- 8 Eylül 2012
- 352
- 95
- 68
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Kati olmak gerekiyor gercekten yoksa uzulen icinen hep sen oluyorsun.Ben bu konuda çok katıyım, kendi annem bile senede 1 kere anca laf söyleyebilir, 2. kez lafı açarsa cevabını veririm. Hayat benim, vücut benim, yok olacak olan uyku, rahatlık, ev düzeni, sosyallik benim; kimselere laf düşmez.
Ben çok çok çok güler yüzlü bir insanım, ama artık sınırları çizmeyi ve belirlemeyi öğrendim. E bunu da yine insanlar yüzünden yapmak durumundayım. Biz sizinle yılların arkadaşı olmuş olsak da, şu an tanışmış olsak da asla eee çocuk yok mu, olmuyor mu gibi sorular sormam. Bunun adı gerçekten hadsizlik. Haddi bilmeyene de öğretmek gerek, sevaptır :)
Aynen öyle,5 yıldır çocuğu olmayan bir arkadasım vardı, geçenlerde 2. cocuğunu doğurdu.Kıza nasilsın, iyimisin diye hal hatir soruyorum kiz bana anneligin harika oldugunu, cok mutlu oldugunu bebegiyle yaptıklarinı ballandira ballandira nispet yapar gibi anlatiyor.Ya sende ayni şeyi yasamişsın, biliyorsun ki 4 yildir yasadiklarimı yazsam roman olur bunu bana nasil yapabiliyorsun.Artık sınırı cizmek lazim gercekten, yoksa milletin dediklerine odaklanmaktan hayatimiza odaklanamıyoruz.Yok yok bazı insanlar böyle cidden. Baaaaak ben doğurdum sen doğuramadın, baaaak ben ana oldum sen olamadın mesajı vermeye bayılır. Başka özellikleri, sıfatları olmadığı için çocuk doğurmuş olmayı marifet zannederler. Halbuki marifet onu yoğurmakta. Fare de doğuruyor sonuçta.
Çocuğu olmayanlar, hamile kalamayanlar da üzülmesin, hakikaten bardır hayırı. Annesi 20 tl için öldüren birinin haberi olmuştu kışın, çok etkilemişti beni. 20 tl için katil olduğuna mı yanarsın, 20 tl için annesini öldürebilmesine mi? Her şeyin hayırlısı ama en çok da evladın.
Canım benim, acını yüreğimde hissettim.Sen kutsal bir annesin, evet bir annesin çünkü yavrunu 9 ay karninda tasımışsın,sadece senin meleğin bu dunyada değil de cennette.Küçücük sabiyide kendi hirsina ve vicdansızliğına alet eden anne sana da yaziklar olsun,dilerim ki ileride bir gün bu yaptiğın merhametsizligin mükafatinı alirsin.
İnsanlarin yüzsüzlüğü, hadsizliği boğazımdan yukarı taşti taşacak raddede.Dün yeni tasındığım evin evsahibine iadeyi ziyarete gittim.Kadin kayinvalidesiyle beraber yasıyor.İçeri girdim sorustum havadan sudan derken kayinvalide beklenen bomba sorulari sormaya başladı.
Kaç senelik evlisin?
dedim 4 senelik
aa ama cocugunuz yok dedi
Evet teyzecim yok dedim
direkt peki tedavi oldunuz mu dedi
bende ne tedavisi ben bu zamana kadar çalisiyordum o yüzden cocuk yapmadik dedim.Oturup hiç tanimadigim birine on saat yasadiklarimi ve yaptigim düşükleri anlatacak halim yoktu elbette.Bahsettigim teyze de 50-55 yaslarinda öyle cok yaşli değil benim anacigimla yaşit.
İçimden on tane şey soylemek geçti ama tuttum kendimi.Bu ne yüzsuzluk ne hadsizliktir ya bu yasadigim ilk degil, gittigim kuaforde bile yanimda oturan kadin evli olup olmadigimi sorup 4 sene deyince cocuk yokmuuu? istemiyormusunuz yoksa olmuyor mu diye sorguya cekmeye başliyor.Kardesim ben ozelimi sana anlatmak zorundamiyim?Yine annemle bir yerde yemek yiyoruz cocuklu bir kadin annemle muhabbet etmeye basladi, annem evli oldugumu soyledi kadina o da cocuk varmi dedi bende kafami cevirip yok dedim.Annem de kismet olmadi düşük yapti bir kez dedi,ne safsin anacigim herkesi kendi gibi melek saniyor iste.Kadinda biseyler söyle tam duymadim döndü küçük ogluna"oglum söyle bakalim bu ablanin cocugu olacak mi?" dedi cocukta sırıta sirita Hayııır demez mi ben kipkirmizi oldum.İyice alay konusu olduk millete anlayacagınız.Bide acıyarak bakanlar var vahim durumlardan haberdar,her gordüklerinde aralarinda"ay bu gelinin de cocuğu yok,düşük yapiyormuş ha bire"diyenleri ne yaparsiniz, atarmisiniz satarmisiniz?
Milletçe ne merakliyiz sorup sorusturmaya,her taşın altini kaldirip bakmaya.Özel hayata saygı be canlarım yıl olmuş bilmem kaç ama herşey hala ayni tas, aynı hamam.Belki bu yaziyı bu yüzsüzlükleri yapan birisi okur da dank eder diye yazdim ama nerdeee...
Allah sabırlar versin.
Acaba siz yanlış anlamış olabilir misiniz hassas olduğunuz için ?
Bir insan o kadar nasıl kötüleşebilir ki ?
Yaa çok yaşayın, verdiginiz taktiklerin hepsini uygulicam.Akıl akildan üstündür.Buradaki bir çok insan sayesinde bu tarz kendini bilmez insanlarin üstesinden gelmeyi becericem ve hayatima odaklanicam inşallah.Siz de öyle her yaptığında, hayırsız evlat haberlerini açın. Atıyorum yine böyle ballandırdı "ah canım, inş. hayırlı evlat olur, geçen gün haberlerde okudum, annesini sokağa atmış oğlu". ya da "inş. vicdanlı olur, kolundaki innnncecik bilezik için annesini öldürmüş biri" gibisinden. Böylece size bir daha öyle abudiklik gubidiklik yapmaz
Degil bes sene beklemek, evlendikten iki ay sonra cocuk yok mu diye psikolojik baski yemistim. Annemi ariyorum telefonlar, konusurken bak buradakiler de soruyor bebek var mi diye falan konusuyor bir ara hep. Istemiyorum yahu, istemiyorum.
Siz mi bakacaksiniz? Size ne oluyor?
Ne dert olmus arkadas bu konu millete. Sinirlenip laf söylerdim ben de. Daha yeni evliyim, ki hic fark etmez, olmayabilir yapmayabilirim de hic.
Neyse ki biz korunmayi beceremedik ve bebegim oldu cok sükür bunlarin da ceneleri kapandi.
Insani cocuktan sogutuyorlar ama!
Ay ben size de buldum cevap ama söyler misiniz bilmem. Karşınızdaki kişiye gıcık olma ve uzaklık seviyenize bağlı. Ben derdim ki:36+4 de Ekim ayında bebeğimi kaybettim. Üzerinden 9 ay geçti. İnsanlar bunun için bana geçmiş olsuna gelmek zorunda değil ama beni gördüklerinde "hala bir sebep bulunamadı mı?" Diye sormak da hadleri değil. Daha utanmayıp birde üstüne "eee daha hala yok mu birşey" diye de sorar bu kendini bilmezler. Kendilerince o küçük beyinlerinde beni düşündüklerini göstermek isterler be kadar yaraladıklarını bilmeden.
Kötü bir olay yaşamışsınız, karşılaştırma bile yapılamaz. Ama bakın züğürt tesellisi veriyor gibi olmasın ama çizgi çekmeyi öğrenmişsiniz. Artık sözlerle canınızı yakmaya çekinirler. Belki bir gün burada doğum hikayenizi okuruz. Üzülmeyin demek boşa ama üzülmeyin lütfen.Sadece teyzeler hadsizlik yapsa iyi. Bazen samimi Olduğum insanlar da yapıyor. Hiç yaşanmamış Olmasını dilediğim bu olay bana bazı insanlarla arama çizgi çekmeyi öğretti Maalesef.
Bu arada çok teşekkür ederim güzel Düşünceler için.
İnşallah böyle Güzel bir olayı paylaşmaktan büyük bir zevk duyarım:)Kötü bir olay yaşamışsınız, karşılaştırma bile yapılamaz. Ama bakın züğürt tesellisi veriyor gibi olmasın ama çizgi çekmeyi öğrenmişsiniz. Artık sözlerle canınızı yakmaya çekinirler. Belki bir gün burada doğum hikayenizi okuruz. Üzülmeyin demek boşa ama üzülmeyin lütfen.
Aynen, çevre baskisi yuzunden cocuk isteğimi sorgulamaya basladım.Öyle ki ben bu çocuğu milletin cenesi kapansın diyemi israrla bu kadar istiyorum diye sormaya basladim kendi kendime.Simdi size 2. cocuk ne zaman diye sormayada baslarlar.Allah kolaylik versin hepimize, amin...Degil bes sene beklemek, evlendikten iki ay sonra cocuk yok mu diye psikolojik baski yemistim. Annemi ariyorum telefonlar, konusurken bak buradakiler de soruyor bebek var mi diye falan konusuyor bir ara hep. Istemiyorum yahu, istemiyorum.
Siz mi bakacaksiniz? Size ne oluyor?
Ne dert olmus arkadas bu konu millete. Sinirlenip laf söylerdim ben de. Daha yeni evliyim, ki hic fark etmez, olmayabilir yapmayabilirim de hic.
Neyse ki biz korunmayi beceremedik ve bebegim oldu cok sükür bunlarin da ceneleri kapandi.
Insani cocuktan sogutuyorlar ama!
Hey Allah'im bu talihsiz olayi unutturmaya çalişacaklarina yaraya tuz basiyorlar.Ne açıyorsun konuyu, havadan sudan konuş,hâl hatır sor ve geç.Yok abi burada okudukça iyice sinir olmaya basladim bu millete.Yapmiyorum ya cocuk mocuk yapmiyorum.Soran olursa da istemiyorum, çocuk yapmayi uzunca bir sure düşünmüyorum o kadar.Rabbim bir daha yaşatmasın saglikli bir evlat nasip etsin sizede, sevgiler...36+4 de Ekim ayında bebeğimi kaybettim. Üzerinden 9 ay geçti. İnsanlar bunun için bana geçmiş olsuna gelmek zorunda değil ama beni gördüklerinde "hala bir sebep bulunamadı mı?" Diye sormak da hadleri değil. Daha utanmayıp birde üstüne "eee daha hala yok mu birşey" diye de sorar bu kendini bilmezler. Kendilerince o küçük beyinlerinde beni düşündüklerini göstermek isterler be kadar yaraladıklarını bilmeden.
Eşimle çocuk sahibi olmak istemiyoruz, 6 yıllık evliyiz. Sizin bu yaşadıklarınızı yakinen biliyorum. Her defasında "niyeeeeeee, olmuyor muuuuuuuu" diyen teyzelere hep diyorum ki yapmayın etmeyin. Çocuk sahibi olmakta zorlanan insanları ne kadar uzer bu tavrınız, sorularınız. Hiç düşünmüyor musunuz diye azarliyorum. Genelde çok mahçup oluyorlarİnsanlarin yüzsüzlüğü, hadsizliği boğazımdan yukarı taşti taşacak raddede.Dün yeni tasındığım evin evsahibine iadeyi ziyarete gittim.Kadin kayinvalidesiyle beraber yasıyor.İçeri girdim sorustum havadan sudan derken kayinvalide beklenen bomba sorulari sormaya başladı.
Kaç senelik evlisin?
dedim 4 senelik
aa ama cocugunuz yok dedi
Evet teyzecim yok dedim
direkt peki tedavi oldunuz mu dedi
bende ne tedavisi ben bu zamana kadar çalisiyordum o yüzden cocuk yapmadik dedim.Oturup hiç tanimadigim birine on saat yasadiklarimi ve yaptigim düşükleri anlatacak halim yoktu elbette.Bahsettigim teyze de 50-55 yaslarinda öyle cok yaşli değil benim anacigimla yaşit.
İçimden on tane şey soylemek geçti ama tuttum kendimi.Bu ne yüzsuzluk ne hadsizliktir ya bu yasadigim ilk degil, gittigim kuaforde bile yanimda oturan kadin evli olup olmadigimi sorup 4 sene deyince cocuk yokmuuu? istemiyormusunuz yoksa olmuyor mu diye sorguya cekmeye başliyor.Kardesim ben ozelimi sana anlatmak zorundamiyim?Yine annemle bir yerde yemek yiyoruz cocuklu bir kadin annemle muhabbet etmeye basladi, annem evli oldugumu soyledi kadina o da cocuk varmi dedi bende kafami cevirip yok dedim.Annem de kismet olmadi düşük yapti bir kez dedi,ne safsin anacigim herkesi kendi gibi melek saniyor iste.Kadinda biseyler söyle tam duymadim döndü küçük ogluna"oglum söyle bakalim bu ablanin cocugu olacak mi?" dedi cocukta sırıta sirita Hayııır demez mi ben kipkirmizi oldum.İyice alay konusu olduk millete anlayacagınız.Bide acıyarak bakanlar var vahim durumlardan haberdar,her gordüklerinde aralarinda"ay bu gelinin de cocuğu yok,düşük yapiyormuş ha bire"diyenleri ne yaparsiniz, atarmisiniz satarmisiniz?
Milletçe ne merakliyiz sorup sorusturmaya,her taşın altini kaldirip bakmaya.Özel hayata saygı be canlarım yıl olmuş bilmem kaç ama herşey hala ayni tas, aynı hamam.Belki bu yaziyı bu yüzsüzlükleri yapan birisi okur da dank eder diye yazdim ama nerdeee...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?