Bebek ölümlerimi?
Bu nasil bir arastirmaymis güvenli baglanma üzerine? Referansi yollarmisin?
Ha söyle birsey var, baze arastirmalara göre bebek ilk bir yil ebeveyn odasinda kaldiginda SID (ani ölüm sendromu) ' e yakalama riski azaliyor. Bu tabi her bebek, her oda için geçerli degil. Bazen ebeveyn odasi küçük ve çoçugun orda kalmasi tam tersi sakincili olur. Yada benim kizim gibi her sese duyarli olupta uyuyayamayan bebekte olabilir,..
Ancak Türkiyede bunu ilk 2 yil yaptilar ve kosulsuz sartsiz. Bu dogru degil. Uyku egitimi hiç verilmiyor, hali ile dedigim gibi 2-3 yasinda halen gece uyanan, geç yatan çoçuklar var. Ki beyin en çok baglantiyi uyurken kurar. Yani uykusuz bebek cidden sagliksiz. Ama buna dikkat edilmiyor. Varsa yoksa ille ebeveyn ile yatilcak.
Ve zaten normal annelik yaptiginda o duygusal güven bagi çoçugun ile olusur. Calisirsanda, çalismasanda. Benim kizim 8 ayliktan beri krese gidiyor. Ve sayesinde düzen biliyor, herseyi kendi yapiyor, kendi yemegini yere, montunu kendi giyer,.. Ayni zamanda bizede baglidir fakat bagimsizdir. Olmasi gereken gibi, kizim etrafini kesf eder fakat bizi liman olarak görür.
Ha ben demiyorum harika süper bir anneyim diye. Benimde çok hatam var, her anne baba gibi. Ancak bu "çalisan anne, kres tüh kaka" yargisi birakilmali.
Konudan baya uzaklastik bu arada. Daha yeni bandan çiktim oysa :)
Istersen bu konuyu özel mesaj ilede konusabiliriz :)