dendi bobrek genislemesi var diye. Tek dedigim olsun Allahin verdigi ve ben o bebegi dogurdum hicbirsey cikmadi. Obur bebegimede kalpte kalsiyum birikintisi var down olabilir dendi yine dogurdum. Hicbirsey cikmadi. Bir ihtimal icin alinir mi cocuk . Bende cok uzuldum agladim ama almayi dusunmedim Allahin verdigi cana nasi kiyarim. Hemde cani bana emanetken

Back
X