• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 kişilik aile mezarım....

Baban Şizofren hastası Canım.. Tedavvi görmesi şart.. Allah Korusun Elinden istemeden de olsa Kaza Çıkabilir.. Bizim akrabaya da oldu Kendi kendinede. Konuşuyordu apar topar götürdüler... Şimdi ilaç kullanıyor iyi..

Ağır şizofrenik vaka baban, sessizleşme durumu da var mı birileri dinliyo beni filan diyerek susar genelde şizofrenler. İnsanların bir olup hep onu öldürmeye çalıştığını dinlediğni takip ettiğini kötü şeyler yaptığını filan düşünür, bence sen küçüğüm filan deme gidebiliyorsan bir psikiyatri doktoruna gidemiyorsan da aile hekiminize durumu anlar babanın kendisini getiremeyeceğini söyle. Evde sağlık hizmeti kapsamında bakabilirler, kontrole geldik diyerek babanı ikna edeblirler tedaviye.

başınız sagolsun.. babanız hiç tedavi olmadı mı yoksa tedaviden sonuç alamadı da mı intihar etti?
O zamanlar biz hastalık olduğunu düşünememiştik huyu böyle diyoduk annem teklif etmiş doktora gidelim demiş ama istememiş, ben 19 yaşındaydım abim askerdeydi.bi anlık oluyo böyle şeyler sonrası kabus gibi çok zor şeyler yaşadık.

Canim allah yardimciniz olsun hocaya gitmez diyosun siz gidin onun yerine fotoğraf goturun giderken inşallah iyi olur baban şizofreni gibide duruyo kafasinda kuruyo sanki siz doktora gidip anlatsaniz yasadiklarinizi belki bi hal çaresine bakar doktor ya ne diyim bilemedim ki allah yardimciniz olsun. O arada yinede babana beddua etme belki gerçekten hastadir bela icinde tövbe et canim
Doktora ne gerek var hocaya foto götürse adamı dipdiri sağlıklı eder zaten doktor da kimmiş(!)cin kaçmıştır içine cin

O zamanlar biz hastalık olduğunu düşünememiştik huyu böyle diyoduk annem teklif etmiş doktora gidelim demiş ama istememiş, ben 19 yaşındaydım abim askerdeydi.bi anlık oluyo böyle şeyler sonrası kabus gibi çok zor şeyler yaşadık.
anladım canım.. gerçekten çok zor günler geçirmişsiniz..

Sevgili Melis.babanın belirtileri ciddi bir psikiyatri hastalık.bana da şizofreni belirtileri hatırlattı.bir sekilde psikiyatriye gitmenin yolunu bulun.babanozda psikotik bozzklukluk var.geçmiş olsun tatlım.
Aynen okurken direk benimde aklima şizofreni geldi bu bir hastalik bence babanizin tedavi olmasi gerek bunlari bilincli yapmiyor bence

Acil bir psikiyatriye goturun. Aynisi annanemde olmustu. hatta intihara bile tesebbus etti. Olmyan seyleri goruyor. biri beni izliyor diyor, kafasinin icinden sesler geliyor ve dedeme senin baska bir kadindan cocugun var diyordu. doktorun verdigi ilaclar sayesinde duzeldi. kesinlikle bir doktora gidin

Olayi fazlaca dramatize edip akilsizca davraniyosunuz kusura bakma ama. Icine cin girmesi sizofreni ne demektir ya. Sizofrenin tanimi bu muymus? Beyin ameliyati geciren bi kuzenim su an sizofreni tedavisi goruyor bakirkoyde yatiyor surekli. 19 yasinda kiz. Icine ameliyatta cin falan girmedi beyni hasar aldi. Senin babanin da beyin fonksiyonlari su an normal calismiyor. Icine cin girdi cikaralim duzelsin degil yani. Bu hastaligin ilaci var. Baban su an cok ileri boyutta degil. Ama annenin tedavi gormeyen babanla ayni evde kalmasi yine de tehlikeli. Babani doktora goturmek zorundasiniz. Yoksa hastalik ilerler atak gecirir kendinden gecer eli mahkum 112yi ararsiniz hastaneye yatirirlar. Bi yolunu bulmak zorundasiniz.

Ah canım yaa benzer olayları bende yaşadım, doktora gitmeyi kabul etmez bu durumdaki biri ,bi yolunu bulup mutlaka götürün doktora.benim de kahramanım her şeyimdi babam ama öyle çektirdi ki öldüğünde bir damla göz yaşı dökmedim.baş edemedi bu sorunlarla 11 yıl önce intihar etti
Basin sagolsun ablacim. Babama ne kadar kizgin olsam da hala icimde ona karsi biseyler var. Canim benim hicbirini isteyerek yapmiyo ama cok cektiriyo kendine de bize de. İnsallah evime donunce doktora gidicem. Bir de ben univ. sinavlarina hazirlaniyom. Hangisini dusunucem bilemiyorum

Herkese cok tesekkur ederim. Simdi mutlaka bir psikiyatriye gidicem. İnsallah babam ogrenmez. Cunku ben hem de univ sinavlarina hazirlaniyorum. Tum hayatim biter. Hangisini dusunucem bilmiyorum. Dualarinizi eksik etmeyin lutfen. Bol bol dua edin benim icin. Allah yardimcim olsun insallah..

Ağır şizofrenik vaka baban, sessizleşme durumu da var mı birileri dinliyo beni filan diyerek susar genelde şizofrenler. İnsanların bir olup hep onu öldürmeye çalıştığını dinlediğni takip ettiğini kötü şeyler yaptığını filan düşünür, bence sen küçüğüm filan deme gidebiliyorsan bir psikiyatri doktoruna gidemiyorsan da aile hekiminize durumu anlar babanın kendisini getiremeyeceğini söyle. Evde sağlık hizmeti kapsamında bakabilirler, kontrole geldik diyerek babanı ikna edeblirler tedaviye.
Ozetledin resmen.

Doktora ne gerek var hocaya foto götürse adamı dipdiri sağlıklı eder zaten doktor da kimmiş(!)cin kaçmıştır içine cin
Ama onu da denicem. Hem psikiyatri hemde hoca. Bakalim insallah guzel bi gorurum.

Konu sahibesi kardeşim ve yorum yapan üyeler,
hatırlatalım, konulara cin, büyü, hoca vb hakkında yazmak, dini yorumlar yapmak yasak, bu sebeple lütfen böyle yorumlar yapmayın ki konu kapatılmasın.

Konu sahibesi,
uzman değilim ama uzun yıllar komşuluk yaptığım bir abi sebebiyle çok gözlemleme fırsatım oldu, babanızın şizofren olma ihtimali yüksek, şizofren hastaları olmadık şeyleri olmuş gibi görür ve çoğunluğu aile bireylerinden bazılarını düşman olarak görmeye meyillidir, kızını, kardeşini, anne babasını yılan olarak görenler bile var, şizofren hastalarının mutlaka ilaç tedavisi görmesi gerekiyor, bildiğim kadarıyle şizofrenin bazı çeşitleri var, kimi iyi bir tedaviyle düzelebiliyor, kimi vakalarda ömür boyu ilaç almak zorunda.

Ne yapıp edin babanızın tedavi olmasını sağlayın, aile büyüklerinden saklamayın, aklı başında sizi doktora hastaneye yönlendirebilecek bir aile ferdinden yardım isteyin, babanızın hastalığına çare tıp hekimlerinde.
Uyarinizi dikkate alicam. Tesekkurler.

Back
X