4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya turkiyede saglik nasil parali. Ucretsiz be iiydi saglik. Neden ek para aliyolar.ben kanadada yasiyorm. Burda ki saglik sistemine soyleniyoruz ama hastane saglik ocagina sifir ucret veriyoruz. Eczanelerdede bazi ilaclar a biraz para oduyoruz. AMA genede tuekiyedeki doktorlarib kalitesi mudahale hizi doktora ulasmak ne kanadada var ne avrupada. Gercej bu.
Sağlık burada ücretsiz diye geçiyor. Ama sigortan var ise. Ama katkı payı alıyorlar. Her test her ilaç sigorta kapsamında değil. Illa ek ücret ödüyorsun..

Kanada 'da yaşıyormuşsunuz. Çok beğendiğim bir ülkedir. Insanları çok kibarmış. Zaten sessiz sakin bir ülke... özendim size bende orada yaşamak isterdim. Ki soğuğu da çok severim.. son yıllarda bizim ülkeden oraya çok giden oldu. Beyin göçü çok verdik..

Ben sizin yerinizde olsam kanada'da hicbir şeye söylenmezdim. Geçenlerde kanada ve türkiye için gıda fiyatları ile ilgili bir video izledim. Arada uçurum var. Kanada gibi bir ülkede Zeytin yağı bizde olduğundan ucuz. 8 birim para. Biz burada 40 birim para ödüyoruz. Yani ben sizin yerinizde olsam hiç şikayet etmem. Burada 4 çocukla aylık 10 15 bin altı geliriniz olsa çok zordu. Fakat orada rahat rahat gecinirsiniz. Kıymetini bilin bence..
Videosunu da alta ekledim.

Son düzenleme:
Su y.disinda yasayanlarin halinize sukredin Turkiyede su bu burdan iyi tribi de beni benden aliyimor.Gel asgari ucretle yaşa desenn yokk biz gurbetciyiz oluyor.
Sırf bunun için video ekledim..
Bakalım hangi ülkede yaşam asgari ücretliye daha iyi..
Artık youtube var sosyal medya var. Kimin nasıl geçindiğini eti; sütü, peynir , meyve ve sebzeyi kaça yediğini; kaça giyindiğini görüyorsun..
Eskidendi o gurbetçilerin biz çok pahalı yaşıyoruz demesi..çünkü sosyal medya ve internet yoktu. Inanirdin artik burada aksini diyenlere hemen bir karşılaştırma videosu atıyorum..
Teknoloji güzel şey azizim..

Bu da Kanada için Gıda videosu...

Su y.disinda yasayanlarin halinize sukredin Turkiyede su bu burdan iyi tribi de beni benden aliyimor.Gel asgari ucretle yaşa desenn yokk biz gurbetciyiz oluyor.

Yurtdışında lap diye acile dalamazsın, gerçekten acil vakalara bakarlar çünkü. Bankaya da öyle elini kolunu sallayan giremez, keza birçok kurumda randevulu ve sistemli çalışır. Burda grip olan acile daldığından, kurumlara bankalara giren insanların 5 dk bile beklemeye tahammülü olmadığından oraların sistemine uymak zor geliyor.

Sırf bunun için video ekledim..
Bakalım hangi ülkede yaşam asgari ücretliye daha iyi..
Artık youtube var sosyal medya var. Kimin nasıl geçindiğini eti; sütü, peynir , meyve ve sebzeyi kaça yediğini; kaça giyindiğini görüyorsun..
Eskidendi o gurbetçilerin biz çok pahalı yaşıyoruz demesi..çünkü sosyal medya ve internet yoktu. Inanirdin artik burada aksini diyenlere hemen bir karşılaştırma videosu atıyorum..
Teknoloji güzel şey azizim..

Bu da Kanada için Gıda videosu...

Gözümü kırpmadan izledim 👏👏👏teşekkürler paylaşım için

• Muhteşem
Reactions: 000
Yorumları okuyunca sinir oldum, bu ne böyle yahu konu sahibi olsam kendimi damdan atardım herhalde ne kadar abartmışsınız pes. Sanki 10. çocuk geliyor yahu. Bu kadar laf yetmez, taksimde sallandırmak lazım böylelerini :işsiz:

Benim yorumuma gelirsek, eskiden çocuk bakımı oldukça yetersizmiş bu doğru ama bugün de aşırı derecede idealize ediliyor!

Hiç kimse mükemmel insan olmadığı gibi mükemmel anne de olamaz, işin başında bunu bir kabul edelim. Bu yüzden çocuk bakımını da idealize etmek baştan aşağı yanlıştır. Bu son yıllarda iyice virüs gibi etrafı sardı herkes iyi anne olucam diye kafayı kırdı resmen, bu kadar doğal içgüdüsel ve mucizevi bir süreci nasıl bu hale getirirsiniz ya?

Maddi açıdan yetme konusunda da idealize ediliyor bu durum. Geçen bir konu vardı kadının kocası ilk çocuk maazallah koleje gidemez diye ikinciyi aldıralım diye tutturmuştu! Bazı anneler çocuğu dans kursuna gidemez diye ikinciyi yapmıyor, bunu tercih etmekle kalmıyor çok çocuklu insanları eleştirirken anlatıyor bunu, aferin sen süper annesin. Dans kursu çok elzem, önemli tabi (!)

Çocuğun yeterli derecede beslenme, barınma ve bakımını sağlayan ebeveynleri suçlayamazsınız. Bunun dışındakiler sizin sandığınız gibi ihtiyaç değil lükstür. "ama bebeğin motor gelişimi hede hödö.." diyecekler için haber vereyim, etrafımda tek maaşla yaşayıp üç dört çocuklu aileler var. Birçoğunun evinde çocuğun bilişsel ve motor gelişimi için geliştirilen oyunlar, araçlar var. Bunlar artık çok pahalı şeyler değiller. Kimisi de kreş türevi yerlere gidiyor, annesine güvensiz bağlandığı ile ilgili hiçbir emare yok ki psikoloğum ben. (bu güvenli bağlanma olayı da aşırı abartılıyor, neyse)

Manevi olarak yetme işi de yine dev abartılıyor. Burada büyük bir iki yüzlülük de var forumda hemen açıklayayım. Çalışan ve çocuğuyla yeterli derecede ilgilenmemekten endişe eden bir anne konu açtığında, "Olur mu öyle şey önemli olan vaktin niteliğidir niceliği değil." tarzı bir sürü yorum yapılıyor. Ama konu çok çocuklu anne olunca "onların hepsine nasıl yeteceksin seni gidi cahil pislik rezill" oluyor :) E hani önemli olan nitelikti? Belki kadın dört çocuğuna da nitelikli vakit ayıracak? Yok ama çok çocukluysa taşlayın muhakkak :)

Benim ilk çocuğum olacak hamileyim şu an ama çok çocuk istiyorum. Çünkü biliyorum ki çocuk bakımı da hayatın bir parçası, zorluğu da var güzel yanları da. Bu bakım ideal olmak zorunda değil, ben gücümün yettiği kadar iyi bir anne olmaya çalışırım maddi manevi. Ve biliyorum ki insanoğlu çocuk bile olsa kristalden yapılma değildir. Zorluklara göğüs gerecek şekilde yaratılmıştır, biz anneler olarak onların zorluklarını kolaylaştırırız belki bir yere kadar ama hiçbir zaman hayattan ve zorluklardan onları tamamen koruyamayız. Her istediğini maddi gücüm olsa bile almam mesela çocuğuma, bir şeyleri alamamayı, ulaşamamayı öğrensin. Manevi olarak yanında olurum ama benim tüm vaktimin ona ait olmadığını, kardeşleri olmasa bile kendime, arkadaşlarıma vs vakit ayıracağımı bilsin ve beklemeyi öğrensin. Öğrensin ki dünyada "ben" dışında başka şeyler olduğunu da öğrensin.

Yazılan mesajlara düzgün net ve açıklayıcı cevaplar verir mısınız?insanlar da ona göre fikir versin . Konu açıp cevap yazmamakta yeni moda bu sitede
Demekki maddi durumu ıyı konu sahıbının.Ama benımde maddi durumum iyi olsaydı bende çok çocuk yapmayı tercıh ederdım.

Yurtdışında lap diye acile dalamazsın, gerçekten acil vakalara bakarlar çünkü. Bankaya da öyle elini kolunu sallayan giremez, keza birçok kurumda randevulu ve sistemli çalışır. Burda grip olan acile daldığından, kurumlara bankalara giren insanların 5 dk bile beklemeye tahammülü olmadığından oraların sistemine uymak zor geliyor.
Türkiye'de de acile lap diye dalamiyorsun. Belli gruplandırmalar ve ona göre sıra bekliyorsun. Trafik kazası sebebiyle babamı götürmüştük. Onda bile sıra bekledik.
Randevu yoksa bunun yokluğu iyi anlamda değil bence. Garanti bankasinda 45 dk sıra bekledim. İyi bişey mi şimdi randevusuz olmasi?

Türkiye'de de acile lap diye dalamiyorsun. Belli gruplandırmalar ve ona göre sıra bekliyorsun. Trafik kazası sebebiyle babamı götürmüştük. Onda bile sıra bekledik.
Randevu yoksa bunun yokluğu iyi anlamda değil bence. Garanti bankasinda 45 dk sıra bekledim. İyi bişey mi şimdi randevusuz olmasi?

Ben randevusuz olması kötü dedim zaten , tekrar okuyun isterseniz. Bir bankacı olarak zaten en büyük isteğim randevu sistemi olması.
Benim yaşadığım yerde özel hastaneler çok fazla ve herkes acile gidiyor, grip olsa bile. Devleti bilmiyorum çünkü hiç gitmedim, gidemiyorum anlaşmam yok.

Birlikte oynarlar ya size çok bulaşmazlar :KK49: Biz de 4 kardeşiz hepimiz birbirimizi büyüttük. Birbirimizle uğraşmaktan anne babaya sardığımızı pek hatırlamıyorum :KK66: Tabi maddi kısmı ayrı konu:confused:

Gözümü kırpmadan izledim 👏👏👏teşekkürler paylaşım için
Rica ederim..:KK52:
Ben youtube'da Avrupa ülkeleri; Amerika, Kanada, Japonya gıda karşılaştırma videolarını izliyorum..
Sonra da halimize üzülüyorum..

Ama olsun realiteyi severim; iyidir.:KK66:

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun diyebilirim sadece, ben 2 taneye zor yetiyorum hem maddi hem manevi olarak.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

• Beğen
Kendi yaşadığım ulkeye gore söyleyeyim 204 euro icin çocuk yapmam, zaten harcadığın 204 eurodan çok daha fazla tutuyor aylık... burda bile sadece bir tane çocuk yaptım manevi olarak ikinciye ayni şekilde yetemem çünkü.. esimin eski esinden olan oğlu da sonradan aramıza katıldı, neyse ki yaşı büyük yoksa çekemezdim... kısacası para icin çocuk yapana karşıyım, gozden çıkaracağın maddi gücün yoksa ve manevi anlamda cocuguna gerekli tum sevgi huzur ilgi vs veremeyeceksen yapmayacaksın bu kadar basit

Ya turkiyede saglik nasil parali. Ucretsiz be iiydi saglik. Neden ek para aliyolar.ben kanadada yasiyorm. Burda ki saglik sistemine soyleniyoruz ama hastane saglik ocagina sifir ucret veriyoruz. Eczanelerdede bazi ilaclar a biraz para oduyoruz. AMA genede tuekiyedeki doktorlarib kalitesi mudahale hizi doktora ulasmak ne kanadada var ne avrupada. Gercej bu.
Artık ücretsiz değil maalesef. Doktora ilaç yazdırıp almak eczaneden reçetesiz parayla almaktan daha pahalıya geliyor çoğu zaman.

• Beğen
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de iki çocuk var üçüncüyü de istiyordum ama hastalık ve hastane korkum çok çok arttığı için artık cesaret edemiyorum. 3-4 çocuk çok isterdim. ilgilenmeyen 1 tane çocukla da ilgilenmiyor. Çocuğunun geleceğini önemsemeyen 1 e de aynı 5e de. Hamile hamile her yoruma takılma. Ama tavsiyem bu doğumdan sonra artık bebek istemiyorsan kesin bir korunma yolu uygula. Aslında ileride birbirlerine oyun arkadaşı olacaklar aman yetemem korkusuyla tek bırakılmış çocukların yalnızlığını asla yaşamayacaklar. inşallah seni çok yormayan bir bebek olur büyür gider annesi.

Tek bırakılmış çocuk nasıl bir tabirdir ya?
O çocuklar tek değil hanimefendi. Anneleri babalari,okulda arkadaslari,komsu cocuklari,öğretmenleri,bazılarının evcil hayvanlari falan var.
Nerden biliyorsunuz tek çocukların yalnız olduğunu?

Yo cocuk yardimi ise girsem bide gecnirim

4 tane 4ünün de yaşı birbirine yakın çocuğu nereye bırakıp işe girmeyi düşünüyorsunuz? Aklıma Kemal Sunal’ın bir filmi vardı ya yazdığınızı okuyunca o aklıma geldi. Hani çocuk parası almak için kimsesiz çocukları evlat ediniyordu. Öyle geçinip gidiyordu.

4 cocuklular tavsiye verirmisiniz ? Yas araliklari cok az
amin zaten bidaha çocuk fln istemiyorum düşünmüyorum.gebelik te zor doğumda . 3. supriz oldu. valla 6 7 sez olanlar var ya
Allah raz
razı olsun bende şu an ağlıyorum.sakat halime üç çocuğa. ikisi bebek . nasıl bakıcam diye ağlıyorum. çok fazla geliyo bana 3 çocuk. iyilesmek kimbilir jac gün sürecek. zaman yavaş akiyo sanki:KK43: kendimi çok kötü hissediyorum
eşim sadece ağlıyorum çünkü hareket etmek çok zor. normal doğum yapamadigima ağlıyorum. kesildigime ağlıyorum 3 çocuk çok geliyo ona agliyorh.
zorlandugim konu 3 çocuk:KK43:(( zormus ya gerçi plansiz 'di bu benimki ama alisamadim henüz. kizlarm okula gidiyo ama eve gelince onlarda küçük istekleri bitmiyor. iki çocukken kolaydi bakimlari çok yorulmazdim ama şimdi zor büyüse bebek biraz . sen nasıl bahsediyosun
Sizin için üzüldüm. 3.yü bile istemezken 4.çocuk ve hepsi sezaryen. Kendinizde yetişemediğinizi söylüyorsunuz. Şartlarınız uygunsa bir yakınınızdan destek isteyin veya yardımcı alın. Hayatınızı planlayın.
5.Çocuk olmaması için daha güvenilir ve katı önlemler alın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X