4 haftalık hamileyim oruç tutuyorum zararı olurmu

hayır lutfen bılıncsız olmayın arkadaslarr hem anne hembebek cık ıyı beslenmelı bu sıcaklarda normal ınsan bıle zorlanıyor kaldıkı sızler lutfenn tutmayınn yazıkk

cnm tv de söylüyorduu son aylarda tutulmasın diyorlar.bide dayanammıyorsan tutma tabii ama daha çok küçükmüş ben şahsen tutardım orucumu.. eger hamile olursammmmm ve son aylaırna gelirse tutmayabilirimde ilk 3-5 ay keisn tutarımmmmmm hamileliigm rahat geççiyorsa tabii..bulantı kusma baş agrısı gibi şeyler olmuyorsa..akşam çok yerimmm sahuru iyi yapaırmm olur bite..

bence tutlabilir çünkü bebek daha annenin depolarından alarak beslenicek..zaten minicik bir şey..ona depolar yeterde artar bile..hem bulantılar yüzünden sorunda olmaz fazla..

allah tamamına erdirsin,kucağınıza almayı nasip etsin.hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallahü teala..
sevgiler

geçen bi hocadan dinledim tv de. diyor ki; aruç rutan yani bu konuda bilinçli olan bir doktora sormak lazımmış. kendi doktoruna sordun mu?

ben ikinci hamileliğimde 3 aylıkken oruç tutmak için kendimi zorladım ama birgün caddenin orta yerinde kan şekerim düştüğü için baygınlık geçirmiştim. o yüzden bir daha da tutmaya kalkışmam
zaten Rabbim de tutmamamız gibi bir kolaylık vermişse vücuda yüklenmek sevap yerine daha vebal oluyor
şimdiden tebrik ederim, Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin a.s.

Son düzenleme:
Bence de seni zorlamıyorsa tutabilirsin.Çünkü sonradan tutmak daha zor.Ben kızım 3 aylıkken emziriyorum diye tutmamıştım çok açlık susuzluk oluyordu çünkü. kızım 2 yaşında daha tutamadım bıraktığım günleri.

ilk üç ay da bebeğin ilk organ oluşumu gerçekleştiği için ben tutmuyorum.. sonuçta o bebeğe bakmak için de artık bi sorumluluğumuz var.. o bize verilmiş bir emanet. hem dr.um gebeliğin ilk 3 ayındaki oluşan insülin dalgalanması ne kadar az olursa bebek o kadar daha az zararı olur dedi.. o nedenle bana günde 7-8 öğün ye dedi.. ki demesine gerek yok..biraz bulantıdan dolayı az yiyorum ve çok çabuk acıkıyorum.. hatta başım dönüyor çoğu zaman.. sen keyfi tutmuyor değilsin kii.. böle düşün hem bu orucu tutmuyosun demek ilerde de bu borcu tutmıcan demek değil ki.. hem yediğin günlerin parasını vericeksin hem de mesela doğumdan sonra uygun bi zamanda bu oruçları mecbur tutacaksın..

siz bir anne adayısınız, bir canlının hayatından, gelişiminden sorumlusunuz...Şu anda onun kendi hayatı için yapabileceği hiçbirşey yok herşeyiyle ama herşeyiyle size bağlı..ihtiyaçları sizde.yani dünyanın en büyük sorumluluklarından birisini sırtlanmış durumdasınız...Ayrıca bunun izni verilmiş zaten...Bu dönemde oruç tutmanız sizi özel daha inançlı kılmayacak..sadece yapmanız gereken ibadetinizi yerine getirmiş olacaksınız...öte yandan tutmamanız sizi inançsız da yapmayacak....

Kararı size kalmış....şu dönemde vücudunuzdaki depolardan besleniyo olabilir fakat sizin beslenememeniz ilerisi için sorun yaratabilir...üstelik anne adayları için önerilen öğün sayısını olabildiğince artırıp miktarı azaltmak öyle iftarda, sahurda tıka basa karın doyurmak yalnızca midenizi yorar ve rahatsız eder...şu anda bebeğinizin ve sizin günde en az 2 lt sıvıya ihtiyacınız var ki bu sıcaklarda bu ihtiyaç daha da artacak....en azından bunun için ben olsam tutmazdım...ya bişey olursa??? bunu göze alabiliyormusunuz???olmayada bilir, herşey düzgün sorunsuz da gidebilir ama ya olursa???? ben küçücük bir ihtimal de olsa "bir şey olursa" yı göze alamazdım bu durumda.....

karar sizin kendi vücudunuzu, sınırlarınızı bilen sizsiniz bunun muhasebesini yapacak olan sizsiniz...bir kaç hafta sonra mide bulantılarınız ortaya çıkabilir....zorlanabilirsiniz

dilerim sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız bebeğinizi...

bende yeni hamileyim ama tutuyorum maşalllah bana bir zararı olmuyor dikkatli besleniyorum. ama zararı oluyorsa baş dönmesi, halsizlik vb. gibi tutulmamasından yanayım

biraz bilinçli olun lütfen.o bebekte sizinle birliktte oruç tutuyor ki bebegin o dönemde en çok ihtiyacı olan suyu ondan kesiyorsunuz.bebeginiz hayırlısıyla dogduktan sonra ve emzirme dönemi bittiktn sonra tutarsınız orucunuzu.

valla cnm ben bulantıdan ve sık acıkmaktan tutamıyorum ve deli gi isu içiyoprum nasıl tıutuıyorsun valla bravo ama bencede tutmasan daha iyi oolur

benim oğlum 18 aylık.4 aylık hamileyken ramazan olmuştu ve ben tuttum sadece 4 gün kötü oldum gözüm filan karardı o zaman bıraktım..banada hep demişlerdi bebek gelişmez filan diye çok şükür bir sıkıntı çekmedim.ama benim 2 yıl önceydi ve ramazan hem daha kısa günlerdeydi hemde daha serindi.şuanda hamileyim 1,5 aylık denedim ama tuttamadım.tutmuyorm artık kaza edeceğim.ama dene tutabiliyorsan sarsmıyorsa tut,sarsıyorsa kendini zorlama.Ama tutabilsem tutardım çünkü sonradan kazasıda zor oluyor..

ben de 5 haftalık hamileyim..oruç tutmayı çok istedim ama düşündüm çocuğum için vazgeçtim..bir de bu sabah o kadar susayarak uyandım ki doğru mutfağa koşup bardak bardak su içtim ve düşündüm ya oruçlu olsaydım ben ne yapardım dedim..çok fazla su tüketmek gerekiyor bir de havalar sıcak..kızlar eğer idrar renginiz açık sarı değil de koyuysa yeterince su almıyorsunuz demektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…