geçmiş olsun arkadaşım ama hemen moralini bozma bence belki sen farkında değilsin ama bişeyden korkmuştur geçiçi bir durum olabilir değilse bile kekemelikle 6-7 yaşa kadar tedaviler çok olumlu sonuç verebiliyormuş bildiğim kadarıyla
benim oğlumda perilere takmıştı bir ara yanında hiç bahsetmememe ve bahsedildiğini duymamama rağmen bazen bir çizgi filmden bazen bil. hiç farkında olmadan korkular oluşturabiliyorlar
slm canlarım bugün kimsecikler uğramamışşş burayaaa
bu sabaha karşı mert furkan ateşlendi baya ilaçlarına başladım hemen ama öğlen iyice yükseldi ateşi hemen ılık bir banyo yaptırdım az birşey yedi ilaca devam ettim neyseki şimdi ateşi indirdik yatırdım uyuyor sanırım üşüttü iki gün üst üste havalar soğudu bizde yağmurda dolaşmaya çıktık onunlan ondan oldu sanırım çünkü hapşırmaya birde burnu akmaya başladı neyseki üşütme ateş maffediyor yavrularımızı daha geçen haftalarda bir virüs kapmıştık zaten tam geçti dedim şimdide bu neyse Allah dermansız dert vermesinn Şeniz
Haklısın canım, artık herşey çocuklar için tehlike pc, tv bunların başında geliyor...
Desteğin için çok saol
Begumcugum cok gecmis olsun canim a.s.
umarim simdi daha iyidir ...
Bende gezmedeydim minik oglusla birlikte : ):asigim:
Selim Mert oglenci yaa okuldaydi ...
Begüm cüm geçmiş olsun canım..
Malesef kış yüzünü gösterir göstermez, kuzucuklar hastalanıyor..
Allah şifa versin..
Begümcüm çok geçmiş olsun canımcım...
Umarım en kısa zamanda sağlığı yerine gelir de, yaramazlıklarına kaldığı yerden devam eder....
Benim süloşum hasta olduğu zaman ben çok üzülüyorum... "Allaaam ya!! Şimdi beni kim çileden çıkaracak, kim halıya kırmızı lahana turşusu sürecek, kim çarşafları tükenmez kalemle karalayacak, kim ayakkabı boyasına elini daldırıp da gecenin 12:00 sinde elini yüzünü kapkara boyayacak, halı flexlerin üzerine resim yapcak " diyorum... :roflol: :roflol:
Şaka bi yana.... Allah sağlık versin, çocuklarımıza da keşke yapsınlar...
Benimki kadar yaramaz olmasınlar ama... a.s.
Arkidişler benim oğlanın da kelime hazinesi o kadar gelişmiş ki, artık Türk Dil Kurumunu bile beğenmez olmuş.
Kendince ürettiği kelimeler neler mi, işte sadece bir kaçı:
"Anneee, gongi veysene!!" ( gongi=Diş macunu)Şeniz
"Anneee ben bettes istiyom!!" ( arada sulandırılmış pekmez içiriyorum biberonla...bettes= pekmez)sositososito
"Anneee Tüyk veyiymisin!!" ( Tüyk=kola turka ):roflol:
"Annee tesek edeyim!!" ( tesek edeyim= teşekkür ederim )
"Aneee bana elence alıymısın alısveyis mayketten!!!" ( elence= jelibon ):icecream:
"Annee süppis çikolata veysene!!!" ( süppis=kinder süpriz )
"Anne ben dodi istiyom!!" ( dodi= sulandırılmış bal şerbeti):roflol:
İşte konuşma diyaloglarımızdan:
Oğlum anneni seviyomusun
"Anneyi seviyoyum..."
Babanı seviyomusun
"Babayı seviyoyum.."
Kardeş istiyomusun
"Kaydeş istemiyoyum...." :Saruboceq:
Bir konuşma diyaloğu daha:
Oğlum bi bakarmısın:
"Baktıııımmm nooldu!!!" :mymeka:
Bir konuşma diyaloğu daha:
Sakın oğlum, erkekler dudak kremi sürmez, oldu mu canım...
"eykekley dudak kıyemi süymez, tıyaş süyey...":roflol:
canım çok geçmiş olsun yaa.. çok üzüldüm kısa zamanda atlatır inşallah ben bugün bir ara uğradım kimseler yoktu çıktım sonra tekrar geçmiş olsun öpüyorum onuŞeniz
canım kızımda tam bahsettiğin yaştayken bizde ilk kez doktora gitmeye karar vermiştik
dediğin gibi cümle hiç yoktu kelimeler ise kısıtlı ve anlaşılmaz tüm renkeleri falan biliyordu herşeyden anlıyordu ama konuşlmuyordu
onca gecikmemizin nedeni ise eşimin ailesinde gecikmiş konuşmanın sık görülmesiydi
kızıma hemen bir gelişim testi yaptılar ankaraya götürmüştüm ben
3 yaş 3 aylıktı test sırasında gelişim durumu 2 yaş 8 aylık çıkmıştı
doktor sınırda gelişimsel gerilik dedi tek yapabileceğiniz kreşe görndermek olur
yaşıtlarıyla zaman geçirmeli dedi
o dönem köyde yaşadığımız için ancak bu sene başlattık kreşe inanılmaz gelişme gösterdi kısa sürede
hala çok eksik konuşması ama konuşma dışında her davranışı yaşıan uyumlu
kelime sayısı sayamayacağım kadar çok
her şeyi anlıyor ve söylemeye çabalıyor
ancak cümle kurmada hala sorunumuz çok
zamanla onuda aşacağına inanıyorum
zaman kaybetme hemen bir kreşe gönder
geciktiğin her an çocuğunun gelişimini baltalıyorsun
benim kızda oyun kurdu
internette oyun oynadığı siteleri rahatlıkla buluyor explorerın geçmiş tuşundanbakıyor
okuyamasada şeklen tutuyor aklında işte ilgi meselesi
bıraksın diye modemi kapatıyodum önceden
geçenlerde modemi kapadım ama benim cadı odasında devam etti gelmedi
meğerse babası önceki akşam D ye oyun yüklerken sude izlmeiş onu
tut sen ordaki oyunları aç kur oyna
işine gelince çok cadı çookkkk
öncelikle amin diyelim...
geçmiş olsun oğluşumuza allah esirgesin meleklerimizi
AMİNNN....
geçmiş olsun canım gözden ayırmaya gelmiyolar işte
çok fena çok
allahım aklıma yazın yaşadığım olay geldi
evim bahçeli müstakil
sudeyle bahçede oynarken acıktım dedi
ona yiyecek getirmeye girdim çıktım çocuk yok
çıldırcaktım bir 10 dk sürdü
mahallenin çocukalrı biz koştura koştura aradık
meğersem yandaki işgüzar komşum evine almış sevmek için
arada bisküvi falan verdiğinden sudede severdi teyzeyi
ama ömrümden ömür gitmişti o gün
İyi geceler herkese, Kızlar sizinle paylaşmak istiyorum şu an çok kötüyüm..Bugün arkadaşlarım bana oturmaya geldiler ...Çok güzel vakit geçiriyorduk,
Taki arkadaşlarım oğlum hakkında beni uyarana kadar..
Bende biraz tereddüt ediyordum ama insan yavrusuna konduramıyor hiçnbirşeyi..
Kızlar oğlumda kekeme var.. Evet bugüün de daha fazlalaştı sanki...
Sürekli kekelemiyor ama a'tla başlayan kelimelerde kekelemeye başlıyor..
Dediğim gibi önceden de şüphelenmiştim ama konduramadım yavruma, daha küçük büyüyünce düzelir konuşması diye kendimi teselli ettim.. Belkide kabullenmek istemedim..
Bugün arkadaşlarım uyardı, öncede vardı ama sanki artmış gibi dediler.
Ay canım çok sıkıldı internetten araştırdım, korkudan oluyormuş...
Hiç yalnız bırakmadımki kuzumu, hep yanındaydım.. Korkacak bi durumda hiç kalmadı yada ben şahit olmadım hiç...
Eşimi aradım yarın hastaneye götürelim diye, o da bu tür konular ancak uzmanla halledilir..
Bi uzman araştırıyım oraya götürelim dedi..
Canım çok sıkkın, bu konuda bilgileri olan paylaşsın nolur...
begümcüm canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin..........
begümcüm canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin..........
Begumcugum oglusunun iyi olmasina sevindim canim ...:1hug:
saol cnm benim iyi şükür delirtmeye başladı bilebeni:roflol: sen nasılsınn oğluşlar nasıl
:)))
iyiler canim cok sukur ...
Selim Mert her zaman ki gibi erkenden kalkiyor sabahlari saat 07:00 de delikafadulden
aliskanlik tabii bebekliginden beri oyle cunku neyse ogle vakti okuluna gidiyor saat 17:00 de evde oluyor yavrum ...
tabii artik ogle uykusunuda kaldirmis olduk oglenci oldugu icin aksam erkenden yatiriyorum saat 20:00 de uyumus oluyor ...
Minik oglus daha minicik zaten :) emiyor uyuyor kalkiyor alti degisiyor ..emiyor tekrar yatiyor : )onun hayati simdilik bu kadar : ):asigim:
iki bucuk aylik oldu hepimize gulucuk dagiyor : )bir gorsen yeni foto ekledim bakmak istersen albumume teyzesi :asigim:
Esim bugun nobetci yalniz yalniz oturuyorum anlayacagin ...
aslinda uykum geldi :bbo:
Selim'i tuvalete kaldirip yatarim diyorum ...
Amma yazdim ha:))
sende ne var ne yok canim ?
selam kızlar nasılsınız yavrular nasıl benim oğluşum çok hasta bugün doktora götürdük çok ateşi var boğazı enfeksiyonlanmış ilaç verdi öylece yatıyo içim gidiyo inşallah biran önce iyileşir
selam kızlar nasılsınız yavrular nasıl benim oğluşum çok hasta bugün doktora götürdük çok ateşi var boğazı enfeksiyonlanmış ilaç verdi öylece yatıyo içim gidiyo inşallah biran önce iyileşir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?