4 senelik evli olup cocuksuz olmak...

Kati olmak gerekiyor gercekten yoksa uzulen icinen hep sen oluyorsun.

Aynen öyle,5 yıldır çocuğu olmayan bir arkadasım vardı, geçenlerde 2. cocuğunu doğurdu.Kıza nasilsın, iyimisin diye hal hatir soruyorum kiz bana anneligin harika oldugunu, cok mutlu oldugunu bebegiyle yaptıklarinı ballandira ballandira nispet yapar gibi anlatiyor.Ya sende ayni şeyi yasamişsın, biliyorsun ki 4 yildir yasadiklarimı yazsam roman olur bunu bana nasil yapabiliyorsun.Artık sınırı cizmek lazim gercekten, yoksa milletin dediklerine odaklanmaktan hayatimiza odaklanamıyoruz.

Siz de öyle her yaptığında, hayırsız evlat haberlerini açın. Atıyorum yine böyle ballandırdı "ah canım, inş. hayırlı evlat olur, geçen gün haberlerde okudum, annesini sokağa atmış oğlu". ya da "inş. vicdanlı olur, kolundaki innnncecik bilezik için annesini öldürmüş biri" gibisinden. Böylece size bir daha öyle abudiklik gubidiklik yapmaz

İyi dileklerin için teşekkür ederim canım.

4 seneki neki bizim 12 sene oldu neler dediler neler ne yapalım sanki bakkalda satılıyorda biz mi almadık
bu erkeklere hayranım
eşime arkadaşları veya birisi sordugunda
konuşma çok basit
Mehmet Bey çocuğunuz varmı ?
hayır Yok
olur inş.
inşallah abim ...
bu kadarrrrrrr işte onlar hiç uzatmıyor 12 yıldır olmuyorsa yapmadıgımız tedavi içmediğimiz bitki suyu kalmamıtır herhalde ...

Allah sabırlar versin.

Acaba siz yanlış anlamış olabilir misiniz hassas olduğunuz için ?
Bir insan o kadar nasıl kötüleşebilir ki ?

Teşekkür ederüm.Olabilir çok hassas bir dönemden geçtiğim doğru bende inanmak istemiyorum insanların bu kadar acımasız olduğunu düşünmek istemiyorum ama bizzat yaşadım bazı insanlar mutsuzluktan besleniyorlar.Hassas olduğumu eşim ve annem dile getırdi daha acısı çok taze bebek görünce kendi bebeği alklına geliyor diye ikaz etmişler çevremdeki bazı insanları ama ben lohusayken bile beni aşırı yıprattılar.Buna izin verdiğim içinde kendime şimdi çok kızıyorum

Yaa çok yaşayın, verdiginiz taktiklerin hepsini uygulicam.Akıl akildan üstündür.Buradaki bir çok insan sayesinde bu tarz kendini bilmez insanlarin üstesinden gelmeyi becericem ve hayatima odaklanicam inşallah.

Degil bes sene beklemek, evlendikten iki ay sonra cocuk yok mu diye psikolojik baski yemistim. Annemi ariyorum telefonlar, konusurken bak buradakiler de soruyor bebek var mi diye falan konusuyor bir ara hep. Istemiyorum yahu, istemiyorum.
Siz mi bakacaksiniz? Size ne oluyor?
Ne dert olmus arkadas bu konu millete. Sinirlenip laf söylerdim ben de. Daha yeni evliyim, ki hic fark etmez, olmayabilir yapmayabilirim de hic.
Neyse ki biz korunmayi beceremedik ve bebegim oldu cok sükür bunlarin da ceneleri kapandi.
Insani cocuktan sogutuyorlar ama!

o kadar atarlı girince neyse korunmayı beceremedik bebeğim oldu lafı biraz dumur etti beni Haklısınız, hayırlı olsun bu arada

36+4 de Ekim ayında bebeğimi kaybettim. Üzerinden 9 ay geçti. İnsanlar bunun için bana geçmiş olsuna gelmek zorunda değil ama beni gördüklerinde "hala bir sebep bulunamadı mı?" Diye sormak da hadleri değil. Daha utanmayıp birde üstüne "eee daha hala yok mu birşey" diye de sorar bu kendini bilmezler. Kendilerince o küçük beyinlerinde beni düşündüklerini göstermek isterler be kadar yaraladıklarını bilmeden.

Ay ben size de buldum cevap ama söyler misiniz bilmem. Karşınızdaki kişiye gıcık olma ve uzaklık seviyenize bağlı. Ben derdim ki:
Ya işte fesat kişileri insan yerine koyup sohbet ettim diye hasetleri yüzünden düşmüş bebeğim, bu yüzden artık 1-2 kişi ile konuşuyorum bu konuyu. derim. Ondan sonra zaten laf edemez.
Çok geçmiş olsun size. Bu konuda yorum yapmak aile dışında kimseye düşmez. İlla o çeneni tutamıyorsan çen çen teyze bari de ki "üzülme kızım, hayırlısı böyleymiş demiş büyüklerimiz; sıkma canını". Çok mu zor o çeneyi tutmak? Tutamıyorsan da ılımlı laf etmek. Lüzumsuzlar.

Sadece teyzeler hadsizlik yapsa iyi. Bazen samimi Olduğum insanlar da yapıyor. Hiç yaşanmamış Olmasını dilediğim bu olay bana bazı insanlarla arama çizgi çekmeyi öğretti Maalesef.

Bu arada çok teşekkür ederim güzel Düşünceler için.

Kötü bir olay yaşamışsınız, karşılaştırma bile yapılamaz. Ama bakın züğürt tesellisi veriyor gibi olmasın ama çizgi çekmeyi öğrenmişsiniz. Artık sözlerle canınızı yakmaya çekinirler. Belki bir gün burada doğum hikayenizi okuruz. Üzülmeyin demek boşa ama üzülmeyin lütfen.

İnşallah böyle Güzel bir olayı paylaşmaktan büyük bir zevk duyarım:)

4 aydır deniyoruz zaten. Kim bilir belki önümüzdeki ay güzel haberler veririm. Çok teşekkür ediyorum güzel dilekler için.

Aynen, çevre baskisi yuzunden cocuk isteğimi sorgulamaya basladım.Öyle ki ben bu çocuğu milletin cenesi kapansın diyemi israrla bu kadar istiyorum diye sormaya basladim kendi kendime.Simdi size 2. cocuk ne zaman diye sormayada baslarlar.Allah kolaylik versin hepimize, amin...

Hey Allah'im bu talihsiz olayi unutturmaya çalişacaklarina yaraya tuz basiyorlar.Ne açıyorsun konuyu, havadan sudan konuş,hâl hatır sor ve geç.Yok abi burada okudukça iyice sinir olmaya basladim bu millete.Yapmiyorum ya cocuk mocuk yapmiyorum.Soran olursa da istemiyorum, çocuk yapmayi uzunca bir sure düşünmüyorum o kadar.Rabbim bir daha yaşatmasın saglikli bir evlat nasip etsin sizede, sevgiler...

Maalesef toplumumuzda evlenmek ve çocuk doğurmak bir statü gösterisi olduğu için kendini bilmez kişilerin de çok olması gayet normal. Bunlar gibilerin yetiştirdiği çocukları da görüyoruz, sevgisiz,vicdansız ve ailesi gibi insanlıktan nasibini alamamış bireylerle doldu etrafımız. Çocuğunu yeni kaybetmiş bir arkadaşım abisinin bebeğinin fotosonu sosyal medyada paylaştı,tüh senin de bebeğin olabilirdi ama kısmet değilmiş,ah canım benim evladıma bişey olsaydı ben bebek görmeye dayanamazdım çok çabuk toparlanmışsın vb yorumları gordükten sonra iyice şok oldum! Ozaman çocuğu olmayan herkes ölsün nasıl olsa hiç bir işe yaramıyorlar değil mi? Böyle insanlarla aynı havayı bile solumak ağır geliyor.

Eşimle çocuk sahibi olmak istemiyoruz, 6 yıllık evliyiz. Sizin bu yaşadıklarınızı yakinen biliyorum. Her defasında "niyeeeeeee, olmuyor muuuuuuuu" diyen teyzelere hep diyorum ki yapmayın etmeyin. Çocuk sahibi olmakta zorlanan insanları ne kadar uzer bu tavrınız, sorularınız. Hiç düşünmüyor musunuz diye azarliyorum. Genelde çok mahçup oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…