Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

teşekkürler. çok su içmeye çalışıyorum ama artık yediklerime dikkat etmeye çalışmıyorum ilk zamanlardaki gibi. zaten yesem de oluyor yemesem de. bulgur çok süt yapar diyorlar aynı zamanda gaz da yapıyor. soğan da öyle. süt zaten içmiyorum. 6. ayı bekliyoruz artık. o zamana biter inşallah.

bizimki ayakta sallanmak da istemiyo.napıcamı şaşırdım.başlarda nasıl uyutuyodunuz peki?

önceleri saatlerce emiyordu emerken uyuyordu. emme aralığı uzayınca sallamak zorunda kaldık. gündüz zaten hiç uyumuyordu. yeni yeni gündüz uyumaya başladı biraz.

merhaba.benim kızım da 4 ekim doğumlu.benim bebeğim de kendisi dönmüyo.bizimki 67 cm.7.200 gr.uyumayınca mecbur sallıyosun ama nereye kadar işte.ne zamana kadar sürecek?

sallamaya alışan bebekler uzun bi süre sallanmak istiyor. benim görümcem 5 yaşına kadar kızını salladı. belki daha da sallardı ama ikinci be3bek oldu. şimdi onu sallıyor. bazen diyorum keşke en baştan sallamaya alıştırmasaydım.

bizim bebekler arasında 1 gün benimkide 5 ekim doğumlu.salyası akmaya başladı mı. bizimkinin bu ara salyası akıyor. bi kaç kişi dişten dedi ama çok erken değil mi diş için

Tükürük Bezleri Gelişiyo Bebeklerin , Benim Kızımdanda aktığı gibi bütün gün eli ağzında...Ek Besine ne zaman başalayacaksınız 15 ekim doğumlu

sallamak istemiyorum demekle olmuyor işte. yapacak bir şey kalmayınca sallıyoruz işte. bir yerde okumuştum bebeği önce sakinleştirecekmişiz sakin bir odaya yatırıp kapıyı kapatıp çıkacakmışız 15 dk kadar ağlamasına izin verecekmişiz. kendi kendine ağlaya ağlaya uyurmuş. uyumazsa tekrar sakinleştirdikten sonra tekrar çıkacakmışız. bu arada sallamak falan yok yani. sadece pışpışlanabilirmiş. öyle alışırmış kendi kendine uyumaya. peki bunu yapabilecek kaç kişi vardır buralarda? salya konusuna gelince bizimkinin de salyası akıyor çok fazla. diş dediler biz de doktora sorduk. o da daha erken dedi. salyası beyin gelişimiyle ilgiliymiş. bu aylarda gördüğü her şeyi yiyecek bir şey olarak algılayıp ağzına götürmek istermiş. ağzının suyu ondan akıyor dedi doktor.

Tükürük Bezleri Gelişiyo Bebeklerin , Benim Kızımdanda aktığı gibi bütün gün eli ağzında...Ek Besine ne zaman başalayacaksınız 15 ekim doğumlu

genelde 6 ay anne sütü diyorlar ama benim sütüm yeterli olmadığı için mama takviye ediyorum.doktorumda mama takviye ettiğimiz için 4. ayda bizi ek gıdaya geçirdi.ben şimdi ek gıda veriyorum.benim çocuğumda 5 ekim doğumlu. bu arada anne sütü versende yavaş yavaş ek gıdaya başlamanda sakınca olmaz sanırım.

öncelikle meyve sularından başlatıyolar.sonra yoğurt. sebze çorbaları.yalnız bunları denerken hergün sadece bir şey denencekmiş çünkü bebeğin o maddeye karşı alerjisi olup olmadığını öğrenmek için baktın bi şey olmuyor bi sonraki gün onun yanında farklı bi besin verebilirsin.

meyve suuyunu ne kadar vermem gerekir ? Gün içinde kaç kere vermem gerekir acaba..Benm İlk Çocuğum da zaten emme konusunda biraz sıkıntılıydık yeni yeni atlattık gibi ama hala emin değilim atlattığımızdan

bencede onu yapabilecek kaç kişi var ki.. bu arada benim kızım ağlamaya başlayınca 1 dakika sonra öksürüyor tıkanıyor. odada onu ağlayarak bıraksam allah korusun nefes alamaz bişey olur. gerçi ben sadece gündüz sallıyorum gece emzirdikten sonra kendi uyuyor. gece azıcık mızıldanırsa beşiğini bir iki sallıyorum hemen uyuyor. tek sorunumuz gündüz. artık gündüzde sallıcam yapacak bişey yok. ama bu odada bırakma dışında farklı bi yol bilen varsa bizimle paylaşırsa sevinirim..

benimde ilk bebeğim. doktorun bana dediği, önce 4 çay kaşığı dene bişey olmazsa ertesi gün biraz daha arttır, ondan sonraki günde yarım çay bardağı yada bir fincan eğer sevip yiyorsa bir çay bardağı verebilirsin.

bu arada verdikten sonra o gün kakasına bakıcakmışsın ishal oldu mu yada kabız yani herhangi bi etkisi varmı diye.

bi iki hafta sonra meyve suyundan meyve pürelerine geçilcekmiş.yani hem suyu hem içinde cam rendede rendelenmiş meyve olucakmış.

ben şimdi alıştırdım biraz. bir öğünde yarım fincan portakal suyu yarım fincan havuç veriyorum. aynı gün farklı bir öğün yarım fincan elma suyu ve yarım fincan armut suyu veryorum. aynı gün farklı bir öğün yoğurt veriyorum.gerçi yoğurt sevmiyor. bende çay kaşığının ucuyla pekmez ve içine bir adet bebe bisküvisi atıyorum. ve yiyor.

Ben de başlayacağım yavaş yavaş. Ayın 15'nde kontrolumuz var 200 gr geçtiyse 1 haftada başlamam gibi geliyo bana zaten bu ay kilo alımımız çok düştü emmemesinden dolayı Geçen hafta aldı hemen 200-250 gr ondan önceki 2 haftada pek bişe almadı.Kilosuda 6,300 gr

benim kızımda az kilo alıyodu her ay 750 gr alıyodu. bi bu ay nasıl olduysa 1100 gr aldı. şimdi 6800 ama bence genede az normalde 7500 gibi olması lazım. neyse sağlıkları yerinde olsun kilo çokta sorun değil.

10 ekim doğumlu oğlum, ne güzel yakın tarihlerde doğan bebeklerle olmak. Yalnız kilo konusunda fazla mı kıyaslıyoruz. Açıkcası ben de okuyorum merak ediyorum ama arkadaş yazmış 6800 ama 7500 olması gerek,700 gr için mi sorun? Geçtiğimiz ay emmeme ve kusmayla başımız dertteydi buna rağmen doktorumuz gelişiminin iyi olduğunu söyledi. 65 cm 6250 idi 10 gün önce.
Bu arada ek gıda için hala erken. süt olduğu sürece ek besin önerilmiyor 6 aya kadar. Biz sadece kan damlasıyla birlikte 1 2 3 diye başlayarak çay kaşığıyla elma suyu veriyoruz. maksimum 15 damla olacak. tam 4 bucuk aylıkken 15 damla elma suyu verebiliyor olacağız. Ama dahası yok.
Uyku da ağlatma yönteminin pek hoş sonuçlar doğurduğunu sanmıyorum. Evet çocuk sallamadan,kucakta olmadan kendi kendine uyuyor olabilir ama o zaman da anneden korkan içine kapanık öz güveni kırık çocuklar oluyor gibime geliyor. En azından çevremden deneyimlediğim böyle..Şimdilik gece uykusuna emerek yada hafif kucağımda sallanarak, gündüz de o nasıl isterse:) yeter ki uyusun da:))

kan ilacı olarak ne kullanıyosunuz kaç damla veriyosunuz.ve bide hangi saat veriyosunuz.çünkü öncesinde ve sonrasında yiyecek verilmicekmiş. bide ben suyla veriyorum.siz tek ilaç mı veriyosunuz yoksa herhangi bişeyle birlikte mi

Elma suyuyla yine 1 2 3 diye alıştırarak başladık, kilosu kadar damla, biz şuan 6 damla veriyoruz.

Ferrum yazmayı unutmuşum:) 2 emzirme arasında veriyorum emzirdikten 1 saat sonra verip 1 saat daha emzirmemeye dikkat ediyorum ki aslında demir emilimi c vitaminiyle birlikte alındığında en fazla oluyor. Ben kan ilacı yada pekmez kullanırken portakal suyuyla kullanıyordum. Bebeğime şimdilik elma suyuna izin var:)

Biz kan ilacı falan kullanmııyoruz, kanı düşük olan bebeklerde mi kullanılıyo. Kan sayımı yaptırdık biz sorun çıkmadı

Biz kan ilacı falan kullanmııyoruz, kanı düşük olan bebeklerde mi kullanılıyo. Kan sayımı yaptırdık biz sorun çıkmadı

4. aydan itibaren bütün bebekler kan ilacı kullanıyor. sağlık ocağından veriyorlar.aynı D vitamini gibi. bize sağlık ocağı ferro sanol verdi. bende doktorumla konuştum o bana kilosuna göre hesapladı 9 damla dedi. ben sabahları emzirmeden 1 saat sonra ve diğer emmesine 1 saat kala olayını ayarlayamadım. genelde kızıma en son akşam 9 gibi mama veriyorum. 10 da da kan damlasını.uyurken içmiş oluyor birde uyuduğu için üzerine 2 saat bişey istemiyor.

4. aydan itibaren bütün bebekler kullanıyor. sağlık ocağından veriyorlar. aynı D vitamini gibi. sağlık ocağı bize ferra sanol verdi. doktorda bebğin kilosuna göre ayarladı 9 damla verilmesini söyledi.

ferrumu sağlık ocağı mı verdi. birde ilacın kutusunun üzerindeki yazıların rengi turuncu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…