4 aylık bebege oje

Gidin hemen sosyal hizmetlere şikayet edin. Size ne canım. Siz sürmezsiniz cocugunuza ama başkasininkine de karışamazsınız. Herkes kötü anne siz iyi anne.

Tövbe estağfurullah daha neler duyacağız. 4 aylık bebeğin elleri sürekli ağzındadır, ojenin içinde neler neler ne kimyasallar var. Cahillik.. başka bir şey değil.

Birşey olmaz banada annem sürüyodu oje ben çok istediğim için hiçbirşey olmadı
Anneniz 4 aylıkken elinizi ağzınıza götürürken mi sürmüş size? Daha bağışıklık sisteminiz gelişmemişken?
Bir yaşından sonra sürmesi (oda yanlış ama) ile 4 aylık arasında bile dağlar kadar fark var.

Evet 4 yas diye gördüm 4 aylık bebege sürülmez tabi bu konuda hepimiz hemfikiriz.

Ojenin içeriğini zararlı kılan üç ana maddede:

Bu üç madde; “toksik trio” da denen bu üç tehlikeli madde: toluen, formaldehyde ve dibutyl phthalate.

Toluen; boya, plastik, gazolin, uçak ve ayakkabı yapıştırıcılarının imalatında kullanılıyor. Ojeyi sürerken etinize taşırdığınızda madde derideki gözenekler yoluya vücut sistemimize girdiğinde kan-beyin bariyerini geçerek, sinir ileticileri ile etkileşim içine giriyor. Vertigo, felç, koma, kavrama yetisinde azalma, körlük gibi merkezi sinir sistemi semptomlarının başlamasına sebep oluyor. Ayrıca karaciğer, böbrek ve kas-iskelet sistemini de etkiliyor. Ayrıca hepatit, aşırı kansızlık, kemik oluşumunun önlenmesine de neden oluyor.

Formaldehyde; genellikle koruyucu olarak kullanılmaktadır. Madde deriyle ve tırnakla temas ettiğinde kontakt dermatit, kabartı ve kimyasal yanıklara neden olmakta. Az miktarına bile maruz kalınması halinde göz, deri ve solunum sistemi tahrişleri, fazlasına maruz kalındığı takdirde ise kalp ritmi düzensizliğine, akciğer şişkinliğine ve hatta ölüme yol açabiliyor.

Son olarak dibutyl phthalate; kokulara, plastiklere ve çözücülere (solvent) konulan yaygın bir maddedir. AB’de yasaklanmış durumda, ancak ABD’de kullanımı devam etmekte. Üreme ve sinir sistemlerinde zehirlenmeye, endokrin hormonlarının bozulmasına ve akciğerlerde tahrişe neden oluyor.

Hassasiyetini anlıyorum ama karışma anne babası olarak onların düşünmesi gerek. Bi de kırıcı oluyorlar birisi birşey deyince o yüzden ben artık yanlış birşey görsem bile müdahale etmiyorum. Onlar bizim kadar hassas değiller sanırım

Kimyasal madde yazık çocuğa üzüldüm
Eltinize deilde kocanıza söyleseydinz . Şikayet eder gibi deil çok şaşırdım fln die.. tabi oda annesine oda eltinizn kocasına sonra hepiniz eltine hahah

Sonra insanlar neden böyle şeylere kayıtsız kalıyor diyorlar. Hassas davranınca tepki alan kırılan üzülen insanlar bi daha bu durumda bu yanlış der mi?

Ne demek karışamazsınız ya ? Şaka mısınız siz ?

Çocuklarınız sizin oyuncağınız değil,istediğim gibi süsleyeyim,makyajlar yapayım,ojeler süreyim diye bir durum yok.Karşınızdaki bir ''insan''.''Ama ben onun annesiyim'' bir savunma cümlesi değil.Oje kimyasal bir madde,4 aylık bebeğin eli bir kere sabit durmaz ki sürekli ağzına gözüne çalar o eli.Ya o çağlarda bir hastalığa sebep olsa ? O zaman da ''ama onun annesi o'' diyebilecek misiniz ?

Eltinin yaptığı yanlış.
Ama senin yaptığın daha da yanlış.
Karışırsan İşte böyle olur.
"sana ne benim çocuğumdan"
Neden sanane olsun çocuğu resmen zehirliyor.eltisi boya yedirse ya banane onun çocuğumu dersiniz.o bebek zaten sürekli elini ağzına götürüp o kimyasal maddeyi yutacak.bu duruma göz yumulamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…