4 sene her şeyle mücadele ettik ama...

gönlümden ne koparsa demiş kaynanatör.bizim oranın adetlerine göre de 8-10 bilezik,bir de set takılması lazım.napcam bilmiyorum.

Hiç olur mu öyle?
Insan gelip de "kizim ne istiyorsun? beraber bakalim" der..
Onun amaci gerçekten seni deli etmek sanirim..
Ama istemeye geldiklerinde bunlar konusulmadi mi canim? Yani genelde kaynanan gelip sana sormasi lazimdi..ama bazen de istemeye gelince konusulur da bu konu..
Dügün ne zaman bu arada?

düğün 15 temmuzda.hayır konuşulmadı.sadece nişanda takı olacakmı dediler.olmayacak ,takı düğünde dedim.ondan sonra hiçbir şekilde konusu geçmedi.

Kaynana ile fazla icli disli olmaya hic gerek yok bence, mesafeyi basdan koymak lazim ozaman deger kazanirsin.

düğün 15 temmuzda.hayır konuşulmadı.sadece nişanda takı olacakmı dediler.olmayacak ,takı düğünde dedim.ondan sonra hiçbir şekilde konusu geçmedi.

AAA çok az kalmis..Canim bak senin yerinde olsam, bunu nisanlimla konusup, derim.."bak taki konusu açildiginda nisan için hiç birsey istemedim ve dügün için anlasmistik, annenle konusalim da gereken alinsin" de. Nisanlin seni destekliyo, bu konuda da gerekeni yapip annesiyle babasiyla konussun.
Ve bencede kaynananla artik samimi bile olmaya çalisma. Sen kaç senedir gerekeni yapiyorsun, o görmezden geldi..Artik hiç birsey yapma, çünkü bundan faydalanip diycek ki "oglum için herseyi kabul ediyo, istedigimi yapayim" diycek ve daha çok üstüne gelicek.
Ama hakkini iste ve al canim. Annenler takicak da onlar mi takmicak?

Gülşen merhaba, okudum da her şeyi, ailen neden nişanlını istemiyor, özel değilse onu merak ettim. Benim de bu sorunun başlangıcı tadında bir sorunum var da :)

ferhal bence sen de nişanlının annesiyle gidip konuş; ama suçlayıcı gibi değil de, niyetinin iyi olduğunu gösterme amaçlı.. biliyorum zaten böyle olduğunu onlar da biliyordur; ama bir kere daha dile getirmekten zarar çıkmaz diye düşnüüyorum :)

hafta sonu gitmeyi düşünüyorum.haklısın,bir kere ve apaçık herşeyi konuşmak lazım,şurda düğüne ne kaldı ki?herkes gelinlik bakıyo,bizim uğraştığımıza bak.hayırlısı
sizin sorununuz ne sorması ayıp olmazsa.

benim de erkek arkadaşım var, daha söz, nişan yok ortada; ama ciddiyiz. babam doğulu, annemse batıdan bir şehirden.. yıllarca hep sorun yaşadılar kültürel uyuşmazlıklar vs. yüzünden; ama yürüttüler yine de. annem de öğretmen ve her memleketten insanı da çok iyi tanır. bize yıllarca öğüt verdi hep, ne olur karşıma x'li birini getirmeyin diye (x bir şehir..). ben de gittim oradan birini sevdim anneme daha söyler söylemez, hayat senin hayatın; ama keşke içimize sindirseydin, dedi... daha adını bile bilmeden bu tepkiyi verdi birkaç ay önce ve hala da aynı tavrı.. erkek arkadaşıma kalsa bir an önce evlenelim, anlattım ona da durumu, ama beni tanıyınca fikirleri değişir diyor. bilmiyorum ailemi dinleyip tez elden bir şeyler mi yapmalıyım yoksa arkasında mı durmalıyım. ailelerin sezgisel olarak mı böyle davrandığını, nelere karşı olduklarını anlamaya çalışıyorum

genelleme yapmak yanlış bence.yani bütün x'liler kötüdür/iyidir denilemez.arkadaşını tanıştır bence,tanıdıktan sonra bakalım nasıl bir yargıya varacak.nişanlımın ailesi de o kültür çatışmasını yıllarca yaşamışlar.ama tanımadan genelleme yapılmamalı diye düşünüyorum ben naçizane.

canım aslında ailemin genel olarak o şehre karşı bir takıntısı var. aslında başka bir sorunum da var, nasıl toparlayacağımı bilemiyorum; ama ona karşı değişik bir güven sıkıntım var. bana bunu hissettirmek için hiçbir şey yapmadı. nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama işim gereği hep bilgisayar başındayım ben. girdiği birkaç siteyi ve kullandığı birkaç programı biliyorum. ben de onları kullanıyorum ve genellikle çevrimdışıyım. bilgisayar açıldığında otomatik açılan programlardan birkaçı da. bazen bana bir gün boyunca hiç cevap vermiyor; ama gün içerisinde online olduğunu görüyorum. hep bilgisayarı açan başkasıdır diye düşünüp geçiştirdim şimdiye kadar; çünkü bana yalan söylemesi için de hiçbir sebep yok. aldatma desem, alyans değil; ama ona eşdeğer de bir şey taşıyor üstünde ve o da güven veriyor bana; ama neden böyle hissettiğimi bir türlü bilmiyorum

bence az da olsa ailenin o şehre olan takıntısından dolayı etkilenip bi güvensizlık duyuyosun ama sana cevap vermemesi anormal.ama alyans güven sağlayıcı bi unsur değil bence.yani alyans taşıması aldatmayacağı anlamına gelmiyor.ama ilişkiniz uzun süreli değil sanırım,yoksa bu sorular olmazdı aklında

çok uzun değil, evet.. aslında ilk başta çok güveniyordum ve o yüzden de umutluydum ailem tanıyınca her şey hallolur diye. sevdiğine kesinlikle şüphem yok. kendim gibi biliyorum onu da; ama neden cevap vermediğini anlayamıyorum bir türlü. soğuk da değil ve cevap verdiğinde de hemen yelkenlerim suya iniyor; çünkü şüphe çekecek hiçbir cümle geçmiyor. biraz da uzaktayız şu anda birbirimizden. yalnızca neden cevap vermediğini anlayamıyorum. sanırım konuşacağım onunla bu konuyu, aksi takdirde yürümeyecek. hayatımda ilk defa güven sorunu yaşıyorum birine.. kusura bakma canım konunu da dağıttım biraz umarım nişanlının annesiyle düzeltirsin durumu da. inşallah düğünün çok çok çok güzel geçer :)

Merhaba Shepysy,
Ya tek sorun ne biliyormusun? Annem..Benim annem soguk biridir..öyle pek yakin davranmaz, yeni tanidigi kisilerle çok soguk davranip hiç kendini sevdirmeye çalismaz..Biz 3kardesiz, bir abim var en büyük o, evlendi, sonra 1ablam var o da evlendi bi de ben. Annem malesef hep abimi daha çok sevdi ve beni ve ablami hep ezdirdi ama biz ablamla onun hep yaninda olduk. Ve malesef buna bir sekilde alisti. Ablam evlenince ve ben nisanimi hazirlarken inan annem parmagini bile kipirdatmadi. Herseyi kendimiz hazirlayip kendimiz ödedik ablamla. Ve nisanlimin annesi bana yardim ettigini görünce nisan için bana destek oldugunu görünce annem kiskandi resmen buna dayanamadi. Ve babamla konusup, bak iste nisanlisinin ailesi herseyine karsiyorlar, bu kiz ezilir evlenirse vs vs..diye babami kandirdi ki babam nisanlimi ve ailesini çok sevmisti, ama annemi dinlemeyi tercih etti..
Yani böyle salakça birsey yüzünden..Sirf nisanlimin annesi annemden daha cok bana deger verdigi için böyle oldu.
Senin hikayen ne peki?

Ya pardon simdi okudum yazdiklarini, zaten yazmissin sorunlarini..
Bak canim güven, herseyden çok ama çok önemli. Cok az da olsa bir süphen varsa, ne kadar küçuk görünsede, bu bazi konularda büyüyüp ortaligi tamamen karistirir.
Benim öyle bir sorunum oldu ilk basta nisanlimla.
Seninki gibi bi programi durmadan açip bana yazmiyordu saatlerce, benim yazmama ragmen cevap vermiyordu. Korktum aceba baska biriyle mi konusuyor da bana bahane bulup yazmiyo.
Hiç birsey demedim lafini bile etmedim. Bir gün ailesiyle evde oturuyorduk. Telefonum çaldi odasina geçtim rahat konusmak için ve o sirada bilgisayarini gördüm, bi bakim dedim (ama herseyi karistirmadan tabi ) ve farkettim ki bilgisayarini bütün gün açik birakiyormus bi programdan film indirmek için ve konusmak için ki kullandigi programi, sifresi kayitli oldugu için, bilgisayari açildigi gibi ve kapanana kadar o program açik duruyormus ki bilgisayari hiç kullanmiyor, ve çooook rahatladim inan ki o programa baktim pek de arkadasi yok ve hepsini taniyormusum :)
O yüzden canim hemen aklina kötü seyler götürme, bir sekilde neden böyle yaptigini ögren ama sakin ondan süphelendigini gösterme. Erkekler güven konusu açilinca kolayca sinirlenebiliyorlar.
Ama sen kendini üzme tatli tatli bi sekilde konus onunla hersey düzelicektir.
Ve ailen konusunda. Bir arkadasim seninle ayni durumdaydi, ama çocuk o kadar iyi biriydi ki. Kizin ailesi ilk baslarda kötü davrandi çocuga aceba cevap vericek mi tavri nolucak, ve çocuk gelip de sakin kalip tatli konusunca..ve kizlarini ne kadar çok sevip onun için herseyi neler yapabilicegini anlatinca..Inan artik kizla çocuk tartisinca çocugu hakli buluyorlar :) O kadar aralari iyi.
Canim bencede tanistir sevgilini ama ona söyle, sakin kalsin, ailene karsi çok iyi davransin ve hersey çok güzel olucak hiç merak etme.

Canim benim evet, bütün bunlari bir kenara at..Ve dügün hazirliklarina iyice basla..Temmuza ne kadar kaldi surda.

gülşencim çok teşekkür ederim :) içime su serptin... ben de hep böyle bir şey olabilir diyorum, bir de o kadar uzaktayız ki, bazı şeyleri konuşmak bile zorlaşıyor böyle olunca da. ama kendimce bir yolunu bulacağım ben de...
senin sıkıntın da umarım geçecek bir an önce. annen artık anlayacaktır senin de bu şekilde mutlu olduğunu. allah gönlümüze göre versin kızlarr :)

Amin canim. Ya çok iyi anliyorum seni..benim nisanlim da baya uzakta..O yüzden sana diyorum güven böyle iliskilerde çok ama çok önemli, çünkü en küçük seyde bazen nisanlimla patlayip kavga ediyoruz :)
Bence söyle yap, çevrimdisi kalma..Seni görsün sende bütün gün açik tut ve sana yazarsa sende cevap verme. Sonra o gelip söylicektir sana o kadar saattir sana yazmaya çalisiyorum niye cevap vermiyorsun. Sende söylersin, biliyorsun çalisiyorum görmedim yazdigini baya yogundum ama sende bunu bana yapiyorsun de o zaman anlatir sana ya da hatasini anlayip düzeltir bunu.
Ama canim bir de söyle düsün, kendin diyorsun uzaktayiz birbirimizden..Seni aldatsa, ya da baska bir kiz istese, niye seninle olsun? Hele sen bu kadar uzaktayken? Eh bu da demektir ki bi baskasini degil de seni istiyor ki böyle bi iliskiye seninle girdi.
Sen onu ailene tanistirmaya bak canim Umarim hersey çok güzel olur senin için..

Haklısın canım. Bugün ben de dediğini uyguluyorum ve uzun zaman cevap vermedim ona. Başına kakmak için değil; ama beni anlaması için böyle yapıyorum. Şu anda ben yurtdışındayım, hem de kısa süreliğine de değil, yazın döneceğim Türkiye'ye. Hoş döndüğümde de aynı şehirlerde olmayacağız; ama en azından her istediğimizde görme şansımız olacak, o zamana kadar böyle idare edelim bari :)
Gülşencim çok teşekkür ederim, o kadar rahatlattın ki içimii. Tavsiyen için de aayrıca teşekkür ederim :) Ne diyeyim, her şey çoook çok güzel olur umarım hepimiz içinn :)

Ayni durumdaymisiz, bende yurtdisinda oturuyorum:) Ama ben her 2ayda turkiyeye donuyorum ben gelmezsem de geliyor.
Canim tesekkur etmene gerek yok, rahat ol, birazcik yardim edebildiysem ne guzel:)
Hic cekinme, bir derdin olunca gel konusalim.

Ben de Mayıs'ta bir haftalığına gideceğim Türkiye'ye :)Umarım bundan sonra güzel şeyler konuşuruz hep canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…