4 boyutlu ulturason önemlimidir?

fatmabetul91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
54
34
98
34
merhaba arkadaşlar 18 haftalık gebeyim samsunda özel bi hastaneye gidiyorum ikili taramam yapıldı çok şükür bi sorun yok üçlü taramanın sonucuda iki üç güne çıkacak inş birşey çıkmaz doktor birde 4 boyutlu ulturasona gir dedi ama ben biraz çevreme sordum soruşturdum giren kimse yok gerek olmadığını söylüyorlar özel hastane olduğu için herşey parayla acaba para içinmi istiyorlar? yaptıran varmı gereklimi arkadaşlar ... bu konu formun biyerinde varsa kusura bakmayın bulamadım

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun insallah. rabbim sag salim kucagina al,aui nasip etsin. Hollandada 4d yi zevk icin yapiyorlar. Ailecek toplanip bebegi daha iyi gosteriyorlar. Bunu video ya kayit ediyorlar vs. Sen bence gene doktorunu ara neden 4 boyutlu gerek gordu bir sor. Bana gore para icin. Cunki hollandada oyle. Ama belki turkiyede baskadir.

çok teşekkür ederim güzel dileklerin için inş sağ salim kavuşurum türkiyede de yaptoran yok gibi kime sorsam o be diyor

çok teşekkür ederim güzel dileklerin için inş sağ salim kavuşurum türkiyede de yaptoran yok gibi kime sorsam o be diyor
Ayrıntılı ultrasonla aynı şey mi acaba bilemiyorum, aynı ise benim doktorum da önerdi, bebeğin tüm organlarına bakılıp, herhangi bir anormallik var mı o saptanacakmış..

benim doktorum ayrıntılı da normal ultrasonla baktı. 4 boyutluya girmedim ama doktorun cihazı çok iyi.
ayrıntılının amacı tüm organları incelemek; ben zaten her gelişinde inceliyorum ayrıntılı dedi. İstanbulda özel hastaneye gittim oradayken. oradaki cihazla hocanın cihazı görüntü açısından çok farklı.
ben özel hastaneye gitmiyorum GATA nın hocalarından birinin takibindeyim...

Para için diil bebeğinizin sağlığı için,tüm organları ayrıntılı inceleniyor,4 boyutlu ultrasonda birebir görebiliyorsununz bebeğinizi,girin bence sonradan pişman olmayın.Benim ilk hamileliğimde 3.aydan sonra bütün kontrollerim 4 boyutluyla yapıldı doğuma kadar,istanbulda çok aradım ama bulamadım,istanbulda böyle bi sistem yok sanırım ayrıca bi ücret ödeniyor 4d için,çok pahalı olan yerlerde var ama makul fiyata bulabilirsiniz bence,hem o görüntülerde hatıra olarak kalıcak

girin mutlaka, bebeğinizin iç organlarına bakılıyor anormal bir durum var ise bazen anne karnındayken bazen doğar doğmaz müdahele yapılıyor.. anormal olan durum önceden bilinmez ise bebek doğduktan aylar sonra fark ediliyor ve bazen çok geç olabiliyor.. örneğin böbrek rahatsızlıklarında erken tanı çok çok önemli, mesela dudak yarığı da bebeklerde sık görülen bir durum, bu da sadece ayrıntılı (4D) ultrasonda görülebiliyor dolayısı ile böyle bir durumla karşılaşıldığında hem siz psikolojik olarak hazır oluyorsunuz hem de dudağa müdahele edilebilecek bir hastanede doğum yapmayı seçiyorsunuz, hem de doğar doğmaz bebeğinize müdahele ediliyor..

evet belki bu olasılıklar çok düşük olasılıklardır, ama hiç kimse "benim başıma gelmez" demesin, erken tanı hayat kurtarır, teknolojinin nimetlerinden yararlanın !

Bana henuz bisey denmedi fakat ilerleyen haftalarda girmek istiyorm ben 4 d ultrasona. Hem bebegimi daha net gormek hemde sagligiyla ilgili bilgi almak icn ama ins bi problem olmaz bebislerimzde saglicakla aliriz kucusumuza

Merhaba. Bir samsunlu olarak yazınızı okuduğumda hemen cevap verme gereği duydum. hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz bu arada. 4 boyutlu ultrasonu bende yaptırdım. bebeğin böbrekleri, ciğerleri, kalbi daha net gözüküyor. allah muhafaza ters giden bi durum olursa önlem baştan alınıyor.yaptırın derim ben. videoya doktor kendisi çekti. birde resimlerini :)))

teşekkür ederim arkadaşlar rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin doktorumun ulturasonu çok net zaten bebişimin yüzünü hatlarını net görüyorum zaten bi kaç hastaneyi aradım fiyat almak için birinde ranyoloji doktoru kalbi ve böbreklerine bakıcaz ona göre rapor oluşturcaz dedi

samsunda kime gidiyosun canım nereye çektirdin?

Öncelikle Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah:) gata daki doktorunuzun adını sorabilirmiyim? Memnunmusunuz?

Öncelikle Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah:) gata daki doktorunuzun adını sorabilirmiyim? Memnunmusunuz?

amin inşallah :)
doç. dr. Mutlu ercan
çokk memnunum şansıma ilk randevumu ona vermişlerdi iyi ki öyle de olmuş. çok pozitif bir doktor.
siz samsun'dasınız ama değil mi?

amin inşallah :)
doç. dr. Mutlu ercan
çokk memnunum şansıma ilk randevumu ona vermişlerdi iyi ki öyle de olmuş. çok pozitif bir doktor.
siz samsun'dasınız ama değil mi?

Siz samsundamısınız? :) ben Ankaradayım doktor araştırması yapıyorum o sebep ile sormuştum :)) memnun olmanıza sevindim doktorun bu süreçte çok önemli olduğuna inanıyorum pozitiflik harzaman güzel durumlara sebep olur şanslısınız :) güzel bir hamilelik geçirmeniz dileği ile sevgiler, :)

ben konu sahibesiyle karıştırdım o samsundayım yazmıştı ya :) ders çalışıyordum arada girdim.
ben de Ankara'dayım :) Askeri mensup musunuz diye sorayım o zaman?

ben konu sahibesiyle karıştırdım o samsundayım yazmıştı ya :) ders çalışıyordum arada girdim.
ben de Ankara'dayım :) Askeri mensup musunuz diye sorayım o zaman?

Değiliz ama artık sivillere de bakılıyor diye biliyorum doğrusudur? :)

Bu arada konu sahibesi arkadaşım 4 boyutlu ultrasona benimde bir arkadasım girmişti doktoru istemiş sanırım rutin bir kontrol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…