4 haftalık hamileyim oruç tutuyorum zararı olurmu

İlk üç ayda bebeğin temel organları oluşumu açısından riskli bir dönemdesin,bulantıların da henüz başlamamıştır ama 6 hafta civarı başlayabilir.Ne kendine ne de bebeğine eziyet et,sonra kaza edersin.Şimdiki sorumluluğun daha büyük,minicik bir can bedeninde büyümeye çalışıyor,O'nu düşün...

slm peki birsey sorucam bizde bu ay bebek denemelerı yapıcagız..eger hamıle kalır ısem de bunu hemen bılemeyecegım ramazanda oruc tutmaya ddewam edecegım..bebek olursa bır sıkıntı olabılırmı ?

ben 31 haftalık hamileyim inanın zorlasamda oruç tutamazdım galiba hava okadar sıcakki sürekli su içmek istiyorum.kızım baya büyüdü süreklide acıkıyorum suyunda azalma olur diyede korkuyorum.sonradan kaza yapabilirsiniz daha bir aylık hamilesiniz bebeğinizin size tutunma dönemi doktorunuzla mutlaka konusun

slm peki birsey sorucam bizde bu ay bebek denemelerı yapıcagız..eger hamıle kalır ısem de bunu hemen bılemeyecegım ramazanda oruc tutmaya ddewam edecegım..bebek olursa bır sıkıntı olabılırmı ?

şuanda hamile değilsiniz onu rabbim bilir ama bu ay hamile kalacağınızda kesin değil.

bende 5 haftalık hamileyim ama ben önce bebeğimi düşünmek zorundayım.allah bıze bu sorumluluğu layık gördüyse eğer ben bebeğimin canını riske atamam.allah da gönlümden geçeni biliyor gerçekten tutmak istiyordum ama bı can taşıyorum karnımda.sonuçta allahın verdiği bir can ve onu korumak için yapıyoruz bunu...

karar senin kararın ama bende hamileyim ve tutmuyorum,yemek yerken ve de sonra bebeğimin hareketlerini hissediyorum daha da kıpır kıpır oluyor anlıyorum ki o sırada o da yemek yiyor enerji dolu oluyor,su özellikle çok önemli onu içinde tutan gelişimini sağlayan şey,çok fazla su tüketmeyen anne adayları erken doğum riskiyle karşılaşıyor,bebeğin suyu azalınca hayati riski çoğalıyor sen bilirsin yine ama benim vicdanım bebeğimi susuz ve aç bırakmak istemiyor,önemlilik derecesinde ilk sırada oğlum geliyor.....Allah sağlık verirde o günleri görürsem tutacağım ilerde kazalarımı....

bildiğim kadarı ile bebiş kendini belli edene kadar (yani adet gecikmesi olan dönem) maruz kaldığı olumsuz etkiler pek önemli değil....eğer sağlıklı ise devam edebiliyor ve sana adet gecikmesi ile ben burdayım diyor...eğer zaten zayıfsa yani sorunlu dayanıksız olacaksa hiç oluşmuyor..

şimdi hamile kalsan daha tek hücre olarak oluşacak, bölünecek gelecek anneciğinin rahmine yerleşecek sonra minicik kalbi oluşacak atmaya başlayacak işte o zaman kan ihtiyacı olacak beslenmeye başlayacak....o bu dönemlere gelinceye kadar ramazan bitebilir zaten canım yani en az 4-6 haftalık olması gerekiyor....şu an etkilemez....

yine de sen bilirsin bir doktora danış için nasıl rahat ederse....

canııımmmm diyesim geldi çok...ne mutlu oluyosundur...

oncelıkle cevap ıcın tskler ..doktorum tutma dıyor ama benım bu ay kalacagımda kesın deılkı..orucumu tutmak ıstıyorum ..soyledıgınde haklısın aslında bu ayın 16 ıtıbarı ıle yumurtlama donemım olsa bıle ramazan bıtene kadar 2 haftalık olucak ..allah nasıp ederse tabıı..

Arkadaşım birebir bir profesörden dinledim hamileyken oruç tutulduğunda vücüttaki açlık ve susuzluktan dolayı yağ hücrelerinde bulunan adını hatırlamadığım bir madde kana karışıyormuş ve bu madde kanda dolaşarak bebeğine ulaşıyor ve bebekte zeka geriliğine ya da gelişim bozukluğuna neden oluyormuş bu riski göze alıyorsan buyur tut ama ben asla bu riski göze alamam.

ılk haftalarındadamı bu rısk mevcut acaba...

kaçıncı haftasında olursanız olun bu aylarda hele ki yüzyılın en sıcak günlerinin yaşandgı bugünlerde oruç tutulması taraftarı değilim
açlığı bişekilde telafi edersiniz ama susuzluğu nasıl telafi edeceksiniz
su ihtiyacı karşılanmadığı takdirde erken doğum riski de olabiliyor
dinimizde bize böyle ruhsat vermiş ne güzel sonrasında kazası tutuldugunda tıpkı ramazan ayında tutmuş gibi sevabı olacak yine de

ılk haftalarındadamı bu rısk mevcut acaba...

Bence ilk haftalarda daha da yüksektir. Düşünsene şu anda hücreler birleşerek minicik bir kalbi, beyni yavaş yavaş oluşturuyor. Tamam ilk aylarda annenin bünyesindeki besinler yeter diyorlar ama sen besin almayı uzun sürelerde kesiyorsun besini de geçtim su içmiyorsun Allah bu dönemde zaten orucu zorunlu tutmuyor. Yine sen bilirsin ama çok iyi düşün derim.

ıBADETIN ZARRI OLMAZ bence :/(

Bence çok yanlış bir düşünce..
16 saat aç ve susuz kalmanın bebeğe zarar vermeyeceğini nasıl bilebilirsiniz?
Kaldı ki gelişimine zarar vermesi çok da büyük bir ihtimal.
Olayı din-ibadet-vicdan boyutunda düşünmeyin.
Ha ibadet konusunda bu kadar vicdanlısın, tüm yaşamı, besini, suyu sana bağlı olan bir bebeği de ibadetin zararı olmaz diyerek aç bırakmamalısın.

ben de tutmuyorum tedbiren
RAbbim bize bu kolaylıgı saglamış
neticede emanetlerin en güzelini tasıyoruz
ne olur ne olmaz tedbirde yarar var bence

bence orucu tutmanda hiçbir sakınca yok.. daha olmamış birşeyi bahane göstererk oruç tutmamak bence yanlış.. bu arada dr. sordum demişsin.. islamiyet dior ki dr.sor. ama dini bütün ,inançlı ve sana 'tutma' dediğinde o sorumluluktan ürkecek bi dr. sor dio.. yani dr. inancı kıtsa zaten cevabı hayır olacaktır..

bana da dr. aynı şeyi anlattı işte. insülin dalgalanması ne kadar çok olursa o kadar bebeğin gelişimi gerilermiş..ha bunu bana daha ramazan gelmeden ilk hamileliğimi öğrendiğimde anlattı yani oruç muhabbeti üzerine değil.. dolayısıyla ben de oruç tutayım mı die sorma ihtiyacı bile hissetmedim.. ama şöle de bi durum varki..herkes oruçluyken oruç olmamak gerçekten beni üzüyor..eğer günler kışın gibi kısa olsaydı %100 tutardım..ama şuan buna cesaretim yok..

ıBADETIN ZARRI OLMAZ bence :/(

rabbim kendine zarar vererek(ki hamileyken oruç tutarsan kendine ve bebeğe de zarar veriosun) yapacağın bi ibadeti bence makbul kılmayacak.. vücudunu sana emanet etmiş..hem oruç tutmamamk ilerde bu oruçları kaza etmicen demek değil ki.. eğer bu oruçları kaza etmezsen işte o zaman kötü..hem arkadaşlar maddi durumunuz el veriyorsa lütfen günlük bir kişinin yemeğini karşılayack olan parasal miktarı kaç gün tutmuyorsanız o kadar günle çarpın ve parasını verin.. bu da dinen şart.

arkadaşlar biz o çocuk karnımızdayken ve doğduktan sonra ona bakmakla yükümlü değilmiyiz? doyurmak temizlemek ona elimizden gelen her türlü imkanı sunmak zorunda değilmiyiz? o çocuk bizden besleniyor oruç tutarsak vebal altına gireceğimizi düşünüyorum. hadi günün ortasında kan şekerimiz düşse bozmayacakmıyız ne bileyim bayılsak o oruç bozulmayacakmı aklımıza acaba bebeğime bişey olmuşmudur diye gelmeyecekmi? ki orucun kazasını yapabilme imkanımız varken ! ben ilkokul 4.sınıftan beri hep tam tamına orucumu tutmuşumdur inancımda tamdır orucun bize olan faydasınıda biliyorum ama bunu bebeğimize yapamayız şimdi bebeğimize bakalımda yavaş yavaş fırsat buldukça doğumdan sonra kazasını yaparız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…