4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablamin 4 cocugu var. Asla tum cocuklarina yetemiyor. Hem kendisi hem kocasi calisiyorlar. Kari koca birbirlerini zor goruyorlar. Kalabalik aile iyi guzel ama gerisini de dusunmek lazim. Ben de kalabalik bir ailede buyudum 6 kardestik ama ne ilgi ne alaka. Cok erken yasta olgunlasmak zorunda kaldim. Ilerde birgun cocugum olursa benim yasadiklarimi ona asla yasatmak istemem. Yetebilenler vardir eyvallah ama cogunluk oyle basi bos buyuyor. Yasatmayin bunu cocuklara...

Çocuğum yok şu an süt konusunda anlaşmazlık var tam vakıf degilim. Size annelere o konuyu bırakıyorum..:anne:

Ama olay içirmek değil bence. Burada olay o sütü alabilir misin alamaz mısın?
Ben bile alırken üzülüyorum. Yurt dışında süt 1, 2 birim para. Ben veriyorum 6,7 birim. Aradaki fark muazzam.

Biz zamanında her akşam muzlu süt içerdik kardeşimle. Tabi o zaman muz 1, 2 tl idi. Sut zaten ucuzdu. Bir de günlük süt alırdık. Ki onlar daha pahalı..
Bende ondan yazdım..

Tabi ki süt sadece bir örnek.. daha bunun et peynir sucuk meyve sebze balık..vb olayına girersek çok konu çıkar zaten..
Ben mesela çocukken her kış buzdolabında sabahları portakal suyu olurdu. Babam taze sıkardı. Kivi olurdu. Şimdi bunlar lüks oldu. Ki biz memur ailesi idik..hani öyle zengin sanılmasın:) her akşam muzlu süt sabah portakal suyu olurdu.

Şimdi sorum şu; bir asgari ücretli 8 çocuğuna bunu yapabilir mi ? Imkansız..istese de yapamaz. Bu yüzden bu devirde cocuk sayısı dar gelirli için kritik öneme sahip. Konu sahibi muzu yurt dışında 0.99 cent'e alıyordur ama şu an istanbulda yerli muz 12.99 tl. Yeni aldım 3 gün önce..

Yani öyle sırf duygusal kararla 4; 5; 6; 7 çocuk yani çok çocuk yaparsan asgari ücretli isen o çocuklar aç kalır.

Evet bende icerdim hep muzlu süt zaten celimsiz bir cocuktum annem zorlardı elma havuc suları falan. Portakal sulari 🤩🤩 bir de eskiden bereket vardi bir markete gitmene (supermarketler dahil) az paraya birsuru sey alabilirdin abur cubur okuldaki beslenmesine kadar .. simdi 100 tl ile markete giriyorsun 3 ya da 4 parca alabiliyorsun mesela gecen dikkat ettim kasar peynir ne pahali oyle.. benimde aklimda o kaldı

Birde asgariyi birak 2 kisi asgariden fazla çalışsa bile 3 4 cocuk zor. Herkes borc icinde. Kredi borcu banka borcu.

Cunku kredisiz dönmüyor bazı seyler.

Bir de psikologtun dogru mu hatırlıyorum canım. Olayin psikolojik boyutu var..insan kendini bilmeli burada 282828 tane koca depresyon lohusa konulari var ama korunmama ragmen hamile kaldim yazılıyor.

Bu da ayri bir konu. Anne mutsuz ve psikilojisi kötüyse cocuga nasi yeticek. O da cok onemli de kimin umrunda canim cocuk bu rizkiyla gelir 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 bilmiyorum bendbeni gariplik millet cok cesur

Ben bahsedilen yazarı hiç okumadım ama bana yapıştı :) Benim dediğim araştırma gerçek, Nihan Kaya kitabında referans vererek anlatmıştı. Hatta bebek ölümleri sonrasında deney yarıda kesilmiş.

Evet ama sizin anlattığınız da bağlanma değil ki, bağımlılıktan bahsetmiyorum. Duygusal güven var burda, bebeğin sevildiğine ve korunduğuna inanması gerekiyor.

Benim şahsi fikrim bir anne diyelim 24 saat çocuğuyla birlikte olsun, o güveni veremiyorsa gene güvenli bağlanma yok. Bebeğini istediğini, sevdiğini, koruduğunu ama onun bir birey olduğunun farkında olduğunu duygu olarak geçirmesi lazım.

Konudan bağımsız, Nihan Kaya nasıl desem biraz değişik bir kadın. Yanılıyor olabilirim elbette ama çocukluk dönemini mutsuz geçirmiş, epey de kırılgan bir kadın olduğunu düşünürüm hep çünkü çocukluktan "cehennem" diye söz eder. Psikanaliz eğitimi almış ama kendisi psikolog değil edebiyatçıdır. Dolayısıyla söylemlerinin tamamen tarafsız değil özel hayatında yaşamış oldukları sebebiyle biraz yanlı olduğunu düşünüyorum. Bağlanma konusunda Bengi Semerci, Yankı Yazgan gibi bilim insanlarının kitaplarını öneririm. Twitter'dan da Özlem Köse (@koseozlem)'i takip edebilirsiniz, kendisi bağlanma üzerine çalışan bir aile terapisti, hesabından da güzel bilgiler paylaşıyor.

Uçkurunu tutarak. Bakabilecek durumun var mı? Allah korusun madur olmasınlar. Allah hayırlı uzun ömür nasip etsin. Rabbim bir kolaylığını verir. Bebeklerinizle mutluluklar.

Bakabileceğiniz çocuklar yapin sonra herşeyine yetemeyip çocuk hirsiz oluyor Allah korusun su devirde cok zor gerçekten hersey ates pahasi evde 2 calisanda olsa yetmiyor su zamanda....

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de iki çocuk var üçüncüyü de istiyordum ama hastalık ve hastane korkum çok çok arttığı için artık cesaret edemiyorum. 3-4 çocuk çok isterdim. ilgilenmeyen 1 tane çocukla da ilgilenmiyor. Çocuğunun geleceğini önemsemeyen 1 e de aynı 5e de. Hamile hamile her yoruma takılma. Ama tavsiyem bu doğumdan sonra artık bebek istemiyorsan kesin bir korunma yolu uygula. Aslında ileride birbirlerine oyun arkadaşı olacaklar aman yetemem korkusuyla tek bırakılmış çocukların yalnızlığını asla yaşamayacaklar. inşallah seni çok yormayan bir bebek olur büyür gider annesi.

Konudan bağımsız, Nihan Kaya nasıl desem biraz değişik bir kadın. Yanılıyor olabilirim elbette ama çocukluk dönemini mutsuz geçirmiş, epey de kırılgan bir kadın olduğunu düşünürüm hep çünkü çocukluktan "cehennem" diye söz eder. Psikanaliz eğitimi almış ama kendisi psikolog değil edebiyatçıdır. Dolayısıyla söylemlerinin tamamen tarafsız değil özel hayatında yaşamış oldukları sebebiyle biraz yanlı olduğunu düşünüyorum. Bağlanma konusunda Bengi Semerci, Yankı Yazgan gibi bilim insanlarının kitaplarını öneririm. Twitter'dan da Özlem Köse (@koseozlem)'i takip edebilirsiniz, kendisi bağlanma üzerine çalışan bir aile terapisti, hesabından da güzel bilgiler paylaşıyor.

Çocuklara karşı aşırı korumacı ve onları çok mükemmel ve kusursuz olarak tanımlıyor, bana da ilginç geldi ama genel olarak bağlanma konusunda görüşlerimi değiştirdi diyebilirim. Başka yazarlar da okudum sizin dediklerinize de bakacağım teşekkür ederim.

Evet bende icerdim hep muzlu süt zaten celimsiz bir cocuktum annem zorlardı elma havuc suları falan. Portakal sulari 🤩🤩 bir de eskiden bereket vardi bir markete gitmene (supermarketler dahil) az paraya birsuru sey alabilirdin abur cubur okuldaki beslenmesine kadar .. simdi 100 tl ile markete giriyorsun 3 ya da 4 parca alabiliyorsun mesela gecen dikkat ettim kasar peynir ne pahali oyle.. benimde aklimda o kaldı

Birde asgariyi birak 2 kisi asgariden fazla çalışsa bile 3 4 cocuk zor. Herkes borc icinde. Kredi borcu banka borcu.

Cunku kredisiz dönmüyor bazı seyler.

Bir de psikologtun dogru mu hatırlıyorum canım. Olayin psikolojik boyutu var..insan kendini bilmeli burada 282828 tane koca depresyon lohusa konulari var ama korunmama ragmen hamile kaldim yazılıyor.

Bu da ayri bir konu. Anne mutsuz ve psikilojisi kötüyse cocuga nasi yeticek. O da cok onemli de kimin umrunda canim cocuk bu rizkiyla gelir 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 bilmiyorum bendbeni gariplik millet cok cesur

Sarışınım cahil cesareti var insanlarda. Bilmediğin şeyde cesur olursun ya, bence çoğu öyle.

Çocuklara karşı aşırı korumacı ve onları çok mükemmel ve kusursuz olarak tanımlıyor, bana da ilginç geldi ama genel olarak bağlanma konusunda görüşlerimi değiştirdi diyebilirim. Başka yazarlar da okudum sizin dediklerinize de bakacağım teşekkür ederim.

Ben sadece İyi Aile Yoktur ve Bütün Çocuklar İyidir adlı kitaplarını okudum. İyi Aile Yoktur içine çekti beni evet ama dediğim gibi yaşadıklarından kaynaklı olarak çok yanlı baktığını ve olumsuz tarafı daha çok çektiğini düşünüyorum. Bir de edebiyatçı olmasından kaynaklı sanırım, Instagram postlarından birine yazan bir kadının yazdıklarından bambaşka anlamlar çıkarmış, bunu sosyal medyada "Kadın şöyle böyle düşünüyor" tarzı yayınlamıştı. Aynı kadın böyle şeyler düşünmediğini, Nihan hanımın kendisini hedef gösterdiğini falan yazmıştı. Nihan hanım çok bozuldu ama yazdığını da sildi sanırım takip edemedim onu. Dediğim gibi böyle durumları olduğu için çok tarafsız olduğunu düşünmüyorum. Yoksa kitapları güzel :)

Bakın bu fiş bugünden..
1 lt süt aldım 6.45 tl ödedim.
Sadece süt. Ben 32 yaşındayım. Benim almam tercih. Gelişimimi tamamladım. Icmesem de olur. Ama o 8 çocuk içmek zorunda. Şu an olsa tek maaş o çocuklar 8 çocuk süt içebilir mı?
Bu devirde tek maaşla asgari ücretli 8 çocuğa süt alabilir mı? Imkansız imkansız.
Benim babamda tek maaşla büyümüş 4 kardeş.
Hepsi okumuş. Şimdi olsa hepsi sürünürdü.

Gıda ucuzmus. O devirler eskide kaldı maalesef. Şu an çok zor.Hangi vicdan bile bile o çocukların sürünmesini kabul eder? Gerçekci olalım bu devirde öyle geçinemezsin tek maaşla. Yani isteyen 8 çocuk yapsın demekle olmuyor. Bu devirde 3 cocuk bile imkansız bence.

Eki Görüntüle 2588190
Ayrıca sağlık hizmeti ucuz, eğitim ücretsizdi. Sağlık ocağından bile muayene ücretiydi ilaç farkıydı 30-40 tl vermeden çıkamıyorsunuz (eczanede alınıyor) . Eğitim desen devlet okulları Allaha emanet, özeller ateş pahası. Çok eskiye gitmeye gerek ben öğrenciyken bile devlette çok kaliteli eğitim alınabiliyordu ücretsiz, şimdi okut bakalım.
Faturalara girmiyorum bile. Ekstra harcamaya yine para yetmezdi ama temel ihtiyaçlar daha ulaşılabilirdi.

Ayrıca sağlık hizmeti ucuz, eğitim ücretsizdi. Sağlık ocağından bile muayene ücretiydi ilaç farkıydı 30-40 tl vermeden çıkamıyorsunuz (eczanede alınıyor) . Eğitim desen devlet okulları Allaha emanet, özeller ateş pahası. Çok eskiye gitmeye gerek ben öğrenciyken bile devlette çok kaliteli eğitim alınabiliyordu ücretsiz, şimdi okut bakalım.
Faturalara girmiyorum bile. Ekstra harcamaya yine para yetmezdi ama temel ihtiyaçlar daha ulaşılabilirdi.
Aynen..
Sağlık ocağına gidiyorum. Ve kendi sigortam var. Bana muayene parası ve ilaç fark parası çıkarıyorlar. Her gitmeye 20 civarı para ödüyorum. Ben anlamadım bu işten..

Eğitim desen zaten bitik..Egitim sistemi sürekli değişiyor. Şu an köklü özel okullar senelik 50 60 bin bandında. Bunu kim verebilir? Çok az kimse..

Faturalar benim bam telim..
Bu sene bize doğalgaz 450 lira geliyor. Ki gündüz evde yokuz. 5 civarı eve geliyoruz.
Bir restauranta gidiyorsun. Istanbul'da kebap olmuş 35 lira. Tavuk yemekleri bile 20 civarı. Zaten sinema 30 lira. Yani 4 kişi olsan bir sinema bir yemek yapsan gitti en az 200 lira..

Hala millet 3 4 5 çocuk derdinde..
Nasıl geçiniyorlar?
Yani bu sitede kaç üyenin aylık haneye giren para 20 bin ve üstü???
Sayılıdır. Ama herkeste bir çocuk da çocuk aşkı..
Anlıyorum çok tatlılar, minnoslar; inanılmaz bir duygu..
1 çocuk sahibi olmak; annelik ve babalık duygusunu tatmak neden yetmiyor? Illa neden 3 4 5 çocuk?
Bebekler çok tatlıdır evet ama o bebek öyle kalmayacak. Büyüyecek. Bir sürü ihtiyacı olacak. Şu an en uygun etüt merkezi 5 bin üstü.. bunun kitabı var kursu var yemesi içmesi giydirmesi var. Ayrıca bez ve mama da pahalı. Bebek için organik ürünlere hiç değinmiyorum zaten.. geçen burada bir üye yazdı..kızına bir bebek almış 100 tl. Bir oyun seti; bir puzzle; lego, motor hareket geliştiren oyuncak alsan dünya para..hepsi ithal çünkü..

Yani çocuk demek; masraf demek..
Siz nüfusa ihtiyacı olmayan bir ülkedesiniz. Doğum artış oranı hicbir zaman eksilere bizde düşmeyecek. O yüzden Avrupa ülkeleri gibi çocuk parası , yıllarca doğum izni, ücretsiz kreş; ücretsiz okul; kira yardımı..vb alamayacaksınız. O yüzden bu devirde Kendine güvenen çocuk sahibi olmalı..
Tabi ki isteyen gene imkanı olmasa da çocuk sahibi olur. Ama o zamanda maalesef sürüneceksiniz..
Burada bizde size üzülürüz ama asıl çileyi siz cekersiniz..

Sizin mesajla içimi dökmüş gibi oldum ..:oops:

Ama burada 3 4 5 çocukla geçinemiyorum konularını okuyunca üzülüyorum. Ondan yazdım..

Son düzenleme:
3 çocuktan sonra çocuk nasıl yapılır bildiğinize göre önlem alabilirdiniz açıkcası hiç üzülmedim

Ya o değil de bence esinizden boşanasınız varsa boşanın 4 çocuk icin iyi nafaka alırsın kisi bası 500 desek 500 de size verse 2500 eder neyden kötü 😂

5 ciyi yapmayin yasmin quarista vs gibi dogum konttol haplarindan birini alip için aylık ve yıllık deri altina koyulan korunma yontemini de deneyebilirsiniz mutsuz olduğunuz icin yazdim
Hayirli olsun

Aynen..
Sağlık ocağına gidiyorum. Ve kendi sigortam var. Bana muayene parası ve ilaç fark parası çıkarıyorlar. Her gitmeye 20 civarı para ödüyorum. Ben anlamadım bu işten..

Eğitim desen zaten bitik..Egitim sistemi sürekli değişiyor. Şu an köklü özel okullar senelik 50 60 bin bandında. Bunu kim verebilir? Çok az kimse..

Faturalar benim bam telim..
Bu sene bize doğalgaz 450 lira geliyor. Ki gündüz evde yokuz. 5 civarı eve geliyoruz.
Bir restauranta gidiyorsun. Istanbul'da kebap olmuş 35 lira. Tavuk yemekleri bile 20 civarı. Zaten sinema 30 lira. Yani 4 kişi olsan bir sinema bir yemek yapsan gitti en az 200 lira..

Hala millet 3 4 5 çocuk derdinde..
Nasıl geçiniyorlar?
Yani bu sitede kaç üyenin aylık haneye giren para 20 bin ve üstü???
Sayılıdır. Ama herkeste bir çocuk da çocuk aşkı..
Anlıyorum çok tatlılar, minnoslar; inanılmaz bir duygu..
1 çocuk sahibi olmak; annelik ve babalık duygusunu tatmak neden yetmiyor? Illa neden 3 4 5 çocuk?
Bebekler çok tatlıdır evet ama o bebek öyle kalmayacak. Büyüyecek. Bir sürü ihtiyacı olacak. Şu an en uygun etüt merkezi 5 bin üstü.. bunun kitabı var kursu var yemesi içmesi giydirmesi var. Ayrıca bez ve mama da pahalı. Bebek için organik ürünlere hiç değinmiyorum zaten.. geçen burada bir üye yazdı..kızına bir bebek almış 100 tl. Bir oyun seti; bir puzzle; lego, motor hareket geliştiren oyuncak alsan dünya para..hepsi ithal çünkü..

Yani çocuk demek; masraf demek..
Siz nüfusa ihtiyacı olmayan bir ülkedesiniz. Doğum artış oranı hicbir zaman eksilere bizde düşmeyecek. O yüzden Avrupa ülkeleri gibi çocuk parası , yıllarca doğum izni, ücretsiz kreş; ücretsiz okul; kira yardımı..vb alamayacaksınız. O yüzden bu devirde Kendine güvenen çocuk sahibi olmalı..
Tabi ki isteyen gene imkanı olmasa da çocuk sahibi olur. Ama o zamanda maalesef sürüneceksiniz..
Burada bizde size üzülürüz ama asıl çileyi siz cekersiniz..

Sizin mesajla içimi dökmüş gibi oldum ..:oops:

Ama burada 3 4 5 çocukla geçinemiyorum konularını okuyunca üzülüyorum. Ondan yazdım..
Ya turkiyede saglik nasil parali. Ucretsiz be iiydi saglik. Neden ek para aliyolar.ben kanadada yasiyorm. Burda ki saglik sistemine soyleniyoruz ama hastane saglik ocagina sifir ucret veriyoruz. Eczanelerdede bazi ilaclar a biraz para oduyoruz. AMA genede tuekiyedeki doktorlarib kalitesi mudahale hizi doktora ulasmak ne kanadada var ne avrupada. Gercej bu.

Benim niyetim 2 çocuktu. 2. Hamileliğim üçüz oldu. Birden 4 ledim. Benimki extrem benim dışımda gelişti . Maddi manevi çok zorlayıcı gerçekten. Allah yardım etsin. Tek tek 4 lemek çok cesurca geldi bana bu devirde. Maddi probleminiz yoksa bi şekilde hallolur. Büyür. İnş sabırlı bir annesinizdir de incitmeden büyütürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X