4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3uz+1 toplam 4 cocuklu kuzenim var, vala evde bibyatili bakici bi tane de gidip gelen bakici var. bas edilir mi yoksa... bundan sonrasi icin onlem alin bari hayirli olsun

3 cocugum var aralari 2.5 yas arayla .. ilk 3 yil gercekten zordu .. yurt disindayiz yakinimda kimse yok aileden en zor anlarimda en yakin arkadasimin destegiyle yara almadan depresyona girmeden buyuttum sukur ..
suan kucugum 4.5 yasinda krese gidiyor ortancam 7 yasinda 1. sinifta buyuk oglumda 9 yasinda 4. sinif ..
yani rahatladim derken gun ici giyinip suslenip gezme olayim kesinlikle yok
herseyim planli aksamin yemegini sabahtan yapiyorum temizlik camasir utu kesinlikle onlar evde yokken bitiriyorum
ikindin cocuklar gelince tum vaktim onlarla geciyor
kucugun oyun arkadisyim
buyuklerin dersleri odevleri her sey bana bakiyor
o yuzden kesinlikle planli yasamak lazim ..
ve mutlaka kendinizden vermeniz gerekiyor
4 cocuk demek bir cok luxten feragat etmeniz demek
oncelikle bunu kabullenin ..
oglee kadar uyuyum aksama kadar is yapiyim olmuyor malesef
Allah kolaylik versin zor olacak ama gececek bunu bilin ..

Canim senin yanlışın var. Tabi pek cok annenin yanlışı var annelerin çocuklarına yaptığı en buyuk kötülük zaten süt içirmek. Gerci konuyla ilgisi yokta :) onun dışında evet. O kadar cocuk ac kalir. Sute asla ihtiyaclari yok ama et peynir yumurta ceviz vs tek maasla 5 cocuga zor ötesi zor yani 🤪
bu sut icirmeme sebebi kansızlık mi başka zararlarI da var mı yazabilir misiniz

inek sütünün inek yavrusu için faydalı olduğunu, insan yavrusu için faydalı olmadığını hatta zararlı olduğunu savunuyorlar. Kanıtlanmış bir araştırma yok bildiğim kadarıyla bu konuda. Ama çocuklukta alınmayan yeterli kalsiyumun ileri yaşlarda kemik erimesine sebep olduğunu anlatan ya da çocuklarım kemik gelişiminde kalsiyumun önemini anlatan çok araştırma var. Yani bence düzenli süt ürünü tüketmeli çocuklar sağlıklı ve dengeli beslenmek için.

Bilinçli ve verici ebeveyn olmak çok önemli. Babam gayet de alabileceği muzu almazdı bize, yerine gider kendine giyim, saat, atyarışı, motosiklet, ekonomi dergileri vs harcardı. Çocukken anlamazdım, annem de çaktırmazdı.

Ben hep diyorum herkes çocuk sahibi olmasın diye. Bu konuda da bir çok kişi bunu anlatmaya çalışıyor zaten, önemli olan doğurmak değil, ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek.

Babam hala bencil. Annem uyarmasa hala tüm benim tabağımdakini de yiyor. Annem 3 simit almış biri benim, yarısını tabağımda kenara koydum, birazdan yiyeceğim çayla dedim, odama gittim geldim ve babam o simiti yemişti. Annem kızmasa uyarmasa asla bana ayırmaz.
çok tatlisiniz üzülmeyin lütfen şeker hastaları tatlı hamur işi görünce gözü dönüyor kendimden biliyorum Kendine hakim olamıyorum hayvan gibi yiyorsun belki bencillikten değildir hastalık zaafidir oğlumun tatlilarini yememek için hep büyük savaş veriyorum bazen kaybediyorum.

Bende cok isterim yasitlariyla takilsin. Ama kendim okul oncesinin icinde oldugum icin goruyorum. Hastaliklar cok fazla oluyor ozellikle ilk baslama zamanlarinda. Zaten bagisiklik sistemi cok zayif kizimin. Yasadigim yerin kisi da sert. Bugun sabah okula giderken hava eksi 27 idi. Birakacagim en yakin kres 20 km uzakta il merkezinde. Esim nobet usulu calisiyor. Sabah o yokken dolmus kullanmak zorunda kalacagim. O da en az 40 dk surer. Bu soguklarda cocugumu disari cikarmaya Icim el vermiyor. Evde sicacik bakicisiyla kalmasi beni daha cok rahatlatiyor. Yanima gotursem ogrencilerimle ilgilenemem, onlarin hakkina girerim diye korkarim, kizim kiskanabilir,huyu degisebilir, digerleri buyuk oldugu icin ezilebilir iclerinde. Bir suru dusunve beynimi kemiriyor iste 🤦‍♀️
kıskanır sizi cok üzerine oğlum 36 aylıkken yanıma aldım güzel di ama zor oldu

2 yaşından önce çocuğa süt vermek gereksiz.
Ya anne sütü ya devam maması, hangisini kullanıyorsa ona devam etmeli.
2 yaş sonrası da günlük sütten günde 2 bardak kadar tüketmesi faydalı, 3 ü geçmek zararlı.
Demir emilimi ve kansızlığa sebep oluyor.

Ayran, özellikle ev yoğurdu suyuna yapılan çok daha faydalı, süt ürününün fermente olması peynir, yoğurt, ayran, kefir vs, inek sütünden çok daha önemli çocuk beslenmesinde.

Tek bırakılmış çocuk nasıl bir tabirdir ya?
O çocuklar tek değil hanimefendi. Anneleri babalari,okulda arkadaslari,komsu cocuklari,öğretmenleri,bazılarının evcil hayvanlari falan var.
Nerden biliyorsunuz tek çocukların yalnız olduğunu?
Ben öyle düşünmüyorum. Kendimden örnek vereyim. Babam vefat etti annem yaşlı ve dönüşümlü olarak ablam ve benim yanımda yaşıyor. Çocuklugumdan beri dara düşsem, hastalansam, maddi manevi ihtiyaç duyduğumda ya da doğum günümde, özel günümde hep yanimda ve ben de hep yanındayım. Emin ol ne komşu cocuğu, ne ogretmen ne de evdeki evcil hayvanın ileride çocuğa faydası olacak. Kardeş her zaman lazım...

Ben öyle düşünmüyorum. Kendimden örnek vereyim. Babam vefat etti annem yaşlı ve dönüşümlü olarak ablam ve benim yanımda yaşıyor. Çocuklugumdan beri dara düşsem, hastalansam, maddi manevi ihtiyaç duyduğumda ya da doğum günümde, özel günümde hep yanimda ve ben de hep yanındayım. Emin ol ne komşu cocuğu, ne ogretmen ne de evdeki evcil hayvanın ileride çocuğa faydası olacak. Kardeş her zaman lazım...
Bencede

Bizim komşunun akrabası var da, 12 çocuk, en büyüğü 16 yaşındaydı. Dediğine göre her çocuk bi küçüğüne bakıyormuş, bu da komşu komşu geziyor :D

Ama bence komik değil dramdır bu. Bakın maddiyatını hiç saymıyorum bile, o kadar yakın yaşlarda bebeklere aynı ilgiyi göstermeniz imkansız. Birine ilgi verirken hep diğerinden çalacaksınız.

En azindan 12 cocukluymuş o. 2 cocugu olup kucugunu buyuk olana kitleyen de çok. 😑

Ben tek cocugum ama 9-10 yaşlarimdayken hatirliyorumda arkadaslarimin pesinde devamli kucuk kardeşleri dolanirdi. Anneleri "kardeşini de almazsan cikamazsin disari" derlerdi. Ki kardesler de oynayacak yaşta degillerdi 3 yaşinda bebeleri 10 yasindaki cocuga emanet edip sokaga saliyorlardi. Cocuklar hem oyun oynayip hem kardeslerine bakmaya ugrasirdi.

İkinci bebe üç aylıkken üçüncüyle yanlışlıkla(!), üçüncü bebe üç aylıkken dördüncüye yanlışlıkla (!) hamile kalan kadına korunma yolu önerisi sunmanın neresi alay etmek?
Cocuklar 3'er aylik oldugunda mi hamile kaliyormus? 😲😲 O zaman bu cocuk da gogup 3 aylik oldugunda yine hamile kalabilir. Hep ayni ay hamile kaliyor o zaman 😀😀 Tuplerini baglatabilir ya da esi vazektomi yaptirabilir.
Duzeltme: pardon. Konu eskiymus. Sonradan farkettim. 5inciye hamile olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X