sallamaya alışan bebekler uzun bi süre sallanmak istiyor. benim görümcem 5 yaşına kadar kızını salladı. belki daha da sallardı ama ikinci be3bek oldu. şimdi onu sallıyor. bazen diyorum keşke en baştan sallamaya alıştırmasaydım.
bizim bebekler arasında 1 gün benimkide 5 ekim doğumlu.salyası akmaya başladı mı. bizimkinin bu ara salyası akıyor. bi kaç kişi dişten dedi ama çok erken değil mi diş için
hımmm , anladım biz 4.aya 15'nde gireceğiz bu ndenle verilmedi sanırım ... Kızlar bu ay bebeğim çok kilo almadı doktor ek gıdaya da geçin demedi çok fena karıştı en fazla almış olsa benmkisi bu ay 550-650 gr almıştır yaa
Ev taşıdık derken misafirler falan ev temizliği tabii bu arada misafirler yatılı 3 hafta yemek temizlk kızımla az vakit geçirmek zorunda kaldım , çok iyi emen çocuk bıraktı emmeyi kafasını falan çeviriyordu memeyi görünce ağlamaya başlıyordu gerçi bazen hala öyle ama biraz daha düzeldi geçen hafta 200-250 gr aldık 1 haftada bakalım bu hafta nası l olacak ondan önceki 2 haftada hemen hemen hiç almadı denebilir üstüne bide nezle oldu bebişim. Yaa varya eve taşınalı 1 ay olmadı ama hergün miafir var yaa şikayetçi olduğumdan değil ama kızımla ilgilenmiyorum öyle olunca. sinir basıyo beni de . Şimdi kızımla oynuyorum konuşuyorum masallar okuyorum saat tutuyorum bide 2 saatten önbce kesinlkle almıyor en az 10 dakika emiyor bu hafta şükürler olsun ondan öncesine kadar en fazla 4 yada 5 dakika emiyordu çok zor bir durum
iyi güzei.yeni eve alışmaya çalışıyodur o da.düzelir zamanla.evet kalabalıkta ilgilenemiyo insan.başkaları ilgileniyo.geçmiş olsun.neden ev değiştirdin.bebişle zor olmuştur.nerde ikamet ediyosunuz
Ben hamileyken annelik ve bebek bakımı elizabeth fenwick in kitabınımı almıştım ara ara okuyorum ama daha güzel kaynaklarda olabilir.... Ben kızıma masallar okuyorum da ben farklı masal kitapları arıyorum ya arşiv halinde
çok zor oldu ev değiştirmek b,ide üstüne misafir olunca . istanbuldayız ev değiştirdik çünkü eşimn okuluna yakınlaştık benm işyerine yakın kiralamıştık evi bu nden le değiştirdik nasılsa 5 ay falan çalışamayacağım.... Sizler çalışıyormusunuz , çalışacaksanız kaçıncı ayda başlayacaksınız?
bende hamileliğimin sekizinci ayında ev değiştirmiştim.gerçekten zor oldu. çocukla hele daha da zor olmuştur
ben haziran sonuna kadar çalışmıcam. bu arada bebeklerinize tek mi bakıyosunuz yoksa yanınızda yardımcı olan aileden biri (anne, abla..) yada bakıcı falan var mı?
annelik ve bebek bakımı kitabı bendede var. ilk zamanlar çok işime yaradı. özellikle bebek nasıl tutulur, naasıl yıkanır kıyafet giydiirlmesi yaşanan duygular. gerçekten çok faydalı bi kitap. onun haricinde geçen gün internette bi kitap gördüm. bebeğimi büyütürken diye. sipariş verdim bakalım nasıl bi kitap. bi iki güne gelir. üzerinde "neyi, ne zaman, nasıl yapmalıyım" yazıyor. bu yazı etkiledi beni. inşallah faydalı bi kitaptır.
kimse olmadı yanımda doğumdan sonra 1 hafta kaldı aileler sonra herkes gitti bizim çocuk google çocuğuduş aldırmasını falan internetten öğrendik ve kitaplardan eşim yardımcı oldu herzaman öğlene kadar çalışıyor , öğleden sonra bizimle sürekli
benim yanımda 4 ay durdular daha yeni gittiler bir haftadır bende tekim. dediğin gibi insan sıkılıyor. gerçi eşimle haftasonu alışveriş merkezlerine gidiyoruz. bebeği koyuyorum bebek arabasına yanımada mama alıyorum. evden çıkarken emziriyorum bir buçuk iki saat sonrada yanıma aldığım mamayı yediriyorum. mamada iki saat tok tutuyor bana üç buçuk dört saat kadar gezme fırsatı oluyor. gerçi ben izmirdeyim hava bazen burda güzel oluyor bebek arabasıyla bir saate yakın dışarda da geziyoruz.
ben de internetten ve kitaplardan bakıyorum herşeye.banyosuna kadar baktım. internette istediğin herşeyi bulabiliyorsun. hele kadınlar kulübü neredeyse her konu hakkında yorumlar yapılmış. çocuk doğduktan sonra farkına vardım bunun:) bence çok da pahalı kitaplar almaya gerek yok.ne arasan internette var. bir başucu kitabım olsun diyorsanız onu bilemem de. ben doğumdan önce almıştım iki tane benim sağlıklı bebeğim(Ali Çankırılı, Tuncel Aydın), diğeri de çocuk bakımı ve eğitimi(Sevda Salihoğlu Dursun). faydası oluyor. ek gıda örnekleri, çocuk için çorba tarifleri bile var. her zaman interneti bulamam diyorsanız tavsiye ederim.
bu arada benim de yanımda kimse yok. eşim sağolsun çok yardımcı oluyor ama akşama kadar tek başına bayağı yorucu oluyor. yemek bile zor yediğim zamanlar oluyor. ben de ücretsiz izin aldım. 6 ay sonra başlayacağım çalışmaya. şimdiden kime bırakacağız onu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?