4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakıcı da uygunsa bir sene daha bakıcıyla kalması daha mantıklı bence.
Bakicimiz tayinci malesef. Dogu gorevleri bitiyor bu yaz. Hatta o mayista birakacak mecbur kizima bakmayi. 🤦‍♀️
Yine guvenilir birini bulmaya calisacagim. Insallah da bulurum

Bebek ölümlerimi? :olamaz:

Bu nasil bir arastirmaymis güvenli baglanma üzerine? Referansi yollarmisin?

Ha söyle birsey var, baze arastirmalara göre bebek ilk bir yil ebeveyn odasinda kaldiginda SID (ani ölüm sendromu) ' e yakalama riski azaliyor. Bu tabi her bebek, her oda için geçerli degil. Bazen ebeveyn odasi küçük ve çoçugun orda kalmasi tam tersi sakincili olur. Yada benim kizim gibi her sese duyarli olupta uyuyayamayan bebekte olabilir,..

Ancak Türkiyede bunu ilk 2 yil yaptilar ve kosulsuz sartsiz. Bu dogru degil. Uyku egitimi hiç verilmiyor, hali ile dedigim gibi 2-3 yasinda halen gece uyanan, geç yatan çoçuklar var. Ki beyin en çok baglantiyi uyurken kurar. Yani uykusuz bebek cidden sagliksiz. Ama buna dikkat edilmiyor. Varsa yoksa ille ebeveyn ile yatilcak.

Ve zaten normal annelik yaptiginda o duygusal güven bagi çoçugun ile olusur. Calisirsanda, çalismasanda. Benim kizim 8 ayliktan beri krese gidiyor. Ve sayesinde düzen biliyor, herseyi kendi yapiyor, kendi yemegini yere, montunu kendi giyer,.. Ayni zamanda bizede baglidir fakat bagimsizdir. Olmasi gereken gibi, kizim etrafini kesf eder fakat bizi liman olarak görür.

Ha ben demiyorum harika süper bir anneyim diye. Benimde çok hatam var, her anne baba gibi. Ancak bu "çalisan anne, kres tüh kaka" yargisi birakilmali.

Konudan baya uzaklastik bu arada. Daha yeni bandan çiktim oysa :)
Istersen bu konuyu özel mesaj ilede konusabiliriz :)

Eve geçince yazarım, kitabım evde.
Bu konuyu konuşacak son kişiyim sanırım çocuğum yok :) Ben sadece fikirlerimi ve okuduklarımı yazdım. Siz ya da ben doğru ya da yanlış değiliz bence, bu konularda tek bir doğru yok.

Maşallah baban çok iştahlı..
Bizde de babam her gün muz yer ama bir tane yer.
Ölçüsü vardır fazlasını yemez.
Baban boşluktan yemeye sarmış olabilir mı?

Emekli değil mi..

canım şu ki kendi alıp yemiyor. benim aldıklarımı yiyor. ben asla lafını etmem, bol bol alırım ama aldığım ertesi gün bitince bozulmaya başladım. yani kendisi de her gün markete giden beri, alabilir bunları. kendi istediklerini alıp, benim aldıklarımı yiyor.

muz gidip asla almaz, ama ben alınca hepsini yer. hayatında bana çikolata getirmemiştir, ama benim aldıklarımı saniyesinde süpürür. geçen anneminkileri de yemiş, kadıncağız yiyemedi.

saklayıp arada bir veriyorum artık.

Evet potasyum acısından çok zengin.
Zaten en çok potasyum muz ve patates de var. Kalp ritmini koruyor potasyum...

Karaciğer yağlanmasına mı neden olur?
Bende her gün yemeye çalışıyorum.. zararlı mı?

Belli yaşın üstüne zararlı. Karaciğer enzimlerinde sıkıntı yaratabiliyor. Rahmetli babamda yaşamıştık benzer bir şey, kışın her gün muz yerdi yazın da en sevdiği meyve kavundu. Bir dönem karaciğerle ilgili çok sıkıntı yaşadı, doktor hemen kesti muzu ve kavunu. Vücudun vitamin mineral ihtiyacı yaşla birlikte azalırmış. Yüklü miktarda alınınca bazıları birikme yapar organları yorarmış.

• Beğen
Reactions: 000
Ehliyetim yok. Bi sure de alamam. Araba fobim var cunku. Kaza yasadigimdan beri on koltukta bile oturmaya korkar oldum.
Seneye tayinciyiz zaten. Kizim 3 yasina girmeden gitmis olacagiz. Batida daha buyuk bir ilde zaten anaokuluna baslatirim o zaman. 1 sene daha malesef korumak zorundayiz buranin havasindan. Buranin kendi insani bile bu havalarda cocuklari okula gondermiyorlar. Gecen haftadan beri ogrencisiz bos bos oturuyorum. Cunku gercekten cok soguk. Evim okulum 10 dk yurume mesafesi. Ama inan o yolda gelirken buz kestim. Hissetmiyordum yuzumu artik.🤦‍♀️

:KK57::KK57:

O halde bencede seneye bekle. Hani eger orada ömür boyu kalacaksaniz çoçuk bir sekilde soguka alisacak diye düsünmüstüm. Ancak madem tayincisin ve orda bile çoçuklar okula gitmiyor, bencede çoçuk 1 yil daha evde kalsin.

Ancak araba fobin için birsey yapmalisin. Geçmis olsun, travma yasamissin resmen. Bu korkuyu tek basina atlatamazsin bence, bir psikologa gidebilirsin. Seneye gittiginde çoçugunu okuldan alma, alis verise gitme olayida olur.

Annem geçen alışverişe gitti, 500 tl harcamış kartımdan. Toplasan 3 torba bir şey var, minik boyutlarda üç çeşit peynir, 3 tane fısfıslı deterjan, yufka minik paket mantı , birkaç büskivi, tereyağ birkaç bir şey daha. Ha biraz da et. Bu parayı bana işyeri 1,5 ay yemek yemem için veriyor mesela, günlük verdikleri parayla ya bir çorba ya da bir salata ya da fast food yeniyor, o kadar.
Canım zaten tereyağ 60 civarı; et 40 50 civarı; peynir de iyi kalite 40 civarıdır. Zaten 3 kilo peynir 1 kilo et 1 kilo tereyağ alsa 230 civarı olur. Diğerleri de birikince 200 civarını bulmuştur.
Burada asgari ücretle çok iyi geçinirim; her şeyi alabilirim diyenler gerçeği demiyor.
Tabi ki margarin alırsan; et yerine artik ne eti olduğu şüpheli bir şey alirsan peynir yerine de 5 tllik peynirimsi şeyleri alirsan geçinirsin belki.. Ama onlar gerçek gıda değil işte. Acısı maalesef sonra çıkacak.
Bir uzman demişti. 10 lira altı hicbir sucuk sucuk değildir diye. Katılıyorum. Güvenilir bir marka sucuk 180 gr 20 civarı para ödüyoruz. 4 kişiye 2 kere yumurtaya kir bitiyor zaten..

Allah yardımcımız olsun.. Anca lahmacun yenir yemek kartıyla veya yemekcilerde azar azar bir iki yemek..

:KK57::KK57:

O halde bencede seneye bekle. Hani eger orada ömür boyu kalacaksaniz çoçuk bir sekilde soguka alisacak diye düsünmüstüm. Ancak madem tayincisin ve orda bile çoçuklar okula gitmiyor, bencede çoçuk 1 yil daha evde kalsin.

Ancak araba fobin için birsey yapmalisin. Geçmis olsun, travma yasamissin resmen. Bu korkuyu tek basina atlatamazsin bence, bir psikologa gidebilirsin. Seneye gittiginde çoçugunu okuldan alma, alis verise gitme olayida olur.
Evet nisan ayinda gidecegim bir uzmanla gorusmeye. Yenmem lazim. Cunku buyuksehire gittigimde okuluma arabayla gitmem gerekebilir. Bazen cocuk rahatsizlaniyor. Esimin izin alip eve gelmesini bekliyorum. Burda taksi yok aksam da 7den sonra dolmus yok 😂 Bu sebepten bir an once yenip ehliyetimi almaliyim. Hayati kendime zorlastirmaktan baska seye yaramiyor bu korku 🤦‍♀️

Canım zaten tereyağ 60 civarı; et 40 50 civarı; peynir de iyi kalite 40 civarıdır. Zaten 3 kilo peynir 1 kilo et 1 kilo tereyağ alsa 230 civarı olur. Diğerleri de birikince 200 civarını bulmuştur.
Burada asgari ücretle çok iyi geçinirim; her şeyi alabilirim diyenler gerçeği demiyor.
Tabi ki margarin alırsan; et yerine artik ne eti olduğu şüpheli bir şey alirsan peynir yerine de 5 tllik peynirimsi şeyleri alirsan geçinirsin belki.. Ama onlar gerçek gıda değil işte. Acısı maalesef sonra çıkacak.
Bir uzman demişti. 10 lira altı hicbir sucuk sucuk değildir diye. Katılıyorum. Güvenilir bir marka sucuk 180 gr 20 civarı para ödüyoruz. 4 kişiye 2 kere yumurtaya kir bitiyor zaten..

Allah yardımcımız olsun.. Anca lahmacun yenir yemek kartıyla veya yemekcilerde azar azar bir iki yemek..

Peynirler minicik kilo bile değil:) Ne sebze var ne bişi...Çok pahalı her şey inanılmaz derecede..

Ben cidden anlamiyorum.
4 çocuk!
Biz iki kardeşiz. Annem hep 2 çocuk bile çok bu zamanda derdi.
Mesele çocuk sevmemek degil. Fabrikaya işçi mahalleye çöpçü olacagina , tek bir cocuknolsun adam akilli nitelikli egitimli olsun.
Diger cocuklarinizi hic dusunmuyor musunuz onlarin hakkina giriyorsunuz kendi anlik zevkiniz icin?
Yok yahu yok iste. Bu ulkede iş yok, istihdam az, yeterli derecede sinif okul yok, yeterli duzeyde ev yok. 30 sene çalisiyorsun ancak idare eder varoş kenar mahallede yobaz insanlarin oturdugu yerden ev alabiliyorsun. Yurtdisi tatillerinde bile 3 defa hesap yapiyorsun şu akrabama gitmesem şuradan kıssam ne olue diye bu ulkenin parasinin degeri 0 cunku.
kadin programlarindan kafanizi bir kaldirin. acin haberleri izleyin. annelik meslek degildir. açın okuyun. yazik gunah bir erkek 4 cocuga nasil bakip meslek sahibi yapsin? eşiniz mezara kadar calisacak hic mi vicdaniniz yok ? üretin çalışın vatanina milletine katma deger yaratan sorgulayan fen edebiyat sanat alaninda faydali bireyler yetistirin yahu. ne bu böyle tavşan gibi üreyip çil yavrusu gibi çogalmak
buyuk kardesler de kucuk kardesleri ölene dek sirtinda maddi manevi tasiyor
yazik gunah

Şimdi çocuk var, çocuk var.
Ailemin yanına gittiğimde parkta çocukları oynatırken, bir kadın geldi.
Annem anlattı bunun 4 kızı var diye.
Baktım havuzdan çıkmışlar eve gidiyorlardı, yaşlar 5 4 2 ve 8 aylık.
Sırayla salıncakta salladı kadın, en küçük zaten çimlerin üzerine örtü serdi orada.
Her kızda bir sırt çantası, eşyalarını taşıyorlar.
Biraz sohbet ettik, kadın evine gidecek.
Gidiyoruz kızlar dedi, büyükler el ele tutuştu, 2 yaşındakini ve diğer eşyaları aldı binaya soktu onları ki, sitenin o binası 25 basamaklı falan.

O sırada küçük hala çimlerde!!!
Görüş mesafesi dışında yani, döndü, onu aldı ve gitti.

Ben de 2 azmanın peşinde annemle perişan olmuştum.
Bırak gidiyoruz dediğimde gitmeyi, sallanan salıncaktan atlıyor benim 2 yaşındaki veledim:)

Elbet çok zor, ama bu anlattığım kadındaki rahatlığı edinirseniz işiniz çocuğumuzdan kolay olur.
Onları aynı anda nasıl havuza soktu, çıkardı giydirdi, aklım almıyor hala...

Peynirler minicik kilo bile değil:) Ne sebze var ne bişi...Çok pahalı her şey inanılmaz derecede..
Aynen canım..
Bu pahalılık ne zaman bitecek yahu..

Her ailenin gıda harcama kalemi çok artmış durumda..

Belli yaşın üstüne zararlı. Karaciğer enzimlerinde sıkıntı yaratabiliyor. Rahmetli babamda yaşamıştık benzer bir şey, kışın her gün muz yerdi yazın da en sevdiği meyve kavundu. Bir dönem karaciğerle ilgili çok sıkıntı yaşadı, doktor hemen kesti muzu ve kavunu. Vücudun vitamin mineral ihtiyacı yaşla birlikte azalırmış. Yüklü miktarda alınınca bazıları birikme yapar organları yorarmış.
Bilgi için teşekkür ederim..
Başınız sağ olsun..:dua:

Rabbim doğacak çocuğuna sağlık versin hamile kalmışsın nasıl baş edeceğini yakınlarına sor burdaki insanlar şunu yap dese yapacakmisin maddi durumun el veriyorsa 5. Çocuğunda yaap🙄

Yok ya..Baban latife yapmıştır.Bizde kasa kasa almazdık. Ama bize alırlardı. Kendileri elma yerlerdi. Anne baba yüreği işte..
Şimdi eve ben ayrı kardeşim ayrı muz alıyoruz. Sırf her gün yesinler diye..simdi de annem muzda çok karbonhidrat varmış diye yemek istemiyor..

Hayat çok acayip.. :KK70:
Kayinvalidem diyor ki eskiden bulup yiyemedik smdi de imkan var ama saglik sebebyle yiyemiyoruz diyor

• Beğen
Reactions: 000
Benim kız haftaya 6 aylık olacak.
Suan tek aklıma gelen 4 cocuk nasıl uyutulur oldu🤦🏻‍♀️🤣
Hersey hallolur da uyumaz onlar gibi geliyor🤷🏻‍♀️
Ben olsam 5-6 olmasın diye kısırlastırırm kendimi valla.
İgne vurdur bacım canına yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X