4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

Yani su ayrintilara bakacak olursak pek parlak olmaz burda geleceginiz. Bir de hangi ulkedesiniz?
Burasi artik pek ulkeye benzemiyor da. Gelmeyin.

All
Allah gonlune gore versin guzelim hayirlisiyla demeyi unutma..

Mesela 1000 TL'ye kiralık ev bulabilirsiniz
veya
2500 TL'ye kiralık ev bulabilirsiniz.

Arada 1500 fark var.

Ya da benim de 2 çocuğum var ve özel okula gidiyorlar. Sadece okul taksitleri ayda 2000 TL. Devlete gitseler bunun yerine ayda 500+500 etüt parası verecektim.

Arada 1000 TL fark var.

Tatil derken 4 kişiye 4000 TL'lik tatil de var, 14.000 TL'lik tatil de var.

Biraz standartlarınızdan bahsetmelisiniz.

bence aç kalırsınız gelmeyin..
sen bankaya girsen 2000 aldın diyelim
eşin muhtemelen işsiz kalır kamu yönetimciler özelde ne yapar bilemiyorum.

istanbulda kiralara sahibinden sitesinden bakabilirsin.
anadoluda bir yere gelecekseniz benim yaşadığım yerden örnek vereyim

evim 650 tl kira+ aidat (3+1) doğalgazlı ama 25 senelik ev
2 kişiyiz mutfak masrafımız aylık 600 falan
arabamız yok dolmuş parası tek biniş 1.75 tl
elektrik su doğalgaz internet telefon faturalarımız 450 tl falan aylık

şu an eşim farklı şehirde aylık toplam gelirimiz 6000 tl kadar.
(borcumuz olmasa rahat yaşarız bu paraya burada ama 3500 tl borcumuz var her ay) kalan 2500 tl ile kira faturalar ödendikten sonra kıtı kıtına yaşıyoruz 2 kişi.

Aa yaptiniz mi hayirlisi olsun. Biz de Ankara'yi istiyoduk ama sanirim vazgecicez. Sakin bi Anadolu sehri basimizdan fazla. Ölmeyelim ya yeter..

Ozel
ozel degilse 3500 kadar buyuk bir borc hemde her ay ne icin???

Asgari ücret 1300 olmuşken,çoğu patron bu ücreti bile gazla bulup zam yapmazken,kaldı ki 5000 7000 maaş nasıl alınacak.
Gönül ister ki herkes kısmadan ,lüksünden vazgeçmeden,istediği gibi geçinsin ama nerdeeee.Gıdayı,lüksü ,sosyalliği bir kenara bırak millet,3 kuruş az fatura gelsin diye kombiyle bile devamlı oynuyor,rahat ısınamıyor bile.

Aa yaptiniz mi hayirlisi olsun. Biz de Ankara'yi istiyoduk ama sanirim vazgecicez. Sakin bi Anadolu sehri basimizdan fazla. Ölmeyelim ya yeter..

Ankara
Genel Müdürlül
Eskişehir
Bursa
Kırıkkale
Edirne
Bolu yazdık bakalım gönülden geçen ankara tabi, gerçi batman artık ankaradan güvenli olabilir ya neyse, hakkımızda hayırlısı olsun, Cemil cümleyle birlikte bizim de duamız kabul olsun inşallah

Yani 6000 maasda cok uctunuz sanki... Turkiyede her aile 6000 le geciniyo sanki. Ben yasanabilir bir rakam sordum

umarım herşey gönlünüzce olur..

Yani 6000 maasda cok uctunuz sanki... Turkiyede her aile 6000 le geciniyo sanki. Ben yasanabilir bir rakam sordum

O yüzden başta geçinmek ve yaşamak farklı dedim, açıkçası uçmadık, herkes o maaşla gecinmiyor ama insan gibi de yaşamıyor

Sen arada bir dışarda yiyip sinemaya gideyim tatilimi yapayım dersen çocuklarım adam gibi eğitim alsın dersen 6 bin çok ortalama bir rakam inan bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…