4 aylık bebege oje

Çocuğunu kendi malı olarak görme anlayışının biran önce değişmesi lazım. Oyuncak bebek değil bu gerçek, yaşıyor, kalbi atıyor, nefes alıyor! Ana babasının cahil cühela heveslerinin bir parçası olamaz!

Oje sürme, saçını boyama, makyaj yapma, kulağını delme hepsi bir gözümde.

Kendi iradesini kullanabileceği bir yaşa gelmeden çocuk vücudunda yapılacak herşeyde çok dikkatli olmak gerek, ben bunları komple istismar olarak görüyorum.

Keşke ülkemde insan hakları hakettiği yerde olsa da dünyaya yeni gelmiş zavallı bebelerimizi koruyup kollayacak yasalar yapılsa...

O çocuk elini sürekli ağzına götürüyor. Hem zararlı. İnsan nasıl sürer akıl karı değil. Kesin sürüp internete falan atmıştır. Bir kaç like uğruna insanlar neler yapıyor, pes!
Kesin atmıştır İnternete dediğiniz gibi. Görüyorum arada arkadaşın instagramından, küçücük çocuğu aynı kıyafetleri giyiyoruz romantikliği için kocaman kadın gibi giydiren "instamal" lar var. Allah akıl fikir versin.

Çocuğunu sosyal medyada beğeni almak için kullanan bu ruh hastaları için ciddi yaptırımlar gerekiyor.

arkadaşlar bariz olarak yanlış ve çock istismarı olan birşeye tepki vermek insanlık görevidir. ne demek sanane ya. allah aşkına 4 aylık bu! 4 yaşında değil ki kendi iradesi hevesi olsun. elini ağzına götürüyordur pis pis kimyasalları midesine dolduruyor. 6 aydan önce ek gıdaya bile geçilmezken.. içim acıdı. ben bebeğimin yanında bile sürmüyorum kokusu ona gitmesin diye. pislik kadın. herkes anne olamıyor işte.

Öff evet ya bi bitmedi bu zartanne zurtanne modası.
Sahip oldukları lüks yaşama özenen bi grup insan da bunları deli gibi takip edip, çılgınlar gibi övgü dolu yorumlar yapıyorlar... Devletin bu konuda çok ciddi cezai yaptırımları olmalı artık. Kimse bu çocukların psikolojisini, geleceğini düşünmüyor.

Of aynen kesinlikle. Yok bilmem kim 1 günlük diye başlayıp her gün çeşit çeşit koyuyorlar. Bana normal gelmiyor. Çocukları sırf takipçisi artsın diye kullanan insanları hiç sevmiyorum.

Bilerek mi her konuda böyle cevaplar veriyorsunuz yoksa gerçek fikirleriniz mi bunlar? Hayır hiçkimse aman banane diye bakıp geçmez böyle şeylere. 4 aylık bir çocuktan bahsediliyor. Onun tırnakları bile yumuşacık daha.

Cahillik işte
Bende 8 aylıkken bebeğe kola icireni gördüm o bebek şimdi 11 aylık ve dişleri simsiyah çürük hep

Yazık...bilinçsizce insan yetiştiriyorlar

bazen görüyodum çürük dişli bebekleri ve anlamıyodum neyden olabilir ki diye. şimdi anladım. Allah akıl fikir versin.

Sırf dünyaya getirdiler diye çocuklara sahip olunacak şeyler gibi davrananlardan hiç hoşlanmıyorum. Çocuklar bizim toplumumuzun bireyleri, siz iyi yetiştirirseniz topluma faydalı olur, yetiştirmezseniz kötü. Yok öyle “benim çocuğuma ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez” deyip çekilmek, kimse küçücük çocuğa oje süremez. Yazık sağlığına o minicik bedenine yazık. Önüne gelen ürüyor yahu.

Her konu derken pardon?
Anneye tepkiyle söylenen tabiki ters teper
İşin yarar zarar kısmını eleştirmiyorum yani o anneyi haklı bularak söylemiyorm

Her konu derken pardon?
Anneye tepkiyle söylenen tabiki ters teper
İşin yarar zarar kısmını eleştirmiyorum yani o anneyi haklı bularak söylemiyorm
O zaman harbiden sanane diye niye yazıyosunuz? Bazı durumlarda uyarmak vicdanla alakalı.. Ben çocuğuma yaparsam beni de uyarsınlar... Sanane benşm çocuğum diye bir cevap verilmez.. Ne bu oyuncak mı? Çocuk gibi sanane demek çok saçma.. Bizler bizim yarınlarımız olan çocuklarımıza yapılan hiçbir şey içinn sanane ya da banane dememliyiz..

Konu çocuğa şiddet değil oje . Evet bu da zararlı bisey tabiki ama anneye tepki yoluyla söylendiği zaman iter diyorum anlaşılmayan yer ?

Konu çocuğa şiddet değil oje . Evet bu da zararlı bisey tabiki ama anneye tepki yoluyla söylendiği zaman iter diyorum anlaşılmayan yer ?
Oje onun tırnaklarının hava almasını engelleyen bir şey.. Anlaşılmayan yer.? Anneye tepkili söylemesi yerinde diyorum ben de çünkü anne o.. Çocuk değil.. Kaç yaşında kadın anne olmayı aklı kesiyorsa yapmaması gereken şeyleri de yapmamayı bilmeli.. Bazı insanlar çocuklarını süslemek için doğuruyor resmen..

Kadın doğru demiş
Sana ne?
Şu annelere karışanlara da ben uyuz oluyorum. Herkes çocuğunu nasıl isterse öyle büyütür. Bir oje sürdü diye çocuk zehirlenmez,ya da eski usul emzigine bala batırıp verdi diye çocuk hastalanmaz, ya da yeni usul BLW yapmaya karar verip çocuğun neredeyse hiçbirsey yemediğinde çocuk açlıktan ölmez
Bir rahat bırakın şu anneleri
İstediği gibi yetistirsin herkes cocugunu
Kendi doğurduğunuzu yetistirsiniz zaten gönlünüzce. Ayrıca oje evet zararlı ama mutfakta kullandığınız çamaşır suyunun içinde zehir yok mu? O şekilde de solumuyor muyuz zaten bunca zehri?

*Oje bence de zararlı . Ve siz ' eltim bebeğime oje sürmüş' yazsaydiniz zaten burada herkes o eltiyi eleştirecekti,kimse size 'bir ojeden ne olacak' deneyecekti. Çünkü eltinizin sizin çocuğunuz üzerinde böyle bir hakkı yok
Aynı sizin onun üzerinde hakkınız olmadığı gibi.
Valla ben de yeğen sahibiyim, maşallah baldan da tatlı. Ablam çocuğu oyalamak için mirildandigim şarkının ebru gündeş ten olduğunu duyunca kizip 'ben ona öyle şeyler dinletmicem yaaaa,söyleme!' dedi. İçimden 'bu da iyice manyaklaşti lan' diye düşünmedim mi? Düşündüm elbet :) ama tamam dedim, daha da onun sevmediği tarzda şarkılar söylememeye cabaliyorum. Neden?
Çünkü onun çocuğu, söz hakkı da onda . Kirilmanin,kinamanin ya da eleştirmenin alemi yok

Gelip de bu konuya harbiden sanane yazanlari hic anlamiyorum.
Cocuk onun cocugu evet. Ama bu cocuga zarar verme hakki vermez.
4 aylik bebege oje surulmesine bize ne diyip gecebiliyorsaniz insanliginizi sorgulayin.
Bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasi iste.

Eltiniz tam bir beyinsiz.
20 yil yurtdisinda yasadim. Bu hareket cocugu elinden almalarina sebep olur.

Şimdi normal zamanki samimiyetlerini bilmiyoruz bunun güzelce söyleme yolu mutlaka vardır dediklerinize tabiki katılıyorum annenin belki bi hevesi vardı orayıda bilmiyoruz ama yapı olarak müdahaleyi (müdahale hissedildgnde) bubu sevmeyen karşı çıkan insan çok o yüzden kavga olusabilir

Bir gün bebişiniz olursa oje sürmeyeceğinizden emin olabilir miyim? :) şimdiden uyarayım da ben:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…