4 haftalık hamileyim oruç tutuyorum zararı olurmu

bende tutmuyorum ilaç almak zorundayım almasaydım tutarmıydım gene tutmazdım bebeğim herşeyden önemli allah ona bir can vermiş onun verdiği bu canıda en iyi korumakla mükellefim...

bilincsizligin bu kadari....doktora da mi gitmiyorsun ? cocuga simdiden acidim kusura bakma da ! orucu bu seferlik bosversen cok iyi olur diyorum!

Hamile olma ihtimalinide düşündüğümde haklısınız...ama henuz deılım ..su konusunda cok haklısınız..dusuk ve bır cok soruna sebep olabılıyor..inşallah allah bu mubarek ayda nasip eder..çok teşekürler

angel eda hanım sorun orucu tutmama bahane gostermek deıl..yanlıs degerlendırmısınız burada benım ılk deneyımım olucak burada tecrubesı fazla olan anne adaylarından bılgısıne basvurdum..olmus bır gebelık olsa ıse zaten bende tutmazdım ama sımdı durum degısık en dogrusu orucu bırakmamak sanırım...tskler cevap ıcın

hamileliğimi öğrendiğimde 3 gün oruç tutmuştum ama resmen işkenceydi susuzluk, test yapıp doktora gidince bana orucu bırakmamı söyledi bende dediğini yaptım havalar çok sıcak ve suya çok ihtiyacımız var o yüzden herkesin kendi tercihi ama tutulmaması daha doğru bence

vereliniortak alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Dini açıdan yaklaşıyorsunuz ve yanlış yönlendiriyorsunuz bence konu sahibini. Allah korusun o çocuk susuzluktan ya da açlıktan dolayı bir hastalıkla dünyaya gelse sorumluluğu kabul edebilecek misiniz? Aldığınız hangi eğitimle, sahip olduğunuz hangi bilgiyle bir şey olmaz diyorsunuz, ne arkadaşı tanıyorsunuz ne de muayene ettiniz. Doktorlar bile muayene etmeden anlayamıyorlar bazı şeyleri siz nasıl uzaktan atıp tutuyorsunuz ki?

Ben şunu tekrar söyleyeyim madem ibadetinden geri kalmamak için vicdanın var , aynı vicdanını çocuğunun sağlığı için de harekete geçir. Tamam dinin gerekliliğidir oruç tutmak ama biraz abartıya kaçıyor artık bazı şeyler.

ne bu hucum seklınde verılen cevplar böle?
ben oruc tut yada tutma yazmadımkı
ıbadetın zararı olmaz yazdım
eger o bebege bısı olacaksa eger oruc deılkende olur(ALLHIM KORUSUN )

bu benım dusuncem herkes alıntı yapıp bana deıl konu sahıbıne cevp versın lutfen
tartısma yaratmayın
benıde abımıde bu yaz sıcaklarında oruc tutarak annem dogurmus gayette saglıklıymısız
ben anne olamadım henuz ama rabbım bana o duyguyu yasatrsa
catr catrda tutarım
allh nıyetını bıldıkten sonra herseyı korur vede kollar
konu sahıbınınde orucunu allh kabul etsın ınşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

tut arkadasım tut. bebek senin bebeğin .allah korusun bişey olursa ozaman onun günahını nasıl ödersin allah bilir.cehalet gercekten kötü

Biraz dinimizi düşündüğünüz kadar karnınızda taşıdığınız bebekleri düşünsenize lütfen hanımlar yapmayın sıcakta aç susuz kaç saat hemde nasıl dayanılır sizler yiyeceksiniz ki bebeklerinizde gelişip büyüsün ..

benım kuzenımde tutuyor bugun doktora gıttı gayette saglıklı cok sukur :)
oslem cehaletlen ne alakası var ya......

konu sahbı oruc tutugunu bunun zararının olup olmadıgını sormus
var zararı yada yok dıyıceksınız

iş allhalan kul arasındakı hesaplasmaya geldı
dıger dunyada cekecegımız gunahların bedelıne geldı
herkes hoca oldu maş...

herkesın bunyesı farklı
ılla oruc tutuldu dıe cocuga bısımı olaaacak anlamına gelıor bu ?
gun boyu bişi yıyemeyerek aseren ınsanların cocukları oluyormu
sudan bıle tıksınenler var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…