Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
doktorunuza danisinarkadaşlar 4 aylık hamileyim ve agır grip oldum. ne yapmalıyım bian önce nasıl gecer bu grip? 2 bardak ıhlamur içtim. 1 kase tarhana ama kafamı tutamıyorum bogazlarım agrıyor burnum akıyor. ilaç alabilirmiyim.lütfen yardımcı olun
Ve günde 2 bardak bol limonlu adaçayı için. Boğaza yerleşen mikropları öldürüyor. Olmadı nane limon, ıhlamur falan da olur. Bol sıvı alın. Ama prensipli bir şekilde bunları yapmalısınız. Öyle "yemekte salata yedim, şimdi bir tabak böreği hak ettim" falan değil, sevdiğiniz şeylerden vazgeçip sadece bunları tüketeceksiniz iyileşene kadar.
Adaçayı mı? Adaçayının düşüğe sebep olduğunu bu dünyada bilmeyen mi kaldı? Bir de hamilesiniz?Ve günde 2 bardak bol limonlu adaçayı için. Boğaza yerleşen mikropları öldürüyor. Olmadı nane limon, ıhlamur falan da olur. Bol sıvı alın. Ama prensipli bir şekilde bunları yapmalısınız. Öyle "yemekte salata yedim, şimdi bir tabak böreği hak ettim" falan değil, sevdiğiniz şeylerden vazgeçip sadece bunları tüketeceksiniz iyileşene kadar.
Benim doktorumun söylediği "Hiçbir şeyi abartarak yeme/içme, dozunda yediğin/içtiğin hiçbir şey zarar vermez" oldu.Adaçayı mı? Adaçayının düşüğe sebep olduğunu bu dünyada bilmeyen mi kaldı? Bir de hamilesiniz?
Adaçayında bulunan thujone isimli bileşen gebelikte yüksek tansiyona ve düşüğe neden olabilmektedir.Benim doktorumun söylediği "Hiçbir şeyi abartarak yeme/içme, dozunda yediğin/içtiğin hiçbir şey zarar vermez" oldu.
Düşük riskiniz varsa tavsiye edilmez, ki doktor da bunu belirtir zaten. Ben normal düşük riski olmayan hamile için söylüyorum bunu.
Mesela benim düşük riskim olmadığı için, doktorum bana "adaçayı içme" falan demedi doğal olarak(!)
Hurma da rahim kaslarının kaslarının kasılmasına neden olduğu için sizin mantığınızla(!) düşüğe sebep olur.Adaçayında bulunan thujone isimli bileşen gebelikte yüksek tansiyona ve düşüğe neden olabilmektedir.
Sual: 1 aylık hamileyim, adaçayı içebilir miyim?
CEVAP
İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin'in cevabı: (Adaçayı, kekik, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir, bu nedenle gebelikte bu bitkilerden uzak durulmasını tavsiye ederiz.)
Buyrun doktordan cevap. Düşük riskiyle hiçbir alakası yok bunun. Adaçayı rahmi uyarır ve düşüğe sebep olur. Ayrıca doktora “adaçayı içebilir miyim” diye sormadıysanız nasıl hemen “adaçayı içme ya da iç” diyebilir acaba?
Neyse siz için ama başkasına bir zahmet önermeyin!
Hurma kasılmaya sebep olmaz. O bir hurafedir. Hurma sadece süt yapar. Agresif tavrı olan ben miyim siz mi?Hurma da rahim kaslarının kaslarının kasılmasına neden olduğu için sizin mantığınızla(!) düşüğe sebep olur.
Ancak doktorum da bana aynı şekilde hurmanın rahim kaslarının kasılmasına sebep olduğunu söyledikten sonra "günde 2-3 tane yersen hiçbir şey olmaz tabii, abartırsan kasılma olur" dedi. Siz insanları gereksiz paniğe sevk ediyorsunuz.
Ben de boğaz ağrımdan dolayı içtim ve hala hayattayız. Kamuya açık yayınlanan böyle bir soruda doktorlar her zaman aşırı temkinli cevap verirler ki sorumluluk almamak için.
Kaldı ki herkes bilir ki düşük riski en çok ilk 3 ayda gerçekleşir, 3. aydan sonra kritik eşiği atlatmış oluyorsunuz.
Ayrıca şunu da belirteyim, agresif bir tavrınız var, hoş değil.
Kur'an'da dahi Hz.Meryem'in kolay doğum yapması için hurma yemesinin söylendiği yazıyor, bu konuda ayet dahi var yani:)) Çok kişi de bilir hurmanın rahim kaslarının kasılmasına sebep olduğunu, hatta doğum çantasına hurma koyanlar da çokça mevcut. Dediğiniz gibi neyse ben de tartışmak istemiyorum daha fazla.İyi günler.Hurma kasılmaya sebep olmaz. O bir hurafedir. Hurma sadece süt yapar. Agresif tavrı olan ben miyim siz mi?
Neyse uzatmaya gerek yok.
Kuranda rahat doğum yapması için değil doğum yaptıktan sonra sütü olması için Allahu teala “ye,iç gözün aydın olsun” diyor.Kur'an'da dahi Hz.Meryem'in kolay doğum yapması için hurma yemesinin söylendiği yazıyor, bu konuda ayet dahi var yani:)) Çok kişi de bilir hurmanın rahim kaslarının kasılmasına sebep olduğunu, hatta doğum çantasına hurma koyanlar da çokça mevcut. Dediğiniz gibi neyse ben de tartışmak istemiyorum daha fazla.İyi günler.
" Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi, ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. "Kuranda rahat doğum yapması için değil doğum yaptıktan sonra sütü olması için Allahu teala “ye,iç gözün aydın olsun” diyor.
Ben de oyle biliyorum. Hurma, sinameki, ananas(hamileligin sonlarina dogru) gibi bitkiler rahimde kasilma yapar. Hatta hamileligin sonlarinda Bol Bol hurma, ananas falan ye ki dogum baslasin derler. Ben devamli degil ama arada bir bir Iki tane yiyorum. Kotu bir etkisini gormedim. Kararinda yedigin surece bir zarari yok. Yani oturup tabak tabak yemedigin surece sadece faydasini gorursun.Hurma da rahim kaslarının kaslarının kasılmasına neden olduğu için sizin mantığınızla(!) düşüğe sebep olur.
Ancak doktorum da bana aynı şekilde hurmanın rahim kaslarının kasılmasına sebep olduğunu söyledikten sonra "günde 2-3 tane yersen hiçbir şey olmaz tabii, abartırsan kasılma olur" dedi. Siz insanları gereksiz paniğe sevk ediyorsunuz.
Ben de boğaz ağrımdan dolayı içtim ve hala hayattayız. Kamuya açık yayınlanan böyle bir soruda doktorlar her zaman aşırı temkinli cevap verirler ki sorumluluk almamak için.
Kaldı ki herkes bilir ki düşük riski en çok ilk 3 ayda gerçekleşir, 3. aydan sonra kritik eşiği atlatmış oluyorsunuz.
Ayrıca şunu da belirteyim, agresif bir tavrınız var, hoş değil.